A hét kérdése

A hét kérdése

Az elmúlt időben egy kicsit eltűnt a blogról "A hét kérdése"-rovat, de ennek ezennel vége. Mármint az eltűnésnek.

Így, 2010 végén, azt hiszem aktuális egy kicsit górcső alá venni a csapat elmúlt féléves teljesítményét. Mint tudjuk, nyáron nagytakarítás ment végbe Torinó nemesebbik felén, amelynek keretén belül több mint egy kezdőcsapatnyi játékos távozott, és ugyanennyi érkezett a csapathoz.

Álljanak itt a tények az elmúlt fél évről: a Juventus július vége és december közepe között 27 tétmérkőzésen lépett pályára. Ezeken 12 győzelem, 13 döntetlen és 2 vereség a mérleg, 45-25-ös gólkülönbség mellett.

A Bianconeri a szeptember 23-ai Palermo elleni, hazai pályán elszenvedett vereség óta, minden sorozatot ideszámítva, egy 18 mérkőzéses veretlenségi sorozatot tudhat magáénak.

Tehát, így, szűk 6 hónap után milyennek értékelitek a Juventus teljesítményét július óta? A nagy csapatátalakítás után ennyi volt elvárható? Esetleg túl- vagy alulteljesítette a csapat az elvárásokat? (Itt most konkrétan csak a játékosok, illetve az egész csapat teljesítményének értékelésére vagyok kíváncsi.)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr414653270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puding 2010.12.21. 19:32:13

A bajnokságban egyértelműen pozitív csalódás eddig a csapat. Simán versenyben vagyunk a scudettoért, és jó meccseket játszunk! Az Európa Liga viszont hatalmas blama. Egy Salzburgot és Poznant nem megverni az elfogadhatatlan. Elhiszem én, hogy a fiúkban nem igazán égett a tűz ettől a kupától, de ezen a fronton számomra alulteljesítettek, sima továbbjutást vártam. Az új fiúk közül Quagliarella lett az abszolút kedvencem! (Azért nem Krasić, mert ő már régóta kedvenc :))

gasta 2010.12.21. 19:32:47

Szerintem abszolút pozitív a szereplés. Nyáron nem kellett ide Benitez papa, Del Neri és Marotta remek munkát végzett. Az igazolások többsége remek volt, és hát össze is kellett szoknia a csapatnak, és ugye tudjuk, ez nem kevés idő. Régóta nem láttam ilyen küzdést, hajtást, győzni akarást a srácokban, mint amit előadtak az utóbbi hónapokban. A döntetlenek mellett pedig azért egy-kettő rangadót azért behúztunk. Jó úton halad a csapat, remélem idén sikerül valamit nyerni. Ha nem idén, akkor jövőre, elvégre Alexet nem lehet utolsó éveiben kupák nélkül hagyni:) Ut.Ahogy múltkor elolvastam egy belinkelt cikket a klub gazdaságáról, rájöttem, hogy a vezetőség is kiváló munkát végez. Ráléptünk a jó útra, és szerintem a siker csak idő kérdése.

Ismeretlen_125576 2010.12.21. 19:34:16

Akkor álljon itt az én véleményem: Röviden az a véleményem, hogy a csapat nagyjából úgy teljesített, ahogy a nyári átalakítás után várható volt. Legalábbis én nagyjából ilyen helyezésre számítottam. A játékkal az elején, ill néhány meccsen voltak problémák. Az elején egyértelmű, hogy a sok új játékos még nem ismerte eléggé egymást, ill. a szezon közben is előfordul, hogy egyszerűen rossz napot fog ki a csapat, fognak ki a játékosok, így ez előfordul. Mostanra azért az a veretlenségi széria nem rossz, a csapat teljesítmény elért egy bizonyos, mondhatni biztos szintre. Most már ennél a szintnél alább nem szabadna adni, még jobban össze kell szoknia a csapatnak, és lehetőleg még több győzelmet aratni, mert jó-jó ez a veretlenségi széria, csak azért egy kicsit sok a döntetlen a győzelmek mellett. Amennyiben ebben tud fejlődni a csapat, akkor véleményem szerint meglesz a dobogó.

tudojuve 2010.12.21. 19:42:52

Kambuccal egyetértek. Az teljesen hihetetlen számomra, hogy az ominózus Palermo elleni hazai meccs óta nem találtunk legyőzőre. Amint látszik, a döntetlen feltűnően sok, pár éve az Inter produkált hasonlót. Ennek oka általában a csatárprobléma, egy-két esetet kivéve (pl.: Lech Pozan). Összességében elmondhatom, hogy ilyen szereplést vártam, az új játékosokkal elégedett vagyok, de legjobban nekem a Marotta-Deln NEri kettős tetszik, akármennyire is szídják itt sokan. De lehet csak azért, mert Secco és az utóbbi pár edzőnk szépen lehúzta az elvárásaim.

Diego2889 2010.12.21. 19:55:33

én nekem kettős érzésem van. egy részt tetszik a csapat játéka és hozzáállása, viszont sok az elszórakozott pontok száma. 10 ponttal simán több lehetne a csapat neve mellett ha fejben minden oké az utolsó percig. remélem erősítünk már télen is, de nyáron jelentősen. Idén a 2.vagy 3. hely reális lehet ugy gondolom. Jövőre meg kell célozni az 1. helyet. Forza Juventus

Lord Viktor 2010.12.21. 20:04:36

Én már annyiszor írtam le a véleményem, különböző cikkekben (sajnos néha OFFolva), hogy nem hiszem, hogy ismételnem kellene, azok akik rendszeresen olvassák a blogot, tudják. Jó úton haladunk, vannak bukkanók rajta, de szerencsére elértünk egy olyan szintet, ahol a döntetlen a csalódást keltő eredmény. Hiszem, hogy a csapat (ha jól igazolunk a télen) versenyben lehet a scudettóért, de ha nem lesz meg, akkor sincs semmi vész, a dobogó szerintem csont nélkül meglesz. Az EL miatt nem keresergek, jobb, hogy hamarabb kiestünk, hamarabb elfelejtjük :) Az olasz kupát viszont nagyon jó lenne megnyerni végre :) Szóval mindenképpen pozitív. Negatív oldalon csak annyit tudok mondani, hogy sajnos sok gyengébb játékos van a keretben, a rossz benne az, hogy sokan közülük hasonló poszton játszanak, így a legerősebb kezdőcsapatunk sem elég ütős. De ezt télen, majd nyáron orvosolni lehet. Amauri, Grosso és Brazzo hármasra élből azt mondom, hogy mehetnek, De Ceglie, Grygera és Iaquinta cserének maradhatnának, Motta, Martinez, Pepe és Traoré számomra kérdés, hogy tudnak-e fejlődni, és az eddiginél jobb teljesítményt nyújtani. Szóval, csak így tovább vagy még jobban és Forza Juve

Juve... 2010.12.21. 20:16:58

Tavalyi szezonhoz képest csak elégedettek lehetünk. Nem bánom h kiestünk az EL-ból de azárt illett volna továbbmenni... a veretlenségi soruzatunk eddig nagy pozitivum számomra és bizom benne h ez kitart a szezon végéig Quagliarella teljesitménye nagyon meglepett pozitivan csalodtam benne Storarit is megemliteném mivel nagyon jól helyettesiti Buffont minden tiszteletem Krasice mivel h ő kijelentette h csak a Juveban akar játszani és visszautasitotta a Man.City-t pedig biztos h nagyobb fuzetést kapott volna náluk nem gondoltam volna h ilyen jól fog játszani ilyen odaadással egyszer még Juve ikon lehet belőle a meccseinket sokkal élvezetesebb nézni mivel már nem az a sz@ar focit játszuk veszélyesek vagyunk a kapura viszonylag eddig minden meccset uraltunk (bajnokságban) a sok döntetlennel nem vagyok megelégedve mivel a szezonban elért 7 döntetlenbő akár 4 meg is nyerhettünk volna ha van egy kis szerencsénk mondhatni 70%-ban elégedett vagyok a látottakkal remélem jövöre elkerülnek minket a sérülések és szépen fejezzük be a szezont Forza Juve!!!

cs4szi 2010.12.21. 20:27:33

Nem teljesített rosszul a Juve, csak túl sok döntetlent játszott. Az EL-ben csalódtam bennük. A tavalyi rémálom miatt sztem elégedettek lehetünk.

Ismeretlen_149085 2010.12.21. 20:42:20

Mutatott játékkal kapcsolatban igen, eredményeket tekintve nem teljesen. Ahogy már említve lett, sok pontot hullajtottunk el olyan meccseken, amiken jók voltunk, sok a döntetlen, de a veretlenségi sorozatnak is köszönhetően kialakult egy masszív csapat. Innen kellene továbblépni a következő fél évben, és győzelmi sorozatokat produkálni. Szezon elején 2., 3. helyre vártam a csapatot, ehhez képest jól állunk, az az érzésem, hogy a Lazio nem fogja tartani végig a lépést, de a Napolinak se fog bemenni mindig a 95. percben egy gól. Viszont a Roma jön fel, és még az Inter is elindulhat felfelé, úgyhogy parázs kis tavaszt várok :) Az EL-szerepléssel kapcsolatban nagyon vegyesek az érzéseim, nem tudom eldönteni, jó-e, hogy kizúgtunk, mert alapvetően nem izgatott a sorozat, de ilyen ellenfeleket mégis csak illett volna megelőzni.

Marchisio 2010.12.21. 20:44:02

Véleményem szerit jó munkát végzett Del Neri. Sajnos egyes problémák miatt nincs módja a szurkolók nagy részének nézni a meccseket, de azért nekem is sikerült elkapni pár mozzanatot egy kocsmába vagy az interneten. Egy karakteres csapat ez a Juventus amely jó játékot játszik, az átalakítás után ez egyértelműen pozitív félév, az EL-ért valóban kár, de a bajnokságban helyén van a csapat. Valóban kell 1 klasszis csatár, és szerintem még meg kell erősíteni máshol is a keretet. Fontos lenne még egy jó balszélső, és erre a posztra én Dzsudzsákot várnám, de valszeg nem lesz belőle semmi. Buffon visszatérése is erősítést jelent mindenképpen. Remélem mindenki jól szerepel majd, és bajnokok lehetünk, megérdemelné ez a csapat!

Ismeretlen_137164 2010.12.21. 20:45:02

A kerethez képest teljesíthettünk volna jobban is ,de igazábol panaszunk nem lehet,mert még jó néhány játékost kellene lecserélnünk! Ha a többi nagy csapat nem szerepel ilyen silányan akkor sokkal hátrébb is lehetnénk a szünetben... Érkező játékosok közül Krasic, Mr Q, Aquilani,Storari,Bonucci,Felipe Melo (aki ujjászületett) teljesítménye lenyűgöző!!! A többi érkező csak töltelék,cserepadra(sem)való! Amauri,jaquinta,De Ceglie,Grygeira,Traore,Grosso, Motta egyszerüen nem juve szintű játékosok! Martinez ,Sissoko,Alessandro Capitano,mindenképp meg kell tartani!!! Venni kéne télen! Vargas,vagy hasonló képességü bal szélre, Mr Q mellé egy jó csatár(nem írok nevet mert nem vagyok edző,vannak akiket szívesen látnák,de olyanok is akiket nem) És 2 szélső védő!!! Ezek nélkül nincs esélyünk trófeára!!! Röviden ennyi Forza Juve

Victor90 2010.12.21. 20:59:08

Nekünk az Európa Liga csak púp volt a hátunkon,örülök neki hogy kiestünk!Miért is??Szerintetek a semleges szurkolók szemében,a Juve úgy tudja visszanyerni a presztízsét,hogy ilyen Arisz,Poznan,S.Praha ellen diadalmaskodna a csapat?Hát nem!A Juve akkor fogja visszanyerni a presztízsét,ha a Bl-be a 4-8 között 1 Real,1 Barca,1 Mu ellen diadalmaskodunk!Bajnokságba nagyon jól állunk,nekem eddig hatalmas meglepetés a csapat,igaz,hogy kicsit sok a döntetlenünk de eddig 1 rossz szót nem szólhatunk a jó átlagos edzőnkre!Januárba ha igazolunk a hiányposztokra,akkor meglehet az első 3!!!

Ismeretlen_171812 2010.12.21. 21:35:55

Nagyon megijedtem amikor megtudtam, hogy Luigi Del Neri lesz a Juventus mestere, és Guiseppe Marrottával kapcsolatban is voltak kétségeim, de mindkettejükben kellemeset csalódtam. Marrotta nyáron nagyjából jó embereket hozott, elégedett vagyok az igazolásokkal. Remélem januárban sem lesz ez másképp, bár az ilyen Matri és Schelottoktól kicsit tartok. Ezt most hagyjuk is, majd február első hetében kitárgyaljuk. :P Del Nerire szerintem senkinek sem lehet panasza. 12 győzelem, 13 döntetlen, 2 vereség. Nem akarok sokat mondani, de én a 27 meccsből körülbelül 18-20-at végig néztem, és az a véleményem, hogy a sok döntetlenről nem Del Neri tehet. Illetve, ha lett volna egy jó befejező játékosunk az Európa Ligában is, akkor most nem 6 döntetlennel, hanem 4 győzelem, 2 döntetlennel lehetnénk csoportelsők. Szerintem a védelmünk tűrhető, sokat fejlődött szeptember óta. A támadó játékunk viszont pontatlan, bal oldalra kellene még egy Krasic, előre pedig egy „törtető” befejező játékos, mint Pippo volt, vagy Ibrahimovic/Eto’o. Erre akár Adebayor, akár Benzema vagy Dzeko is megoldást jelenthetne. Akiktől többet várnék, az Amauri, Aquilani, Iaquinta, Marchisio, Sissoko és Pepe. Nekik túlságosan is hullámzó a teljesítményük, néha vannak jó megmozdulásaik, néha pedig elkeserítőek. Istennek hála, hogy Aquilani hullámai mostanában egyre magasabbak. Ez jó jel. Lanzafame, Martínez… hát, remélem bevonjuk őket valami jó businessbe. Lanzafame még csak-csak, de Martínez szerintem nem teljesített jól. Storari szeptemberben egyszerűen képtelen volt a kezében tartani egy labdát is! Nagyon nem szerettem! Ha kapura lőttek, ha beíveltek egy labdát és megkellett mozdulnia, egyszerűen kijött és beleöklözött a labdába, ebből több gólt is kaptunk. Mostanra megtanították neki, hogy a labdát célszerű kézben tartani és el is kezdett egy normális kapushoz méltóan teljesíteni, csak így tovább! A többi játékosunkal nagyjából elégedett vagyok, Storarit is ide értve. A bajnokságban szerintem egész jól szerepeltünk, a legutóbbi döntetlent leszámítva. :P Az EL katasztrófa volt, sokkal többet vártam mindenkitől. A Salzburgot és a Lech Poznant a Primaveranak is vernie kéne! Sebaj, majd jövőre. :/ Reményeim szerint legalább a dobogón végzünk a bajnokságba, egy kupa győzelemnek, pedig nagyon örülnék. :) Hát, ez lehet egy kicsit hosszú lett, de legalább mindenről írtam. :D

Tony 2010.12.21. 23:18:24

A legfontosabb dolognak a stabilitást tartom,amit sikerült végre megszerezni. Ez azonban még kevés. Ahogy már én is leírtam párszor a statisztikai adatok alapján sajnos sokkal nem járunk előrébb,ezen kár vitatkozni,mert tény kérdés. A bajnokságban az előkelő pozíciót főleg a nagycsapatok meggyengülése miatt lehet tartani. A csapat továbbra is képtelen zsinórban meccseket nyerni és rengeteg a döntetlen. A keret további erősítésre szorul több poszton is,amivel mindenki tisztában van. A csatárposzt jelenleg egy kiesés ellen küzdő csapatéval egyenlő. Minden esetre az alapok jónak tűnnek,az irány is jó,de 1 plussz dolog nagyon hiányzik ahhoz,hogy igazán esélyes legyen a csapat bármire is.

blake11 2010.12.22. 00:48:46

Habár mindenki optimista,amit már én nem mondhatok el magamról.A Juvénak már rég nem itt kellene tartani,hanem sokkal előrébb.3 éve feljutottunk és hány évet is mondtak mire lesz ismét JUVE a JUVE.. Ez a negyedik év és csak egy berlusconi kupát tudnak felmutatni,persze könnyű a dolgokat optimistán nézni.Amire ez a csapat kiépül és amire leváltják Del Nerit(mert idővel lefogják egy-két év)az megint egy 3év.Hát igen ez a nagy büdös igazság.De ne legyen igazam. A bajnokságban sem állnánk ilyen kedvezően,ha a helyzet hasonló lenne a tavalyihoz.És azon sem lepődnék meg ha tovább jönnének a döntetlenek,hiába nem kaptunk ki mit tudom én mióta,ez lényegtelen nyerni kellene.. Szal az út amin haladunk meglehetősen döcögős.

Bianconeri 2010.12.22. 09:14:24

Hát DN-től én is féltem egy kicsit, de abszolút pozitív képet kaptam róla, nagy taktikus :) Marotta sok bírálatot kapott, de 1-2 kivételtől eltekintve bejöttek az igazolásai. Annak kifejezetten örülök h pl. Zebinát eltávolította, Grossot is próbálta, szóval rájött h van itt selejt, aki nem idevaló. Tény h rengeteg a döntetlen, de a tavalyi évhez hasonlítva nekem inkább az az érzésem h a csapat határozottan fejlődik, minthogy visszafejlődik(lásd: Bayern meccs és ami utána ment év végéig). Végre van játékunk, viszont a center poszt határozottan lyukas, oda télen mindenképpen kell egy meghatározó játékos(értsd: nem Amauri). Meg ha egy szélsővédőt is hozunk, azért nem haragszom meg!(pl. Schelotto, ha rá ott számítanak, vagy Cassani...)

G.G.B 2010.12.22. 10:00:22

Ez a csapat ugyanannyit tud mint tavaly, semennyit! Csak az a helyzet, hogy az inter és a róma rosszul kezdett, ezért vagyunk ilyen "előkelő" helyezésen! A bajnokság második felére sajnos feljönnek a 2-3 helyre és ha nagyon nagy szerencsénk lesz, akkor a Napolival és a Lazioval versenybe lehetünk a 4. helyért. Ennél előréb szint biztos vagyok hogy nem végzünk, de lehet hogy megismételjük a tavalyi nagy produkciót!!! A fő oka ennek a gyenge eredménynek hogy 5 valamire való játékosunk van (chiellini, bonucci, Buffon, f. melo, krasic) ennyivel pedig csak középcsapat lehetünk. A második ok, hogy a kiscsapatok ellen nem tudjuk hozni a meccseket, nagyképűen megyünk fel a pályára "hogy mivagyunk a juventus" nyerünk símán, és jön a nagy kopppp. Utána a hü***e nyilatkozatokkal takaroznak "egységesek vagyunk" "a mutatott játék a fontos nem az eredmény(?)". Összefoglalva ha nem erősítünk min. 2-3 remek játékossal a télen, akkor nagyon nagy szerencse kell a 4 helyhez! És ha az meglesz akkor kevés lesz nyáron 2-3 játékos, 4-5 kell hogy bejussunk a BL-be és ne verjen ki egy bundesliga csapat a selejtezőben. Ha pl. a Mainz-al játszanánk ezzel a kerettel a selejtezőn, nem sok esélyünk lenne a BL-re.

Ismeretlen_150170 2010.12.22. 10:32:35

Én mindennel elégedett vagyok! :) Eddig működik ez az új koncepció és egyáltalán végre van valamiféle koncepció. Ez egész klub működése elindult egy olyan írányba ami nekem nagyon szimpatikus és úgy gondolom pár év múlva mi leszünk az etalon más csapatok számára mert az teljesen elfogadhatatlan hogy egyes csapatok mekkora adósságokat halmoznak fel és hogy játékosok milyen pénzekért váltanak klubbot és mekkora fizetési igények vannak! Az "olaszosítás" is remélem be fog válni mármint reménykedem hogy Platini-ék korlátozni fogják az egy csapaton belüli "légiósok" számát. Ha nyáron valaki azt mondja hogy félévkor csak 5 pontra leszünk lemaradva a listavezetőtől hitetlenkedve fogadtam volna de most úgy gondolom hogy legalább 5 ponttal kellene vezetnünk a bajnokságot! :) Hiába evés közbe jön meg az étvágy! :) Bosszús vagyok a sok döntetlenért de leginkább azért hogy Amauri és Jaki maradt és nem jött még egy csatár Q mellé, szerintem ez az egy amit Marottáék nem oldottak meg a nyáron de télen még orvosolhatják egyszerűen nem gondolhatják komolyan ezt a Jaki-Amauri féle dolgot, nem idevalók. Télen mindenképpen kell egy befejező csatár mert pl. ha Q kidől akkor szerintem ugrott az egész bajnokság a bl, mert nincsenek csatárjaink. Összességében egyértelmű hogy pozítivak a változások a Del Neri-Marotta duó eddig hozza ami elvárható volt tőlük és ne felejtsük el hogy újra egy Agnelli írányítja a csapatot ami szerintem garancia a sikerre.

Ismeretlen_171812 2010.12.22. 12:20:56

blake11: Tényleg nem kötekedni szeretnék, de szerintem a 13 döntetlenünkből 10-et simán nyerhettünk volna, ha van egy normális csatárunk, illetve ha Quagliarella játszhat az Európa Ligában. Tudom, hogy ott van a "volna" és a "ha" szó, de akkor is, én bizakodó vagyok. Szerintem sokkal ütőképesebb a csapat, mint a 09/10-es szezon végén.

harciretek 2010.12.22. 20:52:46

Volt már rosszabb, de lehetne jobb is! Nyár végén én simán kiegyeztem volna egy ilyen félidei helyezéssel. Sok embert kicseréltünk és nem voltam meggyőződve róla, hogy ez jó lesz, de az érkezők többsége megtalálta a helyét: Bonuccinak, Krasicnak, Aquillaninak helye van a kezdőben. Ha hozzájuk számoljuk Buffont, Chiellinit és Felipe Melot akkor van 6 játékosunk, akinek megkérdőjelezhetetlen helye van a csapatban. Jobbhátvéd poszton Sörensen engem meggyőzött, védekezésben szerintem magasan jobb a vetélytársainál, ha Krasic van előtte akkor ez az oldal meg is van oldva. Balhátvéd poszton De Ceglie jó lenne, de ha ennyire sérülékeny, akkor kell a helyére valaki, tavaszra én még adnék egy esélyt ezen a poszton a meglévőknek. Nálam maradt 3 lyukas rész a csapatban. Balszélsőink és csatáraink egy jó csapatban erős cserének számítanának. Télen én a balszélső posztot oldanám meg. Nagyon kéne oda egy Krasic kaliberű játékos, mert hihetetlen mennyire egyoldalas a csapat. A játéktudása alapján Dzsudzsák akár jó is lehetne, de nem vagyok biztos benne, hogy a mentalitása olyan, amire egy Juventusnak szüksége van. Nem tudom, képes lenne-e harcolni a csapatért, illene-e ebbe a családba. Pl. egyfolytában olyanokat hangoztat, hogy a spanyol ligában akar játszani, holott ha van egy kis esze tudja, hogy Barca-Real kezdő nála szóba sem jöhet. Ha Sevilla, Atletico Madrid, Villareal szintű csapatok neki nagyobb lehetőséget jelentenek egy Juventusnál, akkor el kell őt felejteni! Viszont ha csak a játéktudást nézném, akkor Dzsudzsák és a Juventus tökéletes választás lennének egymás számára. Ha nem ő, akkor nem tudom, ki jöhetne szóba erre a posztra, aki jó és mozdítható. Épkézláb csatárt szerintem télen nem tudunk igazolni, ezért muszáj bízni, hogy Q tudja tartani jó formáját és a többiek összekapják magukat. Én a csatárposzton inkább nyárra tartogatnám a nagy fogást (Dzeko, Benzema)! Összességében az eddig látottak tetszenek, bár a tavalyi leszereplés után kicsit félek, hogy erőn felül teljesítünk és kipukkadunk, de azzal nyugtatom magam, hogy a mostani állapot a természetes és a tavalyi produkciónál mostantól csak jobb lesz! Ennyit a csapatról. Azt még el kell mondanom, hogy a legkellemesebb meglepetés nekem Del Neri! Nem vártam hogy ilyen jó lesz! Szerintem jó ha egy edző jó értelemben "megőrül" a pálya mellett (pl. Mourinho módjára), tudja motiválni a játékosait, van határozott elképzelése és taktikája! Csak így tovább! Összességében bizakodva várok egy új balszélsőt és egy az őszinél szezonnál még jobb bajnoki folytatást! Forza Juve!

Lakatos Di Natale 2010.12.22. 22:45:06

Szerintem a Seria A-ban jelenleg két erősebb kerettel rendelkező csapat van papíron, az egyik az Inter másik a Milan. A Roma-t nagyjából velünk 1 szintre saccoltam, talán még a Napoli is rendelkezik azzal a játékosállománnyal, mint mit( De Santis, Maggio, Hamsik, Lavezzi, Cavani, Gargano jó csengésű nevek). Ez velünk együtt kapásból öt ambiciózus, erős csapat de elnézve az idei teljesítményeket a Lazio sem könnyű dió. A Palermo és a Samp gyengébb mint tavaly, és a Fio sem remekel de azért ezek mind beton csapatok. A Juve-t gyakorlatilag 1 perc választotta el attól, hogy most sikerről beszéljünk, a Chievo elleni három pont esetén tuti mindenki maximálisan elégedett lenne. A szezonból szerintem Krasic és Quagliarella emelhető ki leginkább ők elég jelentősen tolták a csapat szekerét és tőlük nem várok ennél sokkal többet. Sokakkal ellentétben én még nem vagyok maximálisan elégedett a Chiellini-Bonucci belső védő párossal azért ott még van teendő, jóllehet biztató a szereplésük de azért volt pár baki. A két szélső védő poszt egész szezon alatt szörnyű volt, a támadásokat jelentősen nem tudták segíteni még ha ritka esetben a védekezés meg is volt oldva. A 4-4-2-nek kicsit pont az a lényege, hogy a szélsővédők is belépnek a futók mellé elől és akkor körömpasszokkal, háromszögelésekkel a szélen lehet emberelőnyt kialakítani. Így, hogy nem volt segítség jobbára ilyen Krasic partizánakciókra támaszkodtunk, ami mondjuk bejött, de ez lehet kevés lesz majd később. (lásd: formahanyatlás vagy sérülés)A center poszt az szörnyű Iaquinta meg Amauri fabatkát sem ér, kell oda egy ember aki képes magának is helyzetet teremteni és könyörögöm értékesít is párat. A tipikus gólvágó hiányposzt nálunk. Ne feledjük Quagliarella kicsit hátrébb van és bravúr h így is 9 találatnál jár. A többi szerintem rendben van, Marotta jó munkát végez, Del Neritől meg éppen ugyanazt kaptuk amit láthattunk a Chievo-nál vagy a Samp-nál. Fegyelmezettség, szervezettség, küzdeni tudás, alázat. A Juve ebben a félszezonban az egyik legfegyelmezettebb csapat benyomását keltette, az meg hab a tortán h veszélyesen is játszottunk. Szerintem biztató az összkép, ami meg fontosabb h egy szerethető kis csapatunk van. Nem világverő, de nagy változás tavalyhoz képest h idén le lehet ülni meccset nézni.

AceAlessandro 2010.12.22. 23:41:42

70%

Ismeretlen_160819 2010.12.23. 08:10:09

Nos tagadhatatlanul előrébb vagyunk mint tavaly de a mostani jobb szereplésben (a saját jobb teljesítményünk mellett) benne van az olasz bajnokság és az olasz nagycsapatok gyengülése is. Nemzetközi porondon ez még kevés, egy esetleges BL győzelemtől meg fényévekre vagyunk. Mindenképp erősítésre szorulunk csatár, balszélső, bal és jobb hátvéd posztokon. (Amaurit meg könyörgöm adjuk már el valakinek mert ennyi idő alatt talán még én is több gólt rúgtam volna!!)

devil-z 2010.12.23. 11:42:21

Továbbra is tartom, hogy kissé kellemetlen az, hogy ennyi döntetlennel, sokszor pocsék játékkal, szerencsével, hiányzó posztokkal az élmezőnyben tarthatunk. Ez nem teljesen a csapatra pozitív, hanem a bajnokság erősségére nézve negatív tényező. Delneri szemmel láthatóan jót tett a csapat összhangnak, a hangulatának hisz pl. Melo játéka is teljesen megváltozott. De továbbra is vannak hiányosságai, nem hiszem, hogy a BL-ben elegendő lenne a tudása. Ha az EL-ből indulunk ki akkor egyértelműen kevés, de persze jöhetünk azzal, hogy ezt nem is vettük komolyan. A félisten munkássága engem továbbra sem győzött meg, volt pár igazolása aki bejött de hát Secconak sem volt minden igazolása fail. Majd ha betömi a réseket a csapatban - nem ilyen Lanzafame, Martínez-féle töltelékekkel - akkor elismerem, hogy jól végezte a dolgát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása