Del Neri: "Büszke vagyok, hogy ezt a csapatot irányíthattam"

A bajnokság a Napoli elleni döntetlennel zárult, és Gigi Del Neri egy nehéz szezonról beszélt a mérkőzés végén.

"Mivel ez az újjáépítés éve volt, számítottunk nehézségekre. Jól kezdtünk, és a bajnokság első felében megtaláltuk a megfelelő ritmust. Aztán január óta a dolgok máshogy mentek."

"Ugyanakkor, noha szembenéztünk néhány problémával, és zsinórban három meccsen is vereséget szenvedtünk, vissza tudtunk volna térni a jó útra, de nem voltunk képesek erre. És ugye történtek olyan események is, amelyek egyáltalán nem segítettek, mint például a Catania elleni utolsó perces pontvesztés."

"A pozitív dolog az én részemről az a nagyszerű tapasztalat, amelyre itt, Torinóban tehettem szert. Néhány fiatalt is bevetettem, és egyetértek Elkann úr szavaival, miszerint nagyszerű munkát végeztem nehéz körülmények között."

Ezt követően Del Neri megvédte a játékosait.

"Sokan közülük még soha nem játszottak ezen a szinten, és kisebb csapatoktól érkeztek. Időre van szükségük, hogy tapasztalatot szerezzenek, és türelmesnek kell lenni, mégha tudom, hogy a Juventus most nem várhat. Ugyanakkor büszke vagyok, hogy ezt a csapatot irányíthattam. Mindenkivel nagyszerű a kapcsolatom, és meg vagyok győződve arról, hogy ez a labdarúgáson kívül is így fog maradni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr524653805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vialli 2011.05.23. 05:17:06

Ez a csapat bármelyik edzőt megbuktatta volna, noha én sem szerettem Del Nerit remélem, hogy nem csak ő viszi el a balhét, hanem a sok haszontalan (ne soroljunk neveket úgy is mindenki tudja) eltűnik innen a büdös picsába!

gaborjuve 2011.05.23. 08:02:53

Nem biztos hogy Contét már idehoznám, Serie A-s tapasztalata 0val egyenlő, de ő a legesélyesebb. :/ Én jelenleg Carlo Ancelottit ültetném a padra.

danimester1 2011.05.23. 08:19:49

Bocs rossz helyre írtam,ezért bemásolom: Delneri a Sampnál a Cassano-Pazzini páros segítségével "szárnyalt" a BL selejtezőt érő helyig,ezt a vak is látta és tudja,valamint kihasználták(ki tudták)az ellenfelek botladozásait,többek közt a miénket is.Sajnos ő valóban csak ennyire képes ezt itt bizonyította is,mert nem volt neki olyan minőségi játékosa/i aki/k akár egymaguk is tudták a hátukon vinni a csapatot,mint pl. a sérült Q vagy a formahanyatlásban lévő,egyre gyengébben játszó Krasic vagy a jó "öreg" DP aki közben villantani tudott.Ahogy írtam már egy korábbi hozzászólásomban,azért kíváncsi lettem volna,ha van neki 2-3 minőségi játékosa(mert a keret totál alkalmatlan néhány név kivételével)mire lett volna képes.Igaz az is,hogy a taktika,a mentális felkészítés valamint a csere nem tartozik az erősségei közé,bár utóbbihoz nem is volt embere.A tavalyi évhez képest az őszi szezonban még mindenki dícsérte,mert valóban fejlődést mutatott a csapat.A sérülések kezdetével gyengültünk meg, Marotta nem igazolt megfelelően a téli szünetben,akik jöttek azért meg állták a helyüket és Matri volt a leghasznosabb igazolása.Mindenki várta,hogy elküldjék,de szerintem egy ilyen sz@r és nehéz helyzetben,sőt szinte válságban lévő Juventust próbált meg kivezetni a gödörből,amiért azért megérdemli a tiszteletet,mégha nem is sikerült neki.Az idei rémgyenge szezonban be lehetett volna érni a 4. helyre,ha kihasználják az ellen felek botladozásait és megerősítették volna a keretet a télen.A csúfos szereplésben nemcsak ő volt a hibás,hanem a játékosok is,akik remélem ugyanúgy felelősségre lesznek vonva!(alibizés, lélektelen játék és összeségében minden.)A nagy nevek(edzők) látják mi van itt,(pl. a keret...)szerintem ezért sem akarnak nálunk dolgozni,plusz nem biztos,hogy megkapnák azokat a játékosokat akiket ők akar(ná)nak,de ez majd nyáron kiderül.Szebb jövőt és örömteli mercatot minden juventinónak!! gaborjuve én is megkérdezném Marotta vagy Agnelli helyében veszteni valónk nincs,mert ha nemet mond akkor marad Conte,és én még bízok abban is,hogy VG-t még nem zárták ki teljesen a lehetséges érkezők közül.

harciretek 2011.05.23. 08:33:24

Ancelotti nagy hiba lenne! Nem jó edző, szerintem. Javarészt a fénykorában a világ legjobbja Kaká tette naggyá... Nálunk már egyszer megbukott, Chelsea-nél megbukott. Capello, Lippi, Conte, Van Gaal... Első kettő szerintem biztosan nem jön, gatyába rázásra szerintem Gál Lajos jobb lenne, viszont ha Conte bevállik akkor hosszú időre megoldaná az edzőkérdést. Aztán lehet, hogy Boas is bevállna, de szerintem őt viszi a Chelsea Mourinho utódnak.

Ismeretlen_108746 2011.05.23. 09:09:46

"Ancelotti nagy hiba lenne! Nem jó edző, szerintem. Javarészt a fénykorában a világ legjobbja Kaká tette naggyá... Nálunk már egyszer megbukott, Chelsea-nél megbukott." Vagy nem tudod, hogy kiről beszélsz, vagy ajánlom, hogy legalább hevenyészve fusd át, hogy Ancelotti eddig mit ért el eddigi csapataival, s akkor nem írnál hülyeségeket.A Milan-nal bajnok, kétszeres BL győztes, kétszeres Európai szuperkupa győztes stb, stb. A Chelsea-vel rögtön az első évében duplázott, idén "csak" a második helyre hozta a Chelsea-t, az egyik legerősebb bajnokságban. A Juventus-szal volt két második helyezése. Én nem látom, hogy milyen "bukásról" beszélsz. Édes istenem, érne csak el annyit velünk egy ilyen "nem jó edző", mint amit a Milan-nal elért... "fénykorában a világ legjobbja Kaká tette naggyá" Ez ebben a formában tökéletesen értelmetlen gondolat. Gondolom Guardiola-t kizárólag Messi, Lippi-t, kizárólag Del Piero, Ferguson-t kizárólag Giggs vagy Rooney tette naggyá. Ugyan már!

danimester1 2011.05.23. 09:19:21

harciretek nem kötelező velem egyetérteni ill. egy véleményen lenni,de szerintem ha elérhető egy kört megérne,mert mint írtam veszteni valónk nincs.A nem jó edző azért erős túlzás az ő esetében aztán ha Kaká repítette akkor mi van?Nekünk is ezért kell minőséget igazolni,hogy legyen aki/k "repít" minket. Az meg ,hogy megbukott nálunk nem vetít előre semmit sem,mert akkor az egy más világ volt és azóta már nyert is ezt-azt és tapasztaltabb is lett és nem "kis" csaptok padján vagy akár őket az élvonalba vissza vezetve.A Pl és a Seria A pedig már egy másik lapra tartozik,mint minőségben(gondolom ezt te is látod),mint a meccsek mennyiségében.

Victor90 2011.05.23. 09:24:18

Nagyon remélem a vezetőség tudatára jutott,hogy Ancelotti szabad!Amíg Conte nem hivatalos,addig én reménykedek,hátha Carlo-t idehoznák!De jó lenne......

DJKGB 2011.05.23. 09:25:20

Szerintem ebben a helyzetben, hogy Ancelottit elküldte a Chelsea, nem lehet Marottának más dolga, mint, hogy megszerezze! Kerül amibe kerül! utána meg azokat kell leigazolni akikkel együtt akar dolgozni! max 2-3 ember, de minőségi! Remélem ezt nem fogja elszarni...

Gio20 2011.05.23. 09:37:49

Lehet hogy jól járnánk vele, és végre egy igazi edzőnk is lenne 3 év után. DE!!! Kötve hiszem hogy szabad kezet kapna a fejesektől. El kéne takarítania az ilyen Martinez, Grosso-fajzatokat és újakat kéne beépíteni hogy egy ütőképes csapatot csináljon, és valljuk be ehhez kevés lenne 1 év még neki is. Szurkolóknak sincs türelme meg a többi hozzá nem értő félnótásoknak sem.

Ismeretlen_177028 2011.05.23. 10:08:25

Valaki már mondta itt, vagy máshol, hogy a szurkolók tegnap este olyan transzparenseket feszítettek ki, hogy "Conte a mi edzőnk!" Továbbá ha jól tudom a szurkolók nem zárták a szívükbe Ancelottit, szóval az, hogy mi itt hogy ötletelünk, az teljesen mellékes. Ha az olasz ultrák Contét támogatják, tuti őt hozzák ide. Olcsóbb is, Juve kötődés, mint a többiek... Mondjuk a nagy kihívás ellenére én azért látok benne valamit, ha már tényleg az edzőnk lesz, bízzunk benne, hogy beválik.

Ismeretlen_177028 2011.05.23. 10:09:26

*Olcsóbb is, Juve kötődés, nem úgy, mint a többiek :D

Ismeretlen_125576 2011.05.23. 10:17:40

Amúgy állítólag ma jelentik be Conte érkezését. Legalábbis a tegnapi hírek szerint.

DJKGB 2011.05.23. 10:18:04

Egyértelmű, hogy sok sikert kívánok Conte-nak is és bízok benne, de szerintem végre már egy neves edzőt kéne leigazolni!

Ismeretlen_109592 2011.05.23. 10:29:02

mindenkepp jobb huzas lenne Ancelotti-t leultetni a kispadra, o azert szep dolgokat mutatott fel, es nem kis tapasztalata van. szerintem mellette szol a garancia is, o nem arul zsakbamacskat. ha vegul conte jonne, elfogadom, hisz nem tudok mast csinalni, es mindenkepp szoritok neki hogy jo munkat vegezzen. amugy objektiv szemmel szerintem nagyon egyszeru lenne a dontes ancelotti es conte kozott.

Ismeretlen_108746 2011.05.23. 10:30:24

"Kötve hiszem hogy szabad kezet kapna a fejesektől. El kéne takarítania az ilyen Martinez, Grosso-fajzatokat és újakat kéne beépíteni hogy egy ütőképes csapatot csináljon, és valljuk be ehhez kevés lenne 1 év még neki is. Szurkolóknak sincs türelme meg a többi hozzá nem értő félnótásoknak sem." Hogy az edző mennyire kap szabad kezet, azt nem tudhatjuk, de a kondíciók minden más edző esetében is azonosak. A hulladékot minden más edzőnek el kell takarítania, ha csak nem a 6-8. hely környékén akarunk lézengeni jövőre. Vagy ha ez a cél, akkor akár Del Neri is maradhatott volna. Az meg szép dolog, hogy valakinek komoly Juve kötődése van, de ez csak kis mértékben teszi elnézőbbé a már egyébként is türelmetlen szurkolókat (lásd Ferrara.

Ismeretlen_145917 2011.05.23. 10:41:11

Félelmetesek az ilyen edzők, akik jó nagyot buknak és még akkor is magukat dicsérik. Hánynom kell az ilyenektől, Delneri ráadásul csak egy rohadt báb volt. Nem szólt bele az átigazolásokba (elvégre ő csak az edző) mindent Marotta csinált. Ezért örülnék Conténak, mert ő a saját kezébe venné az irányítást (már ha engedik neki) ill. tovább állna ha nem jönnének az eredmények.

Tony 2011.05.23. 11:31:02

Meg kellene már érteni,hogy "jó" eredményeket elérni egy Bari,Chievo,Atalanta stb kispadján az teljesen más,mint Olaszország legnagyobb klubját irányítani. Míg egy 100.000 fős városka csapatánál az ember nyugodtan eldolgozgat,nyomás nélkül és feljut az A osztályba vagy elér egy 10.helyet,addig egy Juventusnál,melynek csak olaszhonban 10-11 milliós szurkolótábora van kicsit más a helyzet. Rád figyel a sajtó,eredménykényszerben vagy. Nem tudom milyen eredmények alapján lenne jogosult egy Conte a Juve kispadjára. Szememben Dn-vel ugyanazt a szintet képviselik,sőt... A csapat további leépítésén túl nagyon sajnálnám,ha még 1 általam játékosként sokra tartott ember nimbusza rombolódna le.

Tony 2011.05.23. 11:33:46

Egyébként Ancelotti-t sem érzem a legmegfelelőbb embernek valamiért,de 100x inkább ő,mint Conte,de szinte biztos vok benne h utóbbi lesz a befutó.

Drughi Di Bianconeri 2011.05.23. 11:36:01

hát megéltük ezt is :) ennél csak akkor lennék boldogabb, ahogy Papa-Moggi javasolta, Marottat kéne kirúgni (aki annyira nagyon nem végzett rossz munkát,de inkább közepeset,mint jót,csak annyira vak,hogy Emanuelsont,Pazzinit,Cassanot,kisegítő Van Bommelt stbstbstb nem hoz ide,hanem a riválisok elveszik...nekünk meg jut Toni,Barzagli,Martinez :D) szóval komplett változásokat remélek,Moggi is elmegy Delnerivel,kézen fogva: Grossot,Rinaoudot,Salihamdzichet,Iaquintat,Amaurit,Martinezt,Grygerat,Aquillanit,Mottat,Grossot...hát tényleg valószínű,h. Conte jön,de nem értem itt egyesek határtalan optimizmusát,mint ahogy mások abszolút elutasító gesztusát sem...tény,h. vérbeli Juventino,akinek generációk nőttek fel játékán,egy nagy látó és stratéga, már játékoskorában is megmutatta,és itt mondták páran,h. látták Serie Bs csapatait játszani,és szép támadó focit játszanak...ez az ami nekem a legjobban fáj,h. évek óta kiscsapatként játszó JUVEt látok,semmi ötlet,fantázia,kreativitás,kezdeményezésről,irányításról nem is beszélve,eskü nem esne rosszul egy 5. hely,ha azt látnám,h. az esetek nagy részében szívvel-lélekkel küzdő,mindenki a maximumot magából kihozó játékot mutat,gyönörű játékkal,akkor nem utálnám őket,de az a helyzet,h. Melo-Del Piero és a 2 kölcsön csatárunk kivételével mindenki 1 farok volt az évben...kéne még legalább 10 Melo mentalitású játékos,és persze,h. Őt el ne merjék adni,mert kb. az egyetlen igazi világklasszisunk...Contenél még am. az a zsákbamacska,h. volt már JUVENTINO edzőnk,nem is akárki ugye,aztán felsült,és azóta inkább nem beszélünk róla,holott mekkora védő volt! Contenál is ez a félő,milliók szeretik,aztán nem megy neki és kiutálják...én előbb jobban örülnék egy Ancelottinak (van gaaltól isten mentsen,alkoholista,szemét náci majom),aki Ancelottiról rosszat mond,az hülye,végülis csak 1. évében duplázott a Cselszkijnél,h. arról ne is beszéljek Itáliában miket ért el :D én bírom Őt,szívesen látnám 1-2 évig új csapatot kovácsolni,aztán jöhetne Conte (Barca: Rijkaard-Pep Guardiola).. FORZA JUVE !

Ismeretlen_114321 2011.05.23. 11:52:40

Ennek aztán van bőr a képén :) "Sokan közülük még soha nem játszottak ezen a szinten" De igen, ezen a szinten már mindenki játszott. Bonucci, Martínez, Rinaudo, Quagliarella, Pepe, Motta, Toni, Matri mind középcsapatokból érkeztek, hol itt a különbség? Más kérdés, hogy a Napoli és az Udinese is messze jobb szezont futott, mint az várható volt, a kölcsönjátékosok nagy része jobban járt volna, ha marad eredeti csapatában (lásd: Pepe, Motta, Q, Rinaudo magasabb helyen végeztek volna a tabellán), ahol nem is beszélve, hogy a Juve is jobban járt volna a selejt nélkül.

Ismeretlen_108746 2011.05.23. 11:54:35

@Tony: "de szinte biztos vok benne h utóbbi lesz a befutó." Antonio Conte érkezésére mérget lehet venni, eldőlt kérdés, tényszerű ügy, tekintve, hogy a zseniális Marotta név szerint is megemlítette, hogy a héten őt nevezik ki a Juventus élére.

Koni0572 2011.05.23. 12:00:35

Na először is!! nagyon leragadtunk az edzőkérdésnél! Del Neri ment( hála Istennek) mer ugyan szűkös volt a játékoskeret sokszor de abból a kevésből is a legszarabbakat cserélte be mint pl a Catania meccsen 2:0-ás vezetésnél!Az hogy Ancelotti vagy Conte vagy vki más! Hát először is a vezetőségben kellene rendet rakni majd szánni néminemű kevés pénzt minőségi játékosokra és a 3/4 csapatot elzavarni. Eladni kölcsönbe adni vagy csak úgy betenni a második csapatba!Annyit kellene figyelembe venni az edzőkérdésnél h ő kivel akar játszani! Azt megvenni vagy megtartani! De amíg ennyire fel van hígulva a játékosállományunk addig jöhet ide Lippi Ferguson vagy akárki is!!!!! Ez olyan minha Baktafalván le akarnák szerződtetni Mourinhot!!!! Oké h nagy edző de mit kezdene a selejt játékosokkal és mit kezdene egy olyan vezetőséggel aki nem ad neki szabad kezet'''' Úgyhogy ennyit arról h Conte vagy Ancelotti vagy valaki más!!!!!!!

Tony 2011.05.23. 12:04:26

Ez elég szomorú... Csak azt nem tudom meddig bírom még,hogy hétről hétre,munkát,barátnőt,tanulást,edzést igazítok a csapatom meccséhez amit egy 15X15cm-es szaggató ablakban nézek a számítógép előtt és ugyanazt a borzalmat látom 2 éve. Elegem van és mikor végre vége 1-1 ilyen szezonnak,kezdenénk reménykedni,h na itt a nyár,lesz vmi,már az első lépés után tudom h jövőre is ez lesz... Az anyja pcsáját ennek a Marottanak meg a többi fogyatékkal élő vezetőnek már!

Koni0572 2011.05.23. 12:23:50

Ja és ugye emlékszünk Deschamps esetre? ment a szekér a másodosztályban! Arról volt szó hogy az első osztályban is ő lesz az edző!!! Majd jött az átigazolási vitája a vezetőséggel és lemondott!!! A Marseille harmadik Bl induló helyen a Francia bajnokságban plussz idén Bl nyolcaddöntőig vitte a csapatát!!!! Ha egy edzőt hagynak dolgozni a megfelelő játékosokkal nagy eredményeket tud elérni!!! Talán a világon 4-5 olyan edző van aki kissebb csapattal is el tud érni nagy eredményeket!!! Ilyen Mourinho Lippi Ferguson(bár ő csak a Unitednél bizonyított) Del Bosque. A többi ha nincs húzóember meg csapat ugyanúgy tehetetlen mint a többi!

Ismeretlen_122894 2011.05.23. 12:32:45

arrivedrci mr.delneri! @Koni0572: "Ferguson(bár ő csak a Unitednél bizonyított)" :))))))))))))))))))

Ismeretlen_108746 2011.05.23. 12:37:50

"Talán a világon 4-5 olyan edző van aki kissebb csapattal is el tud érni nagy eredményeket!!! Ilyen Mourinho Lippi Ferguson(bár ő csak a Unitednél bizonyított) Del Bosque." A felsorolt nevek közül ki az, aki "kisebb csapattal" bizonyított??? Nagy jóindulattal Mourinho (Porto), de rajta kívül...

Kotrevák Kelly 2011.05.23. 13:21:52

Én is "büszke" vagyok rád, bzmeg, h a 7. helyre behoztad a rekordbajnokot...

Peruzzi 2011.05.23. 14:27:09

Nos legalább büszke rá hogy a Juvénál dolgozhatott!!!!!!! Óriási!!!!! Conte gyere rakj rendet takarits és szabad kezet szerezz magadnak ,vagy ne is gyere akkor inkább tegyél naggyá egy kis csapatot mint bukj a Juvéval!!!

Koni0572 2011.05.23. 20:29:48

Akkor kezdjük! lippi 2006-ban vb cím egy olyan csapattal amelyiknek az oddsa 1:12! Egy olyan olasz válogatottat vitt a csúcsra amelyiknek nem sok esélyt adtak! Del Bosque! Egy olyan Real Madridot épített amelyet azóta sem tudott felűlmúlni senki! Vége lett a Del Bosque érának nem is hozott olyan eredményt a Madrid! Pedig a játékosok ugyanazok maradtak csak vettek még hozzájuk 1-2 galakticot!Ferguson! 20 éve épít egy csapatot amelyik mindíg a csúcs közelében van! És ezaz ő taktikájának vásárlásainak játékosbeépítésélnek köszönhető! Mourinho! Porto Bl győzelem! Egy Chelsea amelyik ő előtte nem nagyon nyert semmit bajnokság.Első szezonjában december elején a Chelsea a tabella első helyét foglalta el, és bekerültek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. Első trófeáját, a Ligakupát 2005 februárjában szerezte, mikor a csapata Cardiffban hosszabbítás után 3–2-re győzött a Liverpool ellen. A Chelsea tovább bővítette trófeáinak számát, mikor rekordok sorozatát felállítva 50 év után megszerezték újabb élvonalbeli bajnoki címüket.Bl döntő bajnokságok stb!Tehát a chelseat is felemelte! Intert szintén! Mindegyik edző csapatot volt képes építeni! Én így értettem h "kissebb csapatokkal" is képesek eredményekre!!!

Ismeretlen_108746 2011.05.23. 20:53:00

Ok, bocs, akkor félreértettem, én leragadtam a "kiscsapat kifejezésnél". Így már értem mire gondoltál.

gaborjuve 2011.05.23. 23:04:14

"! Egy olyan Real Madridot épített amelyet azóta sem tudott felűlmúlni senki! " De, a barca, de mint a szar úgy elkenné azt a realt.

Koni0572 2011.05.24. 14:48:19

Realt olyat nem épített senki nem másik csapatot!!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3392) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4171) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása