Conte 12 perces lelkesítő beszéde

Antonio Conte hosszasan beszélt a csapatnak kedden este, hogy feltüzelje őket a hátralévő nyolc mérkőzésre.

"A Milannak vért kell izzadnia, hogy megnyerjék ezt a bajnokságot." - mondta az egykori középpályás.

"Az emberek lassan már az egekig magasztalnak minket, de ilyenkor rossz érzés fog el. Miért? Mert félek! Félek, hogy bárki is úgy gondolja, hogy most már hátradőlhet és pihenhet."

"Mindenki egyetért és mindenki lelkes, de csak a pálya, az izzadtság, az áldozat, és a kemény munka számít."

"Ez vezetett minket minket idáig, de még korántsem végeztünk...."

"Figyelnünk kell az előttünk állót, de elég erősek vagyunk ahhoz, hogy a végsőkig harcoljunk!"

"Ahogy már mondtam, vért kell izzadniuk, ha bajnokok akarnak lenni."

A Juventus hétvégén Palermóba utazik, és csak két pont a lemaradása a listavezető Milannal szemben.

Az Öreg Hölgy jelenleg veretlen, de a jövő hónapban még a Napolival is szembe kell néznie az Olasz Kupa döntőjében.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr774655202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_147985 2012.04.04. 19:29:39

"A Milannak vért kell izzadnia, hogy megnyerjék ezt a bajnokságot." Persze, hogy vért kell izzadniuk. De nem azért, mert mi olyan kurva nagy nyomást helyezünk rájuk, hanem mert ősz óta ABC vegyessel nyomják. Kész csoda és egyben a Serie A szégyene, hogy még így is ők vezetik a tabellát. Vért kell izzadniuk...persze. Mi a tabella második felében lennénk hasonló helyzetben.

FJ 2012.04.04. 19:39:46

mmartin fog még a milán bukni nem is egyszer. Az inter ellen tuti kiszopnak és még egy x is lesz. Mi meg behúzzuk a meccseket az a szájbabaszott Allegri meg mehet a büdös kurva anyjába

Ismeretlen_147985 2012.04.04. 19:42:59

FJ: Fő az optimizmus, de sohasem szabad előre inni a medve bőrére.

szabo2323 2012.04.04. 19:43:37

Mmartin ki nem szarja le ,hogy mien problémái vannak a milánnak az elmult 2-3 évbe egyedül csak az interrel kelet küzdeniük a bajnokságba és egész nyugodtan épitheték a keretüket,Nem fog vele foglalkozni senki,hogy ha bajnokságot nyerünk,hogy menyi sérültje volt a milánnak.

Alessandro 2012.04.04. 19:49:23

Nagyon tetszik ez a mentalitás, amit Conte képvisel, kíváncsi lennék milyen lehet az edzéseken, gondolom hogy hasonlóan kemény és fáradhatatlan ember, talán éppen ez is segít a játékosoknak, hogy elkerüljék a sérüléseket, nem tudom, de ez is nagy fegyvertény a részéről. Nem hiszem hogy akkora a szégyen, hogy a Milan vezeti a tabellát. Nézzük meg az angolokat. A listavezető Mu kapott szezon közben egy hatost a városi riválistól, hamar kiesett a bl-ből aztán egy spanyol középcsapat két meccsen is lefocizta őket a pályáról az El-ben, de a tabellán mögötte állók is sokat gyengélkedtek. Nem kell foglalkozni ennyit a többiekkel, szurkoljunk a csapatunknak és várjuk a legjobbakat, aggódtunk korábban annyit az elmúlt években a sérültjeinken, nem hiszem hogy azon kell rágódni, hogy a Milan milyen csapattal vezeti az olasz bajnokságot.

Ismeretlen_149053 2012.04.04. 19:53:48

Nagyon tetszik Contenek ez a fajta hozzá állása..... nem hagyja a csapatot elszállni, folyamatosan tüzeli őket....ez kell nekünk, ez az én Juventusom! Figyelj Mmartin..... ha az Arsenal nem az abc vegyessel ( ez a kedvenc új kifejezésed, úgy látom), nyomná végig az idei évet, már rég vezetné az angol bajnokságot és bent lenne a 4ben a B.L.-ben..... ez a saját szubjektív véleményem ..... szerinted erre fog emlékezni valaki fél év múlva...mármint a sérülésekre? Ugyan ez van a Milannal is.... értem én, hogy szerinted fontos azt is figyelembe venni, hogy melyik csapatnál mennyi a sérült, de te ezt már minden témánál fő érvként veszed elő... nem is értem, hogy ez hogy jön ide....amúgy meg a jelenleginél elég nehéz lenne nagyobb nyomást tenni rájuk, és ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs hova fejlődnünk, mert van bőven. Forza Juventus!

Ismeretlen_147985 2012.04.04. 19:54:25

Alessandro: Kell rajta rágódni, mert ez a tény mutatja Európának a Serie A színvonalát, folyamatos hanyatlását. Egyébiránt, ha már itt tartunk, az meg a PL szégyene, hogy ez a Man United meg fogja nyerni a bajnokságot. Az is egy vicc. De majdnem akkora vicc lenne az is, ha az olaszt a Milan nyerné.

goku06 2012.04.04. 19:57:05

még a milán szurkolók se sírnak annyit a sérültek miatt mint te martin ;-) azt nem várhatod el hogy a tavaly újjáépített csapat sérültekkel együtt is ugyanígy szerepeljen.. most már megvan egy mag, nyáron jól kell igazolni és mi is leszünk olyan erősek hogy megnyerjük a meccseinket a kicsik ellen a b csapattal is.. egy-két év előnyben van a milán a Juvéval szemben.. de a te nézőpontod szerint felesleges is lejátszani a meccseket mert mindig a legerősebb nyer. innen csak a milán bukhatja el a bajnoki címet ha elbukják akkor röhöghetünk egyet és köszönjük szépen.. egyébként az előző években a 81-82 pont elég volt a bajnoki címhez.. 8 meccsünk van még hátra, kb ennyi ponttal simán végezhetünk is.. vagy bajnokként vagy másodikként, de akkoris jó szezont futunk.

Ismeretlen_147985 2012.04.04. 20:00:32

Barolo: Teljes mértékben igazad van az Arsenal-lal kapcsolatban. Természetesen erre az összes normális, minden szempontra tekintettel lévő szurkoló emlékszik. Ők is azért tartanak ott, ahol, mert minden évben ugyanaz történik velük. A Juventus jelenleg azért is tart ott, ahol, mert a szezon közben a sérültjeink száma 0 és 2 között mozog, míg a Milan-nak 10 és 12 között. Az elmúlt két évben pedig azért is voltunk ott, ahol, mert akkor mi voltunk hasonló helyzetben, mint most a Milan. Hogy ki emlékszik erre? Én speciel kurvára. Ne mondja nekem senki, hogy az egy elhanyagolható szempont, hogy kinek hány sérültje van egy szezonon belül. Ez egy kurva fontos dolog, akár elmegyünk mellette, akár nem.

juve28adam 2012.04.04. 20:06:28

Imádom Conte-t,jó munkásembör jó melós csapatot faragott. Csak ennyit fűznék hozzá. :DD

Alessandro 2012.04.04. 20:10:22

Hagyjuk ezt hogy hanyatlik a Serie A, az említett angoloknál is lehet ugyanezt mondani, a spanyoloknál van két topcsapat és messze tőlük a többiek, a németeknél a nagyszerű játékosokkal rendelkező Bayern csak második, persze ott is gyakoriak a sérülések. Ezek alapján nem csak az olasz bajnokság csapatainak kell szégyenkeznie, a két kiemelkedő spanyol óriás pedig az utóbbi években felvett nem kevés hitelnek is köszönheti, hogy ott tart ahol. Lehetne ezt sokáig elemezni, de a lényeg hogy játszunk egy jó meccset a hétvégén Palermóban és esetleg ha nem is nyerünk, de a Conte féle mentalitás érződjön a csapaton, a Milan pedig játsszon olyan játékosokkal akikkel ki tud állni, a sérültjeiktől függetlenül nekünk idén a 2. hely a realitás, viszont ha már Del Piero távozik, már csak miatta is legalább egy trófeát jó lenne nyerni.

Ismeretlen_149085 2012.04.04. 20:29:08

Óriási, mintha Leonidász küldené csatába a 300 spártait, főleg ezzel a képpel :) Remélem tényleg produkálnak egy fergeteges hajrát a srácok, végleg elfelejtve a szenvedős 0-0-kat, és akkor kihozzák a maximumot a szezonból.

Ismeretlen_183096 2012.04.04. 20:34:46

Nagyon jó ez a hozzáállás Contétól. Ahogy olvastam a beszédét egyből Al Pacino monológja jutott eszembe a Minden héten háborúból :).

Ismeretlen_197458 2012.04.04. 21:08:50

@Majki4 vártam arra, hogy valaki felhozza itt is! Nekem is ez jutott elsőre eszembe! youtube.com/watch?v=pOW9FYwRsyk Nagyon jó szakember Conte! Am meg kit érdekel hány sérültje van a Milannak? Mi is megküzdöttünk ezzel. Amúgy a Milannak volt ideje építkezni. Volt idejük egy bő keretet összerakni, ezért állnak ilyen jól. Az meg Allegri edzésmunkáját mutatja, hogy folyamatosan ennyi sérültjük van. Egyébként a Milan nemrég még egy öreg csapat volt, és a kizárásunk óta mindig van pár sérültjük. De nekik volt egy Kakájuk, akiből jó pénzt csináltak, mikor nem volt pénzük. De az utóbbi években ők is "csak" negyedik, ötödik, harmadik helyen voltak. Tavaly sikerült nyerniük egyedül. Sőt mikor az 5. és 3. helyen voltak, mi előttük végeztünk. Szerintem egyedül azért tudnak ennyire jók lenni a sok sérülés ellenére is, mert a legjobbjaik, talán Cassanot kivéve, legtöbbször tudnak játszani. És egyértelműen Ibra, Boateng, El Shaaraway húzza a csapatot.

billy 2012.04.04. 21:42:01

Az előző két szezonban minket sújtottak állandóan a sérülések. Én inkább örülnék annak, hogy ennek vége, valamint, hogy most a Milan is megtapasztalja ezt. Nem érdekel szerintem itt senkit, hogy nekik milyen nehézségeik vannak. Mindenki foglalkozzon a saját csapatával.

Ismeretlen_181235 2012.04.04. 22:22:42

Nahát!!! Conte beszédeit Hólivudban írják!!! :D Vagy mozibolond? XD

Ismeretlen_181235 2012.04.04. 22:49:50

mmartin@ nincs abban semmi különös, hogy egy csapat sérülésekkel nyer meg egy bajnokságot, akár 2 keretnyi sérülttel. Mert nem csak az számít, hogy egy csapat a legjobb keretével áll fel egy meccsre, de az is, hogy mennyire elszánt, mennyire akarja a győzelmet. Ha a Milant összevásárolnák világválotattnak, akkor is csak 1 szezonban lennének erősek, mert elfogyna náluk a motiváció és a következő szezonban a mezőny többi része felnőne hozzájuk és ha nyernének is, akkor is sokkal nehezebben lenne másodszor a dolguk. Minden TOP-csapat csak annyira erős, amennyi elég ahhoz, hogy a legnagyobb riválisokat le tudja győzni a bajnokságban. Vagyis mindegy, hogy kinek mennyi a sérültje, mert egy Milan szintű csapatnál a cserepad sem egy Atalanta szintű, tehát ha akarják a scudettót, akkor a 3. csapattal is nyerniük kell, mert akarják. A görögök nem azért lettek EB-győztesek, mert nem volt sérültjük, vagy mert jobb volt a keretük egész Ezrópától. A Donyec nem azért lett tavaly EL-győztes,mert jobb a kerete, mint a Chelseaé. Hanem azért, mert jobban akarták a győzelmet, és a keretük nem volt annyival gyengébb, hogy ezt ne tudják kivitelezni.

KOni0572 2012.04.04. 22:55:45

Na akkor mmartin! Közlöm veled hogy a jó játék a csapat érdeme! A rossz játék szintén a csapat "érdeme"! Az igazolások a cserék mind mind a csapatot minősítik! Tehát akkor logikusan következik hogy a milán k@rva sok sérültje szintén a csapatot minősíti! Vagyis ez azt jelenti hogy k@rva szar a milán-DDD

Ismeretlen_78587 2012.04.04. 23:04:50

Az olasz foci hanyatlásáról kár írni, mert a(z akkor még Angliában 1.) City nem tudott győzni (a hanyatló ligában szereplő) Napoli ellen egyszer sem. Az Arsenal kiesett (a hanyatló ligában szereplő "abc" Milan ellen. A Juventus visszatért. Az igazán nagy baja az olasz bajnokságnak a stadionok minősége, és az ebből egyenes arányosságban keletkező dolgok(kevés néző, kevés bevétel), pluszban a 2006-os botrány sokat rontott az egész liga megítélésén. Ráadásul most még inkább a "sztárok" mennyiségében mérik az adott bajnokságot, amiből nincs eleresztve Itália. Ez a Milan abc keretes szövegelés meg már egészen unalmas és lázító. Van milános haverom, ő nem sír ennyit ezért. Azért erős ferdítés ráadásul, mert bő keretből lehet pótolni, ráadásul náluk is jó pár középszer erőn felül teljesít. Újfent csak azt lehet elmondani, hogy elég kiindulni csak a csatársorukból...

Ismeretlen_78587 2012.04.04. 23:07:17

Ráadásul pl, ha a Madrid vagy a Barca is vegyesfelvágottal játszana, is egymást közt osztanák el az első két helyet, szóval ebből levezetve az összes bajnokság egy fos? Nem beszélve a németekről...

Ismeretlen_78587 2012.04.04. 23:18:14

Ráadásul, ha egy Milan blogon ezt ilyen kontextusba helyezve írná valaki, hogy: "Kész csoda és egyben a Serie A szégyene, hogy még így is mi vezetjük a tabellát. Vért kell izzadnunk...persze. Ti a tabella második felében lennétek hasonló helyzetben". szóval no comment kedves mmartin91...

Peruzzi 2012.04.05. 07:47:58

Hatalmas játékosból hatalmas edző van születőben!!!!!!!! Ennek örülni kell nem mással foglalkozni

Ismeretlen_102246 2012.04.05. 10:38:34

@mmartin91: Lelkesítő szövegben nem mondhatja azt, hogy: figyeljetek a Milannak sok sérültje van, de ha rendbejönnek a sérültek, akkor mindegy mit csinálunk. Ez egyébként sem lenne igaz. Másrészt inkább lelombozó lenne. Ez a szöveg a játékosok felé irányult. Nem lehet máshogy tüzelni, csak ha sulykolnod, hogy ragadják meg az alkalmat és 110%-t hozzanak. Ráadásul ezt úgy kell előadnod, hogy az energia átragadjon rájuk és az egész mondanivalót meg tudják érteni.

Ismeretlen_191873 2012.04.05. 13:19:49

Nem tudom mit mondjak. 124 percből ki az isten venné le hogy mit tud Olaszhonban a csákó? Conte is csak állandóan "félrebeszél" vele kapcsolatban,se pro se contra nem nyilatkozik róla. Én abból amit eddig nyújtott nem fogom megítélni.A kérdés viszon adott:miért igazoltuk le ennyiért,ráadásul az utolsó percben,és nem kevés pénzért ha ennyire nem játszik? Nem értem. Jó lenne megtudni hogy mit tud a Serie A-ban,és aszerint dönteni.Nyilván ha x "olajklub" ad érte 10 milkát minimum akkor vihetik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása