Szerkesztők a mercatoról 1. rész

Questionmark.pngAz idei mercato is felemásra sikeredett, ki-ki vérmérséklete szerint látja kifejezetten jónak, vagy hiányosnak a nyári ténykedést. Gondoltuk, megosztjuk veletek a saját véleményünket, bár a szerkesztőségben azért viszonylag egyetértés van arról, hogy jobban is meg lehetett volna húzni az igazolási időszak végét. A hosszú terjedelem miatt két posztba szedtük a mondandókat, a névsor első felét most, a maradékot holnap olvashatjátok.

4Evorg:

Személy szerint nálam ez a mercato volt (lett volna) a vízválasztó Marotta munkásságát és a csapat fejlődését tekintve egyaránt. A transzferidőszak viszonylag jól kezdődött, megszereztük Tévezt (piros pont), ezzel pedig orvosoltuk az évek óta húzodó csatárgondjainkat, nem mellesleg Apacsot sokkal jobb játékosnak tartom Higuaínnál. Eddig tehát nem volt okunk a panaszra. Még Ogbonna leigazolását is megértem, meghatározó játékossá válhat zebracsíkosban, ahogy Giaccherini távozása is magyarázható...lett volna, ha megfelelően pótoljuk őt, de mivel ez nem történt meg, értelmetlen volt az értékesítése.

Marotta szerencsétlenkedését tetézi, hogy a balszél már évek óta nincs megerősítve, ami óriási feketepont tőlem. Nem tudom elhinni, hogy egy jobb stratégiával ne lehetett volna megszerezni egy Kolarovot vagy más bal oldali játékost. Most a pénzügyekbe és magyarázkodásba nem megyek bele (vicc kategória ez is). A I-re a pontot pedig Gilardino megszerzése és Q elkótyavetyélése tette volna fel, ami szerencsére nem történt meg. Nálam Marotta (ismét) megbukott és sokadaszorra bizonyította, hogy nem képes túllépni saját árnyékán.

Pontszámban kifejezve: 5/10

Apuleius:

Felemás érzéseim vannak az idei mercatóval kapcsolatosan. A nyár Peluso véglegesítésével indult, ami jelezte, hogy nem érdemes igazán magasra emelnünk a képzeletbeli lécet elvárások tekintetében. Llorente érkezése már télen eldőlt, s kicsit tartottam tőle, hogy ő lesz a mi nagybetűs csatárigazolásunk erre a nyárra, azonban a legfőbb, legkomolyabb igazolásunk megnyugtatott. Tévez igazi mestermunka volt Marottától, hiszen az argentin támadó bagóért érkezett, azonnal beilleszkedett a Juve játékába, s láthatóan nagyon motiváltan focizik. Ha a baszk játékos is formába lendül, még sok örömünket lelhetjük a Tévez-Llorente kettősben. Ogbonna nálam még belefér, az ára kicsit magasnak tűnik, de hamarosan akár még komoly erőssége is lehet a csapatnak, az ő megítélésével még várnék. Giaccherini és Matri eladása szerintem szükségszerű lépés volt, jó pénzt kaptunk értük, s nem hagynak maguk után túl nagy űrt.

A legsúlyosabb hibának azt tudom felvetni, hogy ismételten nem találtunk megoldást a középpálya bal szélére, ezen pedig sajnos sok múlhat. Ráadásul annak ellenére jártunk kudarccal, hogy relatíve olcsó, ám minőségi opciók is kínálkoztak a nyár folyamán. További problémákat okozhat Pirlo esetleges kidőlése, hiszen itt nem rendelkezünk megfelelő alternatívával, annak ellenére, hogy Pogba akár ebben a szerepkörben is megállhatja a helyét. Azt hiszem a Juventus szurkolói nem bánják, hogy a torinói klub a saját útját járja, amely csak szűkösebb anyagi mozgásteret hagy, s nem kelt hiányérzetet bennünk, hogy nem licitáltunk rá Balere vagy Falcaóra, de nem tudom elégszer felemlegetni, hogy közben Quintero csupán 5 millió euróért igazolt a Porto csapatához. Örömmel látom ugyanakkor, ahogy a Juventus igyekszik a távolabbi jövőt is építgetni, s Zaza és különösen Berardi személyében reményteljes fiatalok kerültek közel a Juventushoz. Az érem másik oldalaként súlyosan kifogásolom, hogy a Juventus nem elég bátor a fiatalok beépítésében, s míg egy Padoin az első csapat keretének tagja lehet, addig a fiatal játékosok rendre elkallódnak. Remélem, hogy ez a szezon vízválasztó lesz, s például a Torinóban tartott Ouasim Bouy is bemutatkozhat végre.

Összességében úgy érzem, hogy a rendelkezésre álló anyagi keretből lényegesen jobb mercatót is futhattunk volna, de az évek óta siralmas teljesítményt nyújtó támadórészleg komoly erősítésen ment keresztül, s ez jelentős, elvitathatatlan fegyvertény. Mindamellett látni és értékelni kell, hogy a Juventus minden rohamnak ellenállva, megtartotta legnagyobb értékeit, gondolok itt elsősorban Vidalra és Pogbára. Ugyanakkor a feleslegessé vált játékosok kiárusítása változatlanul rendkívül gyenge hatásfokkal megy, s érthetetlen, hogy Marco Motta vagy Jorge Martínez játékjoga még mindig a Juve tulajdonában áll. A mercato utolsó napjának komikus, dilettantizmust sugalló eseményeit inkább nagyvonalúan nem is említeném. Pontszámmal kifejezve nálam  6/10.

Hellan:

Januárban már köztudott volt, hogy egy támadó (ha csak valami szomorú nem történik) érkezni fog Llorente személyében. Jó pár mérkőzését láttam a spanyolnak, így nem fogadtam annyira hitetlenkedve az érkezését, mint jó pár helyen tapasztaltam. Nem egy tipikus bója center, akire ívelgetnek, hanem mezőnyben is dolgozik, tud bánni a labdával is, de valóban a fejjáték az erőssége.

Mindenki egyet ért velem abban, hogy fantasztikusan indult a mercato a számunkra Tévez leigazolásával. Ő tipikusan az a játékos, aki Conte elképzeléseinek megfelel és nem véletlenül emlegette őt a Mester korábbi nyilatkozataiban. Az argentin játékát felemelő nézni, nem is részletezném tovább.
Nem sokkal utána érkezett Ogbonna egy olyan összegért, amely számomra bitang sok, de ekkor még lenyeltem, mert gondoltam hátha Conte-nak konkrét elképzelései vannak vele. Lassan kirajzolódik, hogy nincs, egyszerű csere lesz. Nem rossz játékos Ogbonna, de pár milliót lefaraghatott volna Marotta, de az edzőtábor kezdése miatt nagy volt a nyomás, így a Torino jobb alkupozícióban volt, meg is lett az eredménye.
Egy durván 1 hónapos tétlenség következett ezután, amely alatt világossá vált számomra, hogy hiába Giak eladása egyszerűen nincs pénze a klubnak, hiába a Juventus érte el a legnagyobb bevételt a BL-ben, az olasz bajnoknak nem volt pénze igazolni.
Rögtön augusztus utolsó hetében találjuk magunkat, amikor is Matri eladása megtörtént, amely lássuk be várható volt. 11 millió euró szép összeg érte.

Majd következett az utolsó napi kapkodás, ahol Nainggolan leigazolása jó húzás lett volna, viszont a Quagliarella-Gilardino cserének annyira nem örültem volna, de az elfogadható lépések közé tartozott volna.
Összegezve, ha az utolsó napon Nainggolan érkezik, akkor elmondhatnánk, hogy nem az volt a célunk, hogy nullán zárjuk a mercato pénzügyi részét, viszont így valóban erre törekedhetett a klub, vagyis a minél kisebb veszteségre és ekkor még nem említettem, ha Q távozott volna 6 millió euróért.
Viszont a leglényegesebbnek azt tartanám, hogy nem fiatalítottunk a kereten! Eltelt egy év és ismét minőségi, bevált játékosokat hoztunk. Vigyáznunk kell, mert a keretünk olasz viszonylatban bizony az idősebbek közé tartozik.
Jövőre a piacon ennél sokkal többet kell mutatnunk, ezt nyilván a vezetőség is tudja. A kapus poszt és a védelem rendben van, de a bal szél hatalmas lyuk a csapatban, jobb oldalon Licht mögött óriási kérdőjel a cserék minősége, középen egy minőségi csere és kifújt.
Támadóknál itt van az a Q, aki az eladását kérte, Giovincot hagyjuk, Llorente szintén kérdőjel.

Pozitív dolgok a mercato során:
- Tévez megszerzése
- Zaza és főleg Berardi fele játékjogának megszerzése
- eladások utáni szép bevétel (főleg Matri)

Negatív dolgok a mercato során:
- Giaccherini pótlását nem oldottuk meg
- Ogbonna drága megvétele
- pár felesleges játékos nem eltávolítása

Értékelésem: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr305497746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2013.09.06. 19:45:50

4EVORG-al értek egyet leginkább bár én már Ogbonna leigazolását sem tudom megérteni már az anyagi lehetőségeinket figyelembe véve.Nem rá kellett volna ennyi pénzt áldozni ha már annyira hangoztatják hogy ilyen szűkös a keret.Tevez leigazolása jó pont de vele kapcsolatban is szerencsénk volt hogy pl a Milannak nem volt rá pénze ill nem kellett versenyeznünk senkivel érte.Továbbá azt sem értem hogy miért nem lehetett egy csomagban elhozni Kolarovot ha még nyár elején leteszünk a két játékosért egy 25millios ajánlatot nem hiszem hogy nem engedték volna el és kb késznek is tekinthettük volna a mercatot és lehetett volna foglalkozni az eladásokkal/Motta,Martinez,Padoin.../ ezzel szemben Giac eladása érthetetlen még akkor is ha felépült Pepe és Isla-t is megtartottuk.Gilardino-Q ügy felháborító vagy kiábrándító nincsenek az meg hogy az utolsó napon Nainggolan megszerzésével szórakozik eza szerencsétlen arra meg szavak nincsenek...Nálam Marotta megbukott és ezt nem lehet az anyagiakra fogni jövő évi nagy igazolás egy sportigazgató legyen.Nálam a Mercato 2/5

tjunior 2013.09.06. 19:58:04

7est adnék a mercatora.
Érkezők.
Tevez, őt mondani sem kell, pl. a goal.com a 3.helyre teszi a nyári igazolások közül, ennyi pénzért egy ilyen klasszist, parádés.
Llorente, hát ingyen volt, óriási kérdőjel mit kezd vele Conte, legfeljebb jövőre eladjuk valmelyik spanyol csapatnak.
Ogbonna, van aki sokallja az árát, hát egy ilyen korú, olasz válogatott védő, manapság ennyibe kerül.
Peluso, várható volt, Conte egyik kívánsága, bízik benne stb.
Zaza, ha azt nézzük hogy gyakorlatilag 1 millából van egy tehetséges olasz csatárunk...
Berardi, neki nagyon örülök, óriási tehetségeknek tartom, le kellett csapni rá amíg más meg nem teszi.
Elmaradt igazolások, baloldalra kellett még volna valaki, Giak pótlása is elmaradt, ezek mindenképpen mínuszok

Távozók.
Marrone, én nem tartom akkora tehetségnek, de remélem tévedek és kibújik belőle a zsenialitás a Sassuolonál, több játéklehetőség kellett neki.
Matri, rendes srác, de ennyi pénzért el kellett adni, soha többet nem kaptunk volna ennyi pénzt érte.
Melo, nem most kellett volna eladni, sokkal hamarabb.
Giak, ha érkezik a helyére egy szót se lehetne szólni, persze menni akart, elengedték, de a pótlása...

Még mindig van 1-2 léhűtő a csapatban, gondolok itt legelsősorban Mottára, klasszikus nyakunkon maradt arc, pénzért nem kell senkinek, a fizetése elriasztja a neki megfelelő csapatokat, a szerződését meg majd hülye lesz felbontani. A csóka Marotta egy nagy balfogása, finoman szólva. de Ceglie a mi kutyánk kölyke, nem bántom, Isla eladását meg Conte vétózta meg.
Biztos kimaradt 1-2 dolog.

danimester1 2013.09.06. 19:58:34

Kiragadhatnék mindenkitől egy-egy mondatot,mert a lényeget "elmondtátok". Annyiban egészíteném még ki,hogy a télen érkezne Nainggolan esetleg Zuniga vagy Kolarov,akkor azért az öreg Szemes javítana a nyári csorbán.Viszont a keret fiatalítása tényleg időszerű lesz ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni.Bosszantó tényleg,hogy rengeteg fiatalt igazolunk gyakorlatilag más csapatoknak még ha csak kölcsönbe vannak is.Lehetőség gyakorlatilag Pogbán kívül nem jut egy fiatalnak sem.Szerintem ezeket a pénzeket összeadva azért meg lehetett volna kaparintani egy minőségi balszélsőt.Nem is a kezdőben,de a mérkőzések vége felé kaphatnának lehetőséget a "mellőzöttebb" játékosok is.

tjunior 2013.09.06. 20:06:24

Még egy dolog, tetszett ahogy a klub hozzá áll Vidal és Pogba eladásához, illetve ahogy nem. Gyakorlatilag mindenkit elzavartak azonnal a vérbe, aki ajánlattal próbálkozott, így kell ezt.

babo0410 2013.09.06. 20:44:42

@tjunior: kb. elmondtad amit akartam. Nálam is olyan 7.5 a mercato. Azért a csatárposzton akkorát erősítettünk, hogy ezzel el lehet takarni, h nem jött szélső. És szerintem Asa nem is olyan rossz, hogy ezen háborogjak. Majd a Real elleni meccseink eldöntik, hogy jól igazoltunk-e. Ha igaz akkor januárban jöhet Nainggolan, és pletykálják, h talán egy szélső is jön. Ha ez megtörténne, máris javítva lenne a csorba. És ha ezt januárban meglépik, akkor a köv nyáron inkább csak a padon kell majd javítani.

juve28adam 2013.09.06. 21:10:04

Tevezzel nálam nem húzzák el a mézes madzagot, Marotta megbukott ,ennyi.

Apuleius! Bouy nevét gyakorolni még ;)

juve28adam 2013.09.06. 21:11:07

@juve28adam: megmernék esküdni ,hogy előbb Buoy volt oda írva :DDD

Apuleius 2013.09.06. 21:44:01

@juve28adam: A hiba nem a Te szemedben van, időközben megtanultam Bouy nevét, s (a hozzászólásod előtt) javítottam a nevét :-) A gépelés soha sem volt erősségem. Ez azért viccesen jött ki :-)

Remélem idén rögzülhet az agyunkban az ő neve is :-)

babo0410 2013.09.06. 22:29:52

@juve28adam: Vannak olyanok akiknek semmi se jó. Nem jött szélső, de jött csatár. És az egyik nagy hiányposztunkat oldotta meg Marotta nagyon jól. Miért bukott akkor meg? Szerintem az ilyen Marotta megbukott, takarodj hsz-ek már nem állják meg a helyüket.

hellan (törölt) 2013.09.06. 22:38:19

@babo0410: Hiába írja bárki, hogy megbukott. Egész egyszerűen nem. Ogbonna, Tevez, Peluso és Asamoah megvételére volt keretünk, utána későn sikerült eladnunk, ennyi.

babo0410 2013.09.06. 22:42:11

@hellan: Valami hasonlóan látom én is. Januárban hátha lesz zsé, és igazolunk 1-2 játékost.

Tony. 2013.09.06. 23:04:53

Így van. Marotta nem most bukott meg, hanem már régóta egy bukott ember.

2013.09.06. 23:26:33

Véleményem szerint ezt a mercatot sokkal jobban meg lehetett volna oldani és akkor a BL-ben is sokkal jobb esélyekkel indulnánk,de azért nem írom le a fiúkat,bízom bennük...viszont
1)nem jött balszélső,amelyről ráadásul csak a ködösítés meg a magyarázás ment egész nyáron Marotta részéről.
2)Tevez ügyes húzás volt ugyan a részéről.
3)Ogbonna-ért ennyi pénzt kiadni szerintem felesleges volt,mert ennyiből már a balszélső posztot meg lehetett volna oldani,hátvédsorba azért olcsóbb opció is érkezhetett volna főleg annak tükrében,hogy szvsz az egyik legjobb hátvédünk Caceres sem tud játéklehetőséghez jutni...
4)Mit keres itt Padoin,Peluso és Motta,de véleményem szerint Asamoah-ért is rengeteg a 9 millió(és ráadásul ez csak a fele a játékjogának),18 millióért már lehet Asamoah-nál jobb játékosokat is kapni
5)Bouy-t szeretném látni,hatalmas tehetségnek tartják...ha benne is találnánk egy Pogba szintű fiatalt pont Pirlo posztjára,az óriásit lendítene az amúgy is erős középpályánkon
6)Továbbra se vagyok hajlandó elhinni,hogy a legjobb olasz csapat vagyunk saját stadionnal,elég jó bevételekkel és gazdasági modellel és félünk elkölteni 20 milliónál többet egy olyan nyáron,olyan szezon előtt,ami érezhetően vízválasztó lesz a klub és a csapat fejlődése szempontjából

Nálam ez a mercato 10-ből 6-os

Összegezve:Vannak érthetetlen és furcsa dolgok,de szerencsére van itt egy Vidal,egy Pogba,egy Pirlo,egy Tevez és egy Buffon(és még azért lehetne sorolni pár nevet),akiket ez nem érdekli és elég jól tolják szóval kíváncsi leszek mi lesz ebből,mindenesetre én bizakodó vagyok jelen pillanatban!Forza

neuropa 2013.09.07. 10:00:35

Néhány dolog:

1) Fiatalok
Szerintem nincs értelme pozitívumként elkönyvelni Zaza, Berardi megszerzését, ugyanígy Quintero "elszalasztása" sem nagy tragédia. Pozitívum az lesz, ha ezek a fiatalok szerepet is kapnak a csapatban, sőt mi több, fel is nőnek a feladathoz. Mindaddig csupán befektetésnek mondanám őket, ami ugye önmagában véve se nem jó, se nem rossz, ezek a dolgok csak később derülnek ki, a mostani vágyainktól és hype-tól függetlenül.

2) Pénzhiány
Mindenki örül, hogy Vidal és Pogba maradtak, arra viszont senki(!) nem gondol, hogy ehhez talán a pénz megfogása is kellett. Matri és Giaccherini eladása azonnal felszabadította a fizetésüket és egy kis pénzt is hozott, amit oda lehet adni Kolarovért, vagy oda lehet adni Pogbának és Vidalnak. Fizetésemelés (új szerződések, khm), stadiontörlesztés, miegymás. Majd ha idén is megyünk pár kört a BL-ben, akkor megint lesz mit elkölteni. Majd ha visszafizeti a klub a hiteleit, akkor nem függ mástól a költekezés. Szerintem ha télen jön egy balszélső (a BL csoportkör tudatával és az érte járó pénzzel a zsebben) a téli alapozás előtt, semmivel sem lesz rosszabb helyzetben a Juve mintha most nyáron érkezett volna valaki. Tevezt nem kaptunk volna télen (szerintem), de egy mellőzött szélső bármikor leeshet. Aztán persze meglátjuk.

juve28adam 2013.09.07. 10:51:47

@babo0410: @hellan: Engedjétek meg ,hogy legyen saját véleményem, köszönöm.

hellan (törölt) 2013.09.07. 11:01:09

@juve28adam: Nem kell felkapni a vizet, de az h nem volt penzunk es nem tudtunk igazolni nincs osszefuggesben azzal h Marotta megbukott.
Ha megbukott volna mar nem lenne a klubnal, a masik h Paratici is sportigazgatoi szerepkorben van nalunk.

devil-z 2013.09.07. 11:55:27

Még mindig a "nem volt pénzünk" nóta :D
Azért elég sok kommentet olvastam amikben Juvetic és Higu együttes érkezését vázolják fel de így a mercato végén mindenki okos és hirtelen rájön, hogy "hát nincs is ám pénzünk mire számítottatok" :)

Még mielőtt valaki sikeresen félreértelmezi a lényeget; örülök, hogy se Higura se Joveticre nem adtunk ki akkora összeget amennyiért ők eligazoltak de erősen megakartuk szerezni legalább az egyiket amiből az jön le, hogy pénzünk igenis van.
Szóval helyettük igencsak jöhetett volna egy Kolarov aprópénzért, Nainggolant se az utolsó órában kellett volna megszerezni, Ogbonna is jöhetett volna 3-4 milkával olcsóbban + Tévez ugye és akkor elmondhatnánk, hogy sokat erősödött a csapat.

Összességében marotta egy balfasz, sokadik mercato ahol csalódást okoz de ha Tévezt nézzük akkor sok minden felett szemet hunyhatunk a félszeműnek mert az ő megszerzésével erőn felül teljesített.

MDaniel98 2013.09.07. 13:49:42

@tjunior: Ennyi.Én 6/10-t adok Marottának,de a Téli átigazolási időszak alatt még meggondolhatom magam az(éves) teljesítményét figyelembe véve,szóval csinálja jól Mr.Marotta!

Goku06 2013.09.07. 14:26:28

nálam egy jócselekedet nem teszi jóvá az összes balfaszságát...
4,9/10-es volt a mercato, nem több.
eddig mint csapat nyertük meg a meccseket, most pedig összehozta hogy mint csapat kevésbé legyünk hatékonyak (Giac és Marrone eladása pótlás nélkül... ha úgy nézzük akkor a padról vesztettünk egy jobbszélsőt - egy balszélsőt - 2 belső kp-t és egy védőt... a két játékos 8 posztot fed le a kezdőnkből.. miközben Conténál pont a variálgatások a nagy kedvencek.. ez a két ember a padon pont megfelelő volt, nem mondom hogy a legjobb, de így hogy nem jött senki sem helyettük, mindenképpen gyengítettük a csapatot)
selejteket tartottunk meg: Peluso, DC, Motta.. mindhármat el kellett volna adni.
ha jobban belegondolunk akkor Asamoah-t is 18 millióért vettük.. Annyi pénzért elég sok komoly játékost is lehetne igazolni.
Naingollanra is volt az utolsó napokban 18.. (akit egyébként azért buktunk el, mert az utolsó napon kezdtünk el tárgyalni, miért?)
Ogbonnát én inkább pozitív igazolásnak tartom, de az árát lejjebb is vihettük volna, valamint ráértünk volna leigazolni őt a bal oldal megerősítése után is.
pénz az van, csak szarul költöttük el.

FinoallaFine 2013.09.07. 15:44:04

"A I-re a pontot pedig Gilardino megszerzése és Q elkótyavetyélése tette volna fel, ami szerencsére nem történt meg. Nálam Marotta (ismét) megbukott és sokadaszorra bizonyította, hogy nem képes túllépni saját árnyékán."

Mert Quagliarella olyan kibaszott nagy klasszis ugye....Egy olasz középszer ő is, sőt lehet hogy Gilardino jobb tőle.

Pepito1982 2013.09.07. 16:16:30

@FinoallaFine: Tavaly Q volt a legjobb csatárunk annak ellenére hogy alig játszott! Egyáltalán nem középszer a véleményem szerint, és szerintem ezzel sokan vagyunk így. A Mercato megint rossz volt. Ogbonnát nem kellett volna megvenni, Marronnét meg kellett volna tartani és hozni Kolarovot és csillagos ötös. Olyan bonyolult lett volna Barmotta? -.-

Csucsukaaa 2013.09.07. 16:24:15

Leginkább Apuleiussal értek egyet! de te kicsit lepontoztad a nyilatkozatod sztem..Hellan aggodalmasabban írt mégis 6ost adott

Ez a nem oldotta meg a bal oldal dolgot egy vicc :D Keressetek már egy olyan nyilatkozatot Marottától vagy Contetól, hogy most arra összpontosítunk, hogy leigazoljunk egy balszélsőt..ne olyat, hogy kifejezetten Zunigat akarjuk hanem, hogy mindenképpen kell balszélső!!
Nálam a Mercato 8/10
Jött egy sztárcsatár, jött egy Barzagli utód és Asamoah+Peluso véglegesítése már a mercato elején jelezte, hogy nem lesz balszélső mert bízunk Asaban és sajnos Pelusoban is..
Megtudtuk tartani a legpiacképesebb játékosaink!
és meglehet nézni, hogy a többi olasz csapat se költött valami húú de sokat..
Napolinál vonjátok le Cavani árát, Fiornál meg Jovetic árát és kijön, hogy ők kb 30 milliót költöttek..max
Forza Juve!
Nekem is inkább a pénztelenség tűnt ezen a nyáron a legnagyobb problémának de ez nem Marotta és nem Conte hibája, ha azt nézzük, hogy ennyi pénzből jött egy(lehet 2) sztárcsatár, Ogbonna aki kicsit görcsösen mozgott még de látszik, hogy tehetséges! Asamoah és Peluso véglegesítése azt is jelenti, hogy foglalkoztunk a baloldallal
ezért adtam 8/10 et
aztán most jöhetnek a Marotta takarodj féle IQ bajnokok kommentjei
Forza JUVE!!! Peace

Goku06 2013.09.07. 20:18:00

egyébként ezt a "meg tudtuk tartani a legpiacképesebb játékosainkat" dolgot egy kicsit eltúlozzuk.
Mert inkább úgy lenne helyes hogy nem adtuk el őket. (azaz nem tettünk árcédulát a nyakukba, hogy ennyiért vihetitek őket)

Hiába Vidal és Pogba nagy rajongótábora, de idén nyáron egy nagycsapat sem jelentette ki, hogy na most leigazoljuk Pogbát mint elsőszámú opciót a nyáron. volt egy-két puhatolózó tárgyalás, de nem volt semmi komolyabb. olyan, mint pl Fabregas amit tolt az Arsenalnál 2 évig (3. évbe már nem tudták tartani), vagy Ribery a Bayernnél amikor a Real akarta volna vinni. Azoknál az eseteknél jogos volt a szóhasználat hogy "meg tudták tartani őket".. mert ott a pénzes csapat kijelentette (nem feltétlenül szavakkal, hanem tettekkel) hogy na most idén mindenképp meg akarjuk szerezni a játékost! de nálunk még nem ez volt a helyzet. Igazán egyik nagycsapat sem jelentkezett be értük, hogy "namármost idén megvesszük Vidalt, ha tetszik ha nem"..

kb ennyi volt:
- Te Marotta, Vidal eladó?
- Nem
- Ja, oké.

... és ha jövőre erre a válasz majd az lesz, hogy - "Majd meglátjuk hogy mennyire nem eladó.." na ott kell már megmutatni hogy magunknál tudunk-e tartani egy olyan játékost akit nagyobb fizetéssel és egyéb ígéretekkel bombáznak a pénzesék..
idén nem volt még ennyire éles a helyzet.

4Evorg 2013.09.07. 21:10:22

@FinoallaFine: HA Gila szerinted jobb játékos mint Q, akkor nincs több kérdésem. Nyilván akkor is ezen a véleményen voltál, amikor sérülése előtt ő volt a csapat húzóembere és szebbnél szebb gólokat rúgott, meg amikor kevés játéklehetősége ellenére fontos gólokkal húzta ki a csapatot a szarból. Attól, hogy Conte nem játszatja, még nem jelenti azt hogy szar.

És igenis balfaszkodás volt Marotta részéről, hogy egy ilyen csatárt el akart cserélni egy Gilardinora.

babo0410 2013.09.07. 21:22:47

@4Evorg: Q akart menni, és Conte döntött Gila mellett.

tjunior 2013.09.07. 21:35:33

@4Evorg: Quagliarella ugye Mr. Dreamgoal, elképesztő gólokat tud verni, máskor meg a fingot fogja 2-3 meccsen keresztül. a bajnokságban 248 meccsen 74 gól átlagban 223 percenként gól. Gialrdino 31 évesen ugyanezek a statok 414 meccs 160 gól!!! és 154 perc kell átlagban egy gólhoz neki. Szóval ne állítsuk már be Gilardinot valami botlábú szarnak.
Még két dolog, szép hogy a sérülése előtt mit csinált fél évig, óriási tisztelet érte, komolyan, de a sajnálatos sérülés megtörtént és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni, a másik meg, Q-n látszik hogy nem boldog, elvágyódik, ha Gila jött volna, el kellett volna engedni, mindenki jobban jár.
Szerintem januárban eladjuk Quagliarellát, Gila vagy másik meg jön.

keshudioo 2013.09.07. 21:52:22

@tjunior: Twitteren olvastam egy velős, de lényegre törő jellemzést Q-ról: "He's a scorer of great goals, not a great goalscorer."
Mennyire igaz... Ettől függetlenül én örülök a maradásának, nem szeretem Gilardinót a játékstílusa miatt, a statisztikái ellenére sem.

Csucsukaaa 2013.09.07. 21:53:59

Gilardino egy erősen túl hypeolt játékos volt mindig is...Gilardino nem tudja a helyzetet kialakítani..ő egy befejező ember aki kb áll az 5 ös és a 16 os között várja a megváltást tény, hogy arányban ezeket a helyzeteket jól teljesíti/teljesítette de amúgy egy igazi fék az az ember..Q messze technikásabb és hasznosabb játékos..

4Evorg 2013.09.07. 21:54:26

Gilardino inkább befejező típusú játékos, míg Quagliarella inkább amolyan seconda punta.Cseszhetjük Gilardinot, ha Matrit is azért kellett eladni, mert senki sem tudta helyzetbe hozni. Gila pont jó helyen van olyan közép és kis csapatokban mint a Genoa, hasonló logikával élve, mint amit itt egyesek alkalmazni szoktak, ha Gila olyan jó lenne, nem adta volna el a Milan (ez az érvelés persze vicc kategória, összehasonlításképp írtam le)

Egy időben mindenki Q-t követelte a kezdőbe, most meg még nekünk kéne sajnálkozni, hogy nem tudtuk elcserélni egy Gilardinora...
Az azért igen vicces, hogy Luca Toni, Boriello, Bendtner és Anleka után továbbra is hasonló kaliberekben gondolkodunk, még ha az 5. számú csatárról is van szó. Ennyi erővel nem kellett volna Matrit sem eladni, vagy Aneklat elengedni.

Az meg hogy kit kér Conte, kurvára nem szempont Marottának, legalábbis a nyilatkozatokból ez derül ki, szóval ezzel kapcsolatban elég szkeptikus vagyok.

tjunior 2013.09.08. 08:10:56

@4Evorg: MAtrit nem azért adtuk el mert nem tudod helyzetbe kerülni magától, hanem mert jött egy visszautasíthatatlan ajánlat érte. Gilardino teljesen más típusú játékos mint Quagliarella, középcsatárban sokkal jobb mint Q de még Matrinál is, ideális helyettese Llorentének, sőt ahogy a spanyol áll jelenleg, az sem lett volna ördögtől való, hogy megelőzte volna Conte rangsorában. Tipikus harcos olasz középcsatár aki egész mérkőzést végigverekszi a védelemmel és mint a statjai mutatják nem is rossz helyzetkihasználással. A tények makacs dolgok..
Az meg hogy mi volt régen, irreleváns, én is követeltem a csapatba Q-t, az a Q-t aki a sérülése előtt volt, mert a mostaninak, sajnos csak felvillanásai vannak, mesterhármas a Novara ellen aztán hetekig semmi.
Kedvelem Fabiot, sokat tett a csapatért, éppen ezért ha szeretne elmenni (szerintem ez szemmel látható) és megoldott a pótlása elengedném. Amellett Gialrdino Juventino szóval biztos foggal-körömmel harcolna a mezért.

4Evorg 2013.09.08. 08:19:16

@tjunior: Úgy nehéz bizonyítani, hogy az ember nem kapja meg a lehetőséget. Matriért jött egy jó ajánlat, de nyilván ha olyan kurvajó lett volna, nem adjuk el. Csakhogy bűn szar volt 10 helyzetből jó hogy ha berúgott hármat.

A tények makacs dolgok igen, mint ahogy az is, hogy Gila eddig főleg kis csapatokban bizonyított, statjai ellenére jobb játékosnak tartom Q-t.

"Amellett Gialrdino Juventino szóval biztos foggal-körömmel harcolna a mezért."

Biztos harcolna a mezért...

Csucsukaaa 2013.09.08. 13:41:10

"Amellett Gialrdino Juventino szóval biztos foggal-körömmel harcolna a mezért."
Ezt mikor mondta, hogy Juventino?? Ránézett otthon a falra és rájött, hogy Juventusos meze még nincs vagy mi?:D

Persze, hogy jobb mint Matri..ő eltudja találni a kaput sajnos Matrinak néha még ez se ment, de hogy a jelenleg jobb lenne Gila ..Q nál azért mert a szipiszupi statisztikák vele vannak, kabaré :D Gilardino egy nagy 0 volt mindig is aki a Bologna,Genoa,Parma szintű csapatokba illik, ott kiemelkedik igen..Quagliarellát már láttuk a Chelseanek is 2 gólt lőni..Gilardinonak a BL ben hány duplája volt és kik ellen?
Ne vicceljünk már..Gilardino egy igazi középszer csak 20 éves korában nagy volt a Hype körülötte ennyi

tjunior 2013.09.08. 13:49:08

@4Evorg: hát ha nekem a Milan és a Fio nem nagy csapat.
Miért ne harcolna?

Csucsukaaa 2013.09.08. 13:56:33

@tjunior: Mondjuk a Milan, akkor elég jó volt de mondjuk ptt sokáig nem is volt igazán kezdő Gila :)

Goku06 2013.09.08. 14:17:38

Gilardino 5. számú csatárnak jönne, játszani úgysem játszana, bár még így is egy fiatal csatárral többre mennénk.
viszont a télen Q-t el lehetne adni, mert 5. számú csatárként ő sem játszana semmit, viszont még talán idén kaphatunk érte valami pénzt (6-7-8 milliót kb)
Érte ez az utolsó lehetőség hogy pénzt kapjunk, és nála pl egy szerződéshosszabbítás ki van zárva, szóval adjuk csak el amíg kaphatunk érte valamit.
Conte a garancia rá hogy úgysem fog sokat játszani Q..

Csucsukaaa 2013.09.08. 14:23:59

@Goku06: csak ha az ellenfél a BL ben vezet mondjuk 2-0 raés ne Adj Isten még jobban is játszik az ellenfél tehát ritkán van nálunk a labda, akkor te kit küldenél be?? egy olyan csatárt akinek helyzet se kell, hogy gólt rúgjon vagy egy olyat akit ki kell szolgálni?

Goku06 2013.09.08. 14:46:02

@Csucsukaaa: hát én speciel a BL-ben Tevez mögött Marchisiot játszatnám alapból, szóval még Vucinic, Llorente és Giovinco is be tudna állni..
viszont mivel ezt a Marchisiot előretolom dolgot Marotta szétbaszta az átigazolási szezonban, ezért megpróbálnék átállni 3 csatáros játékra, egy formációváltással megzavarni az ellenfelet. De várjunk csak, Marotta az átigazolásoknál ezt a lehetőséget is szépen szétbaszta, mert 4-3-3ra még ha akarnánk se tudnánk átállni..
szóval akkor marad hogy alapból Tevez és Vucinic kezdett, helyettük Llorente vagy Gio jönne.
Ha valaki sérült akkor tényleg az 5. számú csatárt kell bevetni...
viszont ha eljutunk egy BL meccsen odáig hogy az első 4 csatárunk nem képes semmit sem tenni, akkor már úgyis mind1 lenne.

(és én nem Gilardinot akarom, csak véleményem szerint Q helyett bárki ott lehetne az 5. csatár posztján)

Goku06 2013.09.08. 14:50:31

és a legdurvább hogy a jelenlegi csapatunk csak és kizárólag 3-5-2re alkalmas. 4-3-3hoz nincsenek szélsőink, nem tudjuk variálni a felállást.
Ha pedig az alap kezdő valakit nem képes megverni, akkor a padról senki sincs aki beállva változtatni tudna egy meccs kimenetelén.
és ez elég aggasztó..
mert hiába fogja az alap kezdőnk az olasz csapatokat könnyedén megverni, de európában ez már nem lesz elég :S

Csucsukaaa 2013.09.08. 15:19:25

@Goku06: hát én örülök, hogy egy Olasz viszonylatban minőségi játékos az 5. számú csatárunk és nem pedig Gilardino..

Csucsukaaa 2013.09.08. 15:19:25

@Goku06: hát én örülök, hogy egy Olasz viszonylatban minőségi játékos az 5. számú csatárunk és nem pedig Gilardino..

Csucsukaaa 2013.09.08. 15:22:36

@Goku06: A 4-3-3 hoz 4db szélső kéne egy szezonra, egy 2 évig még biztos nem fogunk azzal a taktikával játszani..jobb lenne már belenyugodni ebbe a 3-5-2 be...2* bajnokok lettünk vele és első BL évünkben elmentünk a negyeddöntőig ahol csak a győztes vert el minket ebben a szezonban

Goku06 2013.09.08. 19:10:00

@Csucsukaaa: én sem pont Gilardinora gondolok mint 5. számú, de szerintem nem kellene Q-t jegelni 5. számú csatárként... egy kis pénzt is láthatnánk belőle, és a jelenlegi állás szerint ha tényleg nincs pénz, akkor a csatársorból egy kicsit kivehetünk és a többi posztra költenénk..

igen, 4-3-3 nem is lesz már, de a nyár elején még úgy terveztük, hogy jó lenne egy kis variációs lehetőség..
de most már bele kell törődni a 3-5-2be, más kérdés hogy ezen a szezon mehet el (a BL része.. a bajnokság bőven meglehet ezzel a kiismert taktikával is a gyenge olasz csapatokkal szemben)
jó felállás de néha egy kis variáció csodákra képes.. és amikor jön egy hullámvölgy, onnan nehezebb kilábalni egy 3-5-2vel egy sérült Lichtsteinerrel pl..

és az igaz hogy az olasz futball válságban van, de az anyagi lehetőségeink (ha kihasználnánk őket) annyival vannak a többi olasz csapat előtt, mint amekkora a lemaradása a Serie A-nak a PL-PD-Bundesliga hármas mögött...
egyszerűen érthetetlen hogy miért nem erősítettünk úgy hogy félgőzzel márciusba bajnokok legyünk (pici túlzással)..
nem kellett volna hozzá sok pénz, és a lehetőségeink bőven adottak lettek volna hozzá.
Ehelyett összehoztunk hogy a Napolival közel megegyezik az esélyünk a scudettora.

babo0410 2013.09.08. 22:10:51

@Goku06: Csak ne mondjuk már, hogy kiismert taktika. Ez olyan elcsépelt. A legjobb csapatok pont attól jok, hogy van egy stílusuk, amire még azükunokád is rá fog ismerni. Amitől a Juve Juve lesz 20 év múlva is, és amiért 20 éve a Juve vagyunk. És ezt most újra érzem a játékunkon, a taktikánkon. ezen lehet mindig finomítani, csiszolni, de egy csapat attól jó, hogy van egy egyedi játéka, amit az ellenfelekhez tud igazítani, de nem kell 1-2 évente új felállást kitalálni, új taktikát létrehozni, mert működik. Milyen lenne, ha a Barca is minden edzőcserénél teljesen más játékkal állna fel? Kialakult a Barca stílus, és most ezzel érnek el sikereket. Azelőtt nem voltak olyan jók, mert nem volt meg az egyéni Barca stílus. Mikor volt stílusuk, jók voltak. És ez igaz ránk is. Mikor volt stílusunk, voltak sikereink. Jött Conte, megtalálta a Juve stílusát, a Juve szívet visszahozta, és vannak sikereink. Lehet én is mondtam, h néha kéne a 4-3-3, de nem feltétlenül. Van egy Juve stílus, amiiről fel lehet ismerni, h igen, ez a Juve. És nem biztos, hogy ettől el kellene térni.

Goku06 2013.09.09. 00:27:02

@babo0410: hát azért a Juventusnak nem az a "labdát tartok és a kapujához szegezem az ellenfelet" a megszokott stílusa ;)
főleg nem európában.. és mondjuk tavaly a BL-ben nemigazán volt stílusunk (vagy a magamrahúzom az ellenfelem mintha gyenge lennék dolog annak számít?)

de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a jelenlegi stílusunk csak a nálunk gyengébb csapatok ellen érvényes. Egy Bayern, de akár Barca és Real stílusa ellen nem tartogatnánk mi így a labdát.. a Bayern elleni meccs is azon ment el, hogy Conte túlbecsülte azzal a csapatot, hogy "mi nem alkalmazkodunk a Bayernhez, megyünk ahogy szoktunk eddig is".. közünk nem volt a meccshez.. és az ilyen meccseken egy váratlan taktikai húzással tudunk jól szerepelni.
Ez a taktikai húzás Contétól elvárható, viszont az ilyen taktikai húzásokhoz való alapanyagot egy kicsit kivették a kezéből, mivel kevés a variációs lehetősége a jelenlegi keret miatt. (és a jelenlegi taktikai lehetőségek hiánya nem más, mint Marotta hibája)

4Evorg 2013.09.09. 08:37:13

@tjunior: A Fio akkoriban egy középcsapat volt, a Milanban meg nem sok vizet zavart Gila.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása