Nedved: "A Juve összeomlása hihetetlen"

A Bianconeri korábbi csillaga szomorú a torinói eseményeket látva.

Pavel Nedved nehezen hiszi el a Juventus idei teljesítményét, hiszen korábbi csapata kiesett az európai kupákból, és a bajnokságban is elúszni látszik a negyedik hely.

Korábban a cseh játékos is úgy gondolta, hogy az érkezők segítségével az Öreg Hölgy harcban állhat a trófeákért, ám mégsem így alakult.

"Már nem járok ki a stadionba, mert kellemetlenül érzem magam." - mondta Nedved a Tuttosportnak adott nyilatkozatában.

"Persze még mindig figyelemmel követem a csapatot, de a helyzetük elszomorít. Hihetetlen, ami történik. Kiestek a kupákból, majd egy héten belül az Európa Liga és a negyedik hely reménye is elszállt."

"Visszavonulásomkor el sem tudtam volna képzelni, hogy ez történik majd, hiszen a csapat elvileg erősebb, mint tavaly..."

Nedved mindezek ellenére próbál optimista maradni, bár szerinte a jó szerepléshez sokat kell javulni.

"Úgy hiszem, a megfelelő potenciál ott van a csapatban, csak meg kellene találni a módját, hogy ezt meg is mutathassák."

A legendás középpályás végül ejtett pár szót arról is, hogy megkeresték-e edzői feladattal.

"Felajánlották, hogy az edző, Ciro Ferrara asszisztense legyek, de nemet mondtam. Az viszont nem igaz, hogy a Cseh Szövetség is tett volna ajánlatokat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr384652164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Del Piero 70 2010.03.28. 09:11:05

Pavel még símán beférnél a csapatba!

Alessandro 2010.03.28. 09:54:28

Azt hagyjuk hogy Nedved még beférne, persze az idei katasztrófa után lehet mondani, de eleve már évek óta fájdalmai voltak, vissza kellett vonulnia, nem a nagy öregjeinktől kellene várni a csodát, sajnos a vezetőink még 2006 után is pont erre építettek. Meg tudom érteni hogy nem jár ki a meccsekre, bár mindig is Juve drukker voltam, de valahogy más most a csapatnak szurkolni, de ki kell tartani, várhatóan bukjuk a bl-t, legalább megkezdődhet a valódi rendrakás.

Mátééka 2010.03.28. 10:02:22

Ő egy legenda volt :) és még most is az :) és jól látja a helyzetet.. sztemse férne be mert már nembirná. viszont Zac próbálhatna valami nem 1 csatáros játékot mert igy alig lövünk gólt...

juveen 2010.03.28. 10:06:39

Ez így van..nem az öregektől kell már várni a csodát,ők az évek alatt megtették amit lehet,kiváló csapatot alkottak,most már ők Buffit kivéve,csak kiegészítő játékosok kellene legyenek,a tapasztalatuk miatt viszont jó hogy itt vannak. Nedved pokolian hiányzik,mennyire örülnék ha csak kb 5évvel fiatalabb Nedvedünk lenne...nem itt tartanánk. Ő legalább annyit számított mint Alex.

Ismeretlen_114321 2010.03.28. 10:52:35

"Visszavonulásomkor el sem tudtam volna képzelni, hogy ez történik majd, hiszen a csapat elvileg erősebb, mint tavaly..." ez a legfontosabb mondat az interjúból, én is hangoztattam már, hogy tavaly még sokszor szidtuk is Nedvedet, hogy öreg, kevesebb időt kellene adni neki, pihentetni kéne, voltak olyan vélemények, melyek szerint a kezdőben sem volt már helye. aztán igazoltunk nyáron, amivel papíron erősebb csapatot kaptunk, mégis azt hiszem, hogy nagyon meglátszik Nedved hiánya. nagyon szépen irányította a csapatot a szélről, sok labdát szerzett, pontosan indított, el merte vállalni a távoli lövéseket, lobogott benne a tűz, és még 36 évesen is rendkívül hasznos tagja volt a csapatnak. sajnos a 10 évvel fiatalabb utódai nem jellemezhetőek mostanság ezekkel a tulajdonságokkal... :(

carlos44 2010.03.28. 10:56:55

Az a baj, h túl sokat várunk az ilyen Del Piero, Canna, Grosso, Camo féle világbajnokoktól,csak elfelejtjük, h az már 4 éve volt!!! Mára mindegyik kiöregedett, nem kezdőbe valók. A baj, h ilyen gyors, cselezős csatárunk nincsen, pl: Miccolit is eladtuk aki ugye KICSI és nekünk nem kellett. Pont ilyen kéne a csapatba. Mellesleg triplázott tegnap ;) Itt úgy szar a keret ahogy van.

harciretek 2010.03.28. 11:05:41

Lehet, furán fogtok rámnézni, de én valamilyen szinten úgy éreztem, hogy kellett is a calciopoli, mert bár előző években egy nagyon jó csapatunk volt, erősen öregedőben voltak már a játékosok. Akkor úgy gondoltam, hogy itt a lehetőség, hogy egy teljesen új csapatot csináljunk, egy fiatal edzővel (Deschamps), utánpótlás válogatott játékosok beépítésével (Criscito, Marchisio, De Ceglie, Giovinco, Nocerino, Bojinov...). Ehhez képest teljesen az ellenkezője történt! Az edzőtől elköszöntek, a játékosok nagyrészének megakasztották a karrierjét - Giovinco, van aki kölcsönbe került (jól járt ezzel) és kb. hallani sem akar a Juventusról - Criscito. Hatalmas a bukás! Itt a nyáron tényleg radikális változások kellenek! Szóval én akkor nagyon bizakodó voltam, kb. úgy képzeltem el a dolgokat, mint a mostani szépen felépített Barcelonát vagy MU-t, kb. olyan játékot várva, amit az Inter csinált a Chelsea ellen. Nálam az a Juventus játéka, az az olasz foci, kár hogy pont a lejobban utált és "nemolasz" csapattól kellett látnunk :(. Chelseanek szurkoltam, de Mourinho egy zseni, ha így játszanak mások ellen is, akár BL-t nyerhetnek. Ami minket illet, teljesen fel kell forgatni a csapatot, a jelenlegi emberek már nem képesek innen felállni. Ha vesztésre állunk, tehetetlenek, semmi erőt nem érezni bennük! Vesztett helyzetben végünk, ha meg nyerésre állunk, akkor is végünk... :)) VICC! Cannavarot, Grossot, Zebinat, Camoranesit, Grygerat, Tiagot, Poulsent, Almiront + a 4 csatárból 2-t a nyáron el kell küldeni, a másik kettő mehet a padra! Lassan Del Piero is elgondolkodhatna, hogy képzeli el a jövőjét. Kell hozni pár védőt (mondjuk Cacerest megvenni és Criscitot valahogy visszahozni, de még legalább egy kéne) 2 szélső középpályást (Dzsudzsák:), Özil, Hamšík,...), Giovincot berakni Diego mellé és venni egy fiatal Trezeguet-t (mondjuk Dzekot)! Ezt a jelenlegi vezetőség nem tudja megcsinálni, szóval: CSÁ! Ami még alap, egy kemény edző, szerintem lehetne válogatni: Magath, Van Gaal, Capello, Benitez. Szóbal hajrá tulajdonosok!

harciretek 2010.03.28. 11:15:56

Még annyit, hogy ezzel a kerettel is sokkal, de sokkal jobban kéne állnunk! Ferraraval az elején nagy bakot lőttünk, míg ment a csapatnak addig mindenki örült, de mikor közbe kellett volna lépnie nagyon nem tudott változtatni és kapkodott, ezzel el lett rontva minden, a játékosok teljesen formán kívül kerültek és elvesztették a hitüket! A sérülések pedig, nem tudom, mi van a háttérben, de a 21. században ilyen körülmények között, mint a amik a Juventusnál adottak, nem hiszem el, hogy nem lehet utána járni, hogy mi ennek a k...a sok sérülésnek az oka!!! De mondjuk ekkora keretnek nem szabadna még ez sem, hogy gondot okozzon! Én nem értem az egészet!

devil-z 2010.03.28. 12:39:22

harciretek: 'szükség volt' a calciopoli-ra? tényleg, milyen igaz! Nemzetközi szinten egy szar, csaló bandának neveztek minket, száműztek a Serie A-ból, pár lojális játékoson kívül mindenki elmenekült, kezdhettünk elölről mindent - aminek így évekkel után sincs eredménye. Valóban, a calciopoli-botrány csupa-csupa pozitív hatással volt a csapatra, és a szurkolókra. :/ Szerintem ez az egyik, ha nem a legfontosabb mondata: 'Már nem járok ki a stadionba, mert kellemetlenül érzem magam.' - ezzel gondolom nem csak ő van így. És ha egy ilyen csupaszív játékos nem akar kijárni a csapata meccseire, szégyelli, kellemetlenül érzi magát, akkor az már elgondolkodtató.

harciretek 2010.03.28. 13:17:02

OK, rosszul fogalmaztam, de a lényeg az, hogy elindíthatott volna pozitív dolgokat... RESTART lehetett volna a klubnak, megtisztulás, újjászületés... elhagyni a rosszat... erős alapokon újrakezdeni... erre gondoltam! Ha nem kötekedni akartál volna, akkor szerintem tudod, hogy mit akartam ezzel mondani. Világos, hogy maga a calciopoli nem volt egy jó dolog a Juventusra nézve. Azt mondom, hogy jobban ki lehetett volna ezt használni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása