Conte: „A Juventus többet érdemelt volna”

Antonio Conte úgy érzi, hogy a Juventus eleget tett ahhoz, hogy megnyerje a Lazio elleni Coppa Italia elődöntőt hazai pályán, de „a mosoly megmarad az arcán a vészhelyzetben tanúsított teljesítmény láttán”.

A torinóiak szerezték meg a vezetést a januárban igazolt Federico Peluso révén, azonban pillanatokkal a lefújás előtt Stefano Mauri kiegyenlített és beállította az 1-1 arányú végeredményt. Az elődöntő visszavágójára jövő kedden kerül sor a Stadio Olimpicoban.

Antonio Conte_sajtótájékoztató.jpg„Kár az eredményért, azonban a mosoly megmarad az arcomon a vészhelyzetben tanúsított teljesítmény láttán” - nyilatkozta Antonio Conte, aki csatárhiány miatt Claudio Marchisiot kellett felhasználja a játékostól idegen trequartista pozícióban.

„A negatív hatásokból erőt tudtunk meríteni és következetes teljesítményt nyújtott a csapat. A sérülések okozta nehéz pillanat ellenére a csapat többet érdemelt volna ma este.”

„Ezen kívül van néhány incidens, amit érdemes újranézni, ilyen például a Mirko Vučinićcsel szembeni szerelés. A bírók hibáznak mindenki ellen és mindenki javára, de remélem, hogy amikor hibázni fognak a mi javunkra, akkor a média nem fogja őket olyan tortúrának kitenni, mint amilyenre a múltban volt már példa.”

„A második mérkőzésen saját játékunkat fogjuk erőltetni, és remélhetőleg a szerencse is inkább mellettünk lesz” - folytatta Antonio Conte. „A két csapat közötti bajnokságbeli és a mai találkozó között az a különbség, hogy a Lazionak most nálunk több szerencséje volt, még ha egy erős csapatról is van szó, akik megérdemlik mindazt, amit elérnek.”

„Claudio Marchisio volt az a játékos, aki leginkább garantálni tudta, hogy jó teljesítményt fog nyújtani az előretolt pozícióban és jól megbirkózott a helyzettel, ami a csapat többi tagjának is köszönhető. Paul Pogba is jó játékot mutatott, megtartotta formáját az Udinese elleni meccs után. Erős csapat vagyunk és mindig megpróbálunk csapatként gondolkodni” - zárta a meccs értékelését a Juventus edzője.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr545036909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.01.23. 10:13:31

Szerintem szerencséről ne beszéljünk, ott volt Storari hibája, amikor kiejtette a labdát, és a Lazio csatára csak Storari testi épségének megóvása miatt nem rúgta be a labdát a kapuba, plusz láthattuk Marrone hajmeresztő megmozdulását, aminél Barzagli jó tanárként kisegítette az ifjú padawant.

pedronegro (törölt) 2013.01.23. 10:22:24

Összességében én is csak pozitívan tudnék nyilatkozni a meccsről a döntetlentől függetlenül. Mi erősen tartalékosan egy vészkerettel játszottunk végig főlényben, gólhelyzeteket kialakítva, itt csak a Lazio-nak van szégyenkezni valója!

Apuleius 2013.01.23. 10:24:44

Komoly balszerencse, ha egy Juventus szintű csapat évről évre képtelen megoldani a támadórészlegének egyre nyomasztóbb problémáit, amelyek gyakorlatilag a csapat fejlődést gátolják, s Matri tudású botlábú nyomorultakkal próbál gólt lövetni.

realsequator 2013.01.23. 10:28:03

@venember83: @pedronegro: @Apuleius: Én már nem is írok. Csontra osztom mindet.

GLB 2013.01.23. 10:40:22

Igazatok van de akkor is nyerni kellett volna.

Barolo 2013.01.23. 10:47:36

@pedronegro: Szerintem amúgy a Lazionak sincs szégyenkezni valója..... ők ezt tudják, kihozták a tegnapi meccsből a maximumot, hajtós, taktikus focival és egy zseniális kapus teljesítménnyel. Jövő héten megmutathatjuk, hogy mennyivel jobb csapat vagyunk. Forza Juventus!

szabo2323 2013.01.23. 11:22:16

hát én ezt a Pelusot és Matrit a kispadra nem engedném leülni hiába szerzett gólt mindegyik egy nagy rakás szar mennyenek vissza valami középcsapathoz mert az az ő szintjük

Direct_01 2013.01.23. 11:22:21

Matrit nem szeretném többet Juve mezben látni.

pedronegro (törölt) 2013.01.23. 11:33:52

@Barolo: Okés, maradjunk annyiban hogy nagy kakiban van az olasz foci ha egy bajnoki címre törő Lazio csak ennyit tud a mi bé csapatunk ellen.

Barolo 2013.01.23. 12:05:18

@pedronegro: Ebben egyet értünk! Gyakorlatilag 20-30 top játékos távozott a Seria A-ból az utóbbi években, és ennek a fele sem érkezett, és ez sajnos nagyon érződik. Juventus elindított egy utat... kérdés minek örülünk jobban, ha a többiek nem reagálnak és ezért sokáig egyeduralkodók leszünk, viszont a többi bajnokság lehagy minket, vagy a többiek is elkezdenek építkezni (csapat, pénzügyi stabilitás, stadion stb.) és akkor nehezebb lesz, de színvonalasabb a bajnokság. Én ha választhatnék az utóbbit választanám, és azért erre is van némi esély, mert pl. a Spanyolok szerintem most elindulnak lefele, tehát onnan lehet majd kukázni.
Forza Juventus!

SoloLaJuve 2013.01.23. 12:53:57

végig irányítottuk a meccset,találtunk egy gólt,amit ha nem adnak meg egy szavunk sem lehet,vidal kihagyta a meccslabdát,majd a kapus ismét hatalmasat védet ellenünk.ezekután mondtam magamban,mindjárt gólt kapunk.jött is a gól.amire már nem volt válasz.nem nézek lazio meccset,de így látatlanban azt gondolom a kapusuk nélkül sehol se lennének.
egy ilyen felforgatott,tartalékos csapattal sokkal rosszabb játékra számítottam.pogba máshogy játszott,mint hétvégén.akkor mindent vállalt,tegnap kevesebbet,inkább csak osztogatott.tegnap hiányoztak az elképesztő szerelései.ezeket most vidal hozta.kár a kihagyott helyzet miatt.
a lazio nem titkoltan a döntetlenért jött.viszont az,hogy vucinic mégse állt be a gól után,számomra azt sugallja,conte is csak egy gólt akart.

Tony. 2013.01.23. 13:03:37

Kínosak az ilyen eredmények. Ez a csapat nem először és nem másodszor nehezíti meg komolyan a saját dolgát. Ha a helyzeteknek csak a fele bemenne, 10 fordulóval előbb vége lenne a bajnokságnak, meglenne a kupa és ki tudja még a BL-ben is tovább juthatnánk.

Ahogy Apuleius írta ez valóban a fejlődést gátolja, emiatt nem tud jelenleg a Juve egy Barca szerű ellentmondást nem tűrő gyilkos gépezetté válni.

devil-z 2013.01.23. 15:40:27

Unalmas már, hogy mindig a szerencse meg a bírók vannak elővéve. Pláne az, hogy többet érdemelnénk.. tenni is kellene valamit, Mester!

Például gyakoroltatni a srácokkal a ziccerek berúgását, meg úgy általában a támadásokat.

@pedronegro: miről beszélsz? jóval előnyösebb helyzetben várják a visszavágót, ezen mi a szégyellnivaló?

The Old Lady 2013.01.23. 15:59:34

devil-z! magyarázd már el Conténak, légyszíves, hogy mit hogyan csináljon! kivel téveszted te össze magad? mi vagy te? betanított munkás vagy árúfeltöltő? nekiállsz Conténak utasítgatni, hogy tegyen valamit?! meg hogy gyakoroltassa a ziccerek berúgását?! meg úgy általában a támadásokat?! hülyének nézed a veretlen bajnokcsapat edzőjét?! tényleg nem veszed észre azt az elképesztő szereptévesztést, amibe belecsúsztál?! nem azt kérem, hogy az alázat szikráját tanúsítsd, csak azt, hogy vedd észre magad!

danimester1 2013.01.23. 17:58:12

Ez a játék erről szól kell hozzá szerencse is nem vitás.Ami az egyik oldalon az,a másikon balszerencse.Valóban többet érdemeltünk volna most a lazionak jött össze.A jövő héten ki fog derülni,hogy ki a jobb.
@devil-z: Így van sajnos ők vannak helyzeti előnyben az idegenben rúgott góllal,de még nincs veszve semmi egy gólt mi is tudunk rúgni idegenben.Amitől viszont tartok az az ha tizenegyesekkel kell eldönteni,mert abban szerintem jobbak lennének.Nekünk meg nem hiányzik megint 120 perc játék,pláne nem úgy hogy sorban dőlnek ki a játékosaink.

devil-z 2013.01.23. 18:04:06

Fú, most nagyon összeszégyelltem magam mert van véleményem és lemertem írni akár betanított munkás akár 'árúfeltöltő' vagyok. :D

Senki sem vonta kétségbe Conte elért sikerét, viszont az ilyen alibi-nyilatkozatokból és a roppant pontatlan, kihasználatlan helyzetekből már elegem van.
A betömörülő csapatokkal még mindig nem tudunk mit kezdeni, pedig nem először vesztünk pontokat miattuk, nem láttam előrelépést e témában SEM.

Szóval igen, tartom magam a véleményemhez és ezentúl is lefogom írni, akár tetszik egy 'nímandnak' akár nem. ;)

devil-z 2013.01.23. 18:13:14

@danimester1: a továbbjutás szerintem így is meglesz.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy többet érdemeltünk volna.
Voltak helyzeteink, rendre kihagytuk őket, megszereztük a vezetést a végét mégis elszórakoztuk.

Ha egyedi helyzet lenne akkor megérteném, de ez már kezd jellemző lenni a játékunkra szóval szerintem ez a gyenge Lazio megérdemelten kapott egy pontot.

Tomi82 2013.01.23. 20:01:16

Én hétről hétre ahogyan figyelem a csatárainkat abba gondolok bele hogy egy zsíros labda után amiket kap Matri,Q meg a többiek...Cavani,Falcao vagy akár Van Persie mit tudna kihozni belőle...hiszen ezek a klasszis csatárok a semmiből is berugják a helyzetet,,,ellentétben a mi csatárainkal akik a 100%-os helyzetet is ki bírják hagyni...

Ez vonatkozik szinte az összes elöl játszó csatárainkra...
Egy vagy két klasszis csatárral már 10-15 ponttal mennénk és nem kéne hátra nézrgrtni...

A bl ben csak szerencsével lehetünk ott a döntőben....mint tavaly a cselzi..reális esélyünk csak jó csatárokkal lenne

Lorrente kevés lesz egyedül...Falcao vagy Cavani még kellene....

danimester1 2013.01.24. 08:20:48

@devil-z: Megértelek,igazad van mert mindenkit felháborít már ez a töketlenkedés elöl. Sajnos valóban kezd rendszer lenni belőle.Ezt mindenféleképpen Beppe nyakába varrnám (igaz csak részben),mert nem volt képes egy csatárt hozni.Könnyű ráfogni,hogy nincs pénz meg a fizetés blablabla ez csak szöveg.A nyáron sem és most télen sem (eddig) és figyelve az átigazolási piacot azért nem 1-2 jó csatár váltott klubot relatíve olcsón.(Pl.: Demba Ba és Remy akire gondolok,de inkább Remy)Kiad feleslegesen pénzt ilyen neve sincs senkire,közben meg sorban happolják el a csatárokat elölünk.Szarakodik a pénzzel.Meghajolnék előtte ha megoldaná a problémát egy Llorentével,Lopezzel és/vagy egy Drogbával,ami nem is lenne sok.A háromból akár még kettőt is lehetne hozni.Szerintem ha jönne a spanyol 2M(most),Drogba 3,5-4M Lopezt nem tudom(2+7M?),de 2 csatárt hozhatna ami egy 10-ből futná is mindenestül.Kérdem én fiatalokra akiket lehet nem is fogunk látni,a neve sincs senki/kikre van pénz?Az igazolási díjuk még ha nem is M-s nagyságú,a fizetésük?Azért ezeket az összegeket összerakva már nem biztos,hogy olyan kis összeg jönne ki.

danimester1 2013.01.24. 08:23:18

@devil-z: Ja!Szerintem az első csapatot kéne először rendbe rakni,aztán az utánpótlást.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása