Conte: "Ez a győzelem a fejlődésünk bizonyítéka"

A Juventus nagy fölényű, magabiztos győzelmet aratott a Lazio ellen az olasz bajnokság második fordulójában, s a mérkőzés lefújását követően a csapat mestere, Antonio Conte értékelte a látottakat.

Conte Antonio orom.jpg"Újra legyőzni a Laziót, s ismét négy gólt lőni nekik, a javuló formánk bizonyítéka, mind csapatként, mind egyénileg." - nyilatkozta Conte a Sky Sport Italianak.

"Leráztuk magunkról az előszezon kemény munkájának fáradtságát, s mindhárom hivatalos mérkőzésünket megnyertük. Ma egy nehéz ellenféllel néztünk szembe, amely eddig mindig szenvedést okozott. Ez a győzelem önbizalmat ad nekünk, de soha sem hagyhatjuk, hogy az összpontosításunk kihagyjon."

"Nagyon erősen kezdtünk, különösen ami a káprázatos első huszonöt perc intenzitását és szervezettségét illeti. Amikor 2:0-ra vezettünk, egy szerencsétlen gólt kaptunk Miroslav Klose révén, s ez egy kicsit visszavetett bennünket."

"A Laziónak számos távoli lövése volt, s fejlődnünk kellett abban, hogy kivédjük azokat. A labdabirtoklással nehézséget okozunk az ellenfeleinknek, s azok gyakran kontrákból próbálnak betalálni ellenünk, azonban ezt kiválóan megelőztük."

"Továbbra is fejlődnünk kell, hiszen bizonyos időszakokban a középpályásaink nem tudtak elég nagy nyomást gyakorolni, s túl mélyre mentünk."

A mestert a sajtó képviselői a pénteki nyilatkozattal kapcsolatosan is faggatták, amelyben Matri és Giaccherini eladása miatt sajnálkozott, s a döntést az olasz labdarúgást visszavető gazdasági válsággal magyarázta. 

"Csak reagáltam a helyzetre, ennyi az egész. A Serie A-ra kell összpontosítanunk, mivel nagyon nehéz esztendő áll előttünk, s még több okot akarunk adni a szurkolóinknak az ünneplésre. Lesz némi rotáció a keretben , így mindenkire szükségünk van."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr955486741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása