Pogba: "Megverjük a Real Madridot és továbbjutunk a csoportból"

A tavalyi szezonhoz hasonlóan, a Juventus ismét döcögős rajtot vett a Bajnokok Ligájában, azonban a Juventus ifjú csillaga, Paul Pogba meglehetősen magabiztos a csapat előtt álló nemzetközi megmérettetésekkel és a továbbjutással kapcsolatosan.

Pogba és Buffon.jpgPogba bizonyos abban, hogy a Juventus legalább egyik mérkőzését megnyeri majd a Real Madrid ellen, legyen az Torinóban vagy Madridban, s könnyedén lép majd át az egyenes kieséses szakaszba.

"Nincs okunk a félelemre." - nyilatkozta a 20 esztendős francia középpályás a La Gazzetta dello Sportnak. " Legalább egyszer meg fogjuk verni a Real Madridot, s tovább fogunk jutni."

"Mi vagyunk a Juve, s erről soha sem feledkezhetünk meg. A klub történelme, tekintélye és minősége miatt senki sem áll felettünk. Ezért nem ijedek meg a Real Madridtól. A Juventus egy szinten áll Európa legnagyobbjaival. Akár még Madridban is győzhetünk"

Pogba, aki mindössze egy esztendővel ezelőtt érkezett a Manchester United csapatától, mostanra az egyik legígéretesebb középpályássá vált a világ labdarúgásában. Fiatal kora ellenére, a francia játékos erős személyiséggel és határozott elképzelésekkel rendelkezik, azonban bizonyos abban, hogy a dicsérő szavak nem szállnak majd a fejébe, s két csapattársát, Andrea Pirlót és Gigi Buffont nevezte meg példaképeiként.

"Most még senki vagyok. Mit értem el eddig? Semmit az égvilágon." - foglalta össze eddigi munkásságát Pogba. "Figyelem Pirlót és Buffont, s tőlük megtanulom, hogy miből is áll igazi bajnoknak lenni. Ők ketten mindent megnyertek, igazi szörnyetegek, de nem állnak le, még az edzéseken sem."

Ugyan még csak a második szezonját tölti a Juventusnál, már most is folyamatosan találgatások kelnek szárnyra azzal kapcsolatosan, hogy az európai labdarúgás kimeríthetetlen pénztárcájú klubjai figyelik árgus szemekkel Pogba fejlődését, s többek között a Real Madrid is beállt a lehetséges kérők sorába.

Az U20-as világbajnokságot a nyáron elhódító játékos természetesen nem tudja, hogy pályafutása milyen fordulatokat tartogat számára, azonban igyekezett megnyugtatni a torinói klub szurkolóit, hogy kiválóan érzi magát Olaszországban.

"Bizonyos ígéretek értelmetlenek. Ma hogyan jósolhatnám meg az egész pályafutásomat? Senkit sem szeretnék becsapni."

"Ezért a jelennel foglalkozom, s azt mondom, hogy boldog vagyok itt, Torinóban. Mindenkit szeretek a klubnál: az igazgatókat, az edzői stábot, a játékostársakat és a szurkolókat is. Pillanatnyilag nem tudom elképzelni magam sehol máshol, kizárólag a Juventusnál."

Pogba kitért arra is, hogy Anglia helyett miért helyezte át székhelyét Olaszországba, s arra is, hogy milyen szerepet tölt be életében a Juventus ambiciózus mestere, Antonio Conte.

"Hogy miért választottam Olaszországot? A Serie A a labdarúgás egyeteme, különösképpen taktikai szempontból. Egy középpályás, aki képes arra, hogy befusson Olaszországban, joggal vágyakozhat arra, hogy posztján a világ legjobbjává válik."

"Azt mondtam magamnak: Paul, Olaszország a rövidebb és biztosabb utat jelenti ahhoz, hogy befuss. Aztán persze hívott a Juventus, a világ egyik legnagyobb klubja."

"Szerencsés vagyok, s szerencsém van Antonio Contéval is. Napról napra jobb leszek. Conte dolgozik, korbácsol bennünket, soha sem elégedett, mindig éhes és csak győzni akar. Kívánni sem tudnék jobb tanárt a pályafutásom jelenlegi szakaszában. Deschamps nagyon hasonlít Contéra."

A fiatal középpályás természetesen a csapattársaktól is sokat tanulhat, s Pogba azt is elárulta, hogy a Juventus keretében, illetve a világ labdarúgásában kik azok, akik viszonyítási alapot jelentenek számára.

"A kezdetektől fogva Kaká volt a példaképem, ugyanakkor Yaya Touré és Abou Diaby volt az a két játékos, akik mintaként szolgáltak számomra, még fizikai értelemben is. Nagyon sokban hasonlítok rájuk." 

"A Juventusnál Pirlo, Marchisio és Vidal a viszonyítási alap. Minden edzés alkalmával próbálok ellesni tőlük valamit. Claudio technikájával, Arturo harcosságával és Andrea briliáns, könnyed mozdulataival el lehetne érni a tökéletességet."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr15558334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.10.09. 14:25:38

Szerintem másképp nem is igen érdemes kimenni a pályára.

bfeco 2013.10.09. 14:29:23

Szép szavak, de még Del Piero-tól kéne foci iránti alázatot megtanulni és akkor jövőben tényleg nagy játékos lesz.

juve28adam 2013.10.09. 15:56:36

Amiket eddig láthattunk tőlünk azzal tuti nem, remélem összekapják magukat a srácok.

babo0410 2013.10.09. 16:02:50

Én biztosra veszem, hogy a Real ellen sokkal harcosabbak lesznek. 2008-ban is ez volt. Bénáztunk a kicsik ellen, mert nem volt meg a csupa szív küzdeni akarás. A Real ellen megvolt, nyertünk is. Bízom a csapatban. Legalább a hazai meccsen nyerjünk, idegenben legyen x. Illetve ha mindkétszer nyernénk, és utánna meg tudnánk verni a Galatát és a dánokat is, máris csoportelsők lennénk. De én jelenleg elégedett lennék azzal is, ha egy x és egy győzelem lenne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása