Elia 8 millióért jöhet

Minden jel szerint a Juventus megtalálta az ideális szélsőt csapatába a hamburgi Eljero Elia személyében, akiért 8 millió eurós ajánlatot tesznek.

Eljaro Elia

Mint ismeretes a Bianconeri olyan játékost keres, aki hatékonyan támogatni tudja Antonio Conte merész 4-2-4 rendszerét a széleken.

A Tuttosport szerint az olasz klub azután fordult a holland felé, hogy Michel Bastos újfent elkötelezte magát Olympique Lyon csapatához. Az hamburgi üzlet megkötése érdekében a Juve vezetői ma az észak-német városba utaznak, hogy megtegyék ajánlatukat a holland középpályásért.

Elia egyébként a maga 24 évével a fiatalok táborát erősítheti, holott már több, mint hússzoros válogatottnak mondhatja magát és akár a pálya mindkét szélén bevethető. 2009-ben igazolt a HSV-hez 8,9 millió euróért, de már összeboronálták a Liverpoolal és a Chelseavel is azóta.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr364654161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_147985 2011.08.08. 10:27:22

Szerencsére még mindig csak a Tuttosport a forrás, így én még mindig hiszem, hogy nem ő fog jönni. Mivel Bastos úgy tűnik valóban marad Lyon-ban, így úgy gondolom, hogy Vargas az első számú opciónk, csak nem ért még vissza a nyaralásából és nem tudtunk vele tárgyalni. Elia maximum a B-terv, dehát Vucinic is körülbelül D-terv volt.

Ismeretlen_177028 2011.08.08. 10:32:48

A Bastos-féle dolgot nem értem. Nyilatkozta, hogy ide akar jönni, tárgyaltunk a Lyonnal, akik elengednék őt, csak az útlevélre kell várni. Aztán eltűnt. Majd nem jöttek más hírek, csak az, hogy tárgyalunk, és most azt mondja, hogy maradok Lyonban? Nem értem. És még azt se lehet mondani, hogy nincs rá pénzünk, mert van. És az sem valószínű, hogy Conténak nem kell, mert akkor nem tárgyaltunk volna vele tovább. Fura. Vargas jó lenne, remélem ki tudjuk szúrni a Fio szemét egy-két selejtes emberünkkel, de ha fizetni kell érte, az se vágna minket a földhöz. Bár ha olcsóbban meg lehet venni Eliát, akkor szerintem a hollandot hozzák ide. Akiről mondjuk én nem tudok nyilatkozni, fogalmam sincs a képességeiről, bár úgy gondolom, hogy aki 24 évesen 20-szoros holland válogatott (egy Hamburg játékosaként), az már olyan rossz nem lehet.

Ismeretlen_108746 2011.08.08. 10:35:50

Na ja, csak az a probléma, hogy Marotta többnyire mintha fordított sorrendben venné a terveket, s előbb próbálkozik a B vagy C megoldással. Hihetetlen, hogy ilyen szinten tényleg nem áthidalhatatlan árkülönbözet miatt inkább következetesen a lényegesen rosszabb megoldásokat választhatjuk. Már ha egy Elia-t megoldásnak lehet egyáltalán nevezni. Számomra nagyon nyomasztó, hogy Bastos egyre távolabb, s már csak Vargas-ban lehet reménykedni. Ha őt sem hozzuk el, nagyon nagy bajban leszünk, s megint marad a 7. hely.

kyralyus 2011.08.08. 10:36:51

Igazi cselgép a gyerek, de nem tudom összetörik-e az olasz védők, ha jól rémlik mintha nekünk is lőtt volna gólt a dicsőséges holland 6-1-en :D (vagy inkább 1-6)

adam0123 2011.08.08. 10:37:02

Lord_Viktor! nem tudhatjuk, hogy mi megy a háttérben. szerintem már felesleges Bastossal foglalkozni. a hírhez meg annyit, hogy nem sok érte a 8 millió, de ha tényleg olyan játékost keresnek, aki 4-2-4-be jól mozog, akkor nem biztos, hogy ő a legjobb választás. szerintem egy jó bal lábbal rendelkező játékos kellene, aki tud támadni, és visszaér védekezni (ilyen Bastos és Vargas)

Ismeretlen_114321 2011.08.08. 10:47:54

Ahh, nagyon érdekel, mi lehet a Bastos ügy hátterében. Fenntartásaim vannak, hogy ez a 4-2-4 védekezésben hatékony lesz-e, Pirlo nem mai csirke, Vidal mellé egy hasonló kaliberű játékos kellene, mint ő, aki védekezik és támad is. Ha Bastos jött volna, védekezésben eltolt 4-3-3-at el tudtam volna képzelni. Nem ismerem túlzottan Eliát, de félek a leigazolásától.

spider81 2011.08.08. 10:48:10

Nyugalom! Vargas fog jönni Amauri-ért+ pénzért!

Lakatos Di Natale 2011.08.08. 10:52:08

Elképesztően tehetséges jó játékos, számos videót láttam róla. Szinte hihetetlen mennyire gyors, jól kezeli a labdát és cselező. Az a típusú játékos aki bárkire nyugodt szívvel rávezeti a labdát, szerintem legalább egy szinttel Dzsudzsák felett játszik. Kérdés persze mennyire fegyelmezett illetve védekezik avagy sem, de azért ha holland az már jelent valamit. A 8 millió az bohóc pénz érte, el kell hozni nincs mese! Vargas-t annyira nem ismerem...Bastos jobb lenne védekezés szempontjából, de a holland is erősítés benne van az érzés!

forzajuve123 2011.08.08. 10:52:32

szerintem ő elég jó játékos... a válogatotban jól szerepelt a Hamburgban nem volt "jó" de előtte a Twentében igen meggyőző volt... nem feküdt neki a német foci... diego-nak feküdt a német foci az olasz nem de azért Bastos/Vargas-nak jobban örülnék de vele is meg lennék elégedve ( Pepénél lényegesen jobb és fiatalabb )

Lakatos Di Natale 2011.08.08. 10:58:23

Mondjuk Elia érkezése olyan szempontból durva lenne, hogy vele három erősen agresszív, vállalkozó szellemű játékosunk is pályán lehetne akik maguknak is képesek kikaparni a gesztenyét. Vucinic, Krasic és Elia is pont olyan játékosok hogy technikai képességükkel és gyorsaságukkal képesek megbontani a falat, pont ideálisak a foggal-körömmel védekező kiscsapatok ellen ha zötyög a csapatjáték. Egyébként a tavalyihoz képest szerintem feltűnően gyorsulni fog a játékunk, kevesebb lesz a totyogás!Tavaly úgy éreztem kicsit tipródunk meg egy idő után lefülelték Krasic-ot aztán a támadójáték be is fuccsolt.

Ismeretlen_147985 2011.08.08. 10:59:08

Elia fantasztikus játékos, ezt kiválóan mutatja, hogy az előző szezonban 2 gólt is képes volt rúgni a bajnokságban. Nem, nem középhátvéd a posztja, hanem balszélső középpályás...mint Ronaldo-nak. Egyébként valóban jól cselez a srác, mikor nem megy rá senki. Egész egyszerű eszközökkel leszereli bárki. Ja meg a labda zavarja kicsit. Futni tud, mikor nincs előtte senki. Védekezni nem tud, támadni kicsit jobban, lőni nem tud. Beadást nem nagyon láttam még tőle. Viszont azért az pozitívum, hogy mikor fut, akkor nem csúnya, nem úgy mint pl. Martinez. Bár ő akkor is csúnya, mikor nem fut.

Luigino 2011.08.08. 11:02:25

nem tudjátok adja valami szerdán az olasz spanyolt? köszi

Lakatos Di Natale 2011.08.08. 11:03:21

Te Martin honnan szülöd ezeket a szakvéleményeket?:) Anyám borogass! Segítek: a sport neve labdarúgás ha netalántán eltévedtél:D

Ismeretlen_149085 2011.08.08. 11:10:31

Nem sok pozitívumot látok vele kapcsolatban. Egyedül az tetszik, hogy benne több év lehet, mint Bastosban/Vargasban. Azonban Elia fejlődése az elmúlt szezonban megtorpant, sőt még vissza is esett, ami az új szezon első meccsén sem változott. Goal.com-nál pl. a meccs legrosszabbja volt a Dortmund ellen...

Mitya 2011.08.08. 11:12:57

Igen mmartin bár szívesen olvasom minden véleményed de mintha néha már kicsit kezdenél más vízekre evezni és érdekes dolgoakt is összehordani...mind1 te véleményed nyílván nem szólok bele :D ami eliát illeti sztem azért a tudását annyira ne kérdőjelezzük meg mert amikor láttam játszani tényleg elég gyors és technikás és nekem ne mondja senki h ő nem lenne erősítés mert az...Pepékhez mert Martinezékhez képest kurvára az...sztem nála a legnagyobb probléma h ő is el van szálva magától kicsit néha olyan Balotelli 2-nek nézem persze azrét Balotellit parasztságban nehéz utolérni :D de ha fejben javulna akk sztem nem lenne itt gond vele ( ja és ha 8-ért hoznánk annyiért meg pláne megérné)

Ismeretlen_147985 2011.08.08. 11:15:35

Lakatos Di Natale: Ez kizárólag az én szemem által született szakvélemény. Ez az Elia gyerek egy "cselgép"-nek elkönyvelt valaki, de 10 próbálkozásból maximum 1-szer sikerül kicseleznie bárkit is. Úgy cselgép, hogy akkor cselez jól, mikor nincs előtte senki. Én úgy gondolom, hogy egy szélsőnek alapvető feladata a beadás és a góllövés is. Sajnos Elia mindkettőben elég gyenge, ezt bizonyítja a tavalyi 2 találata is. Azzal nem megyünk sokra, ha veszünk egy olyan játékost, aki hatalmas "cselgép", de tulajdonképpen senkit sem tud kicselezni, nem tud beadni és nem tud gólt lőni. Ha középhátvéd posztra akarnák keresgélni, akkor ezek akár megfelelő tulajdonságok is lehetnének, de most egy balszélső középpályást akarunk igazolni.

Lakatos Di Natale 2011.08.08. 11:28:46

Azért a tavalyi szezonja megtévesztő lehet Martin, én messzemenő következtetéseket nem vonnék le belőle..Könnyen lehet hogy a német foci nem a sajátja, az viszont tuti hogy az edző nem kedvelte, mert már télen el akarta adni. a válogatottban és a Twente-ben kifejezetten jól muzsikált viszont. Azért finoman jelzem,hogy Vargas-nak sem éppen briliánsak a mutatói, a Fióban 80 meccsen 12 gólt szerzett, a perui válogatottban meg 34 alatt 4-et...Azért ennél sokkal jobb mutatókkal rendelkező szélsőt is láttam. Arról nem beszélve, hogy a Fio-nak tavaly nagyon nem ment, csak szenvedtek. Nekem meggyőződésem, hogy Bastos lenne az ideális megoldás, de ott valami nagyon sántít szinte biztosra vehető hogy nem fog jönni. Az viszont megint tény, hogy Elia és Vargas is jobb mint a jelenlegi Pepe-Martinez, így a bal oldalon mindenképpen fejlődünk egy igazolással. Vargas leigazolása miatt attól tartok, esetleg mégis beáldozzuk Quagliarellát. Olyan híreket lehet olvasni, hogy Vucinic kiszórítja az olaszt a kezdőből, aki amúgy sem ápol jó viszonyt Conte-val.

Ismeretlen_102194 2011.08.08. 11:30:54

Apuleius: -Igen. De ezt Marotta megmagyarázná egy olyan nyilatkozattal miszerint nekünk olcsón kel venni jó játékosokat!;) Elia sztem vagy bejön vagy nem!;))))

Ismeretlen_147985 2011.08.08. 11:35:52

Lakatos Di Natale: Én is Bastos mellett vagyok, szerintem is ő lenne a legjobb, de valamiért nem fog jönni. A brazil után Vargas-t tartom a legjobb opciónak, és azt hiszem a klub számára is ő az A-terv. Azért vele kapcsolatban jegyezzük meg, hogy védőből lett középpályás, és firenzei pályafutásának nagyob részét védőként teljesítette, ezért a rosszabb statisztikai mutató. Én nem azt mondom, hogy Elia érkezésével nem erősödnénk, hiszen ő is egy darab ember, és Pepe vagy Martinez teljesítményét nyilván nem nehéz túlszárnyalni, de a lehetséges érkezők közül őt tartom az egyik legrosszabb választásnak. Persze nem az én pénzemet költi a klub, s inkább jöjjön Elia, mint hogy ne jöjjön senki, viszont ha Elia-ért adnánk 8 milliót, akkor ennyi erővel Vargas-ért vagy Bastos-ért is adhatnánk 12-15-öt. Itt már megint arról van szó, hogy Marotta a lehető legolcsóbb megoldást keresi.

Ismeretlen_114321 2011.08.08. 11:52:16

mmartin91: Teljesen alábecsülöd ezt a holland srácot, a 3 gólpasszát meg sem említetted:) Egyébként abban nem értek veled egyet, hogy egy szélső dolga a góllövés, a beadás inkább - de ez eléggé stílus- és játékosfüggő. Ha Elia neve mellett ott szerepelne a 2 gól meg mondjuk 15 gólpassz, kicsivel fényesebb lenne a helyzet, azt hiszem. Nem szabadna, hogy ő legyen az első számú célpont csak azért, mert 5 millióval olcsóbb, azonban azt fenntartom, hogy ha jönne Vargas/Bastos, Eliát 2. számú bal szélsőként szívesen látnám, csak épp erre nincs pénz. Ja, hogy azért nincs rá pénz, mert a 10 keretből kirakott játékosunkból még senkit nem sikerült eladni? Ugye-ugye a nagy futballmenedszerek már nyár elején 30-40 milliót beszedtek értük, aztán most meg lehet nézni, hol állunk.

Ismeretlen_177028 2011.08.08. 11:57:16

@keshudioo: lehet transfermarkt szerint annyit érnek, de ugye... mindenki annyit ér, amennyit adnak érte. Elia játékát meg - mint említettem - nem ismerem, de azért egy szezon miatt megítélni a játéktudását egy Hamburgban nem biztos hogy teljesen reális. Nem hiszem, hogy behívnák a válogatottba, ha olyan szar lenne. Mondjuk Prandelli Aquilanit a mai napig behívja... xD

Ismeretlen_114321 2011.08.08. 12:00:30

Lord_Viktor: Épp erre akartam célozni, hogy közülünk - értsd: a blogra járók közül - sokan fejben eladták már év elején a felesleget, és dobálóztak a milliókkal, ezzel szemben pont az ellenkezője történik, senkinek sem kellenek a játékosaink még diszkont áron sem, nemhogy az értékükért. Gondolom ha lenne legalább 10 milliónk mondjuk Amauriból, könnyebben megadnánk Bastosért meg Vargasért is a 15-öt.

Drughi Di Bianconeri 2011.08.08. 12:12:14

emberek, mint már mondtam párszor, nagyon igazságtalanok vagytok Elia-val, bezzeg mikor Dzsudzsák lett volna a "nagy fogásunk", akkor odáig voltatok...pedig Elia sok-sok szinttel jobb,mint "Dagesztán Détárija"...gondoljunk csak a tavalyi barátságos meccsre,amikor beállt Elia,és Dzsudzsákostol megforgatta 1 perc alatt a komplett csapatot, szegény dzsudzsák csak Elia lábnyomát láthatta...nálam a sorrend egyértelműen, már hónapok óta 1.Bastos 2.Vargas 3.Elia..így kissé keserédesen fogadnám,ha Elia lenne hirtelen az elsőszámú célpont..a német bajnokság nem neki való,ez egyértelmű,ezáltal az is,hogy nem mérvadó,hogy mit "alkotott" tavaly,talán már ő is elvágyik onnan..Bastost 24 évesen még nem volt a világfutballban olyan ismert figura,mint mostanság,ezért lehetséges,hogy Elia 4 év múlva lehet a mostani Bastos szintjén, bár kétségtelen tény,hogy Elia nem nagyon védekezik,hiszen bal oldali támadó-szélső,nem is bal oldali középpályás,ezért is lenne jobb Bastos vagy Vargas mert Ők pont ideálisak számunkra...én amúgy 2 forgatókönyvet látok lehetségesnek az átigazolási időszak hátralévő idejében; 1: jön Elia 8 milláért(nagyon jó business ennyiért), jön még 1 belső védő (Alex vagy Lugano vagy xy), jön még 1 középpályás..2: jön Elia, jön még Bastos vagy Vargas (mind a kettő 15 M körüli,és indokolt lenne,hiszen Ziegler azért nem egy Marcelo,így kell Elia mögé egy klasszis védő), jön egy védő vagy egy belső középpályás....szerintem valamelyik verzióm a kettőből meg fog valósulni,legalábbis meg kell valósulnia,különben nagy bajban leszünk...csak azt nem értem,miért az utolsó pillanatra kell hagyni..nem fog összeszokni a csapat,nincs is még taktikai elképzelés...valamint a hulladéktól sem szabadultunk még meg...

goku06 2011.08.08. 12:46:45

Corriere címlapján azt írják hogy Vargas jön, ő lenne tényleg a legjobb igazolás. Bízzunk benn hogy nem áldozzuk fel Q-t érte, és megy Amauri. Többi felesleget nehéz lesz eladni. Martinezt pl kölcsönbe akarjuk adni a Cataniába.. Megvettük 12-ért, majd egy év múlva visszaküldjük hozzájuk, kurvajól jártak az üzlettel. Amit meg lehetne próbálni hogy az Elia üzletbe bevonni Martinezt.. Elia nem vált ba Hamburgba, Martinez nem vált be nálunk, posztjuk ugyanaz, esetleg kölcsönbe elcseréljük őket opcióval. Emellett pedig Amauri + 7-8 milla Vargasért, egy belső kp-t vennénk kölcsönbe valahonnan, ingyen. És akkor aszerint hogy mennyi pénz maradt, mennyi selejtet tudunk eladni, vennénk egy belső védőt..

juve92 2011.08.08. 14:45:14

Nem tudom mért vannak egyátalán oda érte mert aki nézte a dortmund - hamburgot az látta h még egy labdát se tudott átvenni nemhogy cselezni. A félidőben nem véletlenül hozták őt le, arról nem is beszélve h jansen sokkal jobban játszott nála amikor beállt

piero 2011.08.08. 17:05:20

az olasz spanyol digi sport 20:45 kor szerdán

ignacio10 2011.08.09. 09:05:24

Ha Balázs nem kellett akkor nem értem, ez a gyerek miért is illene bele a juve elképzeléseibe,már ha van olyan.

joexavi 2011.08.09. 23:25:07

Szerintem a juve vezetők a holland-magyar meccs alapján akarnak igazolni szélsőt....mert akkor meg is érteném őket....amúgy HOMÁLY....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása