Platini: „A Juventusnak 29 bajnoki címe van”

Az UEFA elnöke, az egykori Juventus játékos, Michel Platini a Sky Sport Italia csatornának adott legutóbbi nyilatkozatában örömét fejezte ki, amiért ismét egy Agnelli vezeti a torinói bajnokcsapatot, azonban egyúttal figyelmeztette is őket, miszerint a torinóiak elszámolták magukat a harmincegy bajnoki címmel.

A bajnoki címvédést követő bulin mindenhol a harmincegyes szám volt látható, utalva ezzel a Juventus által megnyert olasz bajnokságok számára, beleértve azt a kettőt is, amelyektől az olasz futballt irányító hatóságok a 2006-os botrányt követően megfosztották a rekordbajnokot.

Michel Platini_Juve mez.jpg„Megértem, hogy a szurkolók imádják a Juventust, és nem akarnak tudomást venni az elveszített két scudettóról” - nyilatkozta a Juventus háromszoros aranylabdása csütörtök este.

„Ők a szurkolók, azonban van egy igazságügyi rendszer és bizonyos szabályok, amelyek értelmében a Juventust nem illeti meg a két bajnoki cím. Minden esetben az igazság pártján kell állnunk. A Juventus megfizetett mindenért, de hamarosan eljutnak a harmincadik vagy harmincegyedik címig.”

„Úgy gondolom, hogy nemzetközi és országos szinten az FIGC és a Lega dokumentumaiban található meg a bajnoki címek valódi száma. Andrea Agnelli elszámolta magát.”

Michel Platini azon bianconero legendák egyike a nyolcvanas évekből, akik Gianni Agnelli vezetése alatt futballozhattak a klubnál, most pedig ismét egy Agnelli, az Ügyvéd úr testvérének a fia irányítja a klubot.

„Andrea ugyanazzal a szenvedéllyel rendelkezik, mint a család többi tagja, csupán jobban kimutatja ezt. Sokkal fiatalabb és sokkal agresszívebb személy. Nagyszerű, hogy ennyi év után ismét egy Agnelli felelős a Juventus irányításáért.”

„Véleményem szerint Andrea nagyszerű munkát végez és intelligens döntés volt Antonio Conte kinevezése is. Egy klub nem csak egy személyből vagy egy játékosból áll. A múltban a Juventusnál csak a játékosokról beszéltek, most a figyelem középpontjában az edző áll.”

„Úgy gondolom, hogy Antonio Conte is fontos szereppel bír, de a játékosok azok, akik megnyerik a mérkőzéseket. Nem hiszem, hogy a Juventusra jó hatással van, hogy ilyen sokat cikkeznek az újságok az edzőről.”

Az UEFA határozott új módszereket jelentett be nemrégiben, amivel a futballban elterjedt rasszizmussal próbálják felvenni a harcot, interjújában Michel Platini kihangsúlyozta, hogy ez nem kifejezetten olaszországi probléma.

„Olaszország olyan, mint az összes többi ország, tehát nem rasszista, azonban van néhány ostoba személy, akik azért látogatnak ki a stadionba, hogy felkavarják a politika, rasszizmus vagy nacionalizmus állóvizét. Nehéz azokat az embereket megfékezni, akik a fenti okokból látogatnak ki egy mérkőzésre, főleg akkor, ha egy stadionban nyolcvanezer szurkoló van.”

„Amit Gianluca Rocchi bíró tett, hogy megállította az AC Milan - AS Roma meccset két percre, jó ítélőképességről tesz tanúbizonyságot, gratulálok a sípmesternek azért, ahogy a helyzetet kezelte” - zárta az interjút az UEFA francia elnöke.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr85315652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2013.05.24. 14:12:10

Oké, hogy nem mondhat mást. de ha tényleg anno akkora Juventino volt, akkor ezt most minek kell folyton újra és újra előhoznia? Inkább maradna csöndben.

bfeco 2013.05.24. 14:32:43

Hát csöndbe maradhatna... Főleg úgy, hogy mit művelnek a Fifában.

juvebt 2013.05.24. 15:40:19

@babo0410: Más oldalakon egy kicsit másként szerepel az utolsó mondat, sokkal árnyaltabban. Kitudja hogy szól az eredeti?! Szerintem ilyen helyzetekben elég nehéz visszaadni a valós mondandót.
Hivatalból nem mondhat mást. Ne értsétek félre nem akartam védeni.

MarekCsont 2013.05.24. 15:54:53

Baszott nagy csicska ez a Platini, miért nem azzal foglalkozik hogy ők hány sorsolást csaltak el amióta ő van a porondon, francia szutyok.

2013.05.24. 17:31:31

A Juventusnál lett valaki, úgyhogy én a helyében bőrt húznék a fogamra.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása