Van Basten hisz a Juve sikereiben

UEFA-Champions-League-1-icon.pngMarco Van Basten szerinte a Juventus “készen áll arra, hogy Európában is nyerjen", de korábbi csapata, a Milan “pénzügyi gondokkal küzd.”

A holland válogatott és a Rossoneri korábbi legendája, aki jelenleg Heerenveen csapatát dirigálja a Sky Sport Italiának beszélt a talján helyzetről.

"Carlos Tévezzel és Fernando Llorentéve a Juve készen áll az európai diadalra is. Az elmúlt szezonban Antonio Conte fiai könnyedén nyerték a Scudettot. A két új csatárral akár a kontinens kupáját is elhódíthatják."

A Milan már nincs olyan helyzetben, mint az Öreg Hölgy, hiszen kétszer is meg kell gondolniuk, hova teszik a pénzt. A nyár nagy dobásának a japán Keisuke Hondát szeretnék, de még csak tárgyalási fázisban vannak a CSKA Moszkva csapatával.

"A Rossonerinek némi pénzügyi gondjai vannak, így pedig nem könnyű versenyre kelni az átigazolási piacon olyan együttesekkel, mint a Manchester City, a PSG és a Real Madrid."

"Vajon jobb-e Tévezt a csapatban tudni, mint Mario Balotellit? Mindketten nagyszerű játékosok és mindkettejüket szívesen látnám, ha a Heerenveenhez akarnának csatlakozni. - odázta el tréfásan az egzakt választ Van Basten.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr805431775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2013.07.29. 11:43:40

Szerintem mi még mindig nem állunk készen egy Bajnokok Ligája győzelemre, ez akkor lehet meg ha nagyon bemakkoljuk a sorsolást, de másképp még nem látok rá reális esélyt. (talán 1-2 év kell még, nameg persze pár minőségi játékos)

MDaniel98 2013.07.29. 12:24:05

Egyébként Verrati aláírta új szerződését,ami 2018-ig szól.

Drughi Di Bianconeri 2013.07.29. 12:30:55

@juve28adam: +1
Igazán hízelgőek a nagy Marco van Basten szavai, de valóban nagyon messze vagyunk még a BL-győzelemtől.
Biztos vagyok benne, hogy amíg Conte az edző és a csapat gerince egyben van, addig fogunk nyerni min. egy BL-t, de ez még nem biztos,hogy a következő év lesz.
A csatár problémát többé - kevésbé megoldottuk, persze,ha Ők kiesnek, akkor ugyanúgy a tavalyiak maradnak csak, így tehát még 1 érkező nem ártana oda.
A legnagyobb probléma immáron a nem létező széljátékunk.
Hiszen se támadó jellegű szélsőkből, se wingbackekből nem vagyunk túlzottan ellátva (most a minőségre gondolok).
Van 1 szem Lichsteinerünk, akinek a védekezése, és a mezőnymunkája, lelkesedése példamutató, ő egyértelműen kezdő,4 védős rendszerben is.
Azonban a másik oldal továbbra is lyukas,mert Peluso+DC együtt tesz ki egy normálisnak mondható játékost, Asamoah pedig kényszermegoldás,aki a Serie Aban még így is jó, de európai nagycsapatok ellen, nem kéne kockáztatni vele.
Ennek fényében minimum 2 ember szélre még kéne: 1 a bal oldalra,mint wingback/védő,illetve 1 szélső-támadó, akár egy inwerted winger személyében.
Pepe visszatérésére én természetesen számítok,mert ha meggyógyult 100%osan, akkor ő mindig 200%ot nyújt a pályán és nem csak üres lelkesedéssel és futkorászással, hanem gólokkal assistokkal is hozzájárul a csapat sikeréhez !
De még 1 szélső elférne előre, a technikásabb, kreatívabb vonulatból.Na ilyenkor utálom leginkább a Napolit, hogy megvették 9.5ért Mertenst...
A BL-ben elért siker az a tudás, de főleg a szerencse és az aktuális forma, koncentráció arányos kombinációja.Nagyon minimális különbségek vannak a legjobb,mondjuk 10-12 csapat között.
Persze nyilván nagyobb az esély,hogyha minőségileg,csapatszinten annyival jobbak vagyunk az ellennél,hogy nem kell a szerencsére hagyatkozni (lásd idei Bayern).
Ha már a BL-ért megyünk, szeretném ha nem mákkal nyernénk,mint a Chelsea , vagy mint Mourinho sIntere, hanem egyértelmű győztesként hagyjuk el a helyszínt :)
Persze,ha meglenne a kupa, az lenne a legutolsó,hogy hogy is nyertük meg :D

babo0410 2013.07.29. 16:03:11

@juve28adam: Szerinted hol vagyunk gyengébbek más csapatoknál? A védelmünk nagyon erős, a kp-nk is, és a csatársorba érkezett két nagyon jó játékos. Ha hozunk a bal szélre is egy nagyon jó játékost, akkor szerintem bármit elérhetünk. A Padon még nem vasgyunk olyan erősek, mint egy Barca vagy Real, de a kezdőnk már szerintem van olyan jó. Kp-n top 5-ben simán ott vagyunk. Én azt mondom, hogy idén az edzőváltások miatt is lehet esélyünk bármire. Én azt mondom, hogy ne becsüljük le a Juventust. A keretünk nagyon jó. És szerintem a taktikával sem lesz már annyi gondunk, mert Conte tanult a tavalyi hibákból. Én azt mondom, hogy idén célunk minimum a legjobb 4 kell legyen!

babo0410 2013.07.29. 16:08:48

@Drughi Di Bianconeri: Jobb szélen ott lesz Isla, aki ha visszatér az Udinei formájához, akkor nagy erősítés, ahogy Lichti is nagyon jó lesz. Balra meg biztosra veszem, hogy lesz érkező, és ott lesz Asamoah is aki szerintem olyan rossz nem volt. Én nem érzek akkora különbséget a top csapatok és a Juve kerete között! Szerintem jól fogunk szerepelni idén is. Jobban, mint tavaly!

Drughi Di Bianconeri 2013.07.29. 20:08:27

@babo0410: Most vagy nem értetted meg a mondandómat, vagy nem tudom mire vélni...
Hogy jön ide, illetve a kommentemhez reakció gyanánt Isla ?
Ezt írtam : "Ennek fényében minimum 2 ember szélre még kéne: 1 a bal oldalra,mint wingback/védő,illetve 1 szélső-támadó, akár egy inwerted winger személyében."
Isla egy univerzális középpályás, középen, illetve a jobb oldalt, de akár jobb hátvédként is használható, de én nem ezt a posztot írtam :)
Továbbá lehet, hogy Isla nem is marad nálunk...
Szövegértelmezési gond támadhatott, de ebben a nagy kánikulában könnyen előfordulhat.:)
Amúgy nem baj az,ha nem vagy képben 1-1 játékos posztját, szerepkörét, tudását illetve taktikai hadrendet illetően.Nem minden szurkolót érdekel az effajta, háttér-tudás. (Jómagam pár könyvön, cikken túl vagyok a témában, hogy a nyilván nem mérvadó manager játékokat ne is soroljam :D
edzősködtem is, persze csak egy amatőr futsal csapattal :) )
Isla és Stefi egymás alternatívái, akár 4, akár 3védős rendszerben, 1időben pályán, csak 4-4-2 esetén tudnám elképzelni őket,olyat meg tuti,h. nem fogunk játszani.
Bal oldalra alkalmatlan Isla, mert, ahhoz,hogy valaki inwerted winger legyen, másfajta skillek (elsősorban jó lövésék, key passok)szükségesek, ráadásul 3-5-2es hadrendben én el nem tudnám képzelni az egyik szélt inwerted wingerrel.
Asamoah NEM BAL SZÉLSŐ, ez Conte anomáliája, mert szerette volna, ha játszik a 9 (immáron 18) Milliós játékosunk,és nála Marchisio helye megkérdőjelezhetetlen - sajnos-. Pedig 3 belső középpályás rendszerhez bőven kell 5 ember: Pirlo,Pogba,Vidal, Marci és Asa, hogy tudják egymást rotálni, 3 frontos közdelemben.Asa-nak 1etlen jó skillje van a bal oldali wingback poszthoz: a sok mezőnymunka, illetve védekezése is jónak mondható.Ha már, akkor nálam előbb lenne bal hátvéd, 4 védős rendszerben, mint (Chiellini), 3 5 2ben wingback.

Kreatív, technikás szélsőre/szélső támadóra gondoltam, mint Robben, Mata, Hazard,David Silva, Ribery,Nasri, Lucas, Lavezzi, Nani stb-stb.
Nekünk 1 ballábas kéne erre a szerepkörre, hiszen a "másik taktikánk" vélhetően 4-3-3, azaz inkább 4-3-2-1 lesz, Tevezzel a bal oldalon, amolyan "inwerted forwardként",mivel jobb lábas, tehát kéne valaki, lehetőleg bal lábas a jobb oldalra, főleg,hogy Vucsko,Quaglia,és Törpe is jobb lábasak.
Felőlem,ha más nincs, lehetne ez a bal lábas támadóbb szélső Diamanti is, HA NINCS MÁS.
Ettől totál független a bal szélső, meg a jobb hátvéd kérdése...
Remélem, picit sikerült számodra rávilágítanom,hogy micsoda különbségek vannak "szélső" és "szélső" közt.

babo0410 2013.07.29. 22:47:11

@Drughi Di Bianconeri: Igazad van, lehet, hogy kicsit félrenéztem. :D De a lényege az volt a mondandomnak, hogy a Juvét nem kell ennyire lenézni. Jön balra vki ez szinte biztos, csak szerintem az utolsó pillanatig kivárunk Zunigára. Abban is egyetértünk, hogy jöhetne még egy támadóbb szellemű játékos. Én ezért szoktam mondani, h a tavalyi triót akár el is adnám. Én úgy érzem, hogy a taktikán kéne kicsit csiszolni még, és jók is leszünk! A BL-ben nem fogunk szégyent vallani.

Hoods121 2013.07.30. 05:12:48

@Drughi Di Bianconeri: Ez nekem nagyon tetszett :) Minden teren. +1000!!!! Csupan nasrit vennem ki a felsorolasbol kifejezetten utalom. :D

MDaniel98 2013.07.30. 16:50:41

Reméljük Van Bastennek igaza lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása