Pogba negyven millió fontért vihető

Andrea Agnelli nyilatkozata óta, amiben a klubelnök az egyesület legnagyobb tehetségének esetleges eladásáról beszélt, amennyiben visszautasíthatatlan ajánlat érkezik érte, számos pletyka látott napvilágot.

Pogba Paul golorom.jpgPaul Pogba kiemelkedőt nyújt Torinóban, mióta elhagyta a Manchester United együttesét tavaly nyáron, és ennek köszönhetően felkeltette számos európai futball nagyhatalom figyelmét.

Nem sok idő kellett, hogy a torinói klubelnök nyilatkozata után az újságokban különböző klubok nevei merüljenek fel, amelyek megvennék a játékost már most januárban, klubok, mint például az Arsenal és a Chelsea.

Azonban az Express értesülései szerint a kluboknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha le kívánják szerződtetni a kiváló játékost, a torinói klub megközelítőleg negyven millió fontra értékeli a fiatal francia középpályást.

Az Express cikkében indoklásként az szerepel, hogy a Juventus csupán azért engedné el ennek az összegnek a fejében a franciát, hogy januárban megszerezhesse az Aston Villa fiatal csatárának, Christian Bentekének játékjogát.

A Chelsea szakmai vezetője, José Mourinho állítólag rendkívül elszánt a középpályás ügyében, ám előfordulhat, hogy a meghatározott ár eltántorítja az edzőt.

A Paris Saint-Germain és a Real Madrid neve is szerepel az érdeklődők listáján, valamint az Arsenal is szívesen átcsábítaná a középpályást, aki végre hatékonyan betöltené az angol csapatban a védekező középpályás pozícióját, miután Alex Song elhagyta az ágyúsokat, Abou Diaby pedig folyamatosan sérülésekkel küzd.

A húszéves játékossal kapcsolatos spekulációk ellenére a középpályás csapattársa, a Juventus meghatározó alakja, Giorgio Chiellini biztos benne, hogy csapattársa továbbra is Torinóban fog maradni.

„Ha valaki hinni szeretne a tündérmesékben és a Télapóban, hát tegye, jogában áll.” - nyilatkozta a ballábas védő.

„Jelenleg Paul Pogba a legnagyobb tehetség nemzetközi szinten az ő posztján. Amennyiben a Juventus gigantikus ajánlatot kap érte, sok minden előfordulhat, nézzük csak meg, mennyit fizettek Gareth Bale játékjogáért.”

„Paul beilleszkedett a csapatba és valószínűleg meg fogja újítani a szerződését, de soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni az átigazolási piacon, bármi megtörténhet.”

„Ha egy klub szemérmetlenül magas ajánlatot kap egy játékosért, akkor nehéz nemet mondani. Senki nem ígérheti meg, hogy egy játékost soha nem fog értékesíteni. Mindegyik játékosnak megvan az ára, egyszerűen ez a helyzet.” - zárta az interjút realistán Giorgio Chiellini.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr505573185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The king of alibis 2013.10.16. 13:12:42

Ha ennyiért elengedik, akkor elutazok Torino-ba, és a puszta kezemmel akasztom fel Agnelli-t meg Barmotta-t.

babo0410 2013.10.16. 13:20:38

Ez nagy baromság szerintem. Egyrészt soha nem mondta senki, hogy 40 millió font lenne az ára. Másrészt meg soha nem mondott olyat senki a klubnál, hogy el akarjuk adni. Agnelli lenyilatkozta, hogy sajna az olasz foci sajátossága, hogy képtelen megtartani a klasszisokat. Erre a lehető leghülyébb pletykákat találják ki. Ha már megy Pogba, akkor miért egy befejező csatárért adnánk el? Pláne egy 15 millásért? Ne mondja már nekem senki, hogy ha nagyon kéne Benteke, akkor nem egy csatárt adnánk el? Pláne, hogy ott jelenleg 5-en vannak, ennél több nem kell szerintem. Ha azt írták volna, h eladjuk, és Verrattit meg még egy kp-t akarunk igazolni, még hihetőbb is lenne. De nem hiszem, hogy onnan fogunk eladni vkit, ahol így is kevesen vagyunk, hogy egy olyan posztot erősítsünk meg ahol már megvagyunk. Am meg meg kell nézni melyik újság találta ki? Én azt az egy eladást tudnám elfogadni (nem örülnék neki, de elfogadnám), ha a PSG beajánlaná Pogbaért Verrattit és még 35-60 millát. Akkor el tudnám fogadni, h elengedjük. De 40 millió fontért? Még 50 millát se kapnánk érte. És ha egy Bale ér 100 millát, akkor Pogba is ér minimum 70-et.

mpite 2013.10.16. 13:31:54

@babo0410: Szerintem is csak egy unatkozó brit újságíró teázás közben a hasára csapott és úgy jött ez a 40 millió, szánalmasok ezek a firkászok. Raiola amúgy 15 napon belül találkozik Marottáékkal a hosszabíbtás ügyében Di Marzio szerint.

Amúgy most egy pár napig nem voltam gépnél, ez a Benteke dolog mégis kinek az agyszüleménye volt? Vagy most bukkan fel először a neve?

MdewC 2013.10.16. 13:41:17

@mpite: Az excel randomizáló funkciója nagy valószínűséggel az ő nevét hozta ki. Sztem.

Goku06 2013.10.16. 14:33:31

Pogba jelenlegi áráról csak annyit, hogy 2013 októberében Pogba lábában egy jó szezon valamint 1 jó hónap van. Jelenleg a piaci értéke 40-50 millió...
Más kérdés, hogy látszik rajt a potenciál, és egyértelmű, hogy lesz belőle még drágább játékos is, de még nem az.

Bale letolt jópár szezont egy szinten, azért tudták ennyire felverni az árát. Pogbáért 1 szezon után még senki sem ad ki 80 milliókat.. Fog annyit érni, de nem ma, meg tegnap.
Szezon végén már alulról súrolja a 60 milliót az ára, de nem többet.
Viszont ennyiért nem éri meg nekünk eladni, mert hát egyértelmű, hogy csak idő kérdése, hogy drágább legyen.

2-3 év múlva piaci ára 80-90 millió, ez a forgatókönyv mind a vevőnek, mind nekünk meg fogja érni.. de jelenleg még nincs akkora piaci értéke, mint amennyit nekünk megér, ezért idén nem jönne még be érte olyan ajánlat amit megérné elfogadni. (más kérdés, hogy "két év alatt +40 milliós üzlet, az évtized üzlete, adjuk el" ala marotta...)

Apuleius 2013.10.16. 14:59:38

@Goku06: 40 millióért Pogbát már most sem lehet mozdítani szerintem, de pont az általad végigvitt gondolatmenet miatt nem is fogják most eladni (hülyeség is lenne). Nem kérdés, hogy most aláírnak vele egy komoly szerződést, s ha valaki később Bale vételárához mérhető ajánlattal csönget be, vélhetően megválnak majd tőle. Pogba jobb játékos lesz, mint a walesi.

venember83 2013.10.16. 15:03:38

@Goku06: Bale semmit nem nyert, emlékeim szerint. Pogba már igen, és van benne még potenciál, ellentétben a gorillafülű walesivel, aki szvsz már nemigen van, hogy hova fejlődjön. Ez mondjuk óriási dicséret is egyben Bale számára.

Drughi Di Bianconeri 2013.10.16. 16:01:53

Ekkora kacsát...Ezt nyilván Agnelli nyilatkozatára alapozzák.
De, ha el is adjuk, az nem most lesz és nem ilyen összegért.
Ha jól tudom most készülünk vele hosszabbítani, és remélem is.
Bízom abban még azért,hogy nagyon sokáig velünk lesz(és persze Vidal is). De tisztában vagyok vele,hogy ez naivságra vall, a realitás inkább az,hogy 2-4 év múlva eladjuk óriási összegért.
Számomra nem kérdés,hogy mi ér többet: egy már most klasszisnak tekinthető, még mindig csak 20 éves játékos, akiben ott van a plusz (nevezzük x-faktornak :D ) és egyre csak jobb és jobb lesz, akár korszakos világklasszis is lehet belőle ! Vagy pedig: az érte kapott vélhetően irdatlan összeg.
Remélem a vezetőség is úgy gondolja,hogy a játékos.Mert nem minden bokorban terem egy Pogba, valamint amíg Marrotta a sportigazgatónk vélhetően képtelen lenne 80-100 M úgy elkölteni,hogy értelme legyen.
Ő inkább hozna 15 közepes képességű,korosodó játékost ligán belülről,esetleg 1-1 akciós nagyobb nevet,aki már karrierje vége felé közeledik.

Ez a 40 M egyébként egy röhejes összeg a mai világban egy ilyen játékosért.Marcos-t vitte a Romaból a PSG 35 M-ért, aki igazából még semmit sem bizonyított...Javi Martinez került ennyibe, ráadásul idősebben, aki szvsz. nem említhető egy lapon se Pogba-val, se Vidallal.Fernandinhoért is kifizetett a Citteh ennyit 28 évesen...
HA valaha eladjuk,az közelebb lesz a 100 M-hoz,mint az 50-hez,de továbbra is azon a véleményen vagyok,hogy itt kell tartani ameddig lehet,és ameddig eltökélt a klub iránt, aztán ki tudja...lehet belőle egy újabb legenda Nálunk.

buki4 2013.10.16. 16:15:07

@babo0410: Mire alapozod azt,hogy Benteke "csak" 15milliót ér?

babo0410 2013.10.16. 16:21:51

@buki4: Igazad van, transfermarkt szerint 21 millió az értéke, a football-italia szerint meg 15 milláért elhozható lenne. Igaz fontban. Akkor is 17 millió €-ba kerülne.

babo0410 2013.10.16. 16:32:03

@Drughi Di Bianconeri: Nem kötekedésből, de mi a fenéért említitek meg minden cikknél, hogy Marotta nem tudna elkölteni értelmesen 100 millát? Mert mikor nincs sok pénzünk akkor egy akciós Tévezt veszünk? Hidd el ha lenne 100 millánk igazolni, akkor nem az akciókat lesnénk. Jó lehet akkor se vennénk 40 millákért játékosokat. De az olasz sajtó egyöntetűen azt írta, ha eladnánk Pogbat, akkor Verrattit és Nainggolant igazolnánk le. És valószínű, hogy a szélekre s minőségibb megoldásokat tudnánk hozni. Mikor viszont nincs Marotta kezében 100 misi nem tud kit ilyen játékosokat venni. Emlékezzünk 2011-re, amikor Vidalt igazoltuk le, meg Eliat, meg Vucinicet. Jó elia megbukott, de csak azért, mert nem jött be Conte elképzelése a 4-2-4-el kapcsolatban. Én biztosra veszem, ha lenne 100 millánk, akkor most már nem a mennyiség, hanem a minőség kerülne előtérbe, és jönne 4-5 jó játékos 20 milla körüli áron. Pláne, hogy sztem akkor Isla, Padoin, DC, Motta és talán Peluso is mennének. Akkor meg 115-120 millás bevételünk lehetne. Ebből lehetne okosan jól igazolni. És még maradhatna is.

buki4 2013.10.16. 16:47:58

@babo0410: csak 22 éves a Premier League 1ik gólkirály jelöltje,a Belga válogatott első számú csatára,valamint most írt alá új szerződést a nyáron,ha valaki őt mozdítani akarja az alsóhangon 30 millió sztem

MdewC 2013.10.16. 16:50:05

@babo0410: Kolléga, ezek megint csak feltételezések, nem pedig tények.

Goku06 2013.10.16. 17:15:39

@Apuleius: @venember83:
Igen én is úgy gondolom, hogy jelenleg nem szabad eladnunk őt. De abban nem vagyok biztos hogy a vezetőség is így gondolja.. bár az bíztató, hogy jövő héten nekiállunk tárgyalni a szerződéshosszabbításról, csak összehozzuk a nyárig (mert az tuti hogy télen nem megy Pogba, a nyárig meg csak meggyőzzük hogy megéri maradni).

Bale-t pedig úgy értettem, hogy évek óta a PL egyik legjobbja. Karrierje csúcsán (csúcsa közelében van), míg Pogba még csak az út elején tart. De hosszútávon valószínűleg Bale fölé nő.

MDaniel98 2013.10.19. 14:23:29

Remélem nem adjuk el ennyiért.Saját magunkat minősítenénk ezzel.Vagy brutális összegért adjuk el év végén,vagy soha ne adjuk el.Az ilyen köztes megoldások mint ez a 40 millás dolog semmi jóra nem vezethetnek szvsz..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása