Blanc: "A tapasztalat garantált Zaccheroni esetében"

A klub elnöke Alberto Zaccheroni kinevezése után szólalt meg.

jcblancMozgalmas napokon van túl a Juventus.

Hosszú hetek bizonytalansága után menesztették Ciro Ferrarát, helyére Alberto Zaccheroni került. Jean-Claude Blanc ennek apropóján osztotta meg gondolatait az újságírókkal.

Köszönet, Ciro:

"Engedjék meg, hogy köszönetet mondjak Ciro Ferrarának, akit mind szakmai, mind pedig emberi szempontból nagyra becsülök. A labdarúgás kegyetlen, és néha fájdalmas döntéseket kell meghozni. Ciro még mindig a Juventus része, és a következő hetekben nyugodt körülmények közt átnézzük, hogyan folytathatjuk tovább együtt a munkát, melyben a klub minden vezetője és dolgozója részt vesz. Ez a legmagasabb szinten is garantálja a tapasztalatot, melyre ilyen időkben nagy szükség van."

Ferrara menesztése nem érzelmi döntés volt:

"Már egy ideje gondoltunk rá, és az Olasz Kupából való kiesés megpecsételte a helyzetet. Az elmúlt két hónapban sok nehézségen mentünk keresztül, és ezért egy hónapja visszatérésre kértem Roberto Bettegát, mert ő segítséget tud nyújtani az előrelépésben. Próbálkoztunk Ferrarával és stábjával, de oly sok mérkőzés telt el győzelem nélkül, hogy meg kellett hoznunk a döntést, hiszen ez a dolgunk."

Nem mondok le:

"Soha nem gondolkodtam a lemondáson. A felelősség nem lehet csak egy emberé, és hibákat mindenki követett el, beleértve engem és a játékosokat is. A labdarúgás egy olyan játék, ahol nem tudsz kicserélni 25 játékost, de lehetőséged van a környezet feltűzelésére egy edzőváltással. Próbáltuk a játékosokat szembesíteni a felelősségükkel a héten, és tulajdonképpen ezzel a döntéssel is ezt tesszük. Professzionális viselkedést várunk el a pályán és azon kivül is. Meg kell változtatni a mostani helyzetet. Technikai szempontból rendelkezésre áll a megfelelő minőség, és van rá egy fél idényünk."

Roberto Bettega a következőt tette hozzá mindehhez Zaccheroni idény végéig szóló szerződését illetően:

"Erre az időszakra állapodtunk meg, de alapjában véve született egy opció a Juventusnak a következő idényt tekintve is."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr924651890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2010.01.30. 17:38:36

Csoda hogy el nem sírta magát, talán még szégyenli is hogy ki kellett rúgni Ferrarát, a spórolás folytatódik, Ferrara a klubnál marad, szerintem pedig most egy ideig semmilyen formában nem kéne a csapatnál dolgoznia. Bettega is kellett a menesztéshez ez nagyszerű, ha belegondolunk Blanc és Secco is többször másra gondolt, így most hárman kettő az egyhez tudnak szavazni, így csak jobb.

pusi 2010.01.30. 17:41:56

Blanc, Secco! Irány Ferrara után

É.Sanya 2010.01.30. 18:29:14

Nem tudom miért kell ennyire szapulni őket?? Valóban nem a legjobbak,és ezt én is tudom. Viszont az hogy,itt tartunk nem az ő hibájuk, csak részben! Itt az edző,játékos cseszett el mindent.Emlékszem mikor Ferrara ide jött nyilatkozott egy olyat hogy,Szeretné a játékosokkal tartani ezt a barát és focista dolgot.. na ez egy nagy baromság! Egy focicsapatnál rendnek kell lenni,fegyelmezettnek!Nem csak Ferrara hibája ez. ,de részben az övé.Blancék azt baszták el hogy, nem rúgták ki.Viszont én a JÁTÉKOSOKRA vagyok kibukva!Szégyen amit csinálnak!ha nem tudok cselezni,akkor passzolok,ha nem tudok passzolni,akkor futok! Ez az alap tétel nálam a fociban,hisz én is focizom. De ezek a játékosok nem ismereik ezt! Sérülés? ez volna a hiba?? Dehogy,ez is egy kitaláció,nem akarnak játszani a játékosok., hiába van jó stáb. ezt a Juvét nagyon átkéne rombolni! Szezon végére nem lesz meg a Bl hely,sajnos ezt kell mondjam., persze én is bizakodom. , de nem lesz meg.! Örüljünk ha az első 10-ben bennt leszünk! Én csak véleményem mondtam,mielőtt valamelyik okos elküld engem a picsába,és szitkolódik.! Forza Juventus!

Ismeretlen_127033 2010.01.30. 18:44:59

Blanc,te egy akkora gyökér vagy amiet még nem baszott a világ!!!!!

Ismeretlen_128290 2010.01.30. 19:02:06

"Próbáltuk a játékosokat szembesíteni a felelősségükkel a héten, és tulajdonképpen ezzel a döntéssel is ezt tesszük." és őt ki a fasz fogja egyszer szembesíteni a felelősségével, mint klubigazgató? É.Sanya én nem küldelek el a picsába, sőt a legjobb szándék szól belőlem, de ilyet nem mondhatsz, hogy persze bizakodsz, de nem lesz meg. pláne, hogy sportolsz, gondolom, amikor meccset játszotok, nem úgy mentek fel a pályára, hogy ábazmeg, úgyse nyerünk. szerintem azért sportol az ember, meg persze azért szurkol egy csapatnak, hogy a legkilátástalanabb helyzetben is bizakodjon, reméljen és törekedjen a legjobbra. a legtöbb, amit mi szurkolók tehetünk, hogy bízunk a sikerben akkor is, ha tudjuk, hogy most épp nem a legrózsásabb a helyzet, aztán majdcsak fordul a szerencsénk. nem bántásból írtam, tényleg. "ha ugráltok, blanc meghal":)

Zangif 2010.01.31. 10:32:15

Sanya, ellent kell h mondjak neked azért mondom ezt mer énis focizok (túlkorosként uccsó szezonom az ifiben) és az edző az egyik legnagyobb haverom, szoktunk együtt sörözni, szórakozni, ugyanugy ahogya többi csapattársam is, de ha ifibe 16-20 éves fiatalok külön tudjuk választani azt h most meccs van és ő az edzőnk vagy csak találkoztunk az utcán és haverilag elbeszélgetünk, de a "profi játékosok" pedig nem, az sztem nem az edző hibája, vagyis nem csak...

Ismeretlen_135915 2010.01.31. 11:18:26

Capellonál érdekes módon itt volt Buffon, Del Piero, Chiellini, Zebina...Akkor a játékosok hibája?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása