Juventus - Sahtar Donyeck: 1-1

Több év után ismét BL-meccset rendeztek Torinóban, ráadásul ez volt az első alkalom, hogy az új Juventus Stadium adott otthont a csatának. Az ellenfél a brazil ukrán csapat, a Sahtar Donyeck volt.

Juve-Sahtar_1-1_2012.jpgMár az első képek alapján feltűnt, hogy igencsak foghíjas a lelátó, állítólag az ultrák tiltakozása miatt alakult így. A lelátón helyet foglalók jó része pedig háttal, néma csöndben szurkolta végig a mérkőzést, így félelmetes hangulatról nem igen beszélhettünk.

Az összecsapást, talán a hangrobbanás hiánya miatt, elég félénken kezdte a Juve, és úgy összességében is álmosnak tűnt a látott produkció. A középpálya nem a tőle megszokott módon harapta át az ellen torkán, a védők néha összeszedetlennek tűntek, a csatárok meg még mindig nem lábaltak ki a hónapok óta tartó mélypontról. Lehetőség adódott mindkét oldalon, a zebrák részéről Marchisio kilépése méltó említésre, aki Pirlo zseniális íveléséből a kapu felé lőtt.

Aztán jött a feketeleves, a kapu előtti kapkodást és labda össze-vissza pattogásából aztán egy szép tizenhatoson belüli bejátszás következett, ami A. Teixeirát majdnem lesen érte, de Bonucci kicsit beragadt. Ez pedig megbosszulta magát, hiszen a játékos a Shaktart juttatta előnyhöz egy léc alá tartó lövés után. 0-1

A Juve ezek után kicsit felpörgött, aminek kettő perc után meg is lett az eredménye. Pirlo laposan hátragurított egy szögletet, amit az előbb negatívan kiemelt Bonucci a tizenhatos vonaláról kapásból a bal felsőbe bombázta. Az olasz védő így egalizált, nem csak saját hibáját javította, hanem az eredményt is plasztikázta. 1-1

A második félidőre mindenki egy minden tekintetben élesebb Bianconerit remélt és várt, azonban ez nem következett be. A Donyeck végig labdabirtoklási fölényben játszott, ami nagy szó az Serie A bajnokával szemben. Giovinco be- és Matri lecserélése teljesen jogos volt, utóbbi nem igazán tudott maradandót alkotni, csak egy ajtó-ablak helyzetet tudott felmutatni, de az is fölé ment. Seb kicsit megélénkít a játékot, nem tűnt el, mint az a Chelsea-védők ellen tette két hete. Vučinić helyett aztán Quagliarella lépett a pályára, mert a montenegrói sokszor lassította a játékot és nem éppen top formában futballozott. Összességében ezek a változtatások sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A hajrában a fáradtnak tűnő Vidalt, a BL-debütáló Pogba váltotta. A Sahtar támadói a második félidőben kétszer is nagyon-nagyon közel voltak a gólszerzéshez, az utolsó percekben a felső lécet is eltalálták. A statisztikák alapján a Juve lőtt többször kapura, azonban az igazság az, hogy a Donyeck veszélyesebb volt a kapu előtt. Az Öreg Hölgyben többen nem hozták a régebbi formájukat, így Vučinić, Lichtsteiner, Asamoah és talán Vidal is lehetett volna élénkebb. Viszont érdemes kiemelni Marchisio és Chiellini mellett Buffon játékát is, aki többször nagy bravúrokat mutatott be.

Sajnos azt kell mondani, hogy az döntetlennel önmagában nem, de a meccs alapján igenis elégedett lehet az eredménnyel a torinói gárda, mivel tegnap a  Sahtarnak állt a zászló. És biztosan nehéz perceket fognak még okozni a Juvénak a visszavágón. Csak abban reménykedhetünk, hogy a londoniak dolgát is megnehezítik az ukránok és a Bianconeri felpörög a visszavágóra, mert ez kevés lesz hosszú távon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr54817418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diego2889 2012.10.03. 13:13:42

Örülhetünk az 1 pontnak véleményem szerint.. Lefociztak minket az ukránon, sajnos nem is kicsit.. Csalódott vagyok, mert a vezetőség nincsen azzal tisztában h a Bl az nem az olasz bajnokság.. Tegnap láthattuk h 2 klasszis támadó hiányzik, de nagyon! Ez a Willian gyerek pedig hülyét csinált az egész védelmünkből.. Tetszett a srác játéka nagyon.. Marotta helyében már télen megpróbálnám leigazolni..

alratar 2012.10.03. 13:27:23

@Diego2889: A számból vetted ki a szavakat!
az első félődőben borzalmasan játszottunk, a másodikban látszott, hogy feljebb kapcsoltunk, de valahol 20 perc után ismét visszavettünk!
(Azonban Bonucci gólja nagyon állat volt!)

SoloLaJuve 2012.10.03. 13:27:55

teljesen megérdemelt vereség lett volna,de valami hatalmas szerencsének köszönhetően pontot mentettek a srácok bonucci élete góljával.
rossz volt nézni ahogy szenved az egész csapat.be kell látni,a shaktar nagyon jól játszott,lejátszott minket,csak kerestük a labdát meg hogy hol is vagyunk.erre az eredményre donyeckbe számítottam volna,de ezek után ott semmi jóra ne számítsunk.
buffon a gólról nem nagyon tehetett,volt 1-2 nagy védése,és jól imádkozott azoknál a kaput épphogy elkerülő lövéseknél.
szerintem barzagli volt a védelem legjobbja.chiellininek voltak hibái,bonucci pedig hozta amit szokott.sokszor kellett kilépnie a félpálya közepéig szabálytalankodni,mert a középpályán átment az ellenfél.
asamoah eddigi leggyengébb meccse volt.
vidal elég flusztrált lehetett,hogy talán egyszer sem tudott szerelni,és többen is elmentek mellette probléma nélkül.
pirlo az emberfogás ellenére sokat volt játékba,a végén voltak rossz labdái,de összességébe nem volt rossz.
marchisio nagyott küzdött most is,megérdemelne már egy gólt.
lichsteiner az első féldiő és a második félidő pár percét leszámítva nagyon gyenge volt.
vucinic kritikán alulit nyújtott.matriról meg remélem nem hiszi mindenki hogy a hétvégi góljával formába lendült.(azt a helyzetet is majdnem kihagyta)
giovinco lendületet vitt a játékba,de termete nagyon nagy hátrány.
q nem sok mindent csinált.pogba pár percet volt pályán.
nem tudom mi volt a gyatra játék oka,fizikai és/vagy mentális fáradtság,meglepődöttség,hogy a shaktar úgy játszott,ahogy mi szoktunk és az eddigi legerősebb ellenfél volt,vagy valami más,de ezzel a döntetlennel nem könnyítettük meg a dolgunkat.ha a dánok ellen nem 6pontot szerzünk,nem is érdemlünk továbbjutást.a cselzit itton verni kell,donyeckbe ki tudja mi lesz velünk is meg a cselzivel is.a tegnapi teljesítmény kevés lesz,a cselzi elleni második félidőből kell építkezni.

Apuleius 2012.10.03. 13:28:13

Hízelgő ránk nézve a megszerzett 1 pont, viszont ezzel rendkívül nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. A maximális cél már csupán a csoport második helye lehet, amit nem lesz könnyű megszerezni. Ha a dánok ellen pontot vesztünk, akkor lényegében elbukjuk a továbbjutást, de még ha szállítjuk a 2 győzelmet, utána is két kínkeserves meccs vár ránk. A győzelem elszalasztása önmagában dühítő, de ez a lélektelen, akaratgyenge, értékelhetetlenül szar teljesítmény egészen felháborító.

Sokat írogattak az utóbbi napokban arról, hogy Pirlo-t pihentetni kell, de a valóságban ez a probléma a csapat jelentős része esetében fennáll. Nem tudom láttam-e már ilyen haloványan focizni pl. Vidal-t vagy Asamoah-t. Ha Conte és Carrera nem hajlandó rotálni a csapatot, azzal saját magunk sírját ássuk meg. Mi a szarért nem játszatjuk többet Pogba-t, Marrone-t, Isla-t???

babo410 2012.10.03. 13:50:50

@Apuleius: Nem kell temetni a csapatot egy rossz meccs miatt. A Chelsea ellen 2 gólos hátrányból jöttünk vissza. Szerintem most bealudtunk, talán a szurkolók magatartása is kicsit hozzájárult, meg kicsit szerintem le is becsültük az ukránokat. Következő meccseken felpörgünk, Conte úgy is leüvölti őket, hogy mi a lóf. volt ez? Nem félek, a továbbjutás meglesz. És szerintem a Chelsea-nek sem lesz könnyebb dolga az Ukránok ellen. Pláne, hogy a dánok ellen is csak a meccs vége felé sikerült felpörögniük. És ellenünk is csak két általunk elkövetett hibából tudtak gólt szerezni. A Sahtar már amúgy is verte meg a Barca-t és a Chelsea-t is. Én nem izgulok annyira, még a csoport elsőség sem kizárt. Még csak két meccs ment el, egyenlőre még bármi megeshet. Legközelebb felpörgünk. De a dánoknak 4-5 gólt kell lőni. Az a meccs fogja eldönteni mire leszünk jók. Én hiszek benne, hogy felébredünk, és megmutatjuk miért nem szabad a Juventust soha leírni.

a Zamboni nem egy tészta 2012.10.03. 13:55:25

Az év játékosa eddig a szezonban Marchisio. Szerencsétlent azért sokszor kritizáljuk, mert alibizik, de iszonyatosan hasznos játékos. Bár mindenki 12 km-t alibizna meccsenként.

Apuleius 2012.10.03. 14:00:58

@babo410: Nem temetem a csapatot, de az sajnos tény, hogy ha az egyik fő riválist hazai pályán nem tudjuk megverni, akkor az komoly kihatással lehet a továbbjutásra.

babo410 2012.10.03. 14:07:26

@Apuleius: Nem kell ennyire pesszimistának lenni. Hidd el, nem lesz gond a továbbjutással. A Chelsea se játszik olyan fényesen, a Sahtar őket is meg fogja szívatni. Ne feleledjük az Atletico Madrid ellen is jó nagyot szívtak. És semmivel sem jobb csapat Az Atma, mint a Donyeck.

vizi8 2012.10.03. 15:08:25

Azért azt be kell látni ennek a csapatnak nincsen klubbszinten nemzetközi tapasztalata( értem itt a játékosokat). A cikk teljes mértékben tükrözi a véleményemet a játékkal kapcsolatban, gyámoltalan félénk focival álltunk megint elő. Viszont mint Chiellinit kiemelni a mezőnyből elég siralmas. Az első félidőben csak kereste a labdát és az embert is. A két szélső halovány önmagának. így a teljes taktika dugába dőlt. Sajna ilyenkor érződik Conte hiánya aki belenyúl a meccsbe ha úgy érzi segíthet.

zrinyisz 2012.10.03. 15:09:54

Telyesen egyetértek, ezt a Willian-t érdemes lenne leigazolni. Sokat javulna a csapat támadó játéka. A következő 2 meccset közelező hozni, a többiről még inkább nem irok semmit :)

pedronegro (törölt) 2012.10.03. 15:43:23

"Gratula" a csapatnak! Szerintem ez a Sahtar a seria a-ban a bajnoki címért versenyezne! Ez nem egy "csürhe" Roma volt mindenféle elképzelés nélkül egy impotens Zeman-nal az élen. Tudatos, karakteres játékuk és edzőjük van. Simán benne van hogy az utolsó csoport meccsen az "angolok" és mi fogunk játszani a második helyért! A dánokat verni kell mindkétszer addigra meg meglátjuk mire ment egymással a sahtar és a chelsea. Több ilyen meccsre volna szüksége a csapatnak hogy fejlődhessen de erre a seria a-ban nincs lehetőség, jó volna ha a két milánoi csapat is összekapná magát mert így elég kevés igazán nehéz meccset tudunk játszani. Bár érdekes hogy a barca és a real is csak egymás ellen küzdenek igazából de a bl-ben mégis megy nekik. Valszeg a nemzetközi szereplés, rutin ami nincs meg nekünk. Viszont továbbra is hiányolom a 4-3-3-at, tavaly jobb volt mikor két felállásban felváltva nem voltunk olyan "egysíkuak", a keret azóta csak jobb (mélyebb) lett, nyugodtan lehetne taktikázni, variálni ha valami nem megy.

Tony. 2012.10.03. 16:54:42

Ilyen hozzáállással fölösleges BL-ben játszani. Ha ez nem motiválja őket akkor semmi.
Valakinek (Conte-nek) el kéne magyarázni a játékosoknak,hogy ez miről szól, vagy akkor hagyjuk a .csába az egészet.

Majki4 2012.10.03. 17:15:14

A szurkolós témához: állítólag a klubvezetés a zászlók kitiltása mellett azt szeretné elérni, hogy az emberek szép csendben üljenek a helyükön, esetleg igyanak kólát, vagy alkoholmentes sört. Állítólag még a kapu mögött is. Nem nagyon értem ennek az értelmét...
A meccs: hát... az szar volt.

Juventus 2012.10.04. 09:03:32

@Tony.:
Milyen hozzáállással?
Nem értelek.Minden csapat úgy játszik ahogy engedik nekik.
Istenem,volt egy gyengébb meccsünk egy szerinten alulértékelt csapat ellen és már sírunk?

ZenTech 2012.10.04. 09:16:42

Úgy látszik, hogy tavaly óta nem változott a helyzet a téren, hogy a hétközi fellépéseken nem igazán megy a fiúknak. Mintha aludnának, szinte mindenki.
Akik szinte nullát játszottak végig az Vučinić és Asamoah. Teljesen használhatatlan volt a játékuk. Az is tuti, hogy fejben kell helyrerakni néhány embert az tuti.
Amúgy csak nekem tűnt úgy, hogy a kapott gól előtt lerántották a védőnket és így szereztek labdát?

Most könnyebb meccsek jönnek így szerintem szabad utat kaphat pár tartalék. Pihentetnék jópár embert, főleg Vidalt, Pirlot, Lichtit, Marcit.
Mert a hétvégi meccset és a dánok ellenit szerintem a tartalék is hozza.

devil-z 2012.10.04. 12:56:35

Asamoah pocsék volt, Lichti halovány, Pirlo messze tudása alatt játszott (bár így is volt néhány remek passza) és hát vucsinics.. akár szendvicsért is leugorhatott volna meccs közbe mert annyira jelentéktelen volt a pályán, ahogy unottan sétafikált. Megváltás volt mikor lehozták ezt a balféket, számomra felfoghatatlan hogy lehet ilyen hozzáállással játszatni valakit szankciók nélkül.

A BL-ben levő gyenge szereplésünk egyik oka a minőségi cserék hiánya, hiába volt Q-nak a pár meccses feltámadása igenis nagy szükség van egy klasszis csatárra (aki nem fog jönni!)

A másik ok pedig a meccsszám, hiába próbáljuk rotálni a csapatot (pihentetni egyeseket) igazából nincs alternatíva, ha megbontjuk az 'A' csapatot akkor kész, összeomlott a világ..

Még nincs veszve semmi, de én úgy érzem ezzel a kerettel nem tudunk egyszerre a bajnokságra és a bl-re koncentrálni - de cáfoljanak meg a fiúk!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása