Conte: „A Juventus továbbra is történelmet ír”

Tegnap este a torinói bajnokcsapat Paul Pogba, Giorgio Chiellini, Stephan Lichtsteiner, illetve Carlos Tévez góljaival 4-0 arányban győzte le az Olasz Kupa győztesét a Stadio Olimpico gyepén rendezett Szuperkupa döntőn.

Antonio Conte csapata a felkészülési mérkőzéseken gyenge eredményeket ért el, egyetlen győzelmet sem szerzett, az International Champions Cup csapatai között utolsó helyen végzett három vereséggel, az edző azonban büszke csapatára, amiért sikerült felpörögniük még a Serie A kezdete előtt rendezett döntőre.

Conte Antonio orom.jpg„Tegnap a sajtótájékoztatón nyugodt voltam, mivel ismerem a játékosaimat, és mindenekelőtt ismerem őket emeberként” - nyilatkozta Antonio Conte a Rai Sport műsorában.

„Tudtam, hogy ezt a sorsdöntő mérkőzést megfelelően fogjuk kezelni. Egyetlen meccs alatt dől el minden, nincs holnap, mindent ma kell megtenni.”

„Folytatjuk a történelemírást, ezek a játékosok nagyszerű teljesítményt mutattak és megérdemelték a győzelmet.”

„Ne feledjük, hogy tulajdonképpen csupán egy meccset veszített el a csapat rendes játékidőben a felkészülési mérkőzések során, az LA Galaxy ellenit. Tudjuk, hogy még fel kell dolgoznunk a szezont megelőző kemény felkészülést, de megérdemeltük a győzelmet és nagyon boldog vagyok.”

A Lazio edzője, Vladimir Petković elnézést kért csapata szurkolóitól, amiért szerinte naiv játékot mutattak játékosai, azonban reméli, hogy a római csapat által elszenvedett megalázó vereség motiválni fogja a csapatot, hogy a bajnokságban jobb eredményt érjenek el.

„Nem bírtuk a pszichológiai terhet és a pillanatnyi eszméletvesztés gyors egymásutánban két újabb gólt eredményezett” - nyilatkozta a Lazio edzője. „Kiengedtünk a második elkerülhető gólt követően, továbbra is abban az alakzatban kellett volna maradjon a csapat, amivel készültünk a mérkőzésre, de naivak voltunk.”

„A Juve nem épített fel sok helyzetet a második gólig. Bekaptunk egy elkerülhető gólt egy gyanús szabadrúgásból és a Juventus okosan élt a lehetőséggel. Ezért elismerés illeti őket.”

„Egyértelműen mindkét lábbal a földön kell járnunk. Megpróbáltuk ezt tenni a Coppa Italia döntőben aratott győzelem után és most ezt kell ismét megtegyük. Talán kicsit túlságosan magabiztosak voltunk egy kiváló Juventus ellen és nem voltunk száz százalékban egészségesek fizikailag.”

A szezont a Juventus idegenben kezdi a Sampdoria ellen szombaton, míg a Lazio az európai kupában való indulást kivívni készülő Udinese együttesét fogadja a Stadio Olimpico gyepszőnyegén.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr845466805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2013.08.19. 19:43:46

A lényeg,hogy nyertünk,az csak másodlagos,hogy ezt szépen is tettük..)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3436) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (953) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10122) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4213) mercato (4248) nyilatkozat (7553) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása