Ancelotti: „A Juve erősebb”

Carlo Ancelotti, a PSG edzője biztos a Juventus sikerében úgy a bajnokságban, mint a Bajnokok Ligájában, azonban figyelemmel kíséri a Nápoly csapatát is.

„Soha nem feledkezek meg egyetlen Serie A meccsről sem” - nyilatkozta az olasz tréner a Gazzetta dello Sport napilapnak.

Ancelotti Carlo_öltöny.jpg„Határozottan úgy tűnik számomra, hogy a Juventusnak sikerült egy megnyugtató nyolcpontos előnyt kiépítenie, és a torinói a legerősebb csapat a bajnokságban. Azonban Olaszországban bármikor megfordulhat a helyzet. Úgy fogalmaznék, hogy nem lesz egyszerű az üldözőknek ledolgozni ezt a hátrányt.”

A fogadási botrány folyományaként a Nápoly csapatát megfosztották két ponttól, és így az együttes az ötödik helyre esett vissza, azonban az egykori Chelsea edző őket nevezte meg elsődleges vetélytársnak.

„Véleményem szerint a Nápolynál megtalálható az a szerkezeti felépítés, amely a kimagasló teljesítményhez szükséges. Igaz, hogy mostanság kicsit hullámvölgybe kerültek, és pontlevonás is érte őket, azonban hosszabb távon Walter Mazzarri csapata feljebb fog kerülni a tabellán.”

„Az Inter nagy változáson ment át, és el kell telnie egy kis időnek, hogy a változások eredményre vezessenek. Ezidáig az Inter jól teljesít, azonban nem várhatunk tőlük túl sokat. Jelenleg az Európa Ligában játszanak, és reális esélyük van, hogy bejussanak jövőre a Bajnokok Ligájába.”

„A Serie A továbbra is nagyon erős bajnokság, azonban a Juventus egyszerűen erősebb a többi csapatnál. Antonio Conte együttese olyan technikai, taktikai és pszichológiai erősségekkel rendelkezik, amiket senkinek nem szabad lebecsülnie. Az a vadság és agresszió, melyet a Bianconeri csapat mutat, egyszerűen elképesztő. Soha nem adják fel, és ezért a vezetőedzőt illeti a dicséret, mivel nyilvánvaló, hogy ez az ő munkájának köszönhető.”

“Ismerem Antonio Contét, mivel edzője voltam, és biztosíthatok mindenkit, hogy egy hétközi bajnoki meccs után is teljesen kifacsarva jön le a pálya mellől. Ezért pedig megemelem a kalapom előtte!”

A Juventus a gyengébb első  BL meccsek után magához tért és megnyerte az utolsó három csoportmeccsét, így kiütötte a versenyből az előző évi győztes Chelsea csapatát, a kieséses csapatban pedig a Celtic lesz az ellenfél. 

„Az európai meccsek megterhelnek egy csapatot és ez nagy hatással lehet a teljesítményre, ezért is annyira fontos ez a kiépített nyolcpontos előny” - folytatta Carlo Ancelotti.

„Dönthetnek úgy, hogy beosztják ezt az előnyt, habár ismerve Antonie Conte mentalitását nem vagyok biztos benne, hogy ilyesmit megfordulna a fejében. Antonio olyan, mint egy pöröly, egy másodpercre se veszi le a terhet a csapatáról.”

„Vajon képes lenne a Juventus megnyerni a bajnokságot és a BL-t is? Haladjunk csak lépésenként, végül is az én PSG-m is a Bajnokok Ligája megnyeréséért küzd! Ismét kezemben akarom tudni azt a trófeát... Visszatérve a torinóiakhoz, a Juventusnak szerencséje volt a sorsolással a Celtic révén és minden esélye megvan a továbblépésre” - zárta nyilatkozatát a milánói rossonerivel több bajnokságot és BL-győzelmet is begyűjtő mester.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr164979755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepito1982 2012.12.25. 16:56:16

Sajnálom hogy az ő két éve alatt csak 2db 2. helyezést tudtunk elérni.

danimester1 2012.12.26. 11:08:48

Ancelloti szerintem egy jó szakember.Emellett szimpatikus anyilatkozata és az,hogy ő (is) tisztelettel beszél rólunk.Sajnálom,hogy itt hagyta a "csizmát",mert vele vesztett az olasz futball.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása