Giovanni Rossi: "Nagyszerű 2010-es év, és készen állunk az új kihívásokra"

Giovanni Rossi, a Juventus Ifjúsági Részlegének menedzsere egyfajta féléves analízist tartott. A számok és dátumok részéről egy nagyon intenzív hat hónapon vagyunk túl, az ő nyári érkezése és karácsony között a Juve fiataljai sokat ünnepelhettek.

Giovanni Rossi

A most véget érő évre érdemes emlékezni. A fiatal csapat tagjai megnyerték előbb a Viareggio-i tornát, majd az Allievi bajnokság fináléjába jutottak, mégis, a legfontosabb a legtöbbjük számára a nagycsapatban való bemutatkozás volt. Ez egy szép, hosszú lista, amely folyamatosan bővül: Giandonato, Buchel, Boniperti, Giannetti, Camilleri, Libertazzi, Liviero és Sorensen, és a dán fiú jelenleg is az első csapatban szerepel.

Ezek nagy büszkeséggel töltik el az egész Ifjúsági Részleget és különösen Giovanni Rossit.

"A fiúk fejlődése alapvető fontosságú. Az elmúlt időszakban szerencsére megvolt a lehetőségünk, hogy több fiatal is bemutatkozzon az első csapatban. A Juventus mezét nehéz viselni, de látva a fiúk karakteres játékát, ez nagy megelégedettség számunkra. Remélhetőleg a jövőben többük is hasonlóan fog szerepelni."

Amennyiben a 2010-es év pozitívan kerül be az évkönyvekbe, az újév még fényesebbnek néz ki. Minden lehetőségünk megvan az ismétlésre.

"Az Ifjúsági Részlegnek két feladatnak kell megfelelnie. Egyrészt edzeni a fiatalokat, másrészt mindent bevetni minden egyes versenysorozatban, amelyben részt veszünk. Ahogy a mi Elnökünk is állandóan mondja, a győzelem a klub vérében van, és már a fiatal játékosaink is tisztában vannak ezzel."

"Mindannyian, akik az Ifjúsági Részlegen dolgozunk, tudjuk, hogy továbbra is fejlődnünk kell és fogunk is. Egy olyan egyedülálló intézményben dolgozni, mint a Juventus Center Vinovóban, mindenki számára biztosan bátorító. Nagyon előnyös, hogy az összes csapatot az ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani, ilyen közel a felnőtt csapathoz."

Karácsony és újév már nagyon közel van. De az Ifjúsági Részlegnél már új évet írnak. A jövőre figyelnek. A jövőre, ami a 2010/11-es szezon második féléve. Valamint a további jövőre is. Azért, hogy minden nap egyre több Bianconero legyen.

"Mi bizalomteljesek vagyunk. Nagyon sok játékosunk van, aki 1993-ban született, készen arra, hogy feltűnjenek. Idén nem sok lehetőségük volt, hogy megmutassák magukat, mivel a Primavera kerete nagyon mély. De a következő szezontól kezdve biztos vagyok benne, hogy hallani fogunk róluk!"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr324653277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása