Del Piero a Real elleni meccsekre emlékezik

A Juventus legendája, Alessandro Del Piero nyilatkozott az AS munkatársainak egykori klubjának ma esti Real Madrid elleni mérkőzése kapcsán.

A Sydney csatára a torinói csapatnál töltött tizenkilenc éve alatt számtalanszor találkozott a királyi klubbal ellenfélként a futballpályán az olasz futball Öreg Hölgyének a mezében.

Del Piero Alessandro_Bernabeu 2008.jpg„Emlékszem az első alkalomra, amikor a Juventus csapatával a Bernabeuban játszottunk 1996-ban, miután annyiszor láttam televízióban a mitikus stadiont.” - mondta Capitano.

„Csak bámultam álmélkodva, milyen társaságba kerültem Hierroval, Roberto Carlosszal, és hogyan is felejthetném el Raúlt? Rendkívül nagyra becsülöm őt, véleményem szerint karrierjeink párhuzamosan futottak.”

„Azonban játékosként, mindenekfelett a 2003-as elődöntőre emlékszem, mivel olyan csapattal kerültünk szembe, ahol Ronaldo és Zizou kaliberű játékosok voltak, és sikerült továbbjutnunk.”

„Ma újabb nagyszerű csapata van a Madridnak Cristiano Ronaldoval.”

A Juventus tízese azonban soha nem fog elfelejteni egy bizonyos estét a Bernabeuban: „Karrierem során sokszor láttam nagyszerű bizonyítékát a felém irányuló pozitív érzelmeknek, úgy Európában, mint Olaszországban” - folytatta a Juventus valaha volt legeredményesebb csatára.

„Azonban leginkább két momentum ragadt meg emlékezetemben – a rajongók tisztelete irányomba az utolsó torinói mérkőzésemen és a taps a Bernabeu stadionban, miután két gólt lőttem 2008-ban. Számomra ezek felérnek egy-egy egyéni szinten begyűjtött trófeával.”

„A szurkolók felállva tapsoltak meg a futball templomában, ez pedig megfizethetetlen. Hihetetlen sportszerű megnyilvánulás volt a szurkolók részéről, képesek voltak megtapsolni az ellenfél egyik játékosát, amikor csapatuk vesztésre áll.”

„Ma is eszembe jut az a pillanat, és hálás vagyok ezért az interjúért, mert ez úton köszönetemet fejezhetem ki.”

Az esti mérkőzésen a Real Madrid lesz a favorti, azonban a 2006-os világbajnok elismeréssel adózik az eredmények felett, amelyet csapattársai elértek az utóbbi években.

„Nem csupán megtalálták a győzelemhez vezető utat, ezt bizonyítva két bajnoki cím megnyerésével, de nagyszerű csapatuk is van. Az európai helyzet azonban más, viszont a Madrid egy érett csapattal fogja szembetalálni magát, amely a lehető legnagyobb elszántsággal fog harcolni annak érdekében, hogy a két következő mérkőzésen ellenük pontokat szerezzenek és megpróbáljanak továbbjutni a megmérettetés következő szakaszában.”

Alessandro Del Piero jól ismeri a Real Madrid edzőjét, Carlo Ancelottit is, mivel a tréner két éven keresztül készítette őt fel a Juventusnál.

„Carlo Ancelotti meghatározó személy volt karrierem egyik nehéz szakaszában. Nem nyertem semmit vele, azonban megérdemelte volna. A szakember fölött áll az ember, és ezt nagyon becsülöm.”

„Mi a véleményem a madridi munkásságáról? Nem lehet mindent megváltoztatni egyetlen nap alatt. Éjt nappallá téve dolgozik, meccsről meccsre, saját értékeit és futballal kapcsolatos meglátásait továbbadja a csapat felé. És végül az eredmények is jönni fognak, erről meg vagyok győződve.”

„Carlo határozottan tagja azon edzők szűk körének, akik nagyban befolyásolták karrierem alakulását, Marcello Lippi társaságában, akivel részesei voltunk egy csodálatos kalandnak a 2006-os világbajnokságon.” - zárta pozitív hangnemben az interjút a Juventus ikonja.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr845595505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.10.23. 15:36:32

Mit nem adtam volna, ha ott lehettem volna valamely Real elleni 2008-as meccsen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása