Conte: "Gyengültünk Matri és Giaccherini távozásával"

A Juventus mestere, Antonio Conte bevallotta, hogy ha rajta múlik, nem vált volna meg Alessandro Matritól és Emanuele Giaccherinitől.

Conte Antonio.jpgA középpályás mintegy 7.5 millió euró ellenében távozott a Sunderland csapatához, míg a támadó 11 millió euróért igazolt az AC Milanhoz.

"Matri az a támadó, aki az elmúlt két év során a legtöbb találatot szerezte nálunk." - nyilatkozta Conte.

"Valójában nem számítottam Matri vagy Giaccherini eladására. Azonban a Milan ajánlatot tett. Soha sem áldoztam volna fel, ha nem lennénk gazdasági válságban."

"Az edzőnek el kell fogadnia az adott szituációt, valamint bizonyos távozásokat, azonban bízom benne, hogy egy nap majd azt mondják nekem, hogy van 50 millió euróm, amit úgy költhetek el a piacon, ahogy én szeretném."

"Matri feláldozása megmutatja, hogy a pénzügyi helyzet nehéz Olaszországban, néhány kivételtől eltekintve, mint például a Napoli esetében."

"Az olyan csapatok, mint a Juventus, arra kényszerülnek, hogy eladják a játékosaikat, amennyiben jelentős ajánlat érkezik. Ez része a játéknak, ha új játékosokat hozol, másoktól meg kell válnod."

"Az emberek azt mondják, hogy nőtt a szakadék köztünk és mások között, azonban gyengültünk Matri és Giaccherini távozásával."

"Erősítettünk a Milanon, de mit tehetünk?"

Conte bízik abban, hogy nem kell megválnia további játékosoktól, különösen a támadósorban, ahol öt játékos maradt, aki az edző rendelkezésére áll a szezon során. 

"Ez a minimum létszám egy olyan csapat számára, amely három versenysorozatban is szerepel. Bízom benne, hogy Fabio Quagliarella nem távozik."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr245485464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devil-z 2013.08.31. 10:13:48

Ez a nyilatkozat többszörösen elszomorít.

Egyrészt megette a fene az egészet ha mi, Olaszország legjobb csapata csak úgy vehetünk játékost ha előbb eladunk valakit. Nem tudom meddig lesz még alibi a gazdasági válság de ha az elmúlt évek eredményeivel nem vagyunk gazdaságosak akkor mikor leszünk?
Másrészt ha tényleg ekkora gáz van akkor jó lenne okosan elkölteni és nem Ogbonnákra kidobni ekkora összeget hanem rég rácsaphattunk volna Kolarovra vagy akár a mostanában sokat pletykált Nanira - de előbbi sokkal elérhetőbb és fontosabb lett volna.
Harmadszor meg nekem úgy tűnik Conténak qrvára kevés beleszólása van az érkező/távozó játékosokban, kb. reggel bemegy dolgozni és ott egy cetli barmottától, hogy "eladtuk ám Matrit ne várd az edzésre".

hellan (törölt) 2013.08.31. 10:14:29

Azert Contenak sem kellene nyafognia. Gyanitom h az elso talalkozon amikor a mercatorol volt szo a vezetoseggel, kozoltek vele h el kell adnunk jatekost. Ha aztan meg 5 tamadot akart a keretbe es 2 csatart kert nyilvan tudta h egyikuknek tavoznia kell. Mondjuk ha Ogbonna helyett szelsot kert volna...

supicool 2013.08.31. 10:45:04

Ebből megint csak az derül ki, hogy itt mindenről Conte dönt, nem a szerencsétlen sportigazgatónknak nevezett senkiházi...

Györijuventino 2013.08.31. 10:56:15

Azért ez elég árdekes 65 miliót kaptunk bl miatt! Giach 8 Matri 12 , tehát baráti áron is 85 millió mint bevétel ha csak ezt nézzük de tudjuk szponzoroktol, akkor amit stadion hoz jegybevétel , termék eladások stb..
Erre hoztunk játékosokat spanyol cölöp ingyen ghánai másikfele 8,5 tevez 9 és ogbona 13 + peluso 5 = durván 35,5 milio
Akkor jön a fiatal srác fél millióért idén...
Meg ugye Marrone gyerek eladását se számoltam bele és még esélyes Q távozása is , tehát bőven pozitiv a mérleg , de olyan érzésem van hogy háttérben vmire nagyon tartogatják a pénzt..

Trieszt120506 2013.08.31. 11:12:12

Nekem úgy tűnik, hogy ha Contén múlna lenne 15 Padoin a keretünkben és minden évben hozna mellé még hármat. Eladni meg nem akarna belőlük... Szerintem ő legalább annyira sáros a nevetséges átigazolási politikánkban, mint a félszemű... Ettől függetlenül zseniális edző.

Györijuventino 2013.08.31. 11:21:09

@Trieszt120506: szerintem alibi nyilatkozat ez, gondolj bele Matri ebben a szezonban mikor játszott volna? Montenegrói és Tevezt teszi elsőszámű csatárkettősnek cseréik törpe és cölöp...
Giach meghát peremember volt ideális csere , dehát ha Pepe felépül tlejesen és Isla is régi formájában tündököl ,akkor meg se érezzük távozását.
Nem nyilatkozhat olyat , hogy elege van , hogy Marotta papa ilyen emeberekt tud hozni csak...

Type-R 2013.08.31. 11:26:51

Fel nem tudom fogni hogy milyen gazdasági válságban lehetünk ilyen üzleti modell és bevétel mellett. Nekem mellébeszélésnek tűnik az egész. Ha nem tudják gazdasagosan üzemeltetni a klubot akkor le kell mondani és átadni a helyet gazdasági szakembereknek.

babo0410 2013.08.31. 12:11:46

Nem akarok okoskodonak tűnni, de gondoljatok bele. Igaza van Conte-nak. A Bayern se tudott nagy neveket megszerezni még pár éve, mert nem volt akkora a bevételük. Az a baj, hogy amíg a bevételi oldalon alig 200 milla van, addig nem tudunk klasszis játékosokat igazolni. És addig sajnos a fizetési sapka egyensúlya nagyon fontos. Szerintem még érkezhet valaki, akár a bal szélre is, mert ezért kellett Matrit, Giaccherinit és Marronet beáldozni. Szerintem Q csak akkor fog távozni, ha Ibarbot, vagy valaki mást, aki vagy taktikailag vagy minőségileg előrelépést jelent, meg tudunk szerezni. De sajna egyenlőre a Juve nem áll olyan jól anyagilag, hogy azt vegyen meg akit csak akar. Én is örülnék ha jönne egy wingback, ha jönne egy támadó, de elfogadom, hogy a bevételeink ezt még nem teszik lehetővé. Majd 2-5 éven belül eljutunk arra a szintre, mikor Conte lerak egy névsort az asztalra, és 1 hónapon belül már velük dolgozhat. Addig meg legyünk türelemmel, és örüljünk annak, hogy bajnokesélyes a csapatunk.

Tony. 2013.08.31. 12:17:37

Csatlakozom devil-z hez. Vajon mikor leszünk gazdaságosak? Miután semmi pénzből megnyerünk még 5 BL-t vagy mi?

Vesszőparipám, hogy ugyanez volt a két 7. hely után is, és ugyanez van 2 bajnoki cím után is... Ezek szerint tök mindegy hogy szerepel a csapat mindig válságban vagyunk?

Conte meg kamuból siránkozik itt, rég lemondott már a Matri-Q duóról, májusban is tudta már, hogy mennie kell az egyiknek. (Max azért lehet szomorú, mert ő Q-t adta volna el).

Giacc viszont tényleg veszteség, no nem azért mert akkora játékos, de a 3 front mellett nagy hiba volt pótlás nélkül eladni, hiszen a Pirlo-Pogba-Vidal-Marchisio 4es mögött senki nincs a padon.

hellan (törölt) 2013.08.31. 12:18:06

@babo0410: Gazzetta szerint szept 24-en egy vezetosegi ules, amely utan 276M euros bevetelt fog a klub bejelenteni a 12/13-as szezonra.

Apuleius 2013.08.31. 12:26:28

@devil-z: @Type-R: +1

Matri és Giaccherini távozása messze nem jelent semmiféle gyengülést a csapatnak, kicsit teátrális a siránkozás, ugyanakkor mélyen elgondolkodtató az egész.

Egy rohadt nagy bullshit, hogy állandóan a gazdasági válságról papolnak Torinóban. Azt a legvéresebb szájú szurkolók is megértik, hogy igazolások terén nem konkurálhatunk a Real Madriddal, a Chelseavel, vagy a PSG-vel, de jelen esetben 10-12 milliós játékosokról van szó, nem 30-40 milliós igazolásokról. Nevetséges ez a szöveg. Az meg konkrétan tény, hogy a Juventus benne van Európa 10-20 leggazdagabb csapatában.

Ehy kicsit nevetségesnek találom Conte folyamatos mutogatását a Napoli-ra a pénzügyi dolgok kapcsán. Habzó szájjal kikérte magának nemrég, amikor Guardiola, minden hátsó szándék nélkül, gazdasági alapon is elismeréssel szólt a Juventus-ról, közben már sokadjára mutogat a Napoli felé, akik hatalmas összegeket költhetnek átigazolásokra. Azt hiszem ezt nevezik kettős mércének. Törődjünk a Juventus-szal inkább.

babo0410 2013.08.31. 12:30:23

@hellan: Ha ez igaz, akkor legalább még egy valakinek kellene érkeznie. Habár nem tudjuk milyen kiadásaink vannak, mire mennyi pénz megy el. De még ez a bevétel se akkora, mint a top5-nek, az rendben is van, hogy nem igazolunk 30 millákért. De legalább a hiányposztokra lehetne ennyiből okosan igazolni. Még egy igazolás így minimum elvárható lenne.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.08.31. 12:56:13

Conte mit szívott, amikor ezt nyilatkozta? H Matri meg giak távozásával gyengültünk? Meg h a milánt erősítettül??? wtf!??? Pont fordítva kedves mester!
A gazdasági válaságos része meg egy vicc...
Itt az idő. Jöhet bonaventura vagy naingolan (v. hogy írják) az utolsó percekben....

Type-R 2013.08.31. 13:31:44

@Tony.: erről van szó! 6 éve folyamatosan nincs pénzünk. Korábban TV-s jogdíjak és a BL hiánya majd a stadion volt a kifogás, most épp mi az?
A klubba be kell ruházni ha nem csinálják akkor sosem lesz gazdaságos a klub ez esetben pedig életünk végéig várhatunk hogy BL-t nyerjünk.

Csucsukaaa 2013.08.31. 13:45:06

Ezt a nyilatkozatot szerintem nem kell komolyan venni..:) Kicsit benyalt Matrinak és a Milannak és az Olasz foci tényleg válságban..kb a Napoli-n és a Fioron kívül senki sem erősített rendesen(a Fior se költött Gomezen kívül húú de sokat) a Roma is nagyon alibin erősített a befolyó összegekhez képest...a Milan vicc, hogy elengedi Boatenget ráadásul pont Németországba.. :DLassan tényleg ott tartunk, hogy egy Schalke nívósabb csapat mint a Milan...Mi örülhetünk annak, hogy van fejlődés..sajnos manapság úgy néz ki Olaszországban ezzel kell beérni :d
De nem tudom mit vártatok, Conte nem egyszer elmondta, hogy neki már a felkészülési időszakban teljes csapat lesz.. :)
a csatárból elment Matri(szinte a legjobb eset technikailag)
Giaccherini helyét meg átveszi Pogba(fix csere) :d

MDaniel98 2013.08.31. 14:46:11

@babo0410: A Padoin,Peluso,Marrone,Motta,DC,Gio,Vuci névsortól(és a fizetésüktől) kellene megszabadulnunk+a tehetséges,de 123-szorra kölcsönben lévő játékosokat visszahoznunk,akik pedig nem azok,de még mindig kölcsönben vannak és a fizetésüket is mi álljuk stb-stb.játékosoktól azonnal megszabadulni,és akkor gazdaságilag is rendben leszünk,és Conte lerakhatná a névsorát az asztalra.Egyszerű ez.

babo0410 2013.08.31. 14:48:42

www.tuttojuve.com/altre-notizie/zuliani-su-facebook-la-verita-sta-nel-mezzo-154099
Zuliani próbálja Conte kirohanását értelmezni. Aki jobban megértette, mint én, az tolmácsolhatná. Köszönet.

ggbuffon 2013.08.31. 14:59:23

azért talpra állítani a klubot pénzügyileg nem megy egyik pillanatról a másikra, ezt Conte is beláthatná (egyébként kötve hiszem h a BL győzelem pénzügyileg annyira megérné, sőt, elvégre gondolom hatalmas bónuszokat kell ilyenkor fizetni a futballistáknak)..

Annak fényében különösen érdekes a nyávogása, h jópár igazolása finoman szólva is besült, illetve az érthetetlen kategóriába tartozik (Atalantás különítmény)

egyébként nekem úgy tűnik, h nagyon készíti magának a terepet évvégére, h leléceljen

Direct_01 2013.08.31. 15:11:45

Az a szép az egészben,hogy volt valaki aki naponta azzal jött hogy Nani érkezni fog,vagy Kolarov esetleg Zuniga.Hát tessék..a végeredmény BONAVENTURA!!!Akit nem szeretnék bántalmazni,mert még nem láttam sokat játszani,de íme egy újabb Atalantás gyöngyszem! :)

Type-R 2013.08.31. 15:20:54

@ggbuffon: utóbbi felvetést miből gondolod?

ggbuffon 2013.08.31. 15:26:06

@Type-R: most nyáron se biztos h olyan sokon múlott..plusz valszeg ő nagyon szeretne angol értelembe vett manager lenni, legalábbis ahogy mostanában viselkedik és a dolgokhoz hozzááll, a calcio-ban viszont aligha fog kapni hasonló szerepkört..és maradjunk annyiban, h jobb is

MDaniel98 2013.08.31. 15:30:22

@ggbuffon: Ha segédedzői tudják azt a szintet hozni edzőként mint ő,akkor nem gond.

Drughi Di Bianconeri 2013.08.31. 15:34:35

Ez a nyilatkozat: SZÉGYEN.
Inkább nem is mondok semmit, mert olyat mondanék,amit talán magam is megbánok...

csakajuve111 2013.08.31. 16:38:27

Szerintem csak annyi történt, hogy elfelejtettek szólni Conténak, hogy Matri már végleges, nem kell tovább fényezni és szörnyülködni az elengedésén... :-D

ambrobert 2013.08.31. 17:16:59

A szezon végén elvileg úgy vállalta a hosszabbítást, hogy egyeztet a vezetéssel, most meg úgy beszél, mint akinek semmilyen beleszólása nincs semmibe, a mercato végén meg főleg hülyeség ilyet nyilatkozni. Maradt a két szerelme, Gio és Vucinic, Llorentét isteníti, jött még Tevez, most meg azt olvasom, hogy gyengültünk - ez főleg Tevezre nézve sértő, évek óta nem volt ilyen játékosunk, de siratjuk Matrit, aki padozik, szenved a labdával, korosodik, és végleg kéri a Milan. Ne kelljen már hat csatár, amikor Trezeguet meg Del Piero szezonokat játszott végig a legmagasabb szinten. Hab a tortán, hogy a Milan BL meccsén kifeszítették, hogy Matri: köszönjük, nem.

babo0410 2013.08.31. 18:22:03

Egyébként Moggi is azt nyilatkozta, hogy hiba volt eladni Matrit a Milannak, mert erősítettük őket. És én nem látom ilyen sötéten a helyzetünket. Bízzunk benne, hogy még érkezik legalább 1 vki, de ha nem, akkor se rossz a keret. Igaz vagy egy szélső, vagy egy kp érkezhetne még, mert Marrone és Giaccherini távozásával ott kevesen vannak. De ha jöv véki bal szélre, akkor Asa bemehet. Habár Isla is tud középen játszani. Habár őt eladhatnánk az internek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása