Kilátások 2011/12-re – Avagy ki az, aki megy és ki az, aki marad

A Juventus utolsó négy meccse rávilágít arra, hogy a klub igen csak mélységes válságot él át. Az idei bajnokság már elúszott, sőt a Bl-helyezés is elérhetetlennek tűnik. A változások már tavaly megkezdődtek, de a reformok még korántsem értek véget.

A Goal.com szakemberei elemezgették kicsit az Öreg Hölgy jövőjét!

 

Akik maradnak:

Kezdhetjük a felsorolást a csapat pilléreivel, Gianluigi Buffonnal és Alessandro Del Pieroval. Aztán azok következnek, akik az idők folyamán körben köréjük nőttek, mint például Giorgio Chiellini és Claudio Marchisio – akik egyrészt stabil tagjai a csapatnak, másrészt ők is csalódást okoztak az idei szezonban. Annak ellenére, hogy nem nyújt folyamatosan jó teljesítményt, Milos Krasić egyike azon kevés érkező játékosoknak, akiket a szurkolók elfogadtak. Azzal, hogy megfelelő benyomást keltett a rajongókban, kiérdemelte a csapattársak és a vezetőség bizalmát is. Ugyanez elmondható a fiatal Frederik Sorensenről, aki ugyan gyakran vét hibákat, mégis minőséget visz a csapat játékába.

A Juventus szurkolóinak bánatára a dicséretek itt be is fejeződnek.

Vannak játékosok, akik nagy pénzekért érkeztek a klubhoz és mivel magas fizetéseik veszteséget okoznak a Juventus kasszájában, vagy pedig mert nem rendelkeznek megfelelő szurkolótáborral, valószínűleg kénytelenek lesznek elhagyni jelenlegi csapatukat. Ilyen játékosok Felipe Melo, Jorge Martinez és Leonardo Bonucci.

Ha érkezik valamelyikükért egy megfelelő ajánlat, a klub feltehetően a veszteségek árán is kénytelen lesz megválni tőlük. Ugyanakkor megvan rá az esély, hogy kapnak még egy lehetőséget, hogy megtartsák helyüket a torinói alakulatnál. Ezen feltételek érvényesek Amaurira is. Andrea Barzagli viszont nem tartozik ezen játékosok közé és így ő alternatívája lehet a védelemnek a következő évre,  Paolo De Ceglievel egyetemben.

Azok a játékosok, akiknek véget ér a szerződésük a Juventusnál, valószínűleg el is fogják hagyni a Bianconerit. Ide tartozik Vincenzo Iaquinta, Fabio Grosso, Zdenek Grygera, Marco Motta, Simone Pepe, Momo Sissoko és Luca Toni.

Amennyiben a Juventus nem harcol ki európai kupaszereplést, úgy Marco Storari és Alex Manninger megtartása is luxusnak minősíthető. Persze ezeket a feltevéseket a nyári átigazolási időszak erősen befolyásolni fogja.

Idén jár le Hassan Salihamidzic szerződése, és a klubnak mérlegelnie kell Leandro Rinaudo kölcsönszerződési feltételeit is.

Akik biztosan távoznak majd:

Luigi Del Neri biztosan a távozók között lesz, mivel kijátszotta már minden kártyáját. Eltekintve a gyenge eredményektől, nem tudott alkalmazkodni, változtatni és nem nyújtott kellő segítséget a csapatnak a szükséges pillanatokban. Az edző rossz helyre érkezett rossz időben. Még ha sikerül is a csapatnak kiharcolni a kíván helyezést a tabellán, az ő munkássága a Juventusnál a szezon végén kétségtelenül véget ér.

Akik még kérdésesek:

Fabio Quagliarella, Alberto Aquilani és Alessandro Matri is nagy reményekkel érkeztek a torinói klubhoz. Az ő esetük abban közös, hogy bár többé-kevésbé teljesítették az elvárásokat a magas kivásárlási áraik (€ 16.5millió, € 16m és 18m €) kétségessé teszi a maradásukat. Bár a vezetőség 5 milliót már előlegként kifizetett Quagliarellaért, az év végi végleges szerződtetés mégis kérdéses marad. Aquilani nyújtotta talán leginkább az árához képest a legkevésbé meggyőző teljesítményt, így ő is valószínűleg vissza fog térni a Liverpoolba. Matrival kapcsolatban Giuseppe Marotta és Massimo Cellino közötti megállapodás még ismeretlen a maga részleteiben.

Annyi bizonyos, hogy ha a Juve meg is tartja Quagliarellat és Matrit, jól kilátásokkal indulna neki a csapat a következő szezonnak, de a vezetőségnek továbbra is keresnie kell egy új leendő ikont a támadó alakzatba.

Ugyanakkor Beppe Marotta sem biztos, hogy marad a klubnál. Ő úgy érkezett ide, mint egy Messiás, ám az eredmények nem igazolják, hogy ő lenne a legjobb választás. A vezérigazgatói képességei talán kétségbe vonhatatlanok, de volt néhány átigazolása, amelyek nem illenek bele a kirakós játékba.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr284653573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don Marotta 2011.03.14. 19:12:06

"Kezdhetjük a felsorolást a csapat pilléreivel, Gianluigi Buffonnal és Alexander Del Pieroval. " Most ez komoly? Alex a 4 góljával pillér? Buffon aki állandóan sérült pillér? De Melo aki az egész szezonban folytonosan a legjobbak között van nem az? Sőt, ha jön egy jó ajánlat, akkor el kell engedni????

Ismeretlen_114665 2011.03.14. 19:19:22

Érdekes, hogy Krasic helyzette mennyire hasonlít Diego-jéra szerintem detto ua. (Ezt csak érdekesség képpen) A kölcsön játákosokra nem lesz semmi lóvé... max talán 1-re (szerintem akkor Q-t vegyük) Don Marotta: Alex-et ne bántsuk neki a játékán kívül más szerepe is van a csapatnál (most nem ecsetelném) és annak is van oka, hogy miért szerzett kevés gólt... Forza Juventus! Ui.: most jönnek sötét idők a sorozatos rossz döntések (akár gazdaságiak is) most fognak beérni...

Ismeretlen_177028 2011.03.14. 19:21:11

Pillér = klasszis, legenda, ilyesmi. Nem csak a pályán, hanem az öltözőben is tényező játékosokat jelent. Amúgy én szerintem maradhatna: Buffon, Storari (pad); Sörensen, Barzagli (pad), Bonucci, Chiellini, De Ceglie (pad), Melo, Marchisio (pad), Aquilani, Krasic, Matri, Del Piero (pad), Quagliarella, Toni (pad) Érkező: Dzsudzsák és két minőségi szélső védő minimum

Juveboy24 2011.03.14. 19:21:19

Quagliarella és Matri két olyan játékos, akik egy az egyben el tudnak dönteni meccseket. Az összes többi csatár nulla hozzájuk képest. Del Pierot én már nem erőltetném. Nálam már nem szerepel a csapatépítési tervekben. Náha már-már hátráltatja a támadásokat azzal, hogy lassú és körülményes. Marchisio-t nem tudom miért erőltetik annyira... középszintű játékos, semmi extra. Gio ezerszer jobb játékos és elengedték. Akiket szerintem mindenképpen meg kellene tartani az (Krasic, Quagliarella, Matri, Melo, Chiellini, Bonucci, esetleg Buffon)

Don Marotta 2011.03.14. 19:21:46

"Azok a játékosok, akiknek véget ér a szezon végén a szerződésük a Juventusnál, valószínűleg el is fogják hagyni a Bianconerit. Ide tartozik Vincenzo Iaquinta, Fabio Grosso, Zdenek Grygera, Marco Motta, Simone Pepe, Momo Sissoko és Luca Toni." Jakesz, Momo és Grygera szerződése is lejár? Tudtommal Jakesz és Momo is 2013-ig a klub játékosa. De Grygerának is van szerintem még egy éve. Manninger és Storari pedig miért luxus? Mert ha Buffon kapcsán írtad volna, azt érteném, de pl. Manninger a klub legrosszabbul fizetett játékosa (Sorensen után), nem értem, h mi bajod vele...

asdasd 2011.03.14. 19:24:19

Egy nagy zagyvaság az egész cikk. A fordítás pedig csak ront rajta. Tele van fogalmazasi és helyesírási hibákkal. Ilyet a google fordító is tud. Legközelebb azért átolvashatnátok egyszer mielőtt bekülditek.

tomsz 2011.03.14. 19:38:44

A távozók táborával 1 névtől eltekintve teljesen egyetértek! És ez Melo! Marotta papa, Gigi Delnerivel együtt visszamehet a Samphoz, ott jók voltak! Jöjjön vissza a fekete angyal, Moggi, ő itt helyreteszi a dolgokat! És hoz egy értelmes vezetőedzőt is, aki szakmai kérdésekben ott vannak a toppon! Orvosi stábot is elzavarni, s helyére dolgukat értő szakemberek jöjjenek! Tudom tudom, nincs pénz, de ha már semmi sem segít, mi is vehetünk fel hitelt! Csak Agnelli úr is egy impotens a sok közül, s ha a dolgok továbbra is így folytatódnak, akkor Lazioval együtt el fogunk süllyedni, ha már el nem süllyedtünk! Mindenkinek további szép estét!

Alessandro 2011.03.14. 19:48:47

Az a helyzet, hiába is távozik a sok nem ide illő játékos, pénz hiányában a helyükre szintén csak ugyanolyan képességű játékosok érkeznek várhatóan. Ha Quagliarella és Matri is érkezik akkor szinte biztos hogy egy leendő új klasszis támadó nem jön a nyáron, Matrin azért elgondolkoznék a vezetők helyében, érdemes-e őt szerződtetni végleg.

Bogyex 2011.03.14. 19:57:16

Marchisio-t nem tudom miért erőltetik annyira... középszintű játékos, semmi extra. Gio ezerszer jobb játékos és elengedték. ezzel nem értek egyet..többet tett le az asztalra mint Gio,jobb játékos is. érdekes cikk sok dologgal nem értek egyet

Vialli 2011.03.14. 19:59:17

Toninak másféléves szerződése van ergo nem fog lejárni az év végén.

gasta 2011.03.14. 20:02:58

Több tartalmi hibát véltem felfedezni a cikkben (pl. szerződések...), ezért inkább nem írok rá semmit.

Ismeretlen_181235 2011.03.14. 20:09:43

asdasd: köszi :) Legközelebb esetleg rámutathatnál a fordítási hibákra is, ugyanis csak az építő jellegű kritikákat fogadom el. (esetleg küld el emilben) ;)

Cucu 2011.03.14. 20:10:51

De azért az Alexandert javítsuk már ki Alessandro-ra...

steven-h 2011.03.14. 20:21:50

Elég borzalmasra sikeredett cikk, nem is olvastam végig, pont elég volt addig hogy Alexander Del Piero...egy Juventus szurkoló, hogy írhat ilyet?!

Ismeretlen_181235 2011.03.14. 20:32:10

Cucu és steven-h: köszi, javítva és szégyellem is, hoghy pont kedvenc játékosom nevét néztem be. A "borzalmas" részre csak annyit, hogy nekem is bele kell még jönnöm, noo! :)

Victor90 2011.03.14. 20:38:30

Buffon,Chiellini,Melo,DP,Krasic..mozdíthatatlanok!Marchisio-ért nagyon oda van Zamparini,jó lenne a Pastore-s üzletbe belevonni!Q-t lefogjuk igazolni,Matri kérdőjel...!Motta,Traoré,Brazzo,Amauri,Grygera,Grosso biztos,hogy távozni fognak!Van 1 olyan érzésem Pepe-t megtartjuk!Martínez-t kölcsönadjuk,Almirón2!Fogalmam sincs kiket fogunk igazolni,mindennap új nevek vannak a radaron,majd kiderül idővel!

Victor90 2011.03.14. 20:40:42

Sissoko-t kihagytam,ő tuti távozni fog!

gasta 2011.03.14. 20:54:45

Nem szeretem kritizálni más munkáját, elnézést érte! Nem bántásnak írtam. Amikkel SZUBJEKTÍVEN nem értek egyet: -Sörensen színt visz a csapatba? maximum azért, mert nem olasz. Amúgy nem rossz a srác, de kell még neki pár év. -nem gondolom, hogy pl. Bonuccinak kurva magas lenne a fizetése, és tudtommal őt kedvelik a szurkolók. -Felipe Melo a csapat egyik legjobbja, mégis elengednénk? hülyeség lenne.... -új esély Amaurinak? hányadik lenne már? + ilyen fizuért amilyen neki van, már el lehetne hozni egy klasszis csatárt... -mi az, hogy Manninger és Storari megtartása luxus? ezzel sem értek egyet. -Nem tudom ki hogy van vele, Matri helyett másnak jobban örülnék, mert a 18 millió érte nagyon sok. a srác értéke kb 8-9millió, szal..... Ami nem szubjektív: -tudtommal Laquintának, Toninak, Sissokonak, Grygeranak nem idén nyáron jár le a szerződése. Én úgy tudom, mindenkinek 2012 nyarán....

Ismeretlen_170662 2011.03.14. 21:10:28

Bonucci nem megy el. Ez egy oltári nagy baromság. Matrit is szeretik a szurkolók. Ha van füled hallottad hogy ordibálták a nevét a szurkolók. Matrit és Quagliarellát megvenni. Amaurit Iaquintát Grygerát meg az ilyeneket eladni. Talán Melot is. Ő se lenne nagy veszteség. És hozzni egy balszélsőt és a védelem 2 oldalára egy egy bekket. De nem Mottákat. És egy rendes edző. Egyből jobb lenne a csapat. Meg ha úgy van zseton akkor kell egy védekező középpályás is ha Melo megy.

Victor90 2011.03.14. 21:17:25

Istenem!Itt sokan a Marson élnek úgy látom!Melo-t el kell adni?Úristen...a középpályánkon ő adja a csapatnak a stabilitást!Marchisio helyett kellett volna nekünk megvenni Makoun-t,de hát már mindegy azóta Angliába focizik,és azt nagyon gyorsan hozzá kell tenni,hogy valami 7-8 millio euro között volt az ára!Marchisio helyett eltudnék képzelni 1 M.Sissoko-t,Aquilani helyett pedig B.Valero-t!

frenky 2011.03.14. 21:23:53

Hát én csak annyit fűznék hozzá, hogy évek óta akkorákot igazolunk, RÖHEJES! Kapusposzt: Van 3 kapusunk, mehet mind. Buffonért jó lóvét lehet szakítani. Jöhetne Lloris vagy Stekelenburg. Védelem: Mehet Grygera, Motta, Rinaudo, Grosso, Szalihamidzsics. Jöhetne Bastos, Rolando, van der Wiel, Criscito Középpálya: Közepét nem nagyon bántanám de kéne egy igazi vezér mondjuk Gourcuff. Bal közepépre Pastore Támadók: Szinte mehetne mind, talán Quaglialerra és Matri maradhat, melléjük kéne G. G. Rossi, Hulk vagy A. Sanchez. Szerintem jó kis Juvénk lenne!

asdasd 2011.03.14. 21:24:20

ToTTy: Egy szóval sem említettem, hogy fordítási hibák lennének, csak azt mondtam, hogy a google fordító is hasonlót produkál. Tele van szórendi és helyesírási hibákkal. Ha már azt kérted hogy mutassak rá a hibákra, íme néhány: "Az ő esetük abban közös, hogy bár többé-kevésbé teljesítették az elvárásokat---->,ÁRUKmillióelőlegkénTvégleGes

Victor90 2011.03.14. 21:27:06

frenky!Köszönjük a hozzászólásodat,mehetsz Fifázni!

cd 2011.03.14. 22:01:54

storarit és melot biztos nem engedném el

devil-z 2011.03.14. 22:02:33

'Ugyanez elmondható a fiatal Frederik Sorensenről, aki ugyan gyakran vét hibákat, mégis minőséget visz a csapat játékába.' - én eddig olvastam el a cikket, gondolom a folytatás is hasonlóan színvonalas és valósághű.

ToMi015 2011.03.14. 22:39:17

A cikket félretéve Sörensenről csak annyit, hogy a maga 18 évével a dán bajnokságból érkezve is jobban teljesített mint Grygera vagy Motta a jobb szélen! Persze egy Juvéban senkinek ne az legyen a cél, hogy ezektől a játékosoktól jobban teljesítsen, de azért úgy gondolom, hogy egy picit lehetünk vele elnézőbbek, attól függetlenül is, hogy csak a mutatott játék és az eredményesség számít végső soron. Őt megtartanám azért, belőle lesz futballista! Az, hogy beérik e Juve szintre, azt nem tudom, de már most megragadhatna egy gyengébb Serie A-s csapatban. 18 évesen ez nem rossz, lesz ő még jobb is!

epaska 2011.03.14. 23:32:44

Hát...Véleményem szerint Del Piero nélkül, a Cesena ellen nem rúgtunk volna 2 gólt. Azt amit Del Piero tud, egy csatárunk sem tudná megcsinálni jelen pillanatban, talán csak Quagliarella.

Ruida 2011.03.14. 23:47:21

Én akkor lennék a legboldogabb ha áttérnénk a 4-2-3-1re. Amikor azzal a felállással mentünk 1-2 meccset, azok voltak a legszebb meccseink az elmúlt években, meg amúgy is szimpatikus hadrend. A védőkről nem ejtenék szót, csak annyit, hogy kell két szélső. Középpálya tengelye már kész: Melo, Marchisio, Sissoko, Aquilani?! Támadó kp-sok: Krasic, Giovinco(ha visszahoznák), Martinez, DP, Quagliarella (bevethető ezen a poszton), és nagy igazolás lenne Sanchez Az egy szem csatár posztra pedig maradna Matri, ha úgy adódik lehet játszatni ott Quagliarella-t, cserének meg Iaquinta és kész. Túl sok igazolás sem kellene, a kölcsönjátékosok közül kell 1-2őt megtartani, Sanchez+2 védő.

Juve91 2011.03.15. 00:39:52

Na srácok hol is kezdjem. Véleményem szerint addig nem leszünk igazi nagy csapat még 1 értelmes irányitónk nem lesz. nézzétekcsak meg a mai sztárcsapatokat. mindegyik irányitoval játszik szinte. Buffon ??? Bonucci Chiello talán Traore Melo Krasic Marchisio ????? Quaglia ???? Ha Traore helye is kérdőjeles akkor ide 4 klasszist kell igazolni ami reménytelen. én 90% ra mondom h az uj stadionunkban is 1 csőd idény fog kezdődni!

juve91 2011.03.15. 00:41:54

Ha nemakarunk nagy pénzben gondolkodni akkor 2-3 szezonra megvehetjük fillérekért Di Natalet aki tavaly is 30 at lőtt idén még többet fog.....

jónásmacska 2011.03.15. 10:03:11

"Ha nemakarunk nagy pénzben gondolkodni akkor 2-3 szezonra megvehetjük fillérekért Di Natalet aki tavaly is 30 at lőtt idén még többet fog....." ...és tavaly is röhögve utasított el minket, idén még jobban fog röhögni.

Gyurika 2011.03.16. 06:55:40

Nem tudom, hogy ez egy lefordított cikk lehet-e, vagy magánvélemény, de elég érdekes, hogy finoman fogalmazzak. Azt nem igazán tudom felfogni, hogy Sörensen hogyan tud minőséget vinni a játékba? Vagy milyen játékba? Vagy milyen minőséget? Az egyik leggyengébb játékosa a Juventusnak és engem nem különösebben érdekel, hogy 18 éves. Akkor ne rakják be. Ennyi. A másik, hogy nem látom Felipe Melot azok között, akiknek biztos a helye. Érdekes módon mindenki kritizálja, de amióta megjött, talán 1 db meccset kezdett a padon, amikor egészséges volt, és nem volt eltiltva. Ez azért sokat mutat. Hogy Gordon Ramsay-t idézzem: ő az egyik legjobb a rosszak között. Csatárt viszont kell igazolni, ez a Q - Matri kettős kevés lehet, inkább egymás cseréjeként tudom őket elképzelni. Mármint Q váltsa általában Matrit persze. Viszont ez az a rész, ahová klasszist kell igazolni, nincs mese. Továbbra is várom Agüerot, valami csoda folytán meglehet. Vagy Drogbát, aki 31 évesen is a legjobbak között van (és ha a Chelsea viszi el Agüerot, akkor Drogbának nem lesz maradása). És a szélső-védő posztokra is muszáj lesz hozni valakit, jobbra ott lehet Cassani, van der Wiel, balra meg nem is tudom... Stefan Radu alkalmas lehet. A középpályával nincs gond szerintem, az Európában is klasszis, csak sajnos a többi csapatrész gyenge. Viszont egy jó szélsőt elképzelnék még, továbbra is tartom, hogy Dzsudzsák elférne ebben a csapatban. Tehát nálam az ideális 11, jövőre: Buffon - Cassani, Bonucci, Chiellini, Radu - Krasic, Melo, Marchisio, Dzsudzsák - Agüero, Matri. Tartalék: Q, Martínez, De Ceglie, Giovinco, Immobile, Del Piero, Barzagli, Grygera, Sissoko (tartsuk meg, könyörgöm), Manninger (Storariból pénzt lehet csinálni).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása