Ki érkezhet a bal szélre?

A Tuttosport cikke szerint a Juventus hét lehetséges jelöltet figyel, akik közül valaki még ebben a hónapban a csapathoz érkezhet a középpálya bal oldalának megerősítésére.

Ki érkezhet a bal szélre?

Antonio Conte mindenképp szeretne egy minőségi bal szélsőt, aki tökéletesen illene az általa alkalmazott 4-4-2 vagy 4-2-4 formációba, ám a klub eddig még nem igazolt senkit erre a posztra.

A Bianconerivel eddig legtöbbször kapcsolatba hozott Michel Bastosról mostanában ellentmondó információk látnak napvilágot.

Egyes források szerint szinte biztosan nem érkezik, más források azonban tudni vélik, hogy a Juventus és a Lyon folyamatosan tárgyalnak a játékos átigazolásáról.

A sajtó az utóbbi időben elkezdett arról is cikkezni, hogy Antonio Conte mindig elismerően nyilatkozott a Manchester United szélsőjéről, Naniról, aki - könnyen elképzelhető, hogy - a Juventus legfőbb célpontjává léphetett elő. Az angolok meggyőzéséhez 20 millió euró körüli összeg kellhet.

A Tuttosport írása a Barcelona játékosát, Ibrahim Afellayt helyezi a lista második helyére, de a PSV volt játékosa szeptember előtt nem állhatna a Juve rendelkezésére, mivel az előszezoni felkészülés során térdszalag-sérülést szenvedett, és a katalánok biztosan nem mennének bele egy kölcsönadási szerződésbe.

A torinói lap szerint a Bianconeri egy másik szélsőt is figyel a spanyol bajnokságból, mégpedig a Sevilla argentinját, Diego Perottit. Az andalúzok 10 millió euró körüli összeget kérnek a játékosért, és úgy tudni, Marotta nagyon szeretné megszerezni a játékost.

A tranzakciót nehezítheti, hogy a Juventus szerette volna Jorge Martínez játékjogát belevonni az üzletbe, de a spanyolok ezt visszautasították.

Az ötödik jelölt a Fiorentina perui játékosa, Juan Manuel Vargas, akiért cserébe a pénzen kívül Marotta korábban felajánlotta Jorge Martínez és Leonardo Bonucci játékjogát is, de a pletykák szerint a firezneiek csak Fabio Quagliarella bevonásáról lennének hajlandóak tárgyalni.

Az is lehetséges azonban, hogy ha a Juventusnak sikerülne eladnia Zdenek Grygerát, Fabio Grossót, Marco Mottát, Vincenzo Iaquintát és Amaurit, egy újabb ajánlattal próbálnák meggyőzni a Fiorentinát, már játékosok bevonása nélkül. A firenzeiek 18 millió eurót kérnének egyébként Vargasért.

A végére maradt még két, kevésbé valószínű jelölt: Jefferson Farfán és Eljero Elia, a Schalke és a Hamburg játékosai. Farfán azonban nemrég írta alá új szerződését, Eliával kapcsolatban pedig többször is kijelentette a Hamburg, hogy nem eladó.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr584654150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_122894 2011.08.03. 14:27:49

az a Nani 20M-ért nagyon szépen hangzik, sajnos kevesebb, mint minimális az esély rá... (én nem mennék el a MU-ból a helyében semmi pénzért, és szerintem nem is nagyon engednék el) Farfan aranyos felvetés, Elia/Perotti pedig zsákbamacska Affelay szerintem idén nyáron nem fog eligazolni, amúgy őt pl.: (talán eggyel) gyengébbnek tartom, mint a vargas/bastos/nanio triót

Ismeretlen_114321 2011.08.03. 14:31:26

Az az érzésem, hogy senki nem fogja megvenni a selejteket. Egyik felét azért, mert rettentően sz.rok, másikat meg a magas fizetés miatt. Ha a 6 játékosért kapunk összesen 10-15 milliót, már boldogak lehetünk. És sajnos úgy néz ki, hogy a Juventust idén mindenki ki akarja használni, nonszensz összegeket és játékoscseréket ajánlanak nekünk, hátha Marotta ismét olyan hülye lesz, és belemegy valamibe. Az meg nem kérdés, hogy az ára és a tapasztalata miatt Bastos lenne a legjobb alternatíva a bal szélre. Jó lenne minél hamarabb lerendezni ezt a kérdést, és utána erősíteni a védősoron, mert sem Grygera, sem Motta nem biztosíték Lichti mögött, a Ziegler-De Ceglie páros még csak-csak.

Diego2889 2011.08.03. 14:32:08

Nanira én sem látok sok esélyt.. még mindig reménykedek benne h a kis brazil fog hozzánk igazolni.. Nani-Vargas-Bastos - ebből a 3ból kell nekünk választani.. Remélem ha játékost bele is vonunk az üzletbe, akkor Martinez, Amauri, Jaki, Motta lesznek azok..

goku06 2011.08.03. 14:32:43

Azért Nani 20 milláért nagy igazolás lenne. És lehet Marotta nagyot akar dobbantani, hamár a csatárigazolás nem jött össze neki. Elhozná 20ért, nagyot nyernénk vele.. Ja és ha már mindig emlegetik hogy egyel jobb egyel rosszabb valaki.. akkor elmondhatjuk hogy Nani egy fokkal magasabbon van mint Bastos és Vargas.. már csak a kora miatt is. Alattuk egy fokkal Afellay-Perotti-Elia, és még alattuk Farfán... Nani-Bastos-Vargas trióból valaki meglenne, akkor nagyon megerősítenénk a bal oldalt:)

Ismeretlen_102246 2011.08.03. 14:37:42

Bastos legyen má'n a befutó, de ha Ő nem, nekem Afellay (nem két f-el, hanem két l-el) is nagy kedvencem és mivel padozik, ezért reálisabb esély lenne az elhozatalára. Nani elhozásának esélye minimális.

Ismeretlen_150170 2011.08.03. 14:41:06

Nani az MU sztárja, szerintem a 20 milla is kevés volna hozzá ha egyébként a portugál elakarna jönni manchesterből de miért akarna? Egyébként elég sérülékeny a portugál ha jól tudom, egy masszívabb Vargas-nak jobban örülnék de nem 18 millióért, a firenzeiek már megint mikent néznek mikulásnak, valaki szóljon már nekik hogy Secco már nem dolgozik a Juve-nál! Amúgy meg nem kellene tökölni az igazolásokkal ha Melo-t nem adtuk volna kölcsön, most mehetne a 4-3-3 minden rizikó nélkül, azért egy Melo-Pirlo-Vidal középpálya mekkora lett volna!!!

Vero 2011.08.03. 14:41:41

Vargas ára 18 millió és csak pénzt fogadnak el. Játékost nem

Ismeretlen_150170 2011.08.03. 14:45:13

Affelay is reális lehet ha Fabregas végre átmegy a katalán törpékhez. Bár a holland nem középen játszott a PSV-ben???

babo410 2011.08.03. 14:55:06

Én a Nani/Bastos/Vargas 3-asból várom az érkezőt, mert az igazi beígért klasszis játékos nincs itt! am nagyon fontos, h a bal kp mellett eladjuk a selejtet is!

Drughi Di Bianconeri 2011.08.03. 14:56:48

Naniért sírtok ?...remélem semmiképpen nem tudjuk leigazolni...eleve jobb oldali szélső inkább...+ egy rakás sz@r..technikás...de ennyi...egy ritka önző..10cselből egy jó,10beadásból 11rossz játékos...az önzésben, arroganciában és hisztikben hasonlít az egykori c ronira...másban nem....Bastoson nem kéne ennyit tökölni, valamint Ok, h. szerkesztői hozzátétel...de eléggé szomorú, azaz inkább tragikomikus, h. attól függ, hogy érkezik e játékos,ha a botlábú nyomorékokat el tudjuk adni...tényleg nincs pénzünk...Elkann, te mocskos barom...lehet,h. az inter beépített ember :D....szaros buzi sportra mint a krikett van 450 millió..nekünk meg kiszúrják a szemet 40 millával, h. építsünk csapatot...de amilyen gyökér ez a Marotta, ahelyett h. venne 3 klasszist,vesz 13 max. cserének való embert...pedig ligán belül is lehetne nagy igazolásokat eszközölni...ott van Maicon, a sinter állítólag 20 milláért eladná...tudom-tudom..tabu az interrel biznisszelni, utálom őket,mint a sz@rt...de ilyen a béka fenekénél is lejjebb lévő szinvonaltalansági időszakokban, nem érdekelne...hiszen azért csak a vilgon a legjobb jobb hátvéd...akárki akármit mondd, klasszisokkal jobb Dani Alvesnél...és OK,h. nem kell jobb hátvéd,mert van Lichsteiner,aki tényleg jó mondjuk...visszatérve Nani remélem,h. vicc,Perotti jöhetne,Afellay érinthetetlen szerintem,pedig vele járnánk a legjobban, hihetetlen univerzális játékos !...Perottit sokan bántjátok, de amúgy jó játékos,és fiatal...ilyen Nanitól sokkal jobb szvsz...Vargas okés lenne, de Marotta akkora barom..lehetett rá számítani,hogy a Copa után felmegy az ára, erre Marotta most próbálkozik vele,nem a bajnokság végekor...amikor max 10 milláért el lehetett volna hozni,hála a fior tőlünk is szánalmasabb idei teljesítményének...Nincs mese kell Bastos is és Perotti is...

Baggio 2011.08.03. 14:58:06

Nani nagy Lutri lenne..nem igazán jó védekező és ezért pont,hogy nem nevezném 1el jobbnak,mint Vargas-Bastos párost..nekünk univerzális kell és Nani messze nem az.... lehet jól játszik,de MU-ban szinte semmi védekező feladata nincs..márpedig a Juve védelem még nem tart ott,hogy ezt +engedhetné magának

Tony 2011.08.03. 14:59:22

Ebben a történetben azt is mérlegelni kell,hogy mely játékos az amelyik képes/hajlandó besegíteni a védekezésbe is,mert a bohócgyerek DC-t meg Zieglert sem hagynám egyedül hátul. Nani,Afellay,Elia remekül játszanak előre,de hátra már kevésbé. Az általam említett kritériumnak mindenképp Bastos felelne meg legjobban 2.nak meg Vargas. De igazából mindegy is csak jöjjön már oda valaki. Naniról kár álmodozni,a többi elérhetőbb.

Baggio 2011.08.03. 15:01:20

3klasszist? miből? 40millából..mikor 1klasszis legalább 30milla:-DDD 3klasszis akkor jönne ki,ha a beigért összeget kapná a kezébe Marotta..márpedig ha azt kapta volna tuti ő sem spórolna

gabarov 2011.08.03. 15:08:09

Fejezzétek be ezt a k. "selejt"-ezést. Nagyon idegesítő. Nincs rájuk szükségünk, de nem "selejtek". Több tiszteletet!

Ismeretlen_122894 2011.08.03. 15:21:00

@gabarov: alapvetően igazad van, de motta akkor is selejt!

babo410 2011.08.03. 15:22:56

Én úgy gondolom, h nem azért kell elöbb eladni a selejtett, a vásárláok előtt, mert nincs pénz, hanem mert nekik nagy a fizujuk, és rohadtúl nem mindegy, hogy mennyit kell fizura költeni, és így is vagyunk 26-an kb a csapatban, ha jön még egy bal kp, egy bal és egy középső védő, akkor 29-30-an leszünk. És nem mindegy mennyit kell kiadnia a klubnak fizukra meg egyébre. És az meg a másik, hogy évi 2-3 meccsre ne keressen már Grygera meg Iaquinta, Amauri, stb. 4 millákat!

Drughi Di Bianconeri 2011.08.03. 15:27:12

gabarov indokolatlanul lojális vagy ezekhez a "focistákhoz"....több tiszteletet ?...Ők tisztelték a klubot, a mezt a címert ?...tiszteltek egy Öreg Hölgyet, aki Olaszország legjobb, és a világ egyik legnagyszerűbb klubja ?...éveken át felveszik a mindenkori Capitanonk fizetésének a sokszorosát, a semmire...Alex 37 évesen szívét-lelkét kiteszi ahányszor csak pályára lép...ilyen amauri-grosso-martinez félék meg szarnak az egészre...hol érdemelnek ezek tiszteletet ...szánalomra sem méltatom őket..utálom őket, ennyi pénzért rontják csak a levegőt...az ilyen játékosok miatt tartunk ott ahol tartunk...na meg az elmúlt évek edző-zsenijei miatt...és nem akarom falra festeni az ördögöt,de Conte szerintem fel fog sülni...de most esküszöm, a tavalyi keret,ha elkerülik a sérülések, és egy normális edzővel, minimum a 4be ott kellett volna lenni...idén talán még erősödtünk is (bár a középpálya jócskán gyengült), de Conte, játékosként akármekkora Isten-király volt..edzőként egy senki...én lennék a legboldogabb,ha mondjuk fél év múlva eredményekben mutatkozna meg a munkája gyümölcse,és bebizonyítaná,hogy micsoda edzőzseni..és nem ilyen mexikói csapatok ellen kiszenvedett 1:0k...meg egy szaros sportingtól kikapni...még ha a frissen triplázó Porto ellen..de egy szaros Sporting...kíváncsi vagyok az új szezonra...mondjuk 10 forduló után vetnék egy pillantást a mutatott játékunkra,statisztikákra, teljesítményere, csapatjátékra..

goku06 2011.08.03. 15:47:13

Amauri, Iaquinta, Grosso és Grygera biztos távozik.. ha más nincs szerződést bontanak velük. A többiek viszont lehet hogy maradnak, Martinezt ha nem sikerül eladni, szerintem nyakunkon marad. Motta pedig nem úgy néz ki hogy marad. Főleg úgy hogy Lichsteinernek nincs cseréje :S :S venni nem fogunk oda senkit, Sorensent pedig kölcsönadjuk. Így kibasztunk 3,75 millát Mottára..

Del Piero 70 2011.08.03. 15:50:05

Vargas vagy Bastos.Valamelyiket mindenféleképpen meg kell vennünk!

gabarov 2011.08.03. 15:54:48

Nos én nem sok olyan munkavállalót ismerek, aki azt mondta a főnökének, hogy ne fizess nekem ennyit mert kevesebbet érek.Talán azt lehet hibáztatni, aki leigazolta őket ilyen fizetés mellett. Hozzáteszem, hogy Amauri nagyon jó játékos volt akkor, amikor leigazoltuk. Jaki sem volt rossz. És ő a szívét kiteszi most is, csak már nem megy a zsuga. Grygera válogatott játékos volt. Angliába ment neki, nálunk nem. Ő viszont nem akaszt súlyos milliókat! Motta egy talány....de ő sem selejt. A Roma-val zárt jó évet. Grosso VILÁGBAJNOK. Sose felejtem el, amikor a németeknek becsavarta, valamint amikor a franciáknak belőtte az utolsó tizit!!!!!!!! Egyszóval ezek a játékosok NAGY játékosok voltak. Már nem megy nekik, de nem SELEJTEK. Ugyanis apáinkra és nagyapáinkra sem mondjuk, hogy selejtek!!!!

gabarov 2011.08.03. 15:58:40

jav. Grygera - Ajax

tudojuve 2011.08.03. 16:17:27

Grygera bizony milliókat keres...évi 2.5 millát ha jól tudom. Ő sosem volt jó játékos, a cseh válogatottban nem volt más jobbvédő. Mottanak egy jó szezonja volt eddig a Romaval, és Iaquintának sem volt több. Amauri tényleg jó játékos volt mikor idejött, de ha valaki akkor Ő tényleg rászolgált a selejt jelzőre. Grosso tényleg több tisztelet érdemel, de a többi csak élősködő.

Ismeretlen_184566 2011.08.03. 16:56:15

@babo410: úgy néz ki (bár nem örülök neki), nekem lett igazam a focira alkalmatlan (hogy ne használjam rájuk az általános kifejezést) játékosaink eladásában. Egy bő hónapja mondtam, hogy jó, ha 20 milliót kapunk értük. Erre azt mondtad, hogy ez vicces lenne, mert legalább 40-et kell kapni értük. Egyenlőre mindenhonnan azt kapjuk, hogy őnekik ugyan nem kell egyik sem. Ha meg akarunk venni vkit, az általános válasz, hogy: igen persze, de pénz + játékos kizárva, és az értékéhez (akit venni akarunk) még hozzádobják, amit nem szégyellnek, vegyük meg áron felül. Szomorú. Lehet, hogy Conte hajtós csapatot épít, és lesznek sikerek (bár úgy lenne), de nekem egyenlőre keserű a szám íze, ha visszagondolok akár az 1990-es évek közepi, akár a 2000-es évek elejei Juventusra.

gabarov 2011.08.03. 17:03:06

Grygera 1.6 milliót keres. Ajax-ban jó volt. Jaki az Udinese-ben kiemelkedő volt, nálunk nem. De sokszor volt sérült. Amúgy ő is világbajnok. Amauri-nak már nem megy itt, de Palermo-ban, a kezdeti Juvés korszakában, valamint legutóbb Parma-ban jól nyomta. Lehet nem szeretni őket, de azért tettek le az asztalra.

Ismeretlen_147985 2011.08.03. 17:09:42

Kétségkívül Nani lenne a legjobb választás, dehát az ő leigazolása az álom kategória. Vele olyan kapuk nyilnának meg a Juventus előtt, amelyek eddig zárva voltak. Remélem az ilyen Eliákkal, Afellayokkal, meg Perottikkal csak viccelődni próbál a cikkíró, mert bármelyik érkezése a vicc kategóriába lenne sorolható. Én úgy gondolom, hogy jelen állás szerint Varga Jancsi lesz a befutó. Az a gond, hogy szerintem Marotta nem igazán akar már komolyabb összeget áldozni senkire (értsd: 15 millió euró), éppen ezért Bastos nem fog érkezni. Olasz az olasszal pedig könnyebben bótol, így akár egy Amauri-t vagy Martinez-t (vagy mindkettőt), esetleg másokat is belehetne vonni a Vargas-ügyletbe, úgy, hogy mindenki jól járjon. Szóval ha tippelnem kéne, akkor azt mondom Vargas lesz a balszélsőnk.

Mátéé 2011.08.03. 17:32:09

A Fiorentina kijelentette, hogy nem fogad el játékost Vargasért, szóval Marrottának muszáj lesz 15milliót, vagy akár többet is kifizetnie, ha nem megint az olcsóbb megoldást akarja választani.. (Perrotti ~ 10m).

Ismeretlen_174409 2011.08.05. 01:45:01

Nani 20 milláért szinte ingyen van,de Marotta pénzügyi fair play-ébe sztem ő se nagyon fog beférni,főleg,hogy ez a nyomorék nem szeret olyanokat igazolni,akik focizni is tudnak...Afellay-t én sose láttam bal szélen játszani,ő irányítónak simán jöhetne,de oda meg már nyilvánvalóan Pirlo-t hoztuk,és számolunk is vele a kezdőcsapatban sztem...Perotti-t nem nagyon ismerem,Bastos-Vargas közül sztem bármelyik beválhatna,erősítést jelentene mindenképp,Farfánt meg Eliát meg hagyjuk már...ne pofozgassuk a szart,mert felesleges...

Ismeretlen_114321 2011.08.05. 10:54:51

Nani nem igazolna ide, Marotta meg nem adna 20 milliót érte. Én annak mondjuk örülnék, ha pár millióért (értsd max. 5) sikerülne kukáznunk még egy csereembert Vargas/Bastos mellé, legyen az akár Elia, akár Drenthe. Más kérdés, hogy ez sem fog megtörténni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása