Conte elégedett az újonnan érkezettekkel

Ugyan az Öreg Hölgy a Guinness International Champions Cup tornát csalódáskeltő eredményekkel zárta, a mester elégedett azzal, amit a klubhoz nyáron érkező játékosoktól látott.

Conte Antonio 2.jpg„Carlos meccsről meccsre jobb játékot mutat” - nyilatkozta az egykori középpályás. „Azonban nyilvánvaló, hogy neki, Ogbonnának és Llorentének még idő kell, amíg megszokják azt, ahogy mi játszuk.”

„Tetszett Ogbonna teljesítménye, nagyon tetszett. Llorente kapcsán is ugyanezt mondhatom el, aki amint kiheveri a szezon előtti megterhelő felkészülési időszakot, legjobbját fogja nyújtani.”

A három játékos érkezésével csak még nagyobb esélyese lett a Juventus a következő bajnoki kiírásnak, azonban Antonio Conte nehézségekre számít a 2013-14-es szezonban.

„A lényeg az, hogy ez az idény nagyon nehéz lesz” - hangsúlyozta ki a mester. „Ezt elmondtam a játékosoknak és magamnak, az évek során nekem se sikerült zsinórban három bajnoki címet begyűjteni.”

„Koncentrálnunk kell és határozottnak kell maradnunk. A kívülállók azt fogják mondani, hogy ezt már megnyertük, ez csupán formalitás és hogy mi vagyunk a legjobbak.”

„Könnyen csapdába eshetünk, ha elhisszük, hogy mi vagyunk a legerősebbek és így alábecsüljük az előttünk álló veszélyeket.”

„Nagyon, nagyon nehéz bajnokságnak nézünk elébe, méghozzá több okból is. Óriási nehézségeink lesznek, számos különböző típusú nehézség vár ránk.”

„Mindenki a Bajnokok Ligájáról beszél, de azt szeretném, ha megértenék az emberek, hogy a scudetto ismételt begyűjtése fontos és történelmi eredménye lenne…”

Antonio Conte félelmei korántsem megalapozatlanok, hiszen a Juventus csupán egyszer nyerte meg a címet sorozatban háromszor, ez pedig egy 1930 és 1935 között történt, amikor is egymás után öt alkalommal lett bajnok a torinói csapat.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr555451253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ambrobert 2013.08.08. 19:14:29

Osztom azt a véleményt, hogy a bajnokság erősebb lesz, a Milan nem gyengült, a két csürhének rutinos edzője van. Tény, hogy gyenge volt az elmúlt két évben a bajnokság, de ez semmit nem von le az eredményünkből. A nyilatkozatból nekem az tűnik ki, hogy a mester tényleg az építkezés, híve, és még most sem a BL a fontosabb, sőt, egy szinten sincs a bajnokság megnyerésével. Az előző szezonban többen úgy gondoltátok, vagyunk olyan erősek, és mindent beleadunk a BL-ben, de a nyilatkozatból az derül ki, hogy még most sem ez a cél - nagyon helyesen. Jövőre kell megcélozni Európát, akkor viszont már muszáj.

ambrobert 2013.08.08. 19:18:48

A nyilatkozatból nekem az derült ki, hogy még most sem fontosabb a bl, sőt, egy szinten sincs a scudettoval. Tavaly többen úgy gondoltátok, hogy elég erősek vagyunk, és meg kell nyerni a bl-t, a mester viszont fontosabbnak tartja a bajnokságot. A milan nem gyengült, a két csürhének rutinos az edzője, ettől függetlenül ezt a szezont is be fogjuk húzni. A bl-t jövőre kell komolyan venni, de akkor már muszáj lesz!

ambrobert 2013.08.08. 19:20:01

@ambrobert: először nem jelent meg, amit írtam, na mindegy, harmadjára már tényleg nem írom le, csak ha valaki külön kéri :)

tibbyjust 2013.08.08. 19:45:59

Őszintén szólva Conte alap és kezdőcsapata 1 poszton változott, mégpedig Giovinco helyett Tevez kezd. Viszont mindenki 1 évvel öregebb lett. Senki ne mondja hogy hú de megerősödtünk. Örvendetes hogy erősebb a cserepad, (Ogb,Llóri,Gio,) van lehetőség variálni, pihentetni. De ugyanaz az alapcsapat vagy legerősebb csapat fut ki megint (lehet épp a Bayern ellen) mint tavaly, + Tevez. Szóval sok esélyt nem látok az igazán nagy csapatok ellen.

babo0410 2013.08.08. 19:50:08

@tibbyjust: Még egy szélső a bal oldalra mindenképpen jön, és ha jön Ibarbo, már lehet 3 csatárral játszani, akár 4-3-3-ban. És akkor nem leszünk rosszak a nagyok ellen se! És jelenleg már a Bayern se fogja a kemény letámadós focit játszani, és az igazi nagy gondunk csak ezzel volt! A BL-ben a 8 közé legalább el kell tudni jussunk.

tibbyjust 2013.08.08. 20:09:49

Folyt. köv: Az lenne az igazi ha az alapba igazolnánk, és aki onnan kiesik az üljön le a padra, ne pedig a padra igazoljunk. Mondok példát.
Jöjjön Kolarov (tudom 1000x leírtátok előttem) és Asa üljön a padra.
Jöjjön Zuniga és Lichti a padra.
Jöjjön Aguero és Vucsi leül.
Jöjjön Willian és Pirlo pihi.
A nevekbe ne kössetek bele hogy úgyse jön, csak példálóztam. Ha előre akarunk lépni a akkor a kezdőbe kell igazolni. Persze a padról is be lehet kerülni, lásd Pogba. De jó lenne legalább 2 a fentiekből.

tibbyjust 2013.08.08. 20:17:26

@babo0410: Van 6 csatárunk. Miért kell Ibarbo?

babo0410 2013.08.08. 20:47:36

@tibbyjust: Mert abból a 6-ból itt van a tavalyi 4-es is, akik már tavaly is elég sok helyzetet kihagytak. Nem rossz csatárok, de valahogy nálunk nem megy nekik. Lehet ha lenne olyan széljáték, amelyik jobban támogatja őket, akkor menn, de inkább adjunk el belőlük legalább kettőt. És Ibarbo inkább szélső, és vele nyernénk egy piszok gyors szélsőt, akivel lehetne akár 4-3-3-at játszani.

Drughi Di Bianconeri 2013.08.09. 01:20:54

Mester-mester...
Ha már ily' csúfosan lebőgtünk ezen a felkészülési kupán, nem lett volna érdemesebb úgy lebőgni, hogy kipróbál néhány más taktikai felállást (leginkább 4-3-3at) hozamosabb ideig ?
Akkor lett volna valamicske haszna ennek az amerikai hakni tornának.
Sajnos nagyon úgy tűnik beigazolódik,amit Conte néhány héttel ezelőtt nyilatkozott,nevezetesen, hogy szerinte tökéletes rendszer a 3-5-2,és nem fog rajta változtatni.
A BL-ben ez tuti bukó, de őszintén szólva kezdek a Scudetto elhódításában sem 100%osan bízni ! Ezt legalább jól látja,hogy nem lesz sétagalopp,mint az előző 2 évben.
De legalább kiderül,hogy mennyire nagy edző Conte, hisz' nyomás alatt kell majd nyernünk a bajnokságban, a fő riválisaink a Napoli és a Fiorentina lesz.Előbbinek az edző személye (Benitez) okozhat buktát,utóbbi viszont nagyon is egybe van, a már eddig is jó keretükhöz csatlakoztak még újak.Vegyük ide a Milan-t is, mert amíg Balotelli minden 2. meccsen elhiteti a bíróval,hogy felborították és lőhet 1 tizenegyest,(+ Gallianiék pénztárcája kicsit jobban kinyílik...) addig garantált nekik néhány ajándék pont. :D
Nem lesz egyszerű, remélem azért képes a megújulásra a Mister.1. szezonban változatos, újszerű és kreatív volt, jobb játékot mutattunk, a tavalyi már más volt, remélem a köv. szezonra az 1. idényben látottakat tapasztaljuk, minőségibb játékkal !
A BL valóban nem prioritás, de az szvsz. senkinek nem az, hiszen ott a legjobb 8-12 csapat közt tényleg csak az aktuális forma, valami váratlan taktikai dolog és a szerencse dönt.
Talán Pep Barca-ja volt az évekig, amelyik fő esélyesként indult a BL-ben, de még ők se vették úgy sose,hogy "na most majd úgyis megnyerjük,mert mi vagyunk a fő esélyesek" és még nekik se sikerült 2szer egymás után, pedig magasan a legjobb csapat a legjobb játékoskerettel.
Most ez senkiről nem mondható el, hisz' a Bayern,pont az említett Pep-el más utakra lépett,idő lesz mire összeállnak, vagy nem is fog bejönni az amit Pep akar.
Tehát ott nyilván nem vagyunk esélyesek, inkább az a fontos,hogy a kulcsmeccseken jól teljesítsünk, valamint az, hogy a végefelé,tehát mondjuk a legjobb 8 közt (ami szvsz. minimum elvárható tőlünk) Conte tudjon valami újat, valami váratlant húzni, az ellenfél függvényében.Ott már ez az egyik legfőbb tényező.

mpite 2013.08.09. 09:19:40

@Drughi Di Bianconeri: Én úgy emlékszem, hogy pár hete épp Conte nyilatkozta, hogy azért nem áll át pl 4-3-3-ra, mert nincsenek megfelelő emberei hozzá, ez a keret 3-5-2-höz jó (szélsők nélkül szerintem ahhoz se, de Conte az okosabb)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása