Új stadion, új csapat...

Ahogy közeledünk a szezon végéhez, egyre több pletykát lehet hallani a lehetséges nyári átigazolásokat illetően, így természetesen a Juventus háza táját sem kerülték el a különböző forrásokból eredő szóbeszédek. Ezeket foglaltuk össze, illetve egészítettük ki néhány olyan játékos nevével, akinek figyelembe véve a kor és az érték arányát, vonzó igazolásnak tűnhet.

A kapus poszt nem szorul jelentős megerősítésre, hiszen Buffon minden bizonnyal marad a Juventus játékosa. Manninger és Storari kiváló hálóőrök, de kérdés, hogy melyikük tud megbarátkozni a cserepad gondolatával.

A védelem már annál inkább megerősítésre szorul, főként a két szélen. Rengetegszer szóba hozták az Öreg Hölggyel a Hoffenheimben futballozó Andreas Becket, aki a védelem jobb oldalán csillogtatja tudása legjavát. Elképzelhető, hogy a védelem bal szélén az a Chiellini játszana, aki már a válogatottban is többször szerepelt ezen a poszton kifogástalanul. Így a két szélső védő adott lenne, bár a védelem tengelyében nem hangzik túl magabiztosan Barzagli és Bonucci neve. A PSG kiválósága, Mamadou Sakho jelentős minőséget vihetne a védelem közepébe, és egy 15-20 millió eurós ajánlat biztosan elgondolkodtatná a párizsiak vezetőit.

A jelenlegi csapat középpályája nem nevezhető feltétlenül csapnivalónak, hiszen amikor Felipe Melo a játékkal foglalkozik és nem az ellenfél testrészeinek átrendezésével, akkor kimagasló teljesítményt nyújt, ahogyan ebben a szezonban  a mérkőzések jelentős részében is tette. A jobb oldalon Milos Krasic kiváló játékos, bár a szezon második felére elfáradt. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a szerb egy fél idényt már lejátszott az orosz bajnokságban, amikor Torinóba érkezett. Egyedül Marchisio nem hozza a tőle megszokott formáját, bár Luigi "4-4-2" Del Neri sokszor nem is a posztján játszatja az olaszt. Martinez többször volt sérült, mint egészséges, és ha lehetőséget kapott, akkor sem tudott maradandót alkotni. Talán egy  mérkőzésen produkált jó teljesítményt, nevezetesen a Milan ellen. Aquilani teljesítményét és az érte kért 18 millió eurót figyelembe véve, elég kockázatos lenne megtartani, főleg ha azt vesszük alapul, hogy a Lyonban remeklő Bastos majdnem ugyanennyiért megszerezhető lenne. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a Juventus egyik célpontja a középpálya megerősítésére Javier Pastore lehet, aki egy 25-30 millió eurós ajánlattal, továbbá játékosok bevonásával elérhetővé válna. Mint ismeretes, a Palermo felfigyelt Amauri Parmában nyújtott teljesítményére, és szívesen látnák újra csapatukban.

A csatárok közül Matri, Del Piero és Quagliarella azok, akikre nem lehet panasz a teljesítményüket illetően. Utóbbi ugyan régóta maródi, de valószínűsíthető a maradása. Toni érkezését kételkedve fogadták Torinóban, de nem nyújtott eddig kiábrándító játékot. Ha a világbajnok csatár elfogadja, hogy nem kap mindig szerepet, akkor csereként még okozhat meglepetéseket az ellenfeleknek. Már többször összeboronálták a spanyol bajnokságban vitézkedő Giuseppe Rossi nevét a torinói óriással, aki 25 millió eurós vételárat tudhat magáénak. Rossi kiváló szezont fut csapatával, és rendkívül eredményes ebben az idényben. A 24 éves csatár hosszú időre megoldaná a Juventus problémáit. Végül, de nem utolsó sorban Alexis Sanchez is kiváló megoldás lehetne a Bianconeri számára, aki a maga 22 évével rendkívül magabiztosan játszik az udinei csapatban. Sanchez árát mintegy 20 millió euróra taksálják, ami nem tűnik magas összegnek a korát és a játékos minőségét tekintve.

A poszt megírására nem egy focis menedszer játék indíttatott minket, hanem az, hogy rávilágítsunk arra, ha továbbra is a játékosokon spórol a klub, továbbá kölcsönjátékosokból építik a csapatot, akkor annak eredménye egy újabb, a Juventus történelméhez méltatlan idény lesz. Ahogyan Puskás Öcsi bácsi fogalmazott: "Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr204653756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_164215 2011.05.05. 20:04:46

Lesz miről írni a nyáron, és remélhetőleg a vezetők a klub és a szurkolók javára tesznek pár fiatal kulcsjátékos megszerzésével, illetve egy valódi edző elcsábításával.

melákovics 2011.05.05. 20:24:02

hát nem is tudom, de azért a fentebb említett játékosok elég komoly pénzbe fájna a csapatnak, de hogy minőséget képviselnek, az tény. Én nem sírnék, ha pl Beck és nem Sakho, hanem mondjuk Clichy jönne, valamint én mivel Sahin valószínűleg megy a Real-ba, talán meg lehetne szerezni Xabi Alonso-t, mert akkor ott elég sok lenne a játék szervező. A csatársor pedig pompás lenne jövőre Fabio és a kis Alessandro góljaival kiegészülve. Nagyon pofás kis csapatot össze lehetne hozni. Azért mondtam Xabi Alonso-t és nem Pastore-t, mert a kis argentin még játékosok bevonásával is komoly összegbe fájna. Egy : Buffon Beck-Bonucci-Chiellini-Clichy Krasic-Melo-Xabi Alonso-Bastos Matri-Quagliarella kezdő, hát számomra elég sok örömkönnyet csalna a szemembe. Ezzel, meg persze a sérülések elkerülésével elég sokra vihetnénk. Én elsősorban a bajnokságra értem ezt. Mert au E.L.-ben csak akkor induljunk el, ha komolyan is vesszük, egyéb esetben csak teher.

Victor90 2011.05.05. 20:36:55

Buffon-Beck-Bonucci-Chiellini-Drenthe-Krasic-Melo-Montolivo-....-Q-Matri!Balszélső kivételével,nagyjából ezekre az új nevekre számíthatunk!

melákovics 2011.05.05. 20:57:55

Lehet, hogy ezért többen is meg fognak kövezni, de szerintem mind Aquilani-nal, mind Montolivo-nál jobb Pirlo. Csak sajnos idős már. De én inkább őt látnám, mint Montolivo-t. Aqua-val nem is számolok. De a bal szélre szerintem vagy Bastos vagy Dzsudzsák jönni fog. Mindenki döntse el, hogy melyiket látná szívesebben zebra mezben. De ha csak Drenthe jönne, akkor inkább én De Ceglie mellett szavaznék. A holland is kb annyit ér mint DC, leszámítva, hogy kerül valamennyibe. Én bal oldalra komolyabb nevet várnék, mint ahogy azért a felmerült nevek sejtetik. Csak az a baj, hogy minél jobban beleéljük magunk a lehetetlen kategóriákba, annál nagyobbat koppanunk majd.

Ismeretlen_170662 2011.05.05. 23:00:25

Csabi Alonso? Na persze csak ő kell ide.

Ismeretlen_170662 2011.05.05. 23:01:05

Ahogyan Puskás Öcsi bácsi fogalmazott: "Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci." Puskás ilyet nem mondott. Ezt csak kitalálták.

mikulalaci 2011.05.05. 23:08:02

Elvileg nem mondta,elvileg mondta. Ismerem a történetet, van, aki állítja, hogy elhangzott van, aki azt mondja, hogy nem! A történet realitásától függetlenül nagyon is igaz: "Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci." Főleg az utóbbi két év Juventusára!

Ruida 2011.05.06. 00:10:15

Na most mondtál hülyeséget. A Juventus-nál eddig sem az elköltött összegekkel volt igazán a gond, főleg 2009 nyarán... Remélem Giovinco visszatér, és akkor Dzsudzsák tárgytalan is... Bal szélre, védőnek kellene nagyon valaki, illetve a jobb oldalra is. Az ilyen Aguero-kat pedig el kell felejteni, mivel csatár poszton nincs gond, a pénz nem oda kell.

Dani 2011.05.06. 07:48:37

"ha továbbra is a játékosokon spórol a klub, továbbá kölcsönjátékosokból építik a csapatot, akkor annak eredménye egy újabb, a Juventus történelméhez méltatlan idény lesz"Sajnos a probléma itt gyökerezik és még idetenném az edzőn való spórolást is!Ezt kéne tudatosítani a fejekben és helyre lehet rakni a csapatot.Nyakig vagyunk a lekvárban ezeknek meg azon jár az eszük,hogy beszálljanak az F1-be!Komolyan mondom számomra ez érthetetlen szerintem az öreg Agnelli forgolódik a sírjában(szegény ha ezt látná..)

frenky 2011.05.06. 08:59:21

Kedves Juve szurkoló társaim! Ha én lennék a Juve elnöke, Marottát lecserélném MIKULALACI-ra. Ő tényleg jól látja a dolgokat, Így kéne egy csapatot felépíteni. Az igaz hogy tényleg vannak jó ötletei, de én még feltennék néhány embert az átigazoló listára PL: Falcao, Rolando, Hulk, Van der Wiel, Stekelenburg, Lloris, Vidal most hirtelen csak ennyi jutott eszembe. Szerintem azért ők sem lennének rosszak!!!

Ismeretlen_102246 2011.05.06. 10:38:45

Bastos, Pastore, Beck, valamint Q, Matri és Pepe (cserének) és kész a csapat. Már megint sokak elfelejtik, hogy nincs kreatív kp-nk és ezt a problémát világklasszis szinten nem a folyamatosan gyengülő Pirlo, a "soha nem lesz belőle nagy játékos" Montolivo, vagy Aquilani oldhatja meg, hanem Pastore. Érdekes, hogy milyen kevés ember számolnak vele, pedig 30-40 milla között elhozható és nem feltétlenül kell kifizetni az egész pénzt azonnal. Lehet három részletben is gondolkozni, ha a Palermonak sincs ez ellenére és akkor idén legfeljebb 13 misi Pastore.

Gio20 2011.05.06. 12:02:45

Sajnos a Palermo-t nem ilyen ostoba hozzá nem értők irányítják...

Drughi Di Bianconeri 2011.05.06. 15:20:03

hát igen...nehéz kérdés, de hogy ha tényleg kap a klub nyáron pénzt új igazolásokra , akkor nem szabad garasoskodni, nagyokat kell igazolni, igazi klasszisokat, én így képzelem el; jobb hátvéd posztra: Glen JOhnson(kiváló a támadások építéseiben, nagyszerűen ad be, gyors és technikás, ám magasak a fizetési igényei-lévén premier league játékos- és a védekezést nem oldja meg mindig olyan tökéletesen), Gregory VDW.(fiatal,aki a támadásokban és a védekezésben egyaránt jól teljesít,ugyanakkor,mivel fél Európa Őt akarja,nem hinném,hogy arrogáns holland lévén pont a JUVE-t választaná),Beck(soha nem láttam még játszani,így nem tudok róla nyilatkozni,fiatal,és talán tényleg beválhat,meg aztán nem hinném,hogy olyan irdatlan nagy összegbe kerülne),Ansaldi(akit talán leginkább favorizálok,hiszen Ő mindkét szélen egyformán jól játszik,szerintem vágyik egy Rubin Kazan-tól nagyobb klubra,és van olasz útlevele)végül Eboué(az ágyusok méltatlanul mellőzött játékosa,aki be tudja játszani a teljes jobb oldalt,igazán jó és szimpi játékosnak tartom,talán rábólintana egy ajánlatra,mivel londonban többnyire csak padozik,ezáltal simán 10 milla alatti összegért el lehetne hozni).Bal oldal: ide legalább 2 ember kell,de 3an is elférnének, Bastos mindenképpen kell,ha jön Ansaldi + mondjuk Eboué akkor megvan a szélső védelem is, cserének mondjuk jöhetne Dzsudzsák vagy Elia netán Vargas és akkor még ott van De Ceglie,aki talán visszatér a fejlődés útjára hosszú ideig tartó maródása után, középpályára maradhat igazából mindenki,Aquillani menjen amerre lát,Sissokonak többet kell szerepelnie,ha lenne rotáció (4-2-3-1,4-3-3,4-2-2-2stb) akkor lenne is módja sokkal többet játszani,Pastorera mindenképpen le kell csapni,ha nem mi,akkor vmelyik Milanoi klub csap le rá,vagy ami rosszabb leigazolja a 2 csicska spanyol csapat,és akkor vége a karrierjének, muszáj leigazolni,igazi vezér alak,nagyon tehetséges,kreatív és még csak 21 éves,és ugye mivel ligán belüli,ezért nem is számít,h.Argentin..Quaglia és Matri természetesen kell,továbbá Neymart is meg kell szerezni,ha már annyira hozzánk akar jönni, meg aztán ha ne igazoljuk le, nagyon bánni fogjuk,mikor néhány éven belül aranylabdás lesz,egy másik európai klubnál,Ő a jövő,csak úgy mint Pastore...véleményem szerint egy ilyen kerettel lehet esélyünk nem csak Bl-helyre,hanem végre arra is,h. újra harcban legyünk a Scudettoért,kb. 100-120 millió,ennyibe kerülne h. újra legyenek klasszisaink ?..és ennyi tulajdonosunk van,millárdosok személyében,akik nem áldoznak ennyit Európa egykori legsikeresebb klubjára ?...mindenek előtt azonban egy igazán szuggesztív edzőre van szükségünk,hiszen teszem azt jönnének az általam felsorolt játékosok,na del neri képes lenne őket is elcseszni..

blake11 2011.05.06. 15:28:14

Abban is bízok,hogy abba maradt végre a:"ez nem Real Madrid,a Juve sosem arról volt híres,hogy hatalmas összegeket adott ki játékosokra".Ideje pénzeket kiadni,vagy bye bye 2011-12-es szezon.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása