Conte: "A városi rangadó mindig más mint a többi mérkőzés"

Mérkőzés előtti nyilatkozatában Antonio Conte a városi rivális Torinót méltatta, s kihangsúlyozta, hogy a két csapat találkozója mindig különleges hangulatú mérkőzést ígér.

Conte Antonio.jpg"A holnapi találkozó a Torinóval egy igazi csata lesz. Két olyan csapat szerepel majd, amelyek irányítani akarják a játékot, s birtokolják a labdát. A városi rangadó mindig egy különleges mérkőzés, amelyen a motiváció fontos tényező. A Torino kíméletlenül felveszi majd a versenyt velünk, s nekünk ebből a szempontból egyenrangúnak kell lennünk velük." 

Hosszú pályafutása során, Antonio Conte számos alkalommal szerepelhetett a torinói városi rangadón, s elismeréssel szólt a két csapat összecsapásának különleges hangulatáról, majd felidézett néhány régi emléket is a 1994/95-ös szezonból.

"Két találkozó is emlékezetes maradt. Abban a szezonban megnyertük a bajnokságot, a Torino pedig kiesett, de mindkét városi rangadót elveszítettük. A forma semmit sem jelent az ilyen mérkőzéseken. Mindkét csapat a pontokat akarja, hogy elérhesse az előzetesen kitűzött céljait."

"A városi rangadó soha sem lehet ugyanolyan mérkőzés, mint a többi. Fantasztikus ez a versengés a városban, két csapattal, amelyek ugyanabban a ligában szerepelhetnek. A Torino kiváló szezont produkál, s a bent maradás felé hajtanak. Pontosan tudjuk, hogy egy kiváló csapattal nézünk majd szembe, ezért elővigyázatosnak kell lennünk."

Conte 1991-ben érkezett Leccéből Torinóba, s mindig is elismeréssel szólt a városról, s nagy tiszteletet tanúsított a szomszéd Torinóval szemben.

"Már egy jó ideje van itt házam, s igazi torinóinak tekintem magam. Rengeteg olyan barátom van, akik tősgyökeres Torino szurkolók. Mindig is tiszteltem a szurkolóikat, a Torino történelmét, s mindazt, amit a klub képvisel."

"Szégyenteljes dolog azt gondolni, hogy egy futballmérkőzés okot adhat az összetűzésre. Már egy jó ideje mondom, hogy bárhová is megyünk, kövekkel, botokkal és sértegetéssel fogadnak."

"S most, ha holnap elnyernénk a Scudettót, tartanunk kellene a szurkolók összecsapásától. Már önmagában az a tény, hogy a kérdés felmerül bennünk, zavart okozhat."

A Juventus matematikailag is bebiztosíthatja a 31. Scudettóját abban az esetben, ha a zebramezesek legyőzik a Torino csapatát, míg a Napoli nem tud nyerni a Pescara ellen a szombat esti mérkőzésen.

"Fantasztikus lesz ez a Scudetto. Nem egyszerű megvédeni a címet Olaszországban, mikor esélyesként indulsz. Ha megnyerjük a Scudettót, az a kegyetlenségünknek, elszántságunknak és egységességünknek lesz köszönhető. Ezek azok a jellemzők, amelyek tekintetében a többiek fölött állunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr895249693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harka1976 2013.04.28. 13:00:15

Már alig várom hogy elkezdődjön a mérkőzés!A pályára lépőktől pedig jó játékot,hajtást és győzelmet várok!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása