Llorente: "A Juventus egy álom"

A Juventus legfrissebb igazolását, Fernando Llorentét a kedd délutáni sajtótájékoztatón mutatták be a nyilvánosságnak, ahol az újságíróknak lehetőségük nyílt kifaggatni a baszk támadót arról, hogy milyen érzésekkel vág neki a a torinói kalandnak.

Llorente Fernando Juve.jpgA spanyol válogatott góllövője, aki a tizennégyes számú mezben játszik majd, ingyen igazolt a Juventushoz, azt követően, hogy szerződése vasárnap járt le az Athletic Bilbao csapatánál.

"Szeretem a tizennégyes számot, s úgy vélem, hogy jó teljesítményre vagyok képes ebben a mezben. Azért választottam a Juventust, mert ez tekintélyes klub, s egy álom beteljesülését jelenti, hogy itt játszhatok." - kezdte mondandóját a sajtótájékoztatón.

"A Juventus volt az a csapat, amely a legerősebb érdeklődést mutatta felém, s amely a legkeményebben munkálkodott azon, hogy leigazoljon. Előnyben részesítettem a Serie A-t a Premier League-gel szemben, mivel ez gyönyörű bajnokság, s persze itt van a Juventus is."

Llorente csupán néhány nappal a Manchester Citytől igazolt Carlos Tévez érkezése után csatlakozik a csapathoz, így a klub teljesen új támadósorral vághat majd neki a következő szezonnak.

"Nem csak mi ketten vagyunk a csapatban, hiszen összesen hat támadónk van, s mindannyian képesek vagyunk jó teljesítményre. Antonio Conte dönti majd el, hogy melyikünk kerül a kezdőcsapatba. Úgy gondolom, hogy a keretben található bármelyik csatár mellett játszani tudok. Mindannyian kiváló játékosok, s nagyon boldog vagyok, hogy velük dolgozhatok."

Tévezhez hasonlóan, érkezésekor Llorentét is lelkes tömeg fogadta a repülőtéren.

"Elképesztő, lenyűgöző, s nagyon meglepő volt, hogy ennyi szurkoló fogadott. Szeretnék köszönetet mondani nekik, s szeretném kifejezni az örömömet, hogy egy olyan tekintélyes klub mezét viselhetem, mint a Juventus."

"Kedvelem a becenevemet: Oroszlánkirály, s boldog vagyok, hogy az olasz szurkolók is így neveznek. Tudom, hogy az olasz labdarúgás nagyon nehéz, de úgy gondolom, hogy nagyon jó teljesítményre leszek itt képes. Majd meglátjuk, mi történik az év során."

"Nem aggódom a rúgott góljaim száma miatt, mivel csupán az a fontos, hogy a csapatot győzelemhez segítsem, s hozzájáruljak zsinórban a harmadik Scudetto elhódításához. Ez olyasvalami, ami 1935 óta nem sikerült a Juventusnak, s csodálatos lenne megtörni a hagyományt."

"Ami a Bajnokok Ligáját illeti, az egy nagyon nehéz sorozat, így lépésről lépésre kell haladnunk. Nagyon sok élcsapat játszik ebben a kiírásban, s nem szabad, hogy túl nagy nyomást érezzünk. Nyugodtnak kell lennünk, hogy lassan közelítsünk felé."

"Tudtam beszélni Contéval néhány alkalommal. Barátságosnak tűnt, s nagyon boldog vagyok, hogy vele dolgozhatok. Tavaly rászolgáltak a bajnoki címre, s remélhetőleg együtt ismét sikerrel járunk."

"Kiváló formában vagyok, mivel két évet dolgozhattam Marcelo Bielsával, aki nagyon kemény az edzések tekintetében. A nyári szünidőben is edzettem, hogy készen álljak erre a kalandra."

Az elmúlt hat hónap során Llorente alig jutott játéklehetőséghez, mivel viszonya igencsak megromlott az Athletic Bilbaóval, azt követően, hogy elutasította klubja szerződéshosszabbítási ajánlatát.

"Sajnálatos módon a párbeszéd nem alakult jól, s a sajtó folyamatosan rossz képet festett rólam, ez pedig ellenem fordította a szurkolókat. Nem szerettem volna, hogy így alakuljon, de mindig is hálás leszek a Athleticnek."

"Jelen pillanatban arról álmodom, hogy játékosként fejlődni tudjak, s a lehető legjobb klubhoz jöttem, hogy ezt elérhessem."

"Nehéz szezon volt az Athletic Bilbaónál kialakult helyzet miatt, mivel nem tudtam játszani, s nem segíthettem a csapatomat. Sajnos így az országom színeiben sem játszhattam, ezért remélem, hogy a Juventus abban is a segítségemre lesz, hogy visszakerüljek a spanyol keretbe."

"Hogy az Inter megpróbált volna Olaszországba hozni? Nem, ez nem igaz."

"A Juventus már most is készen áll arra, hogy sok fejes gólhoz segítsen. Úgy gondolom, hogy minden módon segítségére lehetek a Juventusnak. Bízom benne, hogy önbizalmat nyerek, s csak egyre jobb leszek. A spanyol játékosok nagyon jól tudnak teljesíteni Olaszországban, s nekem ezt be kell bizonyítanom ebben a szezonban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr595388302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.07.03. 10:09:56

Szép szál ember, fejesekre termett, remélhetőleg sikerül megszoknia az olasz védők stílusát, akik azért kissé másabbak a spanyol bajnokságban megszokottaknál.

juve28adam 2013.07.03. 10:32:30

Lelki szemetek előtt van a Llorente-Giovinco csatárpáros? XDDDDDDDDD

Tony. 2013.07.03. 12:16:27

Most hirtelen egy olyan spanyol játékos sem jut eszembe, aki bármi kiemelkedőt nyújtott volna Olaszországban. Llorente nem tom kikre gondolt.

Ő is nagy kérdőjel számomra.

venember83 2013.07.03. 12:23:22

@Tony.: Batistuta spanyolul beszélt. :D

GLB 2013.07.03. 12:30:26

@juve28adam: Llorente azt fogja hinni,hogy egyedűl van elől.:)))))

Apuleius 2013.07.03. 12:34:00

@Tony.: @venember83: Most így hirtelenjében nekem sem ugrik be túl sok olyan spanyol játékos, aki parádésan szerepelt Olaszországban. Lehet, hogy venember83 megoldása a helyes, s Llorente a koronagyarmatokról származó, spanyolul beszélő játékosokat is beleértette.

Tony. 2013.07.03. 13:38:13

@Apuleius: Az hagyján, hogy olyan nem, aki parádésan szerepelt, de nekem még olyan ismertebb spanyol név sem ugrik be, aki egyáltalán játszott a Serie A-ban.

Az egyetlen ilyen Gaizka Mendieta, aki viszont akkora bukta volt, hogy egy év után menekült/küldték vissza Spanyolországba.

Llorente nyugodtan nyilatkozhatta volna azt, hogy 'eddig nem sok spanyol játékosnak sikerült meghódítania Olaszországot, remélem nekem sikerülni fog'.
Nem hiszem, hogy emiatt bárki bánthatta volna.

Amúgy ez külön érdekes lesz vele kapcsolatban, mert ha beválik, kb. ő lesz az első spanyol, aki leteszi a névjegyét.

Apuleius 2013.07.03. 14:09:15

@Tony.: Nekem még José Mari ugrik be, aki otthon egész jó volt, a Milan-ban átment láthatatlan üzemmódba. Na és persze De La Peña, akinek sokkal komolyabb pályafutása lehetett volna a képességei alapján.

Azt én sem értem, hogy ezt miért érezte fontosnak Llrente, de sebaj.

steven-h (törölt) 2013.07.03. 17:16:05

Nem tudom, de máshol én meg úgy olvastam ezt a nyilatkozatot, hogy pont azt mondta, hogy nem sok spanyol tudott jól teljesíteni eddig olaszországban!

Apuleius 2013.07.03. 20:45:34

@steven-h:

" Spanish players can do very well in Italy and I have to prove that this season. I"

steven-h (törölt) 2013.07.03. 20:51:12

@Apuleius: Akkor ezek szerint ott már ferdítettek rajta!

Apuleius 2013.07.03. 21:10:49

@steven-h: Nem biztos, hogy szándékosan ferdítettek rajta, de igazad lehet. Mikor fordítottam nem is gondolkodtam el rajta, de végül is az angol és magyar fordítás is utalhat pont a dolog ellenkezőjére. A második tagmondat, miszerint Llorente "be akarja bizonyítani" a Te olvasatodat erősíti. Vagyis magyarul pontosabban valami olyasmit akar mondani, hogy: (ugyan az eddigi tapasztalat negatív), de a spanyol játékosok igenis képesek itt jól teljesíteni, s ezt kell bebizonyítanom, blablabla. Igazad lesz.

steven-h (törölt) 2013.07.03. 21:49:50

@Apuleius: Igen így újra elolvasva az angolt valóban ez lehet a helyes megoldás, megmondom őszintén először nem is olvastam végig amit bemásoltál csak az első tagmondatig, de így egyben valóban úgy van ahogy te is leírtad.

LaVecchiaSignora 2013.07.03. 23:25:11

Guardiola is játszott Olaszországba, na de majd Llorente lesz a kivétel, aki villogott Olaszországban. Ja meg most jött Itáliába Joaquin is :D
Ja és jut eszembe, Borja Valero nem teljesít rosszul a Fiorentinában és spanyol.

keshudioo 2013.07.04. 08:34:02

@LaVecchiaSignora: De Guardiola sem játszott itt túl sokat. :-)
Kíváncsiságból én is rákerestem, és hát valóban nem lélegzetelállító a lista.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_foreign_Serie_A_players#Spain
Talán az Interes Luis Suárezt meg lehetne említeni, ő elég sikeres volt Milánóban.
en.wikipedia.org/wiki/Luis_Su%C3%A1rez_Miramontes

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása