Sturm Graz-Juventus 1-2

A Juventus ma este az osztrák Graz városában a helyi Sturm Graz ellen játszott az Európa Liga rájátszásában.

A Juve próbálkozásaival indult a mérkőzés, a 9. percben Amauri egy lesgólt is szerzett. Nem sokkal ezután, a 15. percben aztán már vezetett is a Bianconeri. Diego beadását az idén nyáron a Bariból igazolt Leonardo Bonucci fejelte a hosszúba.

A félidő első felében a Graz próbálkozott többször, viszont inkább a Juve lehetőségei hordozták a gól lehetőségét. Azonban a 21. percben Szabicsot ugratták ki kitűnő ütemben, viszont a gólszerző Bonucci nagyszerű ütemű becsúszással tisztázott. A hazaiak büntetőt reklamáltak, de nem volt az.

A 22. percben Amauri előtt adódott hirtelen két lehetőség is. Először lefordult az emberéről, majd a középre tartó lövését Gratzei védte, majd néhány pillanattal később a hosszú saroknál fejelt mellé.

A Juventus ma este az osztrák Graz városában a helyi Sturm Graz ellen játszott az Európa Liga rájátszásában.

A Juve próbálkozásaival indult a mérkőzés, a 9. percben Amauri egy lesgólt is szerzett. Nem sokkal ezután, a 15. percben aztán már vezetett is a Bianconeri. Diego beadását az idén nyáron a Bariból igazolt Leonardo Bonucci fejelte a hosszúba.

A félidő első felében a Graz próbálkozott többször, viszont inkább a Juve lehetőségei hordozták a gól lehetőségét. Azonban a 21. percben Szabicsot ugratták ki kitűnő ütemben, viszont a gólszerző Bonucci nagyszerű ütemű becsúszással tisztázott. A hazaiak büntetőt reklamáltak, de nem volt az.

A 22. percben Amauri előtt adódott hirtelen két lehetőség is. Először lefordult az emberéről, majd a középre tartó lövését Gratzei védte, majd néhány pillanattal később a hosszú saroknál fejelt mellé.

Három perccel később Storarinak Standfest helyzeténél kellett először komolyabban játékba avatkoznia. A 30. percben Marchisio kapott mezhúzásért sárgalapot, és emiatt ki kell majd hagynia a párharc második mérkőzését.

A 32. percben Szabics jobb oldalról középre passzolt labdáját a középen üresen érkező Bukva továbbította a kapu felé, Storari nyújtózkodott, azonban nem érte el a játékszert, az így a kapufát találta el.

Az első félidő utolsó néhány percében már csak mezőnyjáték folyt komolyabb helyzetek nélkül.

A második félidőben, az 51. percben egy balról beívelt grazi szabadrúgás után Schildenfeld csúsztatását Szabics nem érte el a hosszú oldalon, pedig majdnem biztos, hogy gól lett volna.

A Juventus mintha nem jött volna vissza pályára a szünetet követően, a Sturm Graz jobban akart játszani, több helyzetet is dolgozott ki.

Az 55. percben Schildenfeld egy ballábas lövéssel veszélyeztetett, ami azonban éppen elkerülte a kapufát.

Az ezt követő mintegy 20 percben inkább a Sturm Graz akarata érvényesült, nagyobb helyzetek nélkül. A következő komolyabb lehetőség Manuel Weber előtt adódott a 78. percben, amikor életerős lövését Storari védte mellel-kézzel.

A 82. percben aztán egyenlített a Sturm Graz. Jobboldali szabadrúgást követően Schildenfeld érkezett a védőket lerázva, a rövidbe fejelte a labdát, amelybe Storari már csak belekapni tudott.

Az egyenlítő gólt követően Del Piero előtt két komoly gólszerzési lehetőség is adódott, mindkettő szabadrúgásból. Az elsőnél nagyon fölé bombázott a Kapitány, a másodiknál azonban nagyon jól tekerte el a labdát a sorfal fölött, amely egy pattanás után a kapufán csattant.

Majd a hosszabbítás második percében, gyakorlatilag a semmiből, megszerezte a győztes gólt a Juventus! Del Piero egymás utáni második szögletét a berobbanó Amauri a kapus lábához fejelte, ami a hálóba pattant, megszerezve a győzelmet a vendégcsapatnak.

Így a Juventus 2-1-re nyert a Sturm Graz ellen idegenben, és előnyből várhatja a visszavágót.

STURM GRAZ-JUVENTUS 1-2

Összegzés:

Gólok: Schildenfeld (82.), ill. Bonucci (15.), Amauri (92.)

Sárga lapok: Marchisio (30.), Chiellini (38.)

Sturm Graz: Gratzei - Standfest, Schildenfeld, Feldhofer, Pürcher - Kainz (Klem, 72.), Weber, Kienzl (Muratovic, 82.), Bukva - Kienast (Haas, 75.), Szabics

Fel nem használt cserék: Cavlina, Ehrenreich, Burgstaller, Foda

Edző: Foda

Juventus: Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Pepe, Sissoko, Marchisio (Felipe Melom, 70.), Lanzafame (Martínez, 55.) - Diego (Del Piero, 74.) - Amauri

Fel nem használt cserék: Manninger, Grygera, Legrottaglie, Trezeguet

Edző: Del Neri

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr654652824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaciking 2010.08.20. 00:00:34

Hát én láttam a meccset,és remélem,hogy ennél csak jobban fogunk majd játszani a jövőben!!A De Ceglie nem egy Juventus szintü játékos,remélem igazolunk még a helyére valakit,de sajnos erre nagyon kevés az esély!!! FORZA JUVE!!!!

Ismeretlen_109592 2010.08.20. 00:14:38

az elso 15 perc nagyon jo volt, de a gol utan szinte azonnal nem jatszottak a fiuk semmit. azert voltak erdekes megmozdulasok es passzok de annyi. a gyozelemnek csak orulni lehet, mert ha a graz oldalrol nezzuk a dolgokat akkor egy dontetlen "megfelelobb" eredmeny lett volna. martinez megint fos volt, megint jobb lett volna ha be sem jon es 10 emberrel jatszik a juve.

Lakatos Di Natale 2010.08.20. 02:09:28

Eddig Del Neri hibátlan, 3 tétmérkőzés 3 győzelem és még el sem kezdődött a szezon, ennél biztos magasabb hőfokon fog játszani a csapat. A minap volt szerencsém megtekinteni a Sampdoria mérkőzését és az a csapat már nem az a Samp, aki tavaly bárkit képes volt megverni Olaszországban, egyértelműen látszik Del Neri hiánya. Szerintem az öreg ide hozatala volt a legnagyobb fogás a nyáron, nem szeretném elkiabálni de úgy érzem a második hely meglesz a bajnokságban. Érdekesmód a sokak által leoltott Storari, Motta, Bonucci hármas kifejezetten jól játszott nem először, ők mindenképpen jó vételnek számítanak. Szerintem Pepe is bőven spéci lesz ide, csak várjátok ki a végét.

Lakatos Di Natale 2010.08.20. 02:21:11

Azért reagálnék arra is, amennyiben nem probléma miszerint "Martinez megint fos volt". Én ezt nem így láttam, nem mutatott egy világbajnok játékot, de Lanzafame után hozott egy kis életet. Láss csodát most nézem a goal.com játékosértékelésénél is ez a kotta: Davide Lanzafame: 3.5 Completely anonymous. Hooked after the break Jorge Andrés Martínez: 5.5 Made more impact than Lanzafame but could have done better with his delivery

Juventus YE · http://juventus blog 2010.08.20. 03:09:53

Sziasztok4 De azér jó az öreg a háznál(Del Piero)

Harsanyi 2010.08.20. 03:15:07

A vezető gólig akart játszani a csapat, utána nagyon leálltak. Mindkét szélső védőnk gyengécske volt sztem..

Victor90 2010.08.20. 08:43:41

Első félidőbe nem játszott a csapat rosszul,szünetbe Del Neri úrtól nem tudom milyen utasítást kaphattak a fiúk,de a második félidő nagyon nagy alibi foci volt!Storari számomra nagyon jó igazolás volt,Bonucci fasza lesz,Motta sem rossz,de fog ő még fejlődni nálunk sokat,Pepe se lenne rossz,csak nagy hibaszázalékkal játszik,ezen változtathatna!Amauri igaz e hogy tudd gólokat szerezni?!3 meccs alatt le lehetett szűrni hogy jobban játszik mint Ciro,és Zakk keze alatt!Ettől csak jobb lehet a játékunk,és remélem ma tényleg hivatalosan bejelentjük Krasic-ot!!

devil-z 2010.08.20. 08:45:27

Nagyon gyengén játszottunk egy nagyon gyenge ellenfél ellen. A Graz megérdemelte volna a döntetlent, hisz kb. fél órán át védekezésre kényszerítettek minket, s több helyzetük is volt. Ez viszont elég ciki, azért mégiscsak egy Sturm Graz-ról beszélünk.

juvem 2010.08.20. 08:55:25

a tavalyi szezonhoz képest egyértelmű a javulás bárki bármit mondd az h vezettünk és ott 1 kicsit kifújtunk az persze h nem jó de az h megkaptuk a gólt és 1-1nél folyamatosan támadtunk és küzdöttünk és kiegyenlítettünk ez teljesen pozitívum számomra tavaly ilyenkor kaptunk még 1et! Bonucci nagyon jó volt Pepe-Lanzafame a 2 szélen sokkal jobb volt mint a Pepe Martínez mert Pepe átment bal oldalra és jobb oldalon már nem is vezettünk támadást... De Ceglie hozta tőle a max-ot ami még mindig édeskevés kicsit alibinek érzem a srácot! Chiellini Bonucci páros megnyugtató csak téleg VEGYÜNK VKIT BALVÉDŐBE! Krasic már megvan szal szélen martíneznek csak kicsit kell játszania idén:) még 1 KK és 1 balvédő és hát nem tom 1 mindent berúgó csatár jól jönne csak akk túl sok csatárunk lenne:/ am a Sturm Graz megnehezítette a helyzetünket sajnos ami nem jó jel mert náluk nagyobb volt a küzdeni akarás ami egyértelmű mert ezek a srácok nem nagyon játszanak európai kupákban! visszavágón esélye nem lesz a Graznak abban biztos vagyok! FORZA JUVE

vektra 2010.08.20. 08:58:44

emlékszik még valaki arra, mikor nyertünk meccset 90.perc utáni góllal? azért talán erőnlétben, és akarásban jobbak vagyunk mint tavaly. aki volt kint írhatna egy beszámolót, hogy milyen volt a meccs!

sanci 2010.08.20. 09:47:08

Szerintem nem játszott rosszul a csapat, viszont feltűnően sok labdát adtunk el. Ezekből a hibákból volt csak szinte lehetősége a Strumnak. A védelem jónak tűnik, és meglátásom szerint Mottát többször forgatták meg mint De Ceglét. A középpályára amikor bejött Martinez akkor vitt egy kis életet a játékba, viszont Pepe botrány volt szerintem rengeteg labdát ad el és kapura sem túl veszélyes. A tengely nem rossz, viszont Melo keveset foglalkozik a labdával, ez nem rögbi kéremszépen. A kapura is veszélyes csatárok meg padoznak, mert engem Amauri játéka még mindig nem győzött meg, hamarosan kippukad a lufi, de ne legyen igazam. A helyzeteiből Trezegól szerintem többet is gólra váltott volna... Diego nem volt rossz voltak jó passzai, de neki gólokat kell lőnie ebben a pozícióban.

Ismeretlen_114321 2010.08.20. 10:09:07

Szerintem ne csodálkozzunk azon, hogy a vezető gól után leült a csapat, hiszen mióta feljutottunk, folyamatosan ez a helyzet. Reménykedjünk abban, hogy ez a bajnokságban nem így lesz és 3 gólig meg sem állunk, de egyelőre rá lehet fogni, hogy kis ellenfél, kis hajtás (bár tény és való, hogy a döntetlen talán jobban mutatná a csapatok játékának színvonalát, ami tényleg nem felemelő érzés). Del Pierónak jár a pacsi! Ilyen egy igazi klasszis, beáll, gólt szerez és/vagy gólpasszt ad.

juvem 2010.08.20. 10:12:49

sanci - "A középpályára amikor bejött Martinez akkor vitt egy kis életet a játékba, viszont Pepe botrány volt szerintem rengeteg labdát ad el és kapura sem túl veszélyes." ne haragudjatok... de én Martíneznél nem is láttam a labdát minden támadásunkba pepe vitte fel a labdát kb!

Ismeretlen_140492 2010.08.20. 10:13:51

Hááát nem is tudom... Az első félidőben egy új, jobb Juventust láttam, ami meg is szerezte a vezetést és többször veszélyeztetett. De a második félidőben a tavalyi szar, elképzelés nélküli Juvét láttam, aztán amikor beállt a kapitany, akkor újra megélénkült a játék, talán hamarabb kellett volna őt becserélni. Amauri kezd visszatérni a sárga köves útra. DeCeglie-nek viszont mihamarabb a kispadon kell találnia magát, mert ő a csapat gyengepontja, szóval sürgősen kell egy normális balhátvéd, Martinez meg jólesz cserének, úgyis érkezik Krasic.

Ismeretlen_149085 2010.08.20. 10:32:25

Mivel már 3 meccs plusz van a csapatban, és még el sem kezdődött a Serie A, így én megértem, hogy visszavettek a fiúk, az meg jó jel, hogy a kötelezőket lehozták, tavaly ezzel is gondok voltak, de a 3 meccs alatt egyszer tényleg meg lehetett volna szórni úgy igazán az ellenfelet.

Ismeretlen_125576 2010.08.20. 10:39:13

Ahogy már többen is leírtátok, meg ahogy egy kicsit az összefoglalóban is írtam, tényleg az első gólig volt elképzelés a csapatban, utána gyakorlatilag megpróbálták kihúzni a meccset, ami nem jött össze. Viszont tényleg nagy pozitívum, hogy nem úgy mint tavaly, amikor ellenfél egyenlítése után még kaptunk egy gólt, most mi lőttünk a 92. percben. Amúgy vektra ötletén felbuzdulva: Aki kinn volt a meccsen, és érez magában annyi erőt, hogy egy összefoglalót, akár képekkel, küld a tegnap estéről, az küldje el az emailcímemre, és vasárnapig kiteszem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9924) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7448) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása