Primavera: Fiorentina - Juventus

Nemcsak a Serie A rajtolt el újra, hanem a Primavera bajnokság is. A keretben történt apróbb változásokról már írtam. Immobile kölcsönbe került az Empoli csapatához, és helyette érkezett - a szakértők körében már ismertebb - Manuel Fischaller.

Az új fiú az első Juventus bajnokiján csak a cserepadon kezdhetett. Bruni mester a már bevált 4-3-3-as felállást választotta, ahol az egy szem ék, az eddig Immobile árnyékában kevés szerephez jutó Libertazzi volt.

Alberto Libertazzi

A csatár két oldalán az idény első felében felváltva szerepelt a Giovinco, Esposito, Boniperti, Belcastro négyes. A szezon felfedezettje, a hihetetlen technikai tudással megáldott Belcastro azóta kirobbanthatatlan a kezdőből, társa a jobb oldalon pedig az esetek nagy többségében a csapat kapitánya, Esposito.

A sok hiányzó miatt azonban a jobb szélső most egy sorral hátrébb került, és irányítót kellett játszania. A társai a középpályán a balhátvéd DePaola, és a középhátvéd Pirrotta voltak, tehát finoman szólva se volt összeszokottnak tekinthető ezen csapatrész.

Ennek megfelelően nem indult zökkenőmentesen a mérkőzés, bár az első helyzet a Juve előtt adódott. Esposito a felezővonalról végzett el egy szabadrúgást, amire Libertazzi startolt, és fejelte tovább Belcastrónak, de a szélső szorongatott szituációban rosszul találta el a labdát.

Ezek után  kritikán aluli játék következett, egyik csapat sem futballozott csúcsformában. A szenvedést egy Fiorentina büntető törte meg, amit a Lilák értékesítettek is. A játék színvonala továbbra se emelkedett, tehát nem meglepő, hogy ismét egy tizenegyesre volt szükség, hogy a nézőközönség pulzusa megemelkedhessen.

Ezúttal a Juventus javára ítélt a bíró, amit Esposito váltott gólra. Bruni nem dőlhetett hátra, mert a csapat játéka magában hordozta a veszélyt, hogy újra hátrányba kerülnek.

A félidő végén egy kavarodásnál Pirrotta rosszul szabadított fel, és érkezett a Lilák vezető gólja. A csapat szerencséjére érkezett a félidő, ahol egy alapos fejmosás után, valamivel tüzesebben érkeztek meg a fiúk a második 45 percre.

Mindent elsöprő támadásvezetésekről nem beszélhettünk, de mindent megtettek a srácok, hogy ne legyen vereség a vége. Végül az egyenlítő gólt egy Boniperti beadás hozta meg. Bár a gól körülményei nem fognak bekerülni az olasz hőskölteményekbe (a beadást a lilák kapusa saját kapujába ütötte), a lényeg a pontmentés volt.


Mérkőzés statisztikája:

Fiorentina - Juventus 2-2

Gólok: Di Tacchio 11' (büntető), Esposito 19' (büntető), Di Tacchio 37', Boniperti 70'


FIORENTINA: Seculin; Bagnai (Fatticcioni), Masi, Aya, Nencioli; Di Tacchio (Iemmello), Agyei, Hable; Acosty (Piccini), Babacar, Carraro

Fel nem használt cserék: Scuffia, Camporese, Arati, Barbero

Edző: Buso


JUVENTUS: Pinsoglio, Bamba, Giandonato, Alcibiade, Crivello, De Paola, Esposito, Pirrotta, Libertazzi, Belcastro, Boniperti

Fel nem használt cserék: Piccolo, Romano, Ferrero, Serino, Giovinco, Schiavone, Fishnaller

Edző: Bruni


Forrás: NSF

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr44651830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása