Zaccheroni: "A negyedik hely önbizalomnövelő számunkra"

Alberto Zaccheroni sorozatban harmadik győzelmét ünnepelheti a Juventus edzőjeként, amivel klubja felkapaszkodott a negyedik helyre az olasz bajnokságban.

Alberto Zaccheroni

A torinói zebramezes alakulat az elmúlt mérkőzésein három győzelmet tudott felmutatni a Genoa, az Ajax és most hétvégén a Bologna ellen, amellyel úgy tűnik, kijutott a elmúlt hónapok kríziséből.

"Az, hogy a negyedik helyre léptünk előre, segít visszaszerezni az önbizalmunkat." - nyilatkozta a szakvezető.

A Juve a Napolit is megelőzte a tabellán, akik csupán egy 0-0-ás döntetlenre voltak képesek az alsóházi Siena ellen.

"A célunk továbbra is a negyedik pozíció a bajnokság végére. Minden mérkőzésen egy kicsit többet nyújtunk és az eredmények a csapat győzelmei."

"Ha eltekintünk a mai eredménytől, a mutatott játékkal is elégedett vagyok. Az idénybeli legjobb formáját nyújtó Bologna otthonában győztünk. Bizonyos szituációkban szenvedtünk a labdatartással és nem mi irányítottuk a játékot, de ez részben annak is köszönhető, hogy a hétközi EL mérkőzést még nem pihente ki a csapat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr14651984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2010.02.22. 11:20:36

Hát barátom elég kicsik az igényeid, ha elégedett vagy a mutatott játékkal. Nem érzem azt hogy csak az eredmény lenne a fontos. Ranieri és Ferrara után most sincsen igazi támadó foci, sőt még kis csapatok ellen sem megy. Előny lesz az nekünk ha hozzuk az eredményeket gyenge játékkal és behúzzuk a 3-4. helyet? Nem hiszem, csak Blanc-t megerősítik a pozíciójában, hosszabbítanak Zaccal, megduplázzák a fizetését és még úgy is kevesebbet fog keresni mint Ferrara, aztán a sikeresebb tavasz után a játékosok többsége maradni fog, a vezetők belátják hogy csak Ferrara rutintalansága miatt ment rosszul az őszi szezonban, a jövő nagy ígérete, Gio pedig távozik majd, mert Zaccerroni sem kedveli őt. Lehet hogy éppen egy óriási bukásra van szüksége a csapatnak amibe belebukik elnök és vezetőség is, aztán tényleg egy igazi építő folyamat kezdetét veszi, és nem csak a Diego köré épülő foci lesz a jövőben is. Amíg van Del Piero, addig lehet reménykedni, de 2011-ben lejár az ő szerződése is, tartok tőle hogy egy nagy űr keletkezik majd utána, és ezt nehéz lesz majd megoldani.

Ricsman 2010.02.22. 12:01:11

@ Alessandro: Jelen körülmények között és a táblázaton elfoglalt helyezést elnézve én sokkal inkább kiegyezek a "pocsék játékkal sok pont" verzióval, mint a "szép játékkal szerzett kevés pont" -tal. Legyen meg a BL hely, aztán lesz idő tatarozni nyáron. BL-helyezés nélkül nehéz lesz erre forrást szerezni a tulajdonosoktól.

Victor90 2010.02.22. 12:41:24

Alessandro!Jól értelmezem,hogy te neked az lenne a jó ha ebbe a szezonba,9-10dik helyen végeznénk???Ki maradna itt szerinted,értelmes játékos???Grosso??Zebina??A másik dolog:jobbvagyokmessinél 23 éves,3 éve be van harangozva,hogy mekkora tehetség,és még 15 perceket is alig játszik!Már réges-régen be kellett volna vonni 1 jó csereüzletbe,majd nyáron hátha Kolarov-Gio csere lesz!23 éves játékosnak már a válogatottba kellene játszania!Ebbe a formációba meg főleg nem is fog játszani,mert még támadni se nagyon tud,nem hogy még védekezni!Ahogy olvastam a kommentedet,te valami nagy durranásra készülhetsz,mert ha ebbe a szezonba nem végzünk bl-es helyen,nekünk annyi,értelmes,minőségi játékost nem fogunk tudni igazolni!Biztos te megveszed a Juve-t,és majd igazolni fogsz nekünk klasszisokat,nem de??

Ismeretlen_102246 2010.02.22. 13:20:15

@Alessandro: Azt hiszem amikor olyat olvasok, hogy "tipikus magyar mentalitás", "a magyarok pesszimisták", "a magyarok csak a rosszat látják", akkor gondolom ez az általad elkövetett és ahhoz hasonló kommentek alapján tett általánosításnak köszönhető. Magyarán: képes voltál a jóban is a rosszat látni. Örülni kell, hogy felzárkózunk. A játék pedig folyamatosan kis lépésekben javul. Távol áll a tökéletestől, de még mindig jobb kis lépésekben fejlődni, mint nagy lépéseket elvárni és így összeroppanni a teher alatt. Remélhetőleg lesz ez még jobb is, avagy Róma sem egy nap alatt épült fel. Persze jó lenne kapásból szép és eredményes játékot látni, de a Ferrara által vezényelt se nem szép, se nem eredményes foci után, az év végéig én megelégszem a szimpla eredményes játékkal is (és ez nem jelenti azt, hogy mostantól végig azt várom, hogy nyerjünk, hanem hogy arányaiban a mérkőzéseink 70-80%-t megnyerjük, 10-20% fusson X-re, míg a maradék pedig vereség legyen... ez kb. annyit fog jelenteni, hogy ott lehetünk a BL-ben...).

Ismeretlen_108746 2010.02.22. 13:32:53

Én is azt gondolom, hogy a földön kellene maradni, s reálisan szemlélni az eseményeket. A Ferrara által nyújtott kritikán aluli teljesítmény és morális szakadék után teljesen irreális azt várni, hogy a csapat 2 hét alatt megtáltosodjon és sziporkázó játékkal hozza a meccseket. Zaccheronival egyelőre veretlen a csapat, ez semmi esetre sem az a pillanat amikor indokolt volna kritikával illeni eddigi munkáját. Egyelőre én annak is örülni tudok, hogy reménykedve ülök le a Juventus meccsek elé, s ismét szurkolni tudok a csapatnak. Nyilvánvaló, hogy nem ezzel a kerettel és Zavccheroni vezetésével fogunk BL-t nyerni, de egyelőre haladunk a reálisan elérhető célok felé, s a játék és a csapat hozzáállása már most sokkal különb mint szerencsétlen Ferrara idején. Egyelőre örüljünk a nehezen megszerzett pontoknak is. megjegyzem a legyőzött Bologna egyáltalán nem szar csapat, döntetleneztek a Milan-nal és idegenben verték a Fiorentina-t a közelmúltban.

babo410 2010.02.22. 14:42:18

Csak az a baj, hogy ismerve John Elkant, mint a Juve örökösét, és a vezetőséget, ha Zacc bejön 4-nek, meg esetleg EL-t nyerünk, akkor nem fognak Prandelliért pénzt adni, és értelmes igazolás tényleg nem lesz. Mert sajna ez a vezetőség túl hülye ahhoz, hogy hosszú távra is elláson. Sajna nem veszik észre, hogy hosszú távon Zaccheroni nem lesz jó. És az, hogy megint csak a hatalmas mákunknak köszönhető, hogy nem kaptunk ki, az egy Juvétól szégyen. Mert nem azzal van a gond, hogy szarul játszunk, hanem azzal, hogy csak a mázlinkon múlik, hogy nyerünk. És a meccseken elalszok! Meg néha mutatunk valamit, azt annyi. De azt mondom ez betudható annak, hogy Ferrara után még kell egy kis idő még, hogy jól játszunk. De arra nincs mentség, hogy csak mázlival nyerünk, meg hatalmas kamu 11-esekkel! És sajna 4. helyen végzünk (nem ez a sajna), pláne ha még EL-t is nyerünk, Zaccheronit megteszik edzőnek jövőre is, mert "milyen jó edző, meg vele nyertünk, meg minden. Azt szar a taktikája is! Élvezhetetlenek a meccseink, és hosszú távon nem jó edző! Vele max 4. helyekre leszünk jók. Pláne, hogy tuti nem költenek sokat a vezetők nyáron, ha most túl jól szereplünk a továbbiakban. Remélem azért, hogy csak én ismerem félre a vezetőket, és ők már eldöntötték, hogy mindenképp más edző jön nyártól, aki hosszú távon marad, és végre élvezhető meccseket játszunk.

Ismeretlen_102246 2010.02.22. 14:50:15

"Sajna nem veszik észre, hogy hosszú távon Zaccheroni nem lesz jó." - Ezek szerint te ezt tökéletesen biztosan látod és ki mered jelenteni. Nem mondom azt, hogy Ő a világ legjobb edzője, de ha év végére képes a csapatot gatyába rázni (azaz az eredményesség mellett többé-kevésbé szépen is játszanak majd), akkor miért ne maradhatna? Honnan olyan biztos, hogy vele hosszú távon rossz lenne? Csak arra akarok kilyukadni, hogy felejtsük el a kategorikus kijelentéseket a legtöbb dologgal kapcsolatban, mert nevetségesen hangzanak. Az más, hogy neked ez a véleményed, de nem ezt írtad. Félreértések elkerülése végett: Prandellivel én is szimpatizálok, de ha Zacc képes folyamatosan jó eredményeket elérni a csapattal az év végéig, akkor nem nézném rossz szemmel, ha megadnák neki a hosszabb távú lehetőséget.

babo410 2010.02.22. 15:17:29

Zaccheronival nem fogunk jól játszani! És hosszútávon nem lesz jó, ezt azért állítom ennyire biztosan, mert sehol nem vált be! 3 éve nem volt munkája! És legutóbb a Torinotól rúgták ki, és nem töltött el egy évet se! Akkor majd pont itt fog varázsolni! Egy olyan edző, akit 3 évig nem akart senki alkalmazni? (Azt nem hinném, hogy ő nem akart dolgozni.) És ráadásul mindenki megmondta, még Moggi is, aki azért ért hozzá, és legtöbbször be is jö amit mond, hogy vele sokra nem megyünk. Én nem szeretnék kísérletezni, még egy évet feláldozni egy olyan edzőre, aki vagy beválik, vagy nem! Mert valjuk meg hosszútávon Zaccheroni ebbe a kategóriába esne!

babo410 2010.02.22. 15:26:42

Ja és egy olyan edző, aki 3 védős taktika címén 5 védőt + 2 védekező középpályást küld pályára, szép játékot soha nem fog produkálni. Meg sok gólt pláne! És 7 védekező játékossal maradnak szerintem ezek a csak gólt ne kapjunk meccsek, ahol a meccs végéig lerágjuk a körmünket, hogy ne kapjunk gólt. És ha marad az, hogy a Bologna, meg hasonló szintű csapatok nagyobb helyzeteket dolgoznak ki mint mi, akkor az azért eléggé megmutatja miért nem akarom jövőre Zaccheronit! És soha nem lesznek olyan hatalmas helyzeteink, ha 7 védekező játékossal állunk ki. "Kevés helyzet, kevés gól, ez nem igazán szép foci." Mondotta Hajdú B. István. És milyen igaza van! Én nem látnám jövőre szívesen Zaccot. Vele BL-t életben nem nyerünk. De még bajnokságot se sztem!

Ismeretlen_102246 2010.02.22. 15:34:00

Van olyan edző, aki egy ideig semmit sem nyer, aztán meg nyer valamit. Lásd Zacc-ot, amikor nyert a Milannal. Nem mondom azt, hogy jelenleg olyan nagy esélyt látok arra, hogy hosszú távon jó lesz, de a kategorikus kijelentésektől érdemes tartózkodni az év végéig. Mindenki tévedhet és ugyanakkor senki neve sem jelent garanciát. Vedd észre, hogy csak valószínűségekről beszélhetünk. Sztem kategorikus kijelentéseket még akkor sem érdemes tenni, ha valami nagyon bizonyosnak tűnik, bár akkor még indokoltnak is érzem, de ebben az esetben... nem érzem indokoltnak. Moggi is mondott már sokfélét. Elég csak arra gondolni, hogy Moggi a Bayern elleni mérkőzésig (de lehet még utána is) védte Ferrarát... míg néhány szakember szerint a szezon rajtjánál legesélyesebbek voltunk a Scudettora. Utóbbiak nem tévedtek. Esélyesek voltunk. Voltunk. Még a szakemberek közül sem beszél mindenki kategorikusan... ha egyáltalán azt olvassuk, amit mondtak. A lényeg, hogy ha a szakértők többsége előre látna, akkor a fogadásokat be lehetne tiltani.

juve21 2010.02.22. 16:01:16

Sziasztok! Egyetértek ShyrKahn-nal. Szerintem sem kellene kategórikus kijelentéseket tenni sem Zac-ról, sem a csapatról. Szoritkozzunk a statisztikára, az sok mindent elárul. Azt kijelenthetjük, hogy a 5-ből nem kaptunk és abból hármat meg is nyertünk, az utolsó hármat, sőt kettőt idegenben. Előtte 6-ból 5-ször zakó. Ha ezekből a számokból indulunk ki, akkor egyértelmű, hogy Zac valamit jól vagy jobban csinál, mint a volt közönségkedvenc Ferrara. Aki jó ember, de annál szarabb edző. Hogy milyen lesz Zac? Majd meglátjuk! Azt mindenki hajlamos elfelejteni, hogy Lippi papa is egyszer lemondott, mert olyan silányak voltunk vele. Sőt az Intertől is kirúgták a gyenge szereplés miatt. Lehet, hogy egy Torino szintű játékosálomány nem volt alkalmas Zac taktikájához. Persze, hogy ezt nem vette észre az az ő hibája. De mondhatnám Rijkaard-ot, aki kiesett egy holland csapattal, utána meg BL-t nyert. Még annyit, hogy Gio lehet, hogy atomnemtudoménmi, de már réges régen nem itt kellne tartania, ha ő akarna Alex utódja lenni. Ugye mindenki emlékszik a 23 éves Alexre. Egy napon ne említsük őket. Üdv

Ismeretlen_150170 2010.02.22. 16:15:32

Nagyon jó hogy újra elkezdett nyerni a csapat! Ez morálisan helyre rakja a csapatot. Szép játékot én is szeretnék látni a csapattól de valljuk be őszintén hogy erre elég kicsi az esély. Az új edző jót tett a csapatnak nem lehet már alibizni és Ferrara-ra fogni. Zac eddig sok mindent nem csinált de legalább még nem kaptunk ki. Valószínű hogy akár mit is fog elérni a csapattal a nyáron távozni fog. Én eddig semmi olyat nem láttam tőle amiért hosszútávon számolhatni lehetne vele. Az új taktikával se lettünk jobbak és egyáltalán nem illik ez se a játékos állományhoz. Én a "jobb" formát inkább tudom be Alex jó formájának. Remélem a jó formáját megtartja nyárig és behozza a csapatot a 4. helyre nélküle nem hiszek a dologban sem Zac képességeiben.

fmsteve 2010.02.22. 16:47:04

juve21: Nem akarok Sebáról nagy vitát gerjeszteni, de nem volt még 5 egymást követő meccs ahol megmutathatta volna, hogy mit tud. Egyszerűen nem játszatja semelyik edző. Lehet, hogy azért mert gyenge edzésen (pedig amikor játszott, szinte mindig jó volt)de akkor meg minek mondogatják h majd kap lehetőséget meg ilyenek. HA nem jó adják el és kész,de annak semmi értelme h így szopatják, hogy legyél türelmes majd eljön az időd, mert tényleg már annyi idős h ki kellett volna h derüljön mit is tud, de mivel alig játszik ezért lövésünk sincs arról h mit is tudna ha megkapná a bizalmat.

Ismeretlen_102246 2010.02.22. 16:52:11

Azon is érdemes elgondolkozni, hogy vajon mennyi köze van Zaccnak Alex jó formájához... mert ugye Ferrara keze alatt is játszott már Del Piero (ebben az évben) és bizony akkor nem tűnt acélosnak. Valószínűsítem, hogy van az edzőnek köze ehhez, azaz nem lehet csak egy emberre fogni a nyerő szériát. Persze kizárni sem lehet teljes mértékben. Gio esetét én is hasonlóképp látom, mint juve21. Azt kell vele kapcsolatban észrevenni, hogy három edző is csak csereként számít rá. Ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb valószínűséggel a sráccal lehet gond. Sorozatban egy győzelem lehet szerencse, kettő nagyon nagy szerencse, viszont három már azt jelenti, hogy a szerencsének ehhez nem sok köze van... vagy még inkább egyre jobban el lehet felejteni, hogy csak a szerencsének köszönhetően nyerünk, hiszen 5 mérkőzés után már nevetséges lenne a győzelmi sorozatot a szerencsére fogni. A meglátásom szerint a csapat több játékosa is jobban helyezkedik, azaz körvonalazottabb feladatot kaphat, és így a csapat egésze is jobb teljesítményre képes.

Tony 2010.02.22. 17:15:02

Zaccheroni hosszú távú megtartása a vicc kategóriába sorolandó!

Ismeretlen_108746 2010.02.22. 17:34:33

Szerintem senki nem mondta Zaccheroni hosszabb távú megtartása reális lehet.

juve21 2010.02.22. 17:36:09

Sajnos hajlamos vagyok elfelejteni, hogy ez egy szurkolói oldal. Lehet, hogy az én gondolkodásomban nagyobb részben van jelen a subjektivitás, mint itt többeknek. ShyrKahn-al értek egyet Gio esetében is. Láttam már olyan edzőt, aki egy világsztárt a padon jegelt, mert valami nézeteltérése volt vele, de ha egy játékossal három edző sem számol az már nem véletlen. Aranyos kis gyerek nem vitatom, de azt javaslom, ne az érzelmek alapján itéljétek meg a játékát. Amikor tavaly sérüléshullám volt, többet játszott, akkor sem rúgott többet három gólnál. Nevetségesnek tartom, hogy leszóljátok Zac-ot, mert nem szimpi. Idejött úgy, hogy nem is igazán őt akarták. 5 meccs, 3 győzelem, 2 döntetlen. A csapat elkezdett hinni magában, de ez sem elég. Ha most Lippi lenne az edzőn itt mindenki csodáról beszélne. Tavaly is ez ment Ranipapával. Mindenki szidta, mikor folyamatosan 8-10 sérülttel üldöztük az Intert, most meg a Rómát viszi ki tudja meddig. Nem értek itt sok embert!

juventino03 2010.02.22. 17:38:05

Szerintem nem elégedett ő sem a mutatott játékkal, de ha önbizalmat akar adni a csapatnak nem nyilatkozhatja nyilvánosan, hogy milyen szarul játszanak.

Ismeretlen_108746 2010.02.22. 17:41:52

Nem az a kérdés, hogy hosszabb távon Zaccheronival nyerünk-e BL-t vagy bajnokságot, hanem, hogy a jelenlegi szar helyzetben eddig hozza a meccseket a csapat. Ez a szezon már elment, meg kell kaparintani a BL helyet. Zaccheronival egyelőre elindultunk felfelé (olyan játékkal amilyennel), szerintem örüljünk ennek, s felesleges fikázni. Nem gondolom, hogy bárki más csodát művelt volna ebben a pillanatban.

babo410 2010.02.22. 20:31:56

4 meccset nyertünk az elején is Ferraraval, meg előző szezonban az utolsó kettőt. Még nem mutatott olyat, amitől elájulnék. Meg az, hogy Zaccnál Alex jó, az annak is betudható, hogy végre megint csatárt játszik, és nem a széleken kell km-eket futnia. És sajna úgy érzem, hogy Zaccnak vannak esélyei, hogy nyáron megtartsák, ha ebből a szezonból kihozza a maximumot. Majd akkor leszek elégedett vele, ha év végén minimum a 4. hely meg lesz, és nem égünk be az EL-ben sem! Addig! Mert nem érzem azt, hogy olyan hű de jó lenne a csapat. Csak az van, hogy Ferrara alatt nem akartak bizonyítani, mindenki Ferrarat szídta, meg mondogatta, hogy túl nagy falat még neki a Juve. Nem a játékosok voltak a hibásak, meg jó alap volt nekik, hogy mondhatták, nem jó poszton játszanak. De ha Zacc alatt is úgy játszanának, és kikapnának, az már bizonyítaná, hogy nem az edző, hanem a játékosok a hibásak. Most bizonyítási vágy is van a csapatban. De én semmi különöset nem látok. Ennél még a Sampdoria a Roma és az Atalanta elleni meccseken is biztatóbb dolgokat láttunk!

Ismeretlen_108746 2010.02.22. 21:17:50

"ha Zacc alatt is úgy játszanának, és kikapnának" Egyelőre nem kapnak ki, talán abban megegyezhetünk, hogy nem túl jó játékkal nyerni még mindig ezerszer jobb, mint szar játékkal folyamatosan kikapni (lásd dilettáns Ferrara). Senki sem ájuldozik, és nem is kell. Reálisnak kell lenni, ennyi. A jelenlegi helyzetben, ennyi idő alatt senki nem csinált volna többet a csapattal, mint Zaccheroni. Ebből nem következik, hogy hosszabb távon is ő volna a megoldás, de ezt nem is állította szerintem senki.

babo410 2010.02.22. 22:07:52

Azt nem is, de az a szomorú, hogy ha túl jól teljesít, akkor meg lesz tartva jövőre is! Legalább is az esélye túl nagy lesz. Pedig az eddigi munkássága alapján nem hinném, hogy itt is akkora teljesítménye lesz hosszú távon. És nagyon sok helyen edzősködött már. Talán a Milannal voltak a legnagyobb sikerei. Egyszer bajnok lett, de utána semmi. És nemzetközi porondon viszont nem nagyon van vele reális esélyünk, vagyis inkább nem lesz. BL-ben nagyon gyenge. Milannal pl. kiesett a csoportkörből utolsó helyen. Azzal a Milannal, aki a BL-ben jó szokott lenni. Én nem szeretném hosszú távon itt látni. Az eddigi eredményei alapján nem jó hosszú távon, és azt amit elért korábbi klubjaival, és sztem jobbra itt se nagyon lenne képes (ehhez a kerethez egy nagyon profi edző kell, aki képes tartósan eredményeket kisajtolni a csapatból). És amit elért a többi klubnál, annál egy nagy név többet tudna tenni. Eddig az akkor nagyon erős Milannal bajnok lett, de ezzel a kerettel a bajnoki cím nem lenne olyan könnyű, mint akkor a Milannal, aki utána viszont nagyon elengedte magát. Én nem bízom hosszú távon benne. Prandelliben többet látok, vagy Benitezben. De egyenlőre az érkezésükre kicsi az esély.

Ismeretlen_102246 2010.02.22. 23:13:47

Nem értem miért lenne baj az, ha egy jó munkát végző ember maradna a csapatnál. Ettől persze jelenleg messze vagyunk, de ha jól csinálja a dolgát, akkor miért szúr neked szemet a maradása? Egy jó munkás embert, aki addig rossz periódusban volt, de nálad már jót mutat, kidobnád? A múltja alapján nem hosszútávra való?... Ranieriről is mindig azt mondjuk a múltja alapján, hogy egy vesztes mentalitású edző, közben szép lassan beviszi az első helyre a Roma-t, de ha nem is az első helyre, azt mindenképpen érdemes megnézni, hogy honnan állította fel azt a csapatot és milyen veretlenségi sorozatot ér(t) el velük. Nem hiszem, hogy ezek után a Roma vezetői azt fogják mondani, hogy Ranieri hosszú távon nem jó, mert vesztes mentalitású edző és még semmit sem nyert... Érted mit akarok mondani? Ne a múltja alapján ítéld meg, ha esetleg a jelenje jó lesz. Esetleg. Ha így alakul (amire még egyszer leírom: kevés esélyt látok), akkor miért lenne baj a maradása?

Tony 2010.02.22. 23:31:37

Ha a Juve 1x újra nagycsapat akar lenni és komoly célokat akar kitűzni akkor ahhoz 1 komoly tréner kell,Zacch olyan kevés ehez,mint árvaházban a szülői-értekezlet!

babo410 2010.02.23. 00:25:59

Mert nem bízok benne hosszú távon. Ranieri 1000x jobb edző tőle, és ezzel a kerettel vele lehet már elsők lennénk. Meg Ranieri sokkal jobb eredményeket mutthat fel tőle. Jó, még nem nyert semmit, de még így is eredményesebb. És eddig hosszú távon mindenhol befuccsolt, meg az akkoriban az egyik legerősebb Milannal csoport utolsó helyén ki tudott esni a BL-ből. Én nem hinném, hogy hosszú távra vele kéne gondolkozni, mert vele az van, hogy vagy beválik, vagy nem. És most minél kisebb kockázatra lenne szükség, mert ha jövőre se nyer semmit a csapat, akkor sztem rekordot dönt a vezetőség, és a szurkolók felkoncolják őket. Én inkább hoznék végre egy minőségi edzőt.

Ismeretlen_102246 2010.02.23. 10:14:30

Az a baj, hogy előítéletesek vagytok. Úgy látom ettől képtelenek vagytok elrugaszkodni. Jelenleg én sem tartanám meg Zacc-ot hosszútávon, de nem erről beszéltem... Úgy írtok, mintha az nem számítana, hogy mit tesz le a csapattal az asztalra, Ő mindenképpen kidobható. Én nem így látom. Szerintem az embereket az alapján kell megítélni, ahogyan teljesítenek és nem az alapján, hogy szimpatikusak-e számunkra, vagy sem, vagy éppen mit értek el a múltban és mit ragasztottak rájuk. Az ilyen beskatulyázások miatt rühelltem sok tanárt a középiskolámban... Gondolom ti is találkoztatok már ilyennel és nem esett jól nektek. Akkor mitől lettetek ugyanolyan beskatulyázók? BTW nem véletlen nyert a Milannal és előtte nem véletlenül szerpelt kimagaslóan jól az Udinese-vel. Lehet eljárt felette az idő és bizony leszálló ágban volt, mikor átvette a csapatot, de ha megnyeri az EL-t (vagy a döntőbe viszi a csapatot), illetve befuttat a 4. helyre, ráadásul szép játékot is játszat majdan, akkor miért ne maradhatna? Ha nem fejlődik tovább a csapat és az előbbi feltételeket nem teljesíti, akkor tiszta sor a cseréje.

Ismeretlen_150170 2010.02.23. 11:11:22

ShyrKhan! Pont te mondod hogy valakit a teljesítménye alapján és nem a múltja alapján kell megítélni!!! Én egy folytában "szidom" Diegot és Melot mert nem játszanak jól, nem az elvárásoknak megfelelően játszanak ekkor te mindig szárnyaid alá veszed őket hogy ők milyen jók voltak előző csapatukban és itt rontották el őket! Közben én csak azt kritizáltam amit láttam tőlük a jelenben! Én se szimpátiáról beszélek ilyenkor hanem arról amit le tesznek a juve asztalára!! Tehát akkor most hogy van ez??? Egyébként is felesleges ezen az edző dolgon annyit agyalni, ezzel a kerettel hosszútávon nem lehet kalkulálni, ha pedig megfelelő helyre megfelelő játékosokat igazolunk akkor akár Zac is tud maradandót alkotni. Ettől függetlenül nagyon kevés esélyt látok arra hogy Zac-ot akarnák a vezetők a következő szezontól, mivel vannak nála sokkal jobb edzők a "piacon" ezért csak azon múlik hogy megtudjuk-e szerezni valamelyiket!

Ismeretlen_102246 2010.02.23. 12:28:17

Igen, én mondom, mert szerintem a teljesítményük alapján nem rosszabbak a többieknél és ugyanúgy, mint Zacc esetében csak hosszabb idő után merek ítélkezni felettük. E mellett azt hiszem elsiklottál. Sem Zacc, sem Diego, sem Melo nem ítélhető meg rossznak ennyi idő után. Másrászt: Igen, én "védem" Diego-t és Melot, mert másképp látom az eddigi teljesítményüket, mint te. Sosem mondtam, hogy tökéletesek a posztjukon, csak annyit, hogy nem velük indul a sor és nem is velük fejeződik be. Időt még mindig nem kaptak eleget, de mint írtam: nem Ők lógnak ki elsősorban a sorból. Azaz Diego meglátásom szerint pozitívan lóg ki és Melo se teljesít az átlagszint alatt. Te másképp látod. Ez legyen a te gondod.

Ismeretlen_108746 2010.02.23. 12:49:37

ShyrKahn: Szerintem ne erőlködj, én legalábbis feladtam a győzködést. Zaccheroni kinevezéséig gyakorlatilag csak és kizárólag kikaptunk. Félelmetes, hogy ezt 2 hét alatt el lehet felejteni, s lassan úgy beszélni mintha a Ferrara féle lidércnyomásról is az új edző tehetne. Senki nem állította, hogy ő az ideális hosszabb távon, de pillanatnyilag szimplán indokolatlan hibáztatni bármiért. Eddig veretlen vele a csapat, ne gondoljuk már, hogy bárki más többet hozott volna ki ilyen rövid idő alatt ebből a keretből.

Ismeretlen_102246 2010.02.23. 13:05:13

Apuleius: Igen, azt hiszem igazad van. Nem erőlködöm tovább, bár a remény még nem halt meg bennem teljesen.

Ismeretlen_150170 2010.02.23. 13:51:48

Az hogy nem rosszabbak a többieknél attól még mindig rosszak! És sajnos mások is azok! És azt értsd meg itt csak arról van szó hogy én is és más is sokkal többet várt az említett játékosoktól és innen a sok kritika és csalódottság! Ferrara egy fél évet kapott, egy játékosnál mennyi időre van szükség szerinted? Továbbra se értem miért nem lehet valakit kritizálni mikor a hibáit és hiányosságait más is látja! Egyébként nem hiszem hogy annyira másképp gondolnánk csak én jóval türelmetlenebb vagyok és ez tényleg az én gondom! :)

babo410 2010.02.23. 17:45:26

Akkor azt se felejtsük el, hogy Ferraraval is jól indultunk! Még nem mondhatjuk, hogy jók vagyunk, ez még messze nem jó. És sztem ahogy elnézem a meccseinket, inkább csak az edzőváltás utáni szokásos bizonyítani akarás van a csapatban, mintsem az a nagyon jó taktika. Hogy lehet 3 védős taktikával 7 védekező játékos a pályán? Én egy olyan edzőt szeretnék végre látni, akivel nem a Capello féle rúgjunk egy gólt, és bekkeljünk a meccs végéig szitut játszanánk, hanem a '70-es évek 100 gólos szezonjai köszönnének vissza! Én olyan edzőt szeretnék, aki képes olasz honban is támadó focit nyomni. Mert ez a taktikázás öli meg az olasz focit. Én több támadást várnék sokkal hajtósabb látványosabb meccseken. Ilyen edző kéne. De az nem Zaccheroni, a 7 védekező játékosával. Mert lehet beválna jövőre is, meg utána is, de az amit most játszunk, nem tetszik. Úgy akarunk bekkelni, hogy a védelmünk eléggé hajmeresztő. Támadó focit akarok jövőre! Végre jó meccseket akarok nézni! Mert az már elég érdekes, hogy régi űJuvés létemre jobban élvezek egy Barca mittoménki meccset, mint a kedvenc csapatomét! És most hétvégén is sikerült a Bologna elleni meccsen bealudni, Barcat, Chelseat meg végig tudtam nézni?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása