F.C. København - Juventus 1:1

A Juventusnak idei első BL mérkőzősén meg kellett elégednie egy 1-1-es döntetlennel Dániában, mert bár uralták a mérkőzés jelentős részét, a befejezés a régi időket idézte és csupán Fabio Quagliarella góljának köszönhetően kerülték el a vereséget.

Antonio Conte három változtatást eszközölt a vasárnapi Inter elleni mérkőzés kezdőcsapatához képest, Angelo Ogbonna, Federico Peluso és Fabio Quagliarella vette át Andrea Barzagli, Kwadwo Asamoah és Mirko Vučinić helyét.

UEFA-Champions-League-1-icon.pngAz olasz bajnok az ötödik percben próbálkozott először kapura lövéssel, amikor is Andrea Pirlo okos szöglete Carlos Tévezt találta meg, azonban kiszorítva az argentin játékos a jobb oldali kapufa rossz oldalára küldte a labdát.

Válaszként a koppenhágai csapat vette át a vezetést, amikor is a Juventusnak nem sikerült felszabadítani a tizenhatost Pierre Bengtsson jobb oldalról beívelt szabadrúgását követően: a hatoson belül számos játékos harcolt a labdáért, amely így Nicolai Jørgensen elé pattant, akinek nem volt nehéz dolga és könnyedén lőtte a kapuba a labdát a tehetetlen Gianluigi Buffon mellett. Így a hazaiak már előnyben volt a tizenötödik percben. 1-0.

A Juventus azonnal válaszolt, Johan Wiland kapusnak egy percen belül két védést is be kellett mutatnia, előbb Giorgio Chiellini, majd Paul Pogba ziccernek tűnő helyzetét hárította.

A harminckettedik percben Carlos Tévez próbálkozott, azonban lövése elsuhant a felső léc fölött, a Juventus bár kapuhoz szegezte ellenfelét, képtelen volt betalálni.

A második félidő nagyrészt az első mintáját követte, a vendégek próbálkoztak, és az ötvenkettedik percben a nyáron igazolt csatár, Carlos Tévez ismét jó lehetőséghez jutott: Andrea Pirlo csodálatos passzal meglepte a hazaiak védelmét, az argentin támadó egy az egyben vezethette rá a labdát a kapura, ám próbálkozását a dánok parádésan védő kapusa hárította.

Két perccel később azonban a Juventusnak végre sikerült gólra váltania dominanciáját, Carlos Tévez átlépte Federico Peluso balról belőtt labdáját, ami így Fabio Quagliarellához jutott, aki kilenc méterről magasan ellőtte azt a végre tehetetlen Johan Wiland mellett. 1-1.

Ezt követően Fabio Quagliarella ismét nagyon közel került a gólhoz a hatvanötödik percben, Stephan Lichtsteiner beadásába tudott jól belefejelni a nápolyi csatár, ám a labda a felső léc érintésével elhagyta a játékteret.

Húsz perccel a vége előtt Nicolai Jørgensen ismét megszerezhette volna a vezetést csapatának a ritka hazai támadások egyikén, ám a húsz méterről küldött lövése elsuhant a felső léc fölött.

Arturo Vidalnak is módjában állt volna tizenöt perccel a vége előtt előnybe hozni csapatát, Carlos Tévez fejjel juttatta hozzá a labdát, ám a chilei erőtlen próbálkozását Johan Wiland mellkassal védte.

Pár pillanattal később a dán kapus ismét a torinóiak argentin csatárát frusztrálta védésével, majd Paul Pogba fejelhetett, ám ezúttal a kapusnak védenie sem kellett, a labda elszállt a kapu mellett.

A vége előtt tíz perccel a csereként beálló Sebastian Giovinco adott munkát a dán kapusnak, aki ezúttal is tette a dolgát, így a mérkőzés döntetlennel zárult.

A mérkőzés góljai megtekinthetők az alábbi linkre kattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr675521720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.09.18. 10:21:44

Nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy a Juventus tipikus olasz csapat, amely csak akkor teljesít, amikor teljesítménykényszer alatt van, pl. nagy csapatok ellen, kicsikkel szemben meg tudat alatt megvan a lenézés.

keshudioo 2013.09.18. 10:31:27

Szokásos módon nem tudtam megnézni a meccset a letiltott kolis portok miatt, de úgy látom, nem vesztettem sokat.

Szomorú.

Apuleius 2013.09.18. 10:41:12

@venember83: Szerintem is egyértelmű, hogy erre a mérkőzésre a Juventus nem tudott úgy felpörögni, ahogy kellett volna, s ez most két pontunkba került sajnos. Érdekes módon én nem nagyképűséget láttam a csapaton, inkább mintha túlzottan idegesek lettek volna az elején. Elképesztően sok hiba volt a játékunkban, dühítő helyzetekben, dühítő mennyiségben vesztettük el a labdákat, s ezen rendre támadási lehetőségek akadtak el. Félreértés ne essék, nem hibáztatnék senkit, de ez egy hatalmas edzői kudarcnak és hibának tűnik. A játékosok kapcsán ki lehetne emelni fájóan rossz és jobb teljesítményeket, de amikor egy Vidal, egy Pogba, egy Lichtsteiner vagy egy Tévez ennyire halovány, akkor úgy érzem nincs értelme egyénekről beszélni.

Trieszt120506 2013.09.18. 10:58:22

A bajnoki meccseken is rendre szenvedünk, de itt még eredménykényszerben is kell játszanunk! Nincs mese, a galatát meg kell verni oda-vissza, és valószínűleg csak a csoport második helye fog jutni nekünk.

Egyébként egyre jobban kezd idegesíteni ez a szintelen-szagtalan 3-5-2... No nem mintha a keret alkalmas lenne másra...

Breadface 2013.09.18. 11:09:08

Nem tudom ki hogy van vele, de mikor lattam hogy Conte behozza De Cegliet, eldobtam az agyam. Epp tettem volna vissza a helyere, erre behozza Giot. Meg messzeb dobtam... Velemenyem szerint Gio nem egy juve szintu jatekos. Ettol a seggdugotol total kikeszulok. Ok, volt egy ket szep golja, de osszessegeben nem ide valo. Inkabb Llorentet kuldte volna be, hisz tudhatta volna Conte, hogy a koppenhagaiak be fognak tomorulni a meccs vegen, erre bekuld egy 50 kilos 150 magas csatart. Mind1. zsenialisnak tartom Contet, amiert ujra visszahozta a csapatot, de azert neha vannak hulye dontesei. Remelem a kovetkezo meccseken jobban jatszunk. Ha szerencsem van akkor a Santiagoban eloben is lathatom a csapatot, remelem nyerunk a real ellen, eletem legszebb napja lenne.
Hajra Juventus!!

Type-R 2013.09.18. 11:34:58

@Breadface: Gio még hagyján, de De Ceglie mit keres a keretben egyáltalán?! Egyértelmű, hogy DC és Padion nem a Juvéba valók, Peluso meg Gio elüldögélhet a padon a nagyok mögött. Persze ehhez kellene egy kreativabb, beadni is tudó balszélső és egy játékot szervező középpályás Pirlo pótlására.

b.tom 2013.09.18. 11:37:00

@Trieszt120506: és tulajdonképp a 3-5-2-re sem az igazi a keretünk, mivel nincs egy darab balszélsőnk sem (asamoah nem az, dc és pelus nem focista,bár utóbbi tegnap tűrhető volt), a jobb oldalon meg lichti védekezésben erős, beadni meg egész egyszerűen képtelen.

Type-R 2013.09.18. 11:44:06

ilyeneket olvastam külföldi oldalak kommentjében: "De Ceglie is a retard"

Apuleius 2013.09.18. 11:45:48

@Type-R: Hát mi tagadás, komoly igazságot látok benne...

venember83 2013.09.18. 13:06:29

@Apuleius: ilyen durva kijelentést nem tennék, mivel mégis csak egy embertársról van szó, de hogy nincs keresnivalója a Juventusban, az is biztos. Mondjuk van egy egész klub lassan ilyen játékosokból, akik majd csak akkor fognak távozni, amikor lejár a szerződésük, mert a kutyának se kellenek.

Tony. 2013.09.18. 13:13:43

Én több éve nem értem mit akarnak De Ceglie-vel. Érzésem szerint ő annyira jelentéktelen eleme ennek a klubnak, hogy foglalkozni sincs értelme vele. Juve nevelés, nem keres sokat, csöndben van, ambíciója nincsen, nem is érdeklődik iránta senki, mert azt sem tudják, hogy létezik. Elevickél itt a Juve-nál még évekig úgy, hogy kb. senki észre sem veszi, max néha fogjuk a fejünket, ha szezononként 2x meglátjuk bénázni.

Apuleius 2013.09.18. 13:21:40

@venember83: Szinte biztos vagyok abban, hogy sötétebb és lesújtóbb véleménnyel vagyok az emberiségről, s embertársainkról, mint Te, de természetesen egy ilyen kijelentés mindig sarkítás és túlzás. Mindamellett azért nem véletlen, hogy a szóban forgó játékost hasonlóan kíméletlen jelzőkkel illetik.

A Juventus egyik fő gyengesége, hogy ilyen minőségű játékosokból egy komplett csapatot össze lehetne állítani Torinóban.

Apuleius 2013.09.18. 13:22:38

@Tony.: Abszolúte találó az összegzésed, én konkrétan meglepődtem, hogy jé, tényleg, van (vagy volt?) egy ilyen játékosunk, hogy De Ceglie.

Drughi Di Bianconeri 2013.09.18. 13:24:38

Nem tudtam megnézni a meccset.Az eredmény ismeretében:szerencsére !
Szégyenteljes ez az eredmény, főleg úgy,hogy ugye az Inter ellen is xeltünk, hígfos tartalékos játékkal.
Erre fel tartalékoltunk (energiában, alázatban) ?
A Real 6-1re ütötte ki azt a Galata-t, akiktől Conte meg Marrotta úgy félnek,mint a tűztől.Ráadásul amennyit láttam abból a meccsből, hát a Real sem volt túl acélos, szervezett.
Hát így van is mitől !
Biztos vagyok benne, hogy csak mi, a Juventus voltunk olyan "tehetségesek", pontokat ajándékozni egy dán csapatnak.Se Galata és főleg a Real nem fog ilyen "bravúros tettet" végrehajtani.
Tudom,hogy korai, de éppen ezért: csoport második helyre hajtunk.
Amúgy kicsit elgondolkodtam azon, hogy mikor nyertünk mi Conte-val, igazán nagy rangadót, vagy igazán fontos meccset, méghozzá jó játékkal ?
Nem tudom,hogy az lehetett e a gyenge pont, de: Conte tényleg mindenki ellen 3-5-2őt fogja nyomatni BL-ben is.Peluso meg h-h játszott ?

MdewC 2013.09.18. 13:53:01

Forza!
A cserék előre el voltak döntve/határozva. Ezzel nincs baj, viszont a Mister nem a meccs alakulásához mérten cserélt, hanem amit előre meghatároztak. Ez szűklátókörűség. A csapat sorrend előnyt élvez a meccs alakulásához képest. SZVSZ
Egyébként ezt lehetne fejtegetni, hogy jó így vagy sem, hosszútávon kiderülhet.

juve13 2013.09.18. 14:52:51

Cserélni azért nem tudtunk jobbat mert nincs jobb cserénk gyenge a pad,úgy érzem ezzel az x el igencsak karcos lesz a továbjutás,amúgy meg nem hiszem h Conte rosszul cserélt volna tudja jól mikor mit csinál és ez mindíg igy van egy ilyen meccs után h az a jó aki nem jáccik....nem volt szerencsénk vannak ilyen mérkőzések...Forzaaaa Juveeee

venember83 2013.09.18. 15:02:01

A továbbjutás messze nem dőlt el, minden csapat megengedhet magának 1-2 kevésbé jó meccset, azért kardba nem szabad dőlni az elhullajtott 2 pont miatt.

babo0410 2013.09.18. 16:23:04

@Breadface: Tegnap láttad a meccset? Ha Gio nem Juve szintű játékos, akkor Q a gólja ellenére mi? Nyáron a többség Q-t tartotta volna meg, de tegnap csak annyit tudott nyújtani, hogy legszívesebben januárban elzavarnám a fenébe. De természetesen nem Gilat kell leigazolni a helyére. Gio tegnap nagyon hasznos volt, sokkal többet tett, mint Q. És csak a kapus bravúrjainak köszönhető, hogy nem lőtt gólt. Nem tudom, hogy miért kell állandóan a szokásos játékosokat elővenni. Peluso jól játszott, a sárga lapja miatt lett lecserélve. Ennyi. Gio meg szerintem jól játszott. Az eredmény bosszantó, de szerintem fogunk még jobban is játszani. Tavaly is ez ment a másik dán csapat elleni X után. Csoportot nyertünk. Idén meg csak egy X-ünk van., és a játékunk elvileg javult is. Ha nem nézzük le az ellenfelet, ha nem játszunk idegesen, akkor meglehet fogni bárkit. Persze Conte is hibázott, hiszen nem sikerült lenyugtatni a csapatot. De szerintem a hibás játékunkban volt annak is szerepe, hogy nem volt egy Juve drukker sem a stadionban. Le kell higgadni, és jók leszünk. a 2. félidei játékunk már jó volt.

szabo2323 2013.09.18. 16:28:38

Én szerintem ez egy hatalmas balszerencsés meccs volt állítom ,hogy a Real ellen meg pont hogy az ilyen helyzeteket belőjük amúgy meg én gondoltam,hogy ez lesz a vége és ahogy mi pontokat buktunk ugy más is bukhat még a dánok ellen ;) igaza van Venember83-nak Tavaly is cs elsők lettünk és az se volt gyengébb csoport :)

JuvefanTomi 2013.09.18. 18:45:51

Valahonnan le lehet tölteni a teljes meccset? Ha valaki tudna linket azt megköszönném.
Forza Juve !!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása