A nagy blog teszt 10. rész

Itt a tizedik, és akkor rögtön jöjjön egy kis kitérő.

Az a helyzet, hogy ebben a formában ez az utolsó kérdés. Nagyjából így is terveztem, csak mondjuk korábban szerettem volna lezárni, de sajnos a csapat rossz szereplése bezavart.

Lesz egy összesítés, szóval aki még válaszolni akar valamelyik kérdésre (egy, kettő, három, négy, öt, hat, hét, nyolc, kilenc), annak hajrá! Természetesen valamilyen formában lesz folytatás, meglátjuk. És akkor egy balkanyar a kérdéshez.

Ember a Holdon, 9/11, Kennedy meggyilkolása. Nagyjából ez a három esemény borzolta leginkább az összeesküvés-elméletek rajongóinak kedélyét az elmúlt néhány évtizedben. Pedig van itt még valami. Valami, ami térdre kényszerítette szeretett csapatunkat, két vállra fektette az olasz labdarúgást, és a kertek alatt hozott egy világbajnoki aranyat is. A teljes igazság talán erről sem derül ki soha. Ja, hogy miről is van szó? Persze hogy a bundabotrányról.

Lassan négy éve történt, és azóta is gyakran napi téma. Szóval a kérdés egyszerű:

Neked mi a véleményed a Calciopoliról?

Elvetemült vagy, és áldod az akkori történéseket? Vagy azóta is kinn a fekete zászló az ablakodban? Esetleg egyáltalán nem érdekel, mert nem tudsz vele mit kezdeni? Egyáltalán, annyira rossz dolog ez?

Kommentben jöhetnek a vélemények, de csak kulturáltan.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr684652054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53881 2010.03.09. 17:47:44

Természetesen nagy csapás volt, mivel az olasz foci azóta is ennek a levét issza. Viszont. Biztos vagyok benne, hogy enélkül nem lett volna vb-arany 2006-ban. Másrészt a Juve átment (átmegy) egy olyan megtisztulási folyamaton, amire nagyon kevés csapatnak van lehetősége. Lehet, hogy azóta nyertünk volna 2-3 bajnoki címet, de csak egy csapat lennénk a sok nagy közül. Amúgy nem tudom más hogy van vele, de nekem sokkal közelebb áll a szívemhez a Juve a bundabotrány óta, vagy nem is tudom, hogy mondjam. Szóval összességében nem volt jó dolog, de ha lehetőségem lenne rá, nem csinálnám vissza.

Juveboy24 2010.03.09. 18:24:33

Szerintem egy olyan országban, mint Olaszország ez megszokott. Nem a Juventus volt az első olyan csapat, amely manipulált meccseket. Minden nagy csapat mögött ott áll valaki. Lásd: Inter - Moratti Milan - Berlusconi (aki szerény véleményem szerint Olaszország maffiafőnöke) Juventus - Moggi (volt) Sorolhatnám még, de nincs értelme, mert minden olasz csapatnak vannak zűrös ügyei. Túl jók voltunk és egyre jobbak lehettünk volna...valakinek lépnie kellett. Most az Inter van ott, ahol ha nincs ez a botrány még mindig mi lennénk, de ez is változni fog.

Ismeretlen_122894 2010.03.09. 18:35:57

valamiért azt gondolom, hogy kb mindenki ugyanúgy susmusolt, csak mi vagy butábban tettük ezt, vagy nagyobb szándék állt amögött, hogy lebukjunk. azért nem véletlen, hogy mi szívtunk vele a elgjobban, és a milán még a bl-ben is indulhatott. a dolog jól is elsülhetett volna, egy külső okból történő vérfrissítés több évre új alapokat adhatott volna, de ez nem történt meg, alapok helyett tátongó lékek keletkeztek...

cs4szi 2010.03.09. 18:39:57

Ennek semmi értelme nem volt, csak annyi hogy a Juvét tönkretették, az Intert meg jobb csapattá tették. Nem nagyon tudom, hogy volt a bundabotrány, de hogy megtisztulás helyett csak még nagyobb zűrzavart keltettek. Ezzel csak ennyit értek el: alacsony szinvonal, szar sporik, kevés néző, aztán sorolhatnám. De annyira nem érdekel, ez már a múlt. Sajnos:(

tomsz 2010.03.09. 18:50:17

A Calipolit nem lehetne röviden elemezni! A botrányba, amely kivégezte az egész olasz focit, nem csak a Juventus volt benne, csak amint az valaki mondta, az érdekek azt kívánták, hogy a Juventus vigye el a balhét! Mert milyen bajnokság az olyan, ahol nincs benne Berlusconi Milanja?! Én amondó vagyok, hogy ki kisebb, ki nagyobb mértékben, de a 4 nagy klub benne volt, az inter, és a roma is! De ki más is vinné el a balhét, mint aki scudettót nyert akkor?! Ha apletykák ráadásul igazak, hogy Gerrard, meg C.Roni is idejött volna a vb után, az szép teljesítmény, hidegre tették csapatunkat, mert akkor a Juve Olashon legerőssebb csapata lett volna

Ismeretlen_128149 2010.03.09. 19:05:53

Sziasztok. Úgy vélem a labdarúgás egy nagyon fontos meghatározó az életemben. A Juventus a kedvenc csapatom és minden percben elszorúl a szívem amikor a vergődő juventust látom főleg, hogy a példaképem Nedved sincs ott. A csapat 2006nyarán szörnyűségeket élt át. A 2.osztály és az edző és a fél keret távozása sokat rontotta csapaton, de valóban rontás ez? A csapatból olyan játékosok is távoztak akiket nem szerettem...(nem akarok ebbe részletesen belemenni). A Capellos focinak vége lett, és egy évig eltűnt a képernyőről a zebramezes alakulat, amit nehezen viseltem. Visszatértek és Ranierivel egy nagyon jó Juventus ismertem meg. Megismertem Marco Marchionnit, Sissokot, Marchisiot, Giovincot, láttam Chiellinit felnőni és a világ legjobb védőjévé vállását. Amauri pazar fejesgóljait, egy csapatot amely visszatért a pokolból és 3.lett, majd a BL-ben megverte 2szer is a Real Madridot. Nem hiszem hogy bárkinek magyaráznom kellene azt az érzést amit Alex góljainál átéltem. Idén fantasztikus játékoskerettel vágott neki a csapat, de sajnos a dolgok másképpen alakultak. Szerintem a Bundabotrány jót tett a játékoskeretnek, hiába mentek el a nagy nevek. Azok maradtak akiknek a szívük a Juventus, és azok jöttek akik azt szeretnék hogy a szívük fekete fehér legyen. Én is nézném C.Ronaldot és Gerrardot, de az élet megadta a lehetőságet, hogy büszkén nézhessek egy olyan Juventus amelynek meghatározó embere Marchisio és Diego! Forza Juve és bocsi a hosszú sorokért:)

zsolt28 2010.03.09. 19:08:08

Nem ismerek minden reszletet de hogy nem csak a Juventus volt ebbe benne(ha eggyaltalan benne volt) az 100% csak sajnos minket tettek tonkre ez miatt es evel egyutt az olasz foci szinvonala is nagyot zuhant...de minden esetre Moggi jo lenne ha visszajonne mert Blanc nem igazan ert ehez es Moggi is annyit tanult ebbol hogy megegyszer nem koveti el ugyanazt a hibat.

Halex 2010.03.09. 19:31:36

Buffon azt mondta akkor hogy ha nem esik ki a Juve elmegy de mivel ott lett világsztár tartozik annyival hogy visszasegíti a Seria A ba a Juvét. Ha nincs a bundabotrány lehet hogy Buffon a Manchestre Cityben véd vagy valahol máshol. és még egy mondtat: " Seria B-ben ugyse védtem még" :)

Ismeretlen_153094 2010.03.09. 19:33:10

Talán a legnagyobb átka a calciopolinak ez a balga vezetőség. Gondolom nem kell nagyon ragoznom, hogy miért. Remélem lassan magára talál az Öreg Hölgy, már vannak bíztató jelek, és elfelejthetjük ezt az egészet. FJ29

Ismeretlen_149085 2010.03.09. 20:05:28

Kár a múlton rágódni. Alapja biztos volt a dolognak és nem hiszem, hogy sok csapat benne lett volna, mert akkor nem lett volna nyertese a dolognak. Vannak gyanús kapcsolódási pontok az Inter felé, de megnyugtatom magam azzal, hogy csak kombinálnak. Nekem egyfajta lelki tartást ad, hogy egy ilyen mélyre taszított csapatnak maradtam a szurkolója, és ha egyszer megnyernék a BL-t az nekem többet fog érni, mintha addig többször megnyerték volna. Illetve vonatkozik ez minden trófeára. Nem hiszem, hogy sok csapat mellett tartott volna ki ennyi játékos, és Del Piero meg Buffon megmutatták, hogy létezik a hűség és nemes célok ebben az anyagias világban. Azzal egyetértek, hogy hozzájárult az olasz foci taccsra vágásához, azonban a legfőbb kedvezőtlen folyamatok már ettől függetlenül, hamarabb elindultak. Már a 2006-os tavaszon is olyat produkáltunk az Arsenal ellen, amit jelenleg is produkálnak az olasz csapatok angolok ellen (2-0,0-0). Kell a megújulás, és ezt a calciopoli előbbre hozta szerintem.

tataboy 2010.03.09. 20:30:10

Nekem az hogy el kell végre felejteni! Mert lassan olyanok leszünk mint a Magyar foci hogy mi lett volna ha világbajnokok leszünk 54-ben,meg mi lett volna 86-ban az Eb-n ha nem esünk ki olyan korán! Ez megtörtént és kész! Ennyi! Mindörökké Juve!!!

Diego89 2010.03.09. 21:57:31

huu srácok szépeket írtatok:) az én véleményem is az h talán jót tett a csapattal. kedvencem Diego ide igazolt ami évek óta a legnagyobb örömöm a labdarúgásban. Láthattunk nagyszerü tehetségeket felnőni és ez remek dolog. Persze szívem fáj mikor rágondolok h mik történtek és most is mi történi néha a csapat táján. nagyon remélem h a vezetöség elmegy. Moggi viszont sztem nagyon kellene ide. tudom sokan nem szeretitek, de kevesen tudják azt, amit ö.és persze nem arra gondoltam h elvileg ö miatt ment a csapat a B ligába. véleményem szerint az nem volt annyira indokolt akkor. sok mindent átéltünk azota 1ütt és sok mindent át is fugunk. 1 marad meg csak az pedig a Juve iránt érzett szeretetünk és kitartásunk joban, rosszban egyaránt.(L) Juventus mindörökké!!!!!

Ismeretlen_118238 2010.03.09. 22:17:57

A '90-es évek elején a FIAT majdnem csődbe ment, banki hitelek mentették meg az összeomlástól. Moggi 1994-ben került a Juvéba és a rossz háttérrel rendelkező klubot, nyereségessé tették, BL győzelem, majd BL döntők és számos kupa nyertek, ezzel a Juve történetének 2. legsikeresebb korszakát teremtették meg. Már Zeman is megpróbálta besározni a Juventust, de ez nem sikerült neki. A kulcs az egészben Gianni Agnelli halála. Ekkor vált sebezhetővé a felépített "birodalom", családi viszályok voltak az örökség miatt és ez után csaptak le Morattiék, miután éveken keresztül gyűjtötték a bizonyítékokat a triád ellen. Azóta egy teljesen széthullott klubnak szurkolunk, nem megfelelő vezetők és náluk is gyengébb játékosok. Megtisztulás? Hát ez minden, csak nem az. Egy pozitívumot tudok megemlíteni a calciopolival kapcsolatban, mégpedig az, hogy eltakarodott Capello. Bővebben most nem fejteném ki a véleményemet, mert tervezem, hogy a calciopoliról irok majd egy cikket.

babo410 2010.03.09. 22:53:04

Kellett. Csak nem így. Nagyon nagy a gyanú, hogy a szálakat a zinter mozgatta, mert nem tetszett nekik, hogy csak másodhegedűs szerep jut nekik. Arra jó volt, hogy azok, akik csak a pénzért voltak itt, már elmentek. Most van egy csupa szív csapatunk, csak a vezetőséggel van hiba. Jól jött a botrány, mert megtisztultunk, és VB-t nyert Olaszország, de sajna nem is tettek semmit, hogy megakadályozzák az olasz foci szétesését. És sajna a Juve élén is olyanok ülnek, akiknek nem kéne. Ha nem az lett volna a végkimenetele a Calciopolinak, hogy az inter megerősödik, a többi csapat meg legyengül, és az Serie A színvonala nem süllyedt volna ilyen mélységekbe, talán. Ha a Juve megtisztulva új erőre tudott volna kapni, és ott tudta volna folytatni ahol abbahagyta, meg nem esnének ki az olaszok a BL nyolcaddöntőben, nem lenne a nyakunkon a német bajnokság, és nem az inter húzta volna a hasznot az egészből, meg nem ő nyerné azóta is a bajnokságot, és néhol igen érdekesen, akkor azt mondanám, hogy egy szükséges rossz volt, hogy a csapat megmutathassa, hogy csalás nélkül is képes bármit elérni. De sajna egyeseknek jó ez az állapot, mert ők ebből a sz*rból jól tudnak kijönni, és nem érdekük, hogy változás legyen. De ha meg tudna újulni az Öreg Hölgy is, meg az olasz labdarúgás is, akkor úgy gondolhatnánk vissza az egészre, mint a szükséges rosszra!

babo410 2010.03.09. 22:57:01

Corvinus81 hszével teljesen egyet értek. A Calciopoli óta a Juve és a bajnokság is csak régi önmagát keresi. De nem tesz azért senki, hogy az olasz foci újra a trónon állhasson.

Alessandro 2010.03.09. 23:39:57

Mindig is nagy előnyének tartottam a bundabotránynak, hogy Ibra távozott tőlünk. Én sosem kedveltem őt, pláne hogy miatta szorult ki Del Piero a kezdőből, elgondolkodom néha, vajon ha nincs ez a botrány, Alex még most is Juve játékos lenne-e. Mert megkérdőjelezhetetlen a Juve iránti alázata és szeretete, de Capellot ez nem érdekelte volna, ha Del Piero a távozást fontolta valóban az akkori időszakban. Egyébként rossz dolog belegondolni, hogy a csapattal kapcsolatban felmerül a csalás, így inkább nem nagyon gondolok ebbe bele, a baj az hogy a mostani vezetőink, rosszul kezdtek el építkezni 2006 után és ennek most is vannak a jelei és még sajnos várhatóan ezek meg is maradnak, amíg a vezetőségben nem lesznek komolyabb változások.

Ismeretlen_118238 2010.03.10. 07:18:55

Alessandro: ha nincsen a calciopoli, akkor Ibrahimovicot eladták volna, ahogy tették azt olyan nagy játékosokkal mint Baggio, Ravanelli, Vieri, Inzaghi. Ő csak egy befektetés lett volna, mivel a magatartása nem illett be a csapat képébe. Lehet, hogy nem 2006-ban, hanem később, de az tuti, hogy nem írt volna történelmet Tonióban. Egyébként én sem kedveltem Ibrát, pont az általad említett dolog miatt.

carlos44 2010.03.10. 11:33:51

Ibrát mindenki utálta, csomú youtube-os videon szidják az ultrák és van is róla 1 dal! :) Calcipoli: HABISZTI!!! szarabbul állunk, mint 4 éve :) Minden volt, csak jó nem, aki azt állítja, h jót tett az meg..... ;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9924) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7448) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása