Deschamps szerint is hiányzik egy klasszis támadó

A francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps úgy érzi, hogy egy elismert, magasan jegyzett csatár hiányában a Juventus győzelmi esélyei alacsonyabbak a Bajnokok Ligájának idei kiírásában.

A Serie A bajnokai jó ideje világklasszis támadót keresnek, olyan játékosok után eredtek, mint Edinson Cavani, Stevan Jovetić és Fernando Llorente, utóbbit végül sikerült is ingyen leigazolniuk, a csatár 2013 nyarán csatlakozik a torinói csapathoz, azonban mindenki más esetében elutasításra találtak a klub ajánlatai.

Didier Deschamps_oltony.jpg„Az összes kiemelkedő csapatnak igazi top támadóra van szüksége ahhoz, hogy európai szinten is győzedelmeskedjen. Az én Juventusomban olyan támadók voltak, mint Gianluca Vialli és Alessandro Del Piero, míg a Christian Vieri és Filippo Inzaghi jellegű csatárok is számos gólt szereztek” - nyilatkozta Didier Deschamps a Tuttosport munkatársának.

„A Manchester Unitednek jelenleg ott van Robin van Persie, a Real Madridnak Cristiano Ronaldo, míg a Bayern Münchennek rendelkezésére áll Mario Gomez és Mario Mandžukić. Ez a helyzet Európa nagycsapatainál.”

„Ezek a támadók eldönthetik a meccset csapatuk számára. Amikor a csapat gondban van, ők azok, akik a különbséget jelenthetik azzal, hogy egy gólnélkülinek tűnő meccsen betalálnak és ezzel biztosítják az 1-0 arányú győzelmet.”

Didier Deschamps minden bizonnyal nem a levegőbe beszél, hiszen a középpályás tagja volt annak a Juventusnak, amelynek sikerült Bajnokok Ligája győzelmet aratnia 1996-ban, amit sajnos azóta se tudott megismételni egyszer sem a Juventus.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr765134022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ambrobert 2013.03.14. 10:34:55

Igaza van, kivéve a münchenieket. Nincs klasszisunk, de Gomez és Mandzukic együtt sem ér annyit, mint Giovinco fele játékjoga. Hiába adhatnak a németek több csapatot a BL-ben, a játékosaik nagy része selejt - kis túlzással. A jobb UEFA-s besorolást kizárólag annak köszönhetik, hogy mi nem indulhattunk évekig, az Európa ligára meg magasan tesznek az olaszok - a Tim kupával együtt.

Cannavaro 2013.03.14. 11:09:38

@ambrobert: "Nincs klasszisunk, de Gomez és Mandzukic együtt sem ér annyit, mint Giovinco fele játékjoga." ugye ezt nem komolyan írtad??????
ugyanarról a giovinko-ról beszélsz, akit én ismerek???? pfffff!!!!!! lehet, hogy a bundes liga nem a legerősebb, de hogy ettől a lepkefing serie-a tól most jobbak az 100%!!!

ambrobert 2013.03.14. 11:18:47

@juve1986: félreértesz, nem úgy értettem, hogy Giovinco micsoda játékos, hanem hogy a két bayernes még őt is alulmúlja.

babo0410 2013.03.14. 12:30:13

@ambrobert: Na igen, én sem érzem olyan jónak a Bayern támadósorát. Nem véletlen, h támadót keresnek a nyárra!
@juve1986: Erősebb a Bundesliga? a 2. helyezett Dortmundnak ahhoz, h a BL-ben harcképes maradjon, fel kell adnia a bajnokságot. Ha a Dortmund nem nyer a következő két bajnokiján, bajnok a Bayern. Majdnem minden meccsét megnyerte a Bayern, összesen 10 gólt kapott, és összesen 9 pontot vesztett! Szerintem a német bajnokság nem olyan erős, mint amilyennek tűnik. És ezt jól mutatja az is, hogy az Európa Ligában a Lazio már a 2. német csapatot fogja kiverni, mert nagyon úgy tűnik, h a Stuttgart is megy haza. Szerintem a németek inkább csak annak köszönhetik, h ilyen jól állnak, h az olaszok évekig tettek az EL-re, és a BL-ben is az utóbbi időben elég gyengék voltak. Az angolok meg csak az utóbbi két évben gyengélkednek, és így érhetik utól őket a németek. Amúgy a bajnokságuk tele van nagyon gyenge csapatokkal. Talán a Bundesliga 1-4. helyezettjét lehet valamire valónak mondani, a többi nemzetközileg sokat nem ér. Olaszban meg csak van egy Juve, Napoli, Milan, Lazio, Inter, Fior, Roma, és egy pár kis csapat, akik bárkinek megnehezítenék a dolgát!
Hogy a cikkhez ius hozzászóljak, idén sem lehetetlen a BL, de nem ez a realitás. Nyáron meg kell venni egy jó csatárt, de szerény véleményem szerint nem egy gigamegasztárt kéne, hanem egy olyan játékost, aki nem magáért játszik, hanem a csapat lenne neki az első. Sanchez, Dzeko, Agüero, Jovetic, Muriel és talán Suarez ilyenek lennének. Közülük valakit/kiket kéne leigazolni, és jövőre kevesebb nehézségbe ütköznénk. Szerintem Llorente nem lesz rossz, de igazán kiemelkedőt se fog nyújtani. A fizuja ellenére (4,5 milla) se lesz véleményem szerint stabil kezdő. Ha nyáron a fent említettek kzül jönne legalább kettő, már csak csere Llorente.

Cannavaro 2013.03.14. 12:34:51

mandzukic pl: 15 gólos!!! gio mennyi is????

Cannavaro 2013.03.14. 12:39:18

2010-2011 Mario Gomez, Bayern München 28 gól!!! gólkirály!!!!!! gio mikor vol, és mikor lesz????? megsúgom soha!!!!!!!!!!!

Cannavaro 2013.03.14. 12:48:07

@babo0410: az a baj, hogy tudom, hogy ezt te komolyan is gondolod!!! a dortmund, a juvén kívűl mindenkinél erősebb a serie a ból!!! lehet hogy fel kellett adniuk a bajnokságot, de legalább ott vannak!! olaszból csak mi és ez jó eséllyel így is marad, még néhány évig! a bayern meg azért nyerte meg a bajnokságot, mert olyan erős!! tavaly bl döntő, idén legjobb 8 + bajnoki cím!!!a roma,fior, pont olyan kupac szar mint a gyenge németek!! az inter, ott se lenne előrébb talán a milan, napoli-t lehet minősíthető csapatnak nevezni, de a milan is mérföldekre van a jó csapattól!! semmivel se jobb a serie-a sőt!!!!!!!!!

Cannavaro 2013.03.14. 12:50:33

ja, és ezzel a játékkal a bayern, itt is megnyerte volna a bajnokságot, méghozzá előttünk!!!

ambrobert 2013.03.14. 12:51:20

@juve1986: ha a legjobban védekező bajnokságba beraknánk a botlábú Gomezt, Conte kb 2 meccs után leültetné Anelka mellé. És ha Matrit beraknánk a Bayernbe, ő is meglőhetné a 28 gólt. Nyíltabb a német foci, és folyamatosan kiszolgálják, vagy befejeli, vagy belepiszkál a labdába. Ennyit számít, ha egy csapatnak jó a széljátéka.

Tony. 2013.03.14. 13:01:28

@babo0410: Te még mindig abban reménykedsz, hogy az általad felsoroltak közül érkezik valaki, ráadásul akár 2?

Kalap szar az egész. Llorente mellé max egy Sánchez-t tudok elképzelni, akit el tudna hozni Marotta, bár vele meg nagyot nem lépnénk előre.

Cannavaro 2013.03.14. 13:01:49

@ambrobert: a legjobban védekező bajnokság???? az nem most volt már!!! ne hasonlítsuk már ezt a bajnokságot, a régihez ahol 3-4 bl-re is esélyes csapat volt!!! nevetséges!!! a bundesliga 28 gólos gólkirálya botlábú???? na még egy babo!!! arról a matriról beszélsz, aki nem egy nem két 100% os ziccert kihagyott 3 méterről??? azt szerinted a bundes ligában berúgta volna??? most, hogy rúgdossa a gólokat az szerinted annak köszönhető, hogy van széljátékunk??? mer hogy az nincs! azért rúgdossa mert most van egy kis jó periódusa, semmi több!!!

ambrobert 2013.03.14. 13:09:44

@juve1986: most tényleg azon vitatkozunk, hogy Matri vagy Gomez jobb? Itt olyanok játszottak mint Platini, Baggio, Del Piero meg Ibrahimovic. Nekem ez a mérce és nem akarok Gomezhez meg Klosehoz hasonlóakat látni Juve mezben.

Cannavaro 2013.03.14. 13:10:15

@ambrobert: ezeket berúgnád??? pfffff hagyjuk inkább!! ha ezt komolyan mondod inkább nézz sakkot!! mert megsúgom, a focihoz nem értesz!!!!!!!!!!! :)))))))

babo0410 2013.03.14. 13:19:27

@ambrobert: Ambert túlzásokba nem kell esni, de az igaz, hogy sokszor a védők otthagyják Gomezt, aztán üresben kapja a lasztit, vagy a kipattanót lövi üres kapuba. Én se vagyok Gomeztől elájúlva, de azért nem kell túlzásokba esni, h olyan sz.r lenne!

ambrobert 2013.03.14. 13:21:23

@juve1986: nézd már végig a videót, milyen gólok ezek? Ha komolyan írtad ezeket, ne keress rá olyan videóra, aminél a játékos neve mellett az van, hogy skills

4Evorg 2013.03.14. 13:21:53

"Olaszban meg csak van egy Juve, Napoli, Milan, Lazio, Inter, Fior, Roma, és egy pár kis csapat, akik bárkinek megnehezítenék a dolgát!"

:DDDDDDDDDDDDDDDDD

ambrobert 2013.03.14. 13:29:22

@babo0410: az a lényeg, hogy nekünk nem ilyen tipikus befejező csatár kell. Capello azért játszatta Ibrahimovicot Trezeguet-vel, mert Ibra meg tudta tartani a labdát, és odapasszolta Treznek, aki bevágta - ezt ő nyilatkozta, nem én mondom. A Trezeguet stílusú játékosok azonban már a múlté, vissza kell lépni, meg kell tartani a labdát - Boriello ezért játszott sokat Conténál, mert ha visszalépett a labdáért, legalább meg tudta tartani és folytatni tudta az akciót. Gomez ezt nem tudná, ezért kell nekünk Suarez vagy Ibra.

4Evorg 2013.03.14. 13:32:49

@ambrobert: juve1986-al értek egyet (vita nélkül). Amúgy Matrinak is csak ez lenne a feladata, mégsem tudja maradéktalanul ellátni. Felesleges Gomeztől várni, hogy becselezze magát a 16-oson belülre, mert ő center, rá kell játszani a labdákat és amolyan lesipuskásként akár 2. szándékból, de amit kell, azt beveri, ez jelenleg egyetlen csatárunkról sem mondható el.

egyébként én sem szeretem Gomezt, de a számok magukért beszélnek.

ambrobert 2013.03.14. 13:45:07

@4Evorg: én máshogy látom, Matrinak nem csak az a feladata, hogy belerakja a lábát a labdába. Mivel betömörül ellenünk mindenki, vagy egyérintős passzokkal játszunk, mint a Barca, vagy arra várunk, hogy egy az egyben megverjük az ellenfelet. Ezt azonban se Asamoah, se Peluso, se Lichtsteiner, se Giovinco, se Matri nem tudja. Quagliarella tudná, ha játszatná Conte, Vucinic pedig ha nem lenne flegma. Nekünk nem kell tipikus center, és szerintem Gomez se menne semmire Matri helyén.

4Evorg 2013.03.14. 13:55:13

@ambrobert: "Nekünk nem kell tipikus center, és szerintem Gomez se menne semmire Matri helyén."

Ebben vita nincs! Én sem Gomezben látom a megoldást, viszont abban biztos vagyok, hogy Gomez jobb futballista Matritól (ha nem is klasszisokkal).

A fenti idézetre azt mondom, hogy szerintem Matri meg nem lőne annyi gólt a Bayernben mint Gomez.

Az már megint más kérdés, hogy a játékunk nem kedvez annyira a centerjátékosoknak, mint a Bayern játéka. Ők szerintem kifinomultabb focit játszanak ebből a szempontból. Szóval ha csak azt nézem, hogy ki a jobb center (a csapatok játékától eltekintve) nálam Gomez nyer.

ambrobert 2013.03.14. 14:14:48

@4Evorg: szerintem is jobb center Gomez. De ha már a Bayernt említjük, én elhoznám Lahmot és Riberyt. Pénzünk nem lenne rá, de nem is bajlódnánk a Cataniaval a 91. percben.

Cannavaro 2013.03.14. 14:18:10

@ambrobert: "nézd már végig a videót, milyen gólok ezek? Ha komolyan írtad ezeket, ne keress rá olyan videóra, aminél a játékos neve mellett az van, hogy skills" hagyjuk.... :)))

4Evorg 2013.03.14. 14:19:00

@ambrobert: Az egy másik univerzum! :D Lahm kb ott fog megöregedni, egy ikon.

Gabuero 2013.03.14. 14:40:48

sztem meg 3 csatarra kene atallni ( 2 szelso 1 befejezo )
sdztem itt lenne haszna Gio-nak mivel gyorsnak gyors es nem cselez rosszul
masik szelre Suarez kozepen Llorente

Gio-Llorente-Suarez

igy talan jo lenne vagy ha gio helyere egy nani jonne az megjobblenne

danimester1 2013.03.14. 19:59:00

@Gabuero: Áruld el hol kell ezt aláírni és már én alá is írom.Küldjünk emailt Beppének.Király csapatunk lenne ha Gio,Vuci,Sanchez,Jovetic(szélsők rotálva) Llorent,Matri,Q (csatárok rotálva,de Q-t csak azért írtam,mert ha nem tudunk hozni valami értelmes csatárt lehet marad,Suarezt azért hagytam ki mert nem hiszem hogy a töketlen eltudná hozni)Ha már csatár én rástartolnék Murielre és visszaadnám Isla-t az Udeinesenek.Így gyakorlatilag a Sanchez,Jovetic,Muriel trióból el lehetne hozni két embert("házon belül" vannak),de kételyeim vannak Marottával kapcsolatba és azzal is,hogy már most mondogatják nem akarnak költeni.Muriel meg a jó kapcsolat lévén lehetne megszerezhető többre tartom,mint a felfújt Icardi gyereket,Immobile mivel néztem több meccsét szerintem a szinte az ahol jelenleg van.

2013.03.14. 23:08:59

Most komolyan azt beszéljük ki,hogy Gomez milyen csatár a mieinkhez képest?!Gomez nem egy technikás játékos,viszont ha oda van rakva a labda,akkor 10-ből 8-szor valahogyan kihámozza,áterőszakolja és berúgja...tavaly 28 gólt rúgott a német bajnokságban,amely szerintem erősebb,mint az olasz,de az elégedetlenkedők kedvéért mondjuk azt,hogy legalább olyan erős...Gio-t én támogattam,bíztam benne...hiba volt...Vuciniccal karöltve évek óta a leggyengébb támadósorunkat alkotják!
Amúgy egyetértek Deschamps-al,dehát ki nem?!Szerintem egyáltalán nem bomlana a csapategység azzal,ha volna egy csatárunk,akire lehetne alapozni az egész támadójátékot,csak helyreállna a rend,a csatár dolga a góllövés,a középpályáé meg a kiszolgálás,ennyi!

2013.03.14. 23:10:04

@fire06: Mármint úgy értettem,hogy évek óta,hogy évek óta nem volt ilyen gyenge támadósorunk...ennél még a Matri-Quagliarella csatárduót is szívesebben nézem!

2013.03.15. 00:26:02

@fire06: "évek óta nem volt ilyen gyenge támadósorunk" - azért az Amauri - Iaquinta sor sem volt kutya. :-D

danimester1 2013.03.15. 06:31:23

Most komolyan ezek végig kérdezik az összes európai edzőt vagy szövetségi kapitányt!?Van még pár élő legendánk tőlük is megkérdezhetnék!?Szánalmasak ezek a firkászok már...Tudja mindenki,ideje lenne valami újat kitalálni, persze olyat ami érdekli az embereket és nem csak kacsa vagy kitaláció...
A mezei szurkoló is meg tudja mondani hogy szükség van csatárra,sőt nevet is tud.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása