Lippi: "A Juventusnak hinnie kell önmagában"

A Juventus egykori, hatalmas sikereket arató mestere, Marcelo Lippi a jelenlegi csapatról, valamint a Real Madrid elleni rangadókról osztotta meg gondolatait az újságírókkal.

Lippi Marcello.jpgA Bajnokok Ligája soron következő játéknapján, a Juventus a spanyol fővárosba látogat, ahol a Carlo Ancelotti által dirigált Real Madrid lesz az ellenfél. A torinói csapat az utolsó öt Bajnokok Ligája összecsapásából négyet megnyert a Real Madrid ellen, s Lippi most is bizakodó.

"Mindig jól teljesítettünk, amikor Madridba látogattunk, Torinóban nemkülönben." - nyilatkozta Lippi a Tuttosportnak. 

"Igen, ami engem illet, fantasztikus emlékeim vannak. Szoros vereség Spanyolországban, majd hazai győzelem az egyenes kieséses szakaszban, ami továbbjutást jelentett az elődöntőből." - emlékezett Lippi a 2002/03-as szezonra, amikor a félelmetes formában játszó Nedvěd vezérletével, a csapat a manchesteri döntőig robogott.

"Persze ezúttal még nem az egyenes kieséses szakasznál tartunk, de akkor is két nagyon fontos találkozóról van szó. Egy győzelem újra hatalmas lökést adhatna a Juventus szezonjának."

"A recept egyszerű, hinniük kell a saját képességeikben, függetlenül az ellenféltől, s annak szervezettségétől. A legfontosabb dolog, hogy hinni kell, s ez a Juve nagyon hasonlít az én Juventusomra. Minden jellemzőjük megvan, ami csak szükséges."

A világbajnoki címet is elhódító szakember kitért a Serie A jelenlegi szezonjára is, amelyben egy váratlanul sziporkázó Roma vezeti a tabellát.

"Ez egy igazán jó bajnokság. Minden úgy történik, ahogyan azt megjósoltam, a Roma megtalálta formáját új edzőjükkel, s kiváló szezonjuk lehet. Hatalmas sikerrel kezdték a szezont."

"Azután ott van a Napoli, amely erős, támadó és minőséget képvisel. Én még a Fiorentinát sem írnám le, s örömmel látom, hogy Beppe Rossi visszanyerte formáját."

"A Juve? Természetes, hogy véleményem szerint ők a legnagyobb esélyesek. Legalább annyira erősek, mint korábban, sőt még erősebbek."

"Hallok és olvasok arról, hogy elveszítették az éhségüket, de szerintem ez távolról sem igaz. Megváltoztak a velük szemben támasztott elvárások, de valójában úgy hiszem, hogy továbbra is Antonio Conte csapata az esélyes, s készen áll arra, hogy megismételje a sikereit."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr685558661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2013.10.11. 20:20:08

Remélem sikerül győznünk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása