Del Piero lenne Pirlo alternatívája?

Érdekes változtatást eszközölt Conte nemrég egy barátságos találkozón, ugyanis Andrea Pirlo posztján Alessandro Del Pierót küldte pályára.

A goal.com írója, Kris Voakes arról elmélkedett, jó választás lehet-e ez a Juventus részéről.

Alessandro Del Piero

Amíg Andrea Pirlo tevékenyen részt vett Olaszország veretlen Euro 2012 selejtezősorozatán, addig Antonio Conte azon gondolkozhatott Vinovóban, hogyan helyettesítse majd a középpályást egy esetleges sérülés, vagy eltiltás esetén.

A Bianconeri múlt heti barátságos mérkőzésén aztán megláthattuk végre a tréner egyik elképzelését: Alessandro Del Piero kapott lehetőséget az irányító posztján.

A Chieri elleni találkozó csak egy egyszerű edzőmeccs volt a válogatott mérkőzések miatti pihenő alatt, ám Conte számára kiváló lehetőséget biztosított, hogy különböző lehetőségeket próbálgasson a kezdőjátékosok pótlására.

A Juventus keretéből hat játékos az Azzurri, Stephan Lichtsteiner, Arturo Vidal, Milos Krasić és Mirko Vučinić pedig hazáik színeiben bizonyíthattak, így Conte a hiányukban 17 új játékosnak adott lehetőséget.

Del Piero idén még nem sokszor léphetett pályára, és ezúttal sem csatárként játszhatott, mivel Conte elöl Matrit, Quagliarellát és Tonit választotta, a Capitanotól pedig azt kérte, lépjen vissza Pirlo posztjára.

Bár Marchisio és Vidal játéka sokak számára igen meggyőző volt idén, ám senkinek sem lehet kétsége, hogy Pirlo játéka még nagyobb mértékben hozzájárult a Juventus remek bajnoki rajtjához.

Éppen ezért több szurkolónak - és valószínűleg a klub vezetőinek is - eszébe juthatott, hogy a keretben ki rendelkezik hasonló passzolási tehetséggel, játékintelligenciával és kreativitással, aki pótolhatja az ex-Milános játékost egy esetleges sérülés esetén.

Del Piero bevetésének persze vannak előnyei és hátrányai is.

37. születésnapjához közeledve a Capitano már egyre lassabb, ám - kis túlzással - még most is sokkal jobban lát a pályán, és jobban passzol, mint Marchisio, Vidal, Pazienza és Marrone együttvéve.

Egy 4-2-4-es felállásban irányítóként nem sok hasznát lehetne venni Del Pierónak, mivel túl sokat kellene ütköznie, de egy 4-1-4-1-es hadrendben, az előtte lévő két középpályástól "védve" már annál inkább érdemes számítani rá.

Persze ez is csak egy lehetőség, és január egyre közeledik, amikor Marotta és Paratici igazolhatnak valakit Pirlo pótlására, de egy sérülés bármikor megtörténhet, akkor pedig reális esélye van Alessandro Del Pierót olyan poszton látni, amire csak nagyon kevés szurkoló számított valaha is.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr834654296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása