Zaccheroni: "Minden tiszteletem a Fulhamé"

Újra itt az Európa Liga. Csütörtök este a Juventus a Fulham gárdáját fogadja a legjobb 16 között. Szerdán Vinovóban tartották meg a sajtótájékoztatót. A meccsről Alberto Zaccheroni és David Trezeguet beszélt.

Zaccheroni kiemelte a nehézségeket, amikkel csapatának szembe kell nézni az angol csapat elleni összecsapáson.

"Egy erős és összeszokott csapattal fogunk találkozni, amely tudja, mit akar, és hogy hogyan szerezze meg azt. A Fulham egy klasszikus ango lcsapat: erős és nagyszerű a csapatszellem. Jól ismerem Hodgsont. Egy nagyon kiegyensúlyozott edző, aki nem próbálja eltúlozni a dolgokat és aki ellen nagyon kell figyelni. Ez egy fontos mérkőzés lesz, de ne feledjük, hogy 180 percig tart a küzdelem."

Alberto Zaccheroni természetesen szólt néhány szót a saját csapatáról is.

"Az elmúlt néhány napban számos játékos visszatérhetett, mégha nem is teljesen. Fontos, hogy nem ugyanazzal a 11 játékossal kell 3 egymást követő meccsen pályára lépnünk. Remélhetőleg hamarosan a keret háromnegyede a rendelkezésemre fog állni, azért, hogy mindkét fronton versenyképesek legyünk. Sissoko már majdnem teljes értékű, Marchisio a tegnapi napot ágyban töltötte és majd meglátjuk, hogy érzi magát holnap. Melo eltiltott. Poulsen? Még nem képes 90 percet végigjátszani, viszont nagyon tapasztalt, nagyszerű a személyisége, és tudja, hogyan kezelje a helyzetet. Amennyiben pályára küldöm, tudni fogja, hogyan ossza be az erejét, akárcsak Camoranesi. Cáceres pályára lépése erősen kérdéses. Nem akarok senkit sem siettetni. Várok holnapig, aztán meghozom a döntést."

Az Ajax kiverése után Zaccheroni csapatának ugyanez a célja a Fulham ellen is, folytatva a pozitív sorozatot a Firenzében aratott győzelem után, ami után John Elkanntól is dicséretet kaptak. Az edző további előrelépést vár, és hogy elmagyarázza a koncepciót, beszélt David Trezeguet-ről, aki mellette ült a sajtótájékoztatón.

"Nagyra értékeljük John Elkann szavait, ezek a szavak további ösztönzést jelentenek számunkra. Meg kell találnunk a helyes egyensúlyt, hogy segíteni tudjuk a csatárokat. Megkértem Davidot, hogy segítsen sokat a csapatnak, mert egy hozzá hasonló játékos nem azt várja, hogy tanítsam meg gólt lőni. Megfelelő kondícióba kell hoznunk, hogy azt tegye, amihez a legjobban ért."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr124652058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziszi 2010.03.10. 22:57:16

Amúgy nem mond hülyeségeket az Öreg, azért van 1 kis rálátása a dolgokra, attól függetlenül, h szerintem hosszú távon nem lesz megfelelő a Juvenak, de ne legyen igazam! A másik nem pont ide kapcsolódik, az pedig az lenne, h most mindenki elkezdte Zacc seggét nyalni..persze ez így szokott lenni, na de majd ha nem jönnek az eredmények, akkor tehetségtelen, hozzá nem értő edző stbstb.

Alessandro 2010.03.10. 23:53:26

Nem túl bíztatóak az előjelek, Chiellini és Melo biztos nem lesz, Marchisio, Sissoko és Polusen sem 100%-os, így egy gyors angol csapat ellen pályára lépni elég húzós lesz, egyébként sem szokott menni az angolok ellen, pláne így szerintem egy döntetlennek már örülhetnénk. Sziszi: nem nyal mindenki Zaccnak, már írtam is, bárhogy teljesít a csapat tavasszal, remélem ő menni fog. Szinte ugyanolyan deffenzív focit játszik a csapattal, mint Ranieri és Ferrara, jó lenne egy másik fajta mentalitás és szerintem a sérülések okát talán egy külföldi szakember és gárdája jobban fel tudná mérni, ha már az olaszoknak nem megy. Egyébként egy új edző szinte mindig lendületet ad a csapatának, mint Ferrara az előző szezon végén, de majd idővel előjön az, hogy Zacc sem tartozik a legjobb edzők közé.

Ismeretlen_109592 2010.03.11. 00:02:50

en nem lattam a jo teljesitmenyt a fiorentina ellen. a fulhammal pedig vigyazni kell, tudjuk hogy a juventus nagy gyengeje az angol csapatok. egyetertek az elottem szoloval ("külföldi szakember és gárdája jobban fel tudná mérni"), hiszen a sok serules nem segit azon hogy ujra top csapat legyen a juventus. es tenyleg eljohetne mar az az ido mikor a juventus szorakoztato focit fog mutatni, mert nagyon-nagyon ritkan latni egy jo focizo juventus csapatot.

Dani 2010.03.11. 00:08:42

Nem lehet ész nélkül támadófocit játszani. Előbb a védelmet kell rendbe szedni.

Tony 2010.03.11. 01:50:51

Én mindig be vagyok szarva amikor a Juve angol riválist kap és az utóbbi évtizedben túl sok sikerélménye nem is volt velük szemben. Abban bízom,h előzőekben általában a BL-ben futottak össze velük(és mindig ki is estek) de azok (Ars,Liv,Che) mind top klubok voltak és angolok ide vagy oda,nem lebecsülve,de most mégiscsak a Fulham-ről van szó,nem a MU-ról.

Juveteam 2010.03.11. 08:40:24

...az igaz ,hogy nem egy MU. de az Mu.-t megverték:)

Juveteam 2010.03.11. 08:41:15

3-0 lessz a vége!!! ennyi!

Ismeretlen_150170 2010.03.11. 10:33:53

Szomorú hogy már egy Fulham ellen parázni kell!!! Egyébként én nem erőltetném a dolgot, játszanak a fiatalok, mert egyébként a bajnokság látja a kárát! Majd mindenki megint a fáradtságra fog hivatkozni aztán a hétvégén majd a sienától meg kiakapunk vagy ikszelünk! Nyugodtan kezdhetne egy két fiatal vagy azok akik nem folyamatosan játszanak! A bajnokságban már nem kaphatunk ki ha odaakarunk érni a 4. helyre, ezért szerintem az EL nem fontos, ha megnyernénk se érnénk vele semmit ha jövőre nem indulhatunk a bl-ben! Csak azért mondom ezt mert látom a csapaton hogy fizikailag mennyire "gyengék", amit ők is bevallottak így vagy úgy, első a bajnokság legyen!!!

Ismeretlen_102246 2010.03.11. 10:56:04

Ha abból indulunk ki, hogy versenyben voltunk az előző BL kiírásban a Chelsea ellen, akkor szerintem nem kell fosni... igaz nem lesz sétagalopp a dolog és nem is kell lebecsülni senkit sem, de muszáj nem teli gatyával kifutni a pályára... főleg egy Fulham ellen (miközben azt a Fiorentinát sikerült megverni, ami megverte tegnap a Bayernt - ez ösztönző kell, hogy legyen).

Ismeretlen_102246 2010.03.11. 10:58:41

Azért szerintem nem hangzana rosszul, hogy az első EL-t a Juventus nyerte meg :) Szóval nem ártana bővíteni a kupagyűjteményünket egy olyan trófeával, ami másnak még nincs. Persze a 4. hely fontosabb, de ezzel nem lehet gond, ha végre a csapat 80%-a bevethető lesz (lesz ilyen? Remélem igen.).

Ismeretlen_150170 2010.03.11. 11:22:12

Az a baj hogy jelenleg is sok a sérült vagy a lábadozó vagy aki még nem terhelhető 100%-osan! Ezért gondolok itt az óvatosságra, csak a bl indulás meg legyen! Rég volt már az a chelsea meccs! :( Mi azóta nagyot léptünk hátra. :( Nagyon csodálkoznék ha a hátra lévő fordulókban már nem lenne több sérült!

Unimuck 2010.03.11. 12:18:00

Nagyon is fontos az Európa Ligában jól teljesíteni és minél tovább harcba maradni! Ugyanis a BL-ben már a Bayern tovább jutott német csapatként, a Stuttgartnak és az Internek még játszania kell, de meglehet, hogy a BL legjobb 8 cspata között ismét nem lesz olasz csapat. Egy német már biztosan van. Az Európa Ligában jelenleg 3 német csapat van versenyben, míg csak egy olasz, a Juventus! A Hamburg - Anderlecht, a Kazany - Wolsburg és a Valencia - Werder párosításokból egy német csapat tuti tovább fog jutni, szóval ha a Juve nem menetel minél tovább, elég esélyes, hogy bukják az olaszok a 4. BL helyet a németekkel szemben, halkan megjegyzem, teljesen jogosan. Hihetetlen, hogy a Calciopoli óta hogy leromlott az olasz foci nemzetközi szinten... Odáig jutottunk, h a BL specialista intertől várjuk a megváltást... Szégyen! Fulham ellen igen is mindent bele, és a bajnokságban is, mert nem biztos, hogy elég lesz a 4. hely a BL-hez...

fmsteve 2010.03.11. 14:24:35

Az idei szezon közvetlenül nem befolyásolja a jövő évi BL indulást jelentő helyeket. Az eredményeknek több évre előre van hatása, nem a következő szezonra. Bár kétségtelen ha ilyen ratyik az olaszok akkor 1-2 éven belül csökken az indulóik száma. Jó lenne ha ez akkor már minket nem érintene, mert mi nyernénk a bajnokságot. :)

Zsolti 2010.03.11. 14:43:06

Maximum a Hamburg fog továbbjutni de Juhász majd elintézi hogy ne így legyen. :D A másik kettő ki fog esni. A Bl-ben meg, szerencsétlen az olaszok sorsolása, a Bayern is kipotyant volna a Mu ellen vagy a Chelsea ellen, ez nem azt mutatja hogy szarabb az olasz foci a németnél hanem hogy az Angol jobb mindkettőnél és a francia foci nagyon kezd feljönni! Lyon, Bordo, Marseille még versenyben van. Ma 4 védővel kéne felállnunk mert az angolok nagyon nyomni fognak. Gyrgera, Legro, Cáseres, Grosso- Sissoko- Candreva, Diego, Dp- Trez-Jaki

Ismeretlen_150170 2010.03.11. 14:48:31

Az idén még biztos hogy elég lesz a 4.-ik hely a bl selejtezőhöz, csak meg legyen! Ezt előre szokták rögzíteni, nem utólag variálnak, az úgy nem működne! Engem mondjuk konkrétan azt se zavarna ha az olasz csapatok közül csak egy csapat indulna a bl-ben, de az a Juve legyen! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3392) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4171) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása