Conte: "Érett csapatként játszottunk"

Győzni mindig nagyszerű érzés, pláne idegenben, fogcsikorgatós mérkőzésen, az egyik rivális ellen.

Antonio Conte

A Lazio ellen karakteres, érett csapat benyomását keltette a Juve, bebizonyítva, hogy nyomás alatt is képes a mérkőzés irányítására.

A fentiek miatt Conte elégedetten nyilatkozott a győzelem után, csapatát dicsérve:

"Nagyon örülünk, fontos mérkőzést tudtunk megnyerni egy erős, a végsőkig harcoló ellenféllel szemben. Az ilyen mérkőzéseken elkerülhetetlen a szenvedés, de elégedett vagyok, mert most is a saját játékunkat játszottuk."

"A szünetben a következőket mondtam a játékosoknak: 'Ha úgy megyünk vissza a pályára, hogy meg akarjuk tartani ezt az eredményt, veszíteni fogunk.' Ezért továbbra is mentünk előre, küzdöttünk, és megpróbáltunk még egy gólt szerezni."

"Sokszor jobban kellett volna tartanunk a labdát, ezen javítanunk kell a későbbiekben, de most annak örülünk, hogy az egyik riválisunkat sikerült legyőznünk. Persze nem szabad ezzel sokat foglalkoznunk, mert most egy ugyanilyen kemény idegenbeli mérkőzés vár ránk a Napoli ellen."

Conte összeállításának köszönhetően a Juventus egy igen egységes csapat képét mutatja.

"Sokat foglalkozom a csapat kondíciójával, és azokat küldöm pályára, akik a legjobb erőnléti állapotban vannak, de sokszor más szempontokat is figyelembe kell venni. Például Estigarribia és Giaccherini olyan játékosok, akik 'felszántják' a pályát, ha lehetőséget kapnak."

"Nem hiszem, hogy a jelenlegi keret játszik majd az idény végéig. Sokat tanulmányozom a hétközi munkát, a játékosok pedig megpróbálják megnehezíteni a dolgomat, amikor a választásra kerül a sor."

"Eddig tizenegy mérkőzésen vagyunk túl, de minden várakozásunkat sikerült felülmúlnunk. Az eredmény a játékosoknak köszönhető, akik nagyon keményen dolgoznak, ezért köszönetet érdemelnek. Külön szeretném Andrea Pirlót kiemelni, aki bebizonyította, hogy nagyszerű ember. Alapvető fontosságú számunkra, a pályán is, és azon kívül is."

Conte hatása jól megfigyelhető a játékosok fejlődésén, például Alessandro Matrién, aki bebizonyította, hogy nemcsak félelmetes befejező csatár, hanem nagyon jó előkészítő is.

"Egy edzőnek mindig a legjobbat kell kihoznia a játékosaiból. Matri már eddig is sokat fejlődött, de rengeteg potenciál van még benne, és tesz is a fejlődésért. Nagyon szép passzt adott Pepének. Szerencsére a játékosaim nagyon elszántak, sokat dolgoznak, így pedig könnyebb fejlődniük."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr64654831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_197458 2011.11.27. 17:03:13

Nagyon jó meccs volt. Nekem eddig tetszik amit látok. Most kimonta az aggódóknak, hogy nem fog mindig ez a keret játszani. És nagyon jól csinálja, azokat játszatja akik a legjobb kondiban vannak. Ezért kevés a sérülés. És ezért nem játszott sokáig Quagliarella.

goku06 2011.11.27. 17:39:32

hát azt nemis mondhatja ki hogy ugyanezek a játékosok fognak játszani a szezon végéig.. de tisztán látszik hogy nem fog sokat cserélgetni. Pedig azért Eliából lehetne faragni egy halálos cserét.. gyors, meccsek végén a kontrajátéknál nagyon hasznos lenne (holland válogatottba is ezt játszatják vele..) hamár megvettük használjuk is ki az erősségeit.

FJ 2011.11.27. 18:59:02

goku06 Meglesz az is szerintem de amig nem érzi Conte 100-asnak addig nem fogja betenni a csapatba. De nem csak őt hanem senkit és ezt nagyon jól is teszi. Nem kell kivételezni mert esetleg az egyik játékosnak nagyobb neve van mint a másiknak.

Ismeretlen_197458 2011.11.27. 19:01:02

Ki lesz használva. Nem hiszem, hogy 10 millióért vettünk egy fölösleget. Akkor a kukába is dobhattuk volna azt a pénzt. És szerintem Q is egyre inkább bekerül a keretbe, Elia is előbb utóbb kezdő lesz. Sztem fog cserélni posztokon, de amíg jól megy, nincs értelme az egységet megbontani. Amúgy néztem az angol és a spanyol tabellát, teljesen jól állunk. Ha nyerünk kedden, akkor 12 meccsen lesz 28 pontunk. Az meg teljesen jó, mivel jővő vasárnap a Cesenaval játszunk. Akkor meg 31 pontunk lehet. 3 ponttal kevesebbünk lesz csak az élen, mint a spanyol és az angol elsőnek. És amúgy is csak 8 pontot veszítettünk idén. Az meg a Serie A-ban nem vészes, mivel itt nincsen verhetetlen csapat, mint a két legnagyobb bajnokságban.

Natesz 2011.11.27. 21:18:55

Ez az Elia kérdés érdekes. Nekem nagyon nem tetszett mikor megvettük. Tettünk érte ajánlatot korábban, akkor elmondta a Juventust minden fosnak, miután leigazoltuk meg nyalizott ezerrel... Persze nem vitatom nagyon tehetséges játékos, és kontráknál nagy hasznát tudnánk venni, de kezdőbe semmiképp nem számolnék vele, és nem is zavar, hogy alig láttam játszani. Azért ne játszassa Conte, mert Marotta megvette 10 milláért!

Ismeretlen_102246 2011.11.28. 09:51:48

Sztem hagyni kellene ezt az Elia kérdést. A srác egyelőre éretlen az olasz focihoz és lehet nem is fog később sem beérni. Nem minden játékos képes megérteni és elsajátítani az olasz foci lényegét. Erre példa Krasic is. Elia pedig egy következő példa lehet, bár esélyt lehet kapni fog még. Ezt el kell fogadni. Amíg Conte csapata nyer, addig leszarom ki a kezdő. A Juvénak szurkolok és nem egy-egy játékosnak, bár kétségtelen, hogy vannak szimpatikus és kevésbé szimpatikus játékosok a keretben. Ha januárig veretlenek maradunk, ami elég nagy szenzáció lenne, akkor felőlem Krasic és Elia is mehet amerre lát. Azt sajnálom, hogy Pasquato-t kölcsön adtuk. Jóval meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint Vucinic, vagy Giaccherini. Gio-t is visszahozhatnánk arra az oldalra.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása