Pirlo: „A Real, a Chelsea vagy a Barca játékosa lehettem volna”

A Juventus játékmestere, Andrea Pirlo nemrégiben nyilvánossá tett néhány olyan információt, amit eddig csak a játékoshoz közel álló személyek és az illetékes klubok vezetői tudtak, mindenki más csak sejthetett. Az AC Milan egykori csillaga nem csupán 2011-ben csábult el, korábban nagyon közel állt ahhoz, hogy a Chelsea, a Real Madrid vagy a Barcelona csapatához igazoljon, azonban ezek az átigazolások mind meghiúsultak Silvio Berlusconi vétózása következtében.

Andrea Pirlo_mosolygos golorom.jpgA 33 éves játékos tízéves milánói időszakot hagyott maga mögött a Juventushoz való 2011-es aláírással, amely döntéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy karrierjének legjobb döntése volt, bár soha nem volt hiány a kérőkben.

„Megállapodásra jutottunk a Chelsea csapatával, de aztán Silvio Berlusconi beavatkozott, és így az AC Milan csapatánál maradtam. Nagyon közel kerültem az akkor Fabio Capello által irányított Real Madridhoz is, és majdnem Madridba költöztem 2006-ban.” - magyarázza a játékos önéletrajzában.

„2011-ben Guardiola meggyőzött, hogy csatlakozzak a Barcelona csapatához, de Silvio Berlusconi ismét közbelépett.”

Az Intert és AC Milant megjárt játékos könyvében úgy nyilatkozott, hogy a Juventushoz való igazolást jó döntésnek tartja, de kihangsúlyozta, hogy a rossonero klubtól való távozását az új kihívás iránti vágy indokolta.

„Minden bizonnyal karrierem legjobb döntése volt, hogy a Juventushoz igazoljak. Hogy sajnálom-e azt, hogy otthagytam az AC Milant? Úgy döntöttem, hogy változtatnom kell. Új ötletekre volt szükségem és ez volt a legjobb megoldás mindkét fél számára.”

Az utóbbi időben a hírekben Clarence Seedorf neve vetődött fel Massimiliano Allegri potenciális utódjaként, és Andrea Pirlo szerint egykori csapattársa megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a San Siroban mesterként is karriert fusson be.

„Nagyon karakteres ember, karizmatikus és jó munkát végezhetne a Milan stábjában. Jelenleg azonban Brazíliában futballozik, meglátjuk, mi fog történni, amikor abbahagyja a játékot.” - beszélt Clarence Seedorf helyzetéről a világbajnok és EB-ezüstérmes középpályás.

Az edzőség bevallottan nem áll messze a Juventus registájától, aki szeretné kipróbálni magát a kispadon, és bevallotta, hogy ez jelenlegi edzőjének, Antonio Contének köszönhető, mivel ő hozta meg a kedvét ahhoz, hogy egy nap kipróbálja magát trénerként.

„Meglepett engem az alkalmazott taktika szempontjából, valamint azzal, ahogy a mindennapokban dolgozik. Nagyon sokat tanultam tőle. Előzőleg nem akartam edzősködni, de Contének köszönhetően megjött a kedvem, és ezért köszönettel tartozok neki. Meglátjuk, mit hoz majd a jövő."

Azt ugyan nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő Andrea Pirlo edzői karrierje vonatkozásában, azonban az elkerülhetetlennek tűnik, hogy a játékos többek között számos bajnoki cím és két BL-trófea elhódítása után újabb érmet tehessen polcára, hiszen a Juventus a Palermo elleni hétvégi találkozón egy döntetlennel matematikailag is bajnok lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr915253861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása