Zaccheroni: "További javulást várok"

"Már az első mérkőzés előtt is tiszteltük az Ajaxot, de miután játszottunk ellenük, a tisztelet csak nőtt. Nagyon jól játszanak, szervezetten támadnak és védekeznek. Az első mérkőzésen kemény harcra kényszerítettek minket, de sikerült jó eredményt elérnünk, ami reményt és magabiztosságot ad nekünk."

Alberto Zaccheroni

Az Ajax elleni második mérkőzésen Zaccheroni további javulást vár csapatától. A tréner mindenképp szeretne bejutni az Európa Liga legjobb 16 csapata közé.

"Az Európa Liga egy 'mindent vagy semmit' megmérettetés, és én még nem szeretnék tőle búcsúzni. Ugyanakkor a bajnokságban is a minél jobb eredmény elérésére törekszünk, ezért nem lesz könnyű dolgunk. Egységesnek kell maradnunk, és a visszatérőket, valamint a visszatérés előtt állókat minél előbb a megfelelő kondícióba kell hoznunk. A következő hónap lesz a legnehezebb, de ezt a sorozatot is a lehető legeredményesebben kell zárnunk."

Zaccheroni kitért néhány játékosára is.

"Camoranesi már jó ideje a csapattal együtt edz, de egy teljes mérkőzést még nem biztos, hogy végig tudna játszani. Sőt, eddig még 45 percet sem töltött a pályán, ezért gondosan meg kell vizsgálnom a helyzetet, és egyáltalán nem biztos, hogy számítani fogok rá. Mindenesetre az edzéseken jól megy neki."

Az Ajax elleni mérkőzésen kívül a bajnokságban egy igen nehéznek ígérkező, Palermo elleni összecsapás is vár a Juventusra, de Zaccheroni határozottan elutasította, hogy a hollandok elleni első mérkőzés eredménye miatt pihentetni akarná a csapatot.

"Mindig figyelni kell a kockázatokra, de az én feladatom, hogy ezeket minimalizáljam. Az Ajax erejét tekintve nem hiszem, hogy a játékosaim már a zsebükben éreznék a továbbjutást. A kockázatok abban rejlenek, hogy a játékosok nem figyelnek rád eléggé. Ha azonban megvan a figyelmük - és jelenleg így áll a helyzet -, akkor nyugodt lehetsz. És én nyugodt is vagyok. Az idény végéig három hónapunk van, napról napra, mérkőzésről mérkőzésre kell élnünk, és a minél jobb játékra és egyéni teljesítményre kell törekednünk."

A koncentráció jelenleg a csúcson van, mindenki a hollandokra összpontosít, és Zaccheroni is igyekezett mindenkit biztosítani, hogy ő sem gondol semmi másra, még szerződése meghosszabbítása sem.

"Egyáltalán nem foglalkozom vele. Csak a csapat és a pozitív eredmények érdekelnek. Másra most nincs időm. Számomra tökéletesen elég az, amiben megállapodtunk."

A szó ezután Del Pieróra, és a csapaton belüli fontosságára terelődött.

"Az Ajax elleni első mérkőzésen vettem észre először, hogy nagyszerű dolgokat művel a pályán, és ez a hétközbeni kemény edzés eredménye. Alex mindenre figyel, mindig követi a kéréseimet, és mindig a csapat rendelkezésére áll."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr34652001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo410 2010.02.25. 20:57:12

Nagyon jól csinálja! Nem azonnal bedobja a felépülő játékosokat, hogy felépültél, szükség van rád gyerünk, mint Ranieri is sajnos, meg Ferrara is csinálta. Nem szabad azonnal a mély vízbe dobni a sérülésből felépülő játékosokat, hanem fokozatosan kell egyre nagyobb terhelés. Ebben jó, de a taktikája eddig nem tetszik, és ez már Capellonál se nagyon tetszett. Ha lövünk egy gólt, utána beállunk bekkelni. Akkor is rossz volt nézni, ma meg a gyenge védelem miatt egyenesen nézhetetlen és életveszélyes. Én még mindig egy támadó focit preferáló edzőt szeretnék jövőre, mert hosszú távon, pláne a BL-ben ez az eredményre vezető. De nagyon tetszik a nyilatkozata. A legjobb, hogy nem becsüli le az Ajaxot, hanem elismeri, hogy erősek, és még az idegenbeli győzelem ellenére se bízhatják el magukat. Csak nehogy az legyen, hogy a 0-0-ra játszanak, vagy egy 1-0-ra. Amennyit lehet elől kéne lenni. Akkor kevesebb helyzete lehet a hollandoknak.

babo410 2010.02.25. 20:58:37

Akinek nincs Story TV-je: Storytv.hu-n tudja nézni a meccset. Jó szórakozást!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása