Ferrara: "Fontos győzelem volt. Chiellini fantasztikus"

Ciro Ferrara megszerezte a csapat idei első győzelmét, a mérkőzést pedig így értékelte:

Ciro Ferrara

"Fontos győzelem volt. Sikerült-e megmenteni az állásomat? Szerintem senki állása sincs biztonságban, de emiatt ma nem aggódtam. Inkább azzal foglalkoztam, hogy megoldjam a problémáinkat. A mérkőzés elején sikerült gólt szereznünk, de egyébként kiegyenlített játék folyt. Jól végeztük a dolgunkat, de aztán az első próbálkozásukból gólt kaptunk. A második félidőben aztán a Parma nagyon nyomott. Nagyszerű csapatuk van, sok gondot okoztak nekünk, főleg, amikor emberhátrányba kerültünk, de összességében minden rendben ment."

Az elmúlt mérkőzésektől eltérő formációról Ferrara a következőket mondta:

"A középpálya és a védelem összeállításánál azt tartottam szem előtt, hogy az utóbbi mérkőzéseken rengeteg gondot okozó ellentámadásokat megakadályozzam. Trezeguet sérüléséig minden a tervek szerint alakult, ám akkor cserélnem kellett. Sajnos elég sok hiányzóval kell számolnom, így biztosan maradunk a ma látott felállásnál, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogok változtatni a jövőben."

Giorgio Chiellini

"Nem mintha kifogásokat keresnék, de nagyon hiányzott, amikor sérült volt. Giorgio igazi vezér, nagyszerű játékos. Egyszerűen fantasztikus."

És végül néhány szó a csapat céljairól.

"Az idény elején a legfőbb cél a Scudetto volt, de most már túl nagy a hátrányunk a listavezetővel szemben. Mindig azt mondom a fiúknak, hogy ne foglalkozzanak a többiek eredményeivel, hanem a saját problémáinkat próbáljuk megoldani. Vasárnapról vasárnapra határozzuk majd meg a céljainkat, hogy visszanyerjük magabiztosságunkat és elszántságunkat, melyet sajnos megtörtek a vereségek. A szünet jól jött, talán csökkent valamennyire a nyomás."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr964651766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diego89 2010.01.06. 21:03:06

hányingerem van ettöl már

adam_0123 2010.01.06. 21:05:58

tom h senki nem örül, mert stb... mindenki leírtam h ennyire utálja meg annyira. de az mindenki szidja meg stb, még nem fogják leváltani és nem fog lemondani. tudja mindenki mindenkinek a véleményét vele kapcsolatban, de inkább szurkoljatok a csapatnak meg Ciro-nak(!) h olyanok legyenek mint a szezon első felében!

Ismeretlen_139344 2010.01.06. 21:11:22

légyszi ezt a 4-4-1-1 ne erőltessük már könyörgöm. naon szar. nyomjuk gyémántba vagy 4-3-1-2,4-2-3-1 be és Alex isten és Gio csávó játsszon diegoval együtt. diego nem tudja egyedül megoldani bármekkora csillag is. kellenek igazolasok kedves vezetőség!!!!! minél hamarabb

Ismeretlen_140492 2010.01.06. 21:18:03

"Trezeguet sérüléséig minden a tervek szerint alakult, ám akkor cserélnem kellett."- csak nem észrevette hogy Amauri nem illik a csapatba, el kéne adni és a palermo múltkor azt mondta hogy szivesen látnák újra a csapatukban, le kéne csapni Rossira vagy Pazzinire akiket nagyából az ő árából meg lehetne venni, csakhogy már a chelsea is le akar csapni Pazzinire. és remélem a legjobbakat FORZA JUVE

Ismeretlen_128149 2010.01.06. 21:29:48

Egyetlen egy dolgot tud, dicsőíteni Chiellinit, és ebben igaza van. Ő a világ legjobb védője! Edzői húzásai viszont elég kezdetlegesek, kapkod, és nem jó csapatokat küld pályára, a cserék emg katasztrófák! A Milan ellen nagyon nehéz lesz...Alex és Gio is kéne, mert a Milan jól passzol, jó csatárai vannak, Beckham meg Pirló fantasztikusan rúgnak...

Garaiu 2010.01.06. 21:33:10

Nem értem, mi a francnak akartok még egy csatárt ide. Amauri jó arra, ami: cserecsatárnak. Előtte van Trez, és Vincenzo. (Alex nálam eggyel hátrébbi szereplő) Nem kell ide más, elég ő. Nem kell ide több középpályás se, csak egy rohadt védő, aki meg tudja oldani a dolgokat Chiellini mellett. Most elment Tiago az Atleticoba, Molinaro a Stuttgartba, Ariaudo is, remélem ez azt jelenti majd, hogy igazolunk egy 25-27 éves belső védőt.

krisi 2010.01.06. 21:39:56

FANTASZTIKUS GYŐZELEM?? inkább egy nagy szar. kiszenvedett, szerencsés győzelem. Ciro távozz!!

elcapitano 2010.01.06. 21:43:24

Tőle már csak ilyen nyilatkozatot vártam. A 4-4-1-1 viccnek is pocsék, aki egy kicsit is szereti a labdarúgást, elsírja magát ha ilyen felállást lát. Nem tudom mit keresett Marchisio a baloldalon, elhiszem, hogy ott is bevethető, de ha már erről van szó tegye már be Giovincot, az ég áldja meg!!! A véleményem még inkább ugyanaz: el kell üldözni ezt az embert a kispad közeléből is!!!

juventino03 2010.01.06. 21:45:28

Hogy Ferrarat védjem akkor azt mondom h nem könnyű olyan csapatot összerakni ahova 5 kezdő játékost be kell rakni és új felállással játszani. De azt h már féltávnál vagyunk a hétvégi meccsel és még nincs egy stabil felállásunk v taktikánk azt nem tudom megérteni. Oké ki kell próbálni mindent, de ott voltak a szezon előtti meccsek ott annyit variálhatott volna h csak na, de az bosszant az egészen h még most sincs alap felállás és igy a játékosok se tudnak egymáshoz szokni. És még annyit h aki kezdő 5 játékos (Caceres, Cannavaro, Grosso, Melo, Diego) Azok közül a mostani formájuk alapján csak Cacerest vehetjük erősitésnek a többit nem. A meccsel kapcsolatban meg csak annyit, hogy igen nagy mákunk volt.

Harig 2010.01.06. 21:46:23

Nem igazán működött ez a 4-4-1-1 es felállás,az eddig már kipróbált felállások közzül a 4-2-3-1 szerintem bevált Gioval a bal oldalon,egyedül a Napoli elleni meccsen kaptunk ki,de akkor is működött,csak azt hittük 2-0 után,h már meg van a meccs, és Camo is megsérült azon a meccsen és Tiago minusz egy játékost jelentett a helyén!!Szerintem ebben a felállásbán kéne játszanunk,mert nagyon kell az a 3 kreatív játékos és így talán jobbak lehetnénk!!

Ismeretlen_137164 2010.01.06. 21:50:51

garaiu: hát csatárunk az nincs!!! most is ki lőtt golt??? bocs de lófasz az amit a "CSATÁRAINK" csinálnak áh,én feladom! forza nekünk

jonny 2010.01.06. 22:00:05

most nézem a milan meccset ezek szarrá vernek minket othon is habár "Chiellini"

mmartin91 2010.01.06. 22:22:56

A Milanról annyit, hogy 74 perc alatt 3 büntetőt ítéltek meg nekik...és még van hátra több, mint negyed óra. Így valóban elég nehéz lesz felvenni velük a versenyt... Egyébként a Parma elleni taktikánk vicc volt, ha a téli szünetben ezen dolgozott ez a földöntúli mester, akkor csak gratulálni lehet neki, mert ezt bárki összerakja 2 perc alatt, nem kell neki egy komplett szünet.

Ismeretlen_140492 2010.01.06. 22:23:06

Amúgy az az érzésem, hogy Ferraranak Giovinco az elsőszámú közellenség, bárkit betesz a szélre, akarmi is legyen a posztja, de Giovincot még véletlenül sem, pedig nagyon tud a gyerek, ő a legjobb szélsőnk, de csak azért se......de vajon miért????? csak nem fél hogy gólokat tudunk majd rúgni, és még Del Pierot is be kéne tenni, hogy Diegonak legyen kikkel összejátszania...erre hogy nem tud rájönni?????ÉRTHETETLEN!!!!!

Ismeretlen_128149 2010.01.06. 22:33:00

ez az új agyszüleménye hogy Diego visszavont ék, akkora sületlenség, hogy az már fáj...a Milan meg nagyon jól játszik, piszok nehéz lesz megállítani őket! Giovinco pedig hatalams tehetség és nagyon jó játékos! Alex meg ha a pályán van, nem rúghatja a szabadokat, mert Diego rúgja az összeset...ez is mi?...Ferraraból kezd elegem lenni, ez a csapat többet ér és többet tud...Melo 25 millióért egy labdát alig bír eltalálni...Diego meg mi az, hogy nincs kivel összejátszania másik 10 ember ottvan még, nem hiszem el, hogy a soakt szidott Poulsen és tiago akik kijutottak válogatotjukkal a VB-re, úgy h kezdők voltak, zebra mezben nem tudnak diegonak passzolni, csak C.Ronaldonak vagy bendtnernek?...Forza Juve, viszlát Ciro

Tony 2010.01.06. 22:36:13

"összességében minden rendben ment" Ezt,hogy érti? Úgy,hogy nem kaptunk ki végül? Vicc. Említsen nekem valaki csak 1etlen Juve helyzetet. A győztes gólt is a Parma szerezte! Istenem,ha ezt tényleg így látja és ez megfelelő volt akkor nagy bajban vagyunk.

ronny34 2010.01.06. 22:38:17

Harig: teljesen egyetértek veled. Én is úgy láttam, hogy 4-2-3-1-ben volt a leghatékonyabb a csapat. A Napoli meccs is meglehetett volna, ha nem szórakozzák el, és abban a felállásban lőttünk 5-öt a Samp-nak és az Atalanta-nak is. Szerintem elég beszédes adatok, nem értem, mért nem úgy állunk fel. Ezek voltak azok a meccsek idén, amiken élveztem a csapat játékát.

Cseko 2010.01.06. 23:08:08

Diego kivel játszon össze? Trez-el? Mert csak Ő volt elötte a mai meccsen,hátrafele vezetett támadásról meg nemigen hallottam még....

fycam 2010.01.06. 23:47:15

Hát néztem a mai meccset és komolyan mondom, ha ezt az amerre állok arra rúgom vagdalózást játéknak lehet nevezni akkor én nem jól értelmezem a foci lényegét.Borzalmas volt. Nem volt egy épkézláb labdakihozatal, legalább 5-8 pontos passz és nem volt távoli kapura rúgás sem. Én azon is gondolkoztam, hogy miért nem próbálja meg Ferrara a 4-3-2-1-es felállást. Buffon Caseres-Canna-Chiello-Grosso Sissoko-Melo-Marchisio Diego-Giovinco/Del Piero Trezege Ha mindenki egészséges!!! Belenéztem a milán meccsbe is így este és nem tudom mit talál ki az edző, de valamit sürgősen ki kell találnia, mert különben nagy zakó lesz a vége. FORZA JUVE

juve21 2010.01.07. 00:01:40

Az a gond, hogy Ti akik most szidjátok a Ferrarat, Ti voltatok a legnagyobb tapsolók mikor végleg kinevezték. Mire számítottatok? Azt az utolsó két meccset mindenképp megnyertük volna, mert kellett a BL, az nem az edző munkája volt. Két meccs alapján kinevezni a JUVE élére egy edzőt, az aztán a nagy baromság. Nem véletlenül hozták vissza Bettegát, mert rájöttek a tulajok, hogy kell ide egy hozzáértő ember is nem csak pénz. Lehet, hogy a Ranipapa nem volt egy tökéletes megoldás, de most kb 5-6 ponttal többünk lenne. Neki ennek már a felét sem bocsátották volna meg. Ide is leírom! Egy klubot nem lehet érzelmek alapján irányítani. A csapatra ugyan ez vonatkozik. Én a Gio-t csak hasraesni látom, Alexet meg totojázni. Nem Juve színtűek!!! Sajnálom Alexet, mert a Juve ikonja, de eljárt felette az idő! Amúgy Forza JUVE!!!!!!!!

tuatank 2010.01.07. 00:38:40

4-2-3-1: most hülyeség, mert kellene hozzá két gyorsabb szélső (nem szélső középpályás, hanem támadó). Ezt az épek közül egyedül Giovinco tudja játszani (Del Pieroval próbálkoztak párszor a válogatottban, mert kellett a hely Tottinak, nem működött, Diego meg középről indulva lehet jó). De ha Camoranesi felépülne, akkor lenne két szélsőnk a hátralévő nemkevés meccsre, akik közül az egyik az élete felét sérülten tölti. Nem véletlen, hogy nem próbálkozik Ferrara, Poulsentől nem várhatjuk, hogy a szélről befelé törve verje a gólokat.

juve16 2010.01.07. 06:02:11

Bennem egy kérdés merült föl! Grosso nem Molinaro bátyja?? Egy értékelhető beadása nem volt a meccs alatt. Az elején (mikor idejött) még jól nyomta a beadásokat, de mostanra....Egyébként örülök hogy nyertünk, de megint egy nagy marék mák kellett hozzá! Komolyan mondom mostmár mindíg ez lesz??!! Úgy kell majd a csapatért izgulni mintha valami kis-közép csapat lennénk? Én nemtudom mi lesz itt!!? Ha nincs Chiellini akkor a csapatnak kampó!! "A szünet jól jött"-Bizony, bizony! Megint sikerült egy elképzelés nélküli taktikát kitalálni.

Ricsman 2010.01.07. 08:55:54

feleslegesen bosszantjátok fel magatokat szerintem. - a szünet jól jött mert a vezetőség kvázi (további) pontveszteség nélkül tudott edzőt keresni - Ciro megmondta, hogy a Scudetto már nem túl esélyes és a cél mindig csak a következő meccs. Ez nálam azt jelenti, hogy amint még egyet veszít kivágják mint... - ez az idő pedig vasárnap fog eljönni, miután egy bármilyen formában lévő Milan elkeni a szánkat sajnos. Remélem hogy már csak az aláírás meg a bejelentés hiányzik arról a szerződésről...

Gio20 2010.01.07. 09:06:12

Sissoko többet ér mint Melo és Poulsen egyszerre ez tuti.

Scooter82 2010.01.07. 09:51:13

Már amióta visszajutottunk az első osztályba azóta azon a véleményen vagyok, hogy ez a csapat ezzel a játékosállománnyal nem fog soha semmit elérni. Tény hogy a Juve sosem sztárokat alkalmazott, csak pár 2-3 nagy név szokott lenni a többi csapatjáték volt vagy itt lett nagy nevű játékos, de a csapat nagy része jelenleg középszintű. Nálam egyik játékos sem férne be az angol, spanyol, olasz nagy csapatokba (talán Chiellini és Buffon). Nyáron szerintem a Juventus-olasz válogatott a VB-n mindent el fog árulni. Ha a válogatott lebőg, amire nagy esély van akkor azt hiszem meg is van a válasz. Sosem felejtem el amikor a 2006-os VB döntőn a francia és olasz csapatokban összesen 11 Juve játékos játszott, hol vagyunk ettől és mikor fogunk újra erre a szintre jutni?!

Scooter82 2010.01.07. 09:58:11

Na jó utána néztem, konkrétan "csak" 8 játékost adott a Juve a 2006-os VB döntőre.

ronny34 2010.01.07. 10:07:48

tuatank: igazad van, ezt nem vettem számításba. Szélsőt kellene akkor igazolni, meg védőt természetesen, és átállni 4-2-3-1-re véleményem szerint. Ha jól láttam hét csapat kapott kevesebb gólt a bajnokságban, ez megengedhetetlen. Rúgott gólok tekintetében elég jól állunk, a csatárállománnyal nincs gond.

Ismeretlen_53881 2010.01.07. 10:29:27

Érdekes, szerintem egész korrekt nyilatkozat. Sőt, a meccset sem nevezném tragédiának, erős a Parma, elég ránézni a tabellára. A Ferrarát szidók egy része pedig már nevetséges, beindult a gyűlölet-cunami, és olyan érveket hoztok fel ellene, amit korábban még mellette, vagy olyanért ostorozzátok, amit eddig hiányoltatok tőle. Nem ő a világ legjobb edzője, de ő vezeti a Juventust, azt a csapatot, aminek elvileg mi szurkolunk (?), és ezért támogatni kellene legalább addig, amíg az ő sikere egyenlő a Juventus sikerével. Többet úgysem tehetünk.

Bobek 2010.01.07. 10:36:51

Én személy szerint drukkolok aCironak és természetesen a csapatnak a minél jobb tavaszért. Amit szeretnéké ha bátrabb támadóbb felállában játszanénk nem 1 csatárral. Merjünk már focizni! Sima 4-3-3 vagy 4-2-1-3!És legyen egyswzerre a pályán Alex meg Gio meg Diego és focizzunk!!! Buffon- Sali,Chiello,Canna,Grosso- Camo, Sissoko, Marchisio- Gio, Trez, Alex vagy Buffon-Caceres,Chiello,Canna,Grosso-Sissoko,Melo-Diego-Gio,Jaki, Alex Persze ezek csak akkor lehetnének ha mindenki egészséges és itt van. Szóval támadjunk, rúgjunk gólokat!!!

pedronegro 2010.01.07. 10:56:11

Én továbbra is kitartok Ferrara mellett. Lehet hogy nem ő a világ legjobb edzője de nem ezt érdemli. Én csak sok sikert tudok neki kívánni a juvénél és ha megválnák tőle akkor bárhol máshol az életben. Mindenkit arra kérek hogy ne süllyedjünk le a magyar bajnoki meccseken alpári módon randalírozó úgynevezett szurkolók szintjére! Kritizálni mindenkit lehet de az nem egyenlő a mocskolódással! Természetesen én is fel vagyok háborodva hogy kedvenc csapatom nem úgy teljesít ahogy szeretném, de lehet mindent objektívan, reélisan is értékelni, ami persze nagyon nehéz. Mindenkinek jó szurkolást kívánok!

ronny34 2010.01.07. 11:09:23

Annyit fűznék még hozzá, hogy második csapatként tudtunk győzni Parma-ban. Ez azért elég nagy pozitívum, egy nagyon jól összerakott csapatot győztünk le. Most már látszik, mekkora hülyeség volt az, hogy edzőt akarnának buktatni a játékosok. Ferrara-ról annyit, hogy azért adódott gondja rendesen (Trez kidőlése, Cáceres kiállítása), de győzelemre vezette a csapatot.

Victor90 2010.01.07. 11:10:06

Chiellini egyértelmű,hogy a világ egyik legjobb belső védője!Azt viszont nem értem már én se,hogy se Ratyieri,se Ferrara nem játszatja Gio-t!Akkor mérnem vonjuk be valami jó csereüzletbe,pl.Kolarov-Gio,Gio úgysem játszik akkor meg?Kolarov lassan több gólt lő mint a mi Fantasztikus Amaurink!Nagyon nagy erősítés lenne!A Milan elleni meccset megfogjuk nyerni!Forza Juve!

Ismeretlen_140492 2010.01.07. 11:15:45

én is azt szeretném, hogy végre igazi támadófocit játszunk, pl ilyen felálással: 4-3-3: Cáceres,Chiellini,Cannavaro,Grosso Camoranesi,Diego,Giovinco Del Piero,Trez,Iaquinta de mivel ezt Ferrara úgysem fogja használni, vissza kéne térni a 4-2-3-1-re, mert tényleg azzal voltunk jók, figyelembe véve a sérülteket és a valószinű visszatérőket én így állnék ki a milan ellen: Buffon Grygera,Chiellini,Cannavaro,Grosso Melo,Marchisio Del Piero,Diego,Giovinco Iaquinta cseréknek meg: Amauri,Poulsen,Salihamidzic,Manninger,De Ceglie...

champion 2010.01.07. 11:31:15

Hát én személy szerint abban látom a legnagyobb problémát, hogy Ferrara nem úgy küldi fel a csapatot hogy rúgjunk eggyel többet hanem kapjunk eggyel kevesebbet. Hatalmas a különbség a kettő között! nagyon a védekezésre van kihegyezve a hangsúly. Senki nem mer megcsinálni egy cselt amivel levesz egy játékost, nincs önbizalom, a támadásokhoz nem merünk fellépni mert mi van ha nem érek vissza. sokszor alibi passzokat csinálunk. Felipe Melotól ilyen antifutball még nem láttam tiszta helyzetekben kibikázza a lelátóra a labdát, elveszti a labdát egy olyan csel miatt amin gondolkozott egy percig h megcsinálja e vagy nem aztán persze h rosszul sül elés besárgul...Nemtom ennek mi az oka de beszarva nem lehet focizni és hatalmas szerencsénk volt tegnap, szerintem Ferrara fogja őket vissza ennyire és akinek volt önbizalma még év elején most már annak sincs Vele ebből nem látok kiutat sajnos remélem tévedek forza Juve!

fmsteve 2010.01.07. 11:32:53

Kornél ez nagyjából jó is lenne, de Jaki szerintem még nem bevethető, legalábbis nem olvastam róla hírt, pedig ha így lenne tuti írtak volna róla. Úgyhogy marad Ama, de valami ilyesmivel kellene szerintem is próbálkozni.

jonny 2010.01.07. 11:35:23

Nem igazán értem a vezetöket.Most akkor ha kikapunk a Milántol megint ferrara probaidön.De most már akkor elhúz a milan (nem feledjük egy meccsel kevesebbet játszottak) és nyakunkra jönnek a többiek.Most akkor mi értelme volt ennek az évnek ??? Ferraraval a csapat nem fejlödöképes ez idén az év elsö meccsén kiderült . Könyörgöm mi a f-ra várnak.Viszont adja isten hogy nyerjünk a milan ellen. Bajnokság meg talán jövöre habár minden évben ez van

Ismeretlen_140492 2010.01.07. 11:47:45

azt nem értem hogy Iaquinta október 27.-én sérült le és azt mondták hogy 40 nap kell neki, most meg már Január 7.-e van....nem sok ez egy kicsit???? .....már vagy 70 napja történt......

Ismeretlen_102246 2010.01.07. 12:15:02

jonny: A részvényesek nem azt mondták, hogy minden győzelem után két mérkőzés a türelmi idő, hanem azt, hogy két meccs, azaz ha a Milan ellen kikapunk, akkor Ferrara türelmi ideje lejárt. Azon a mérkőzésen legalább döntetlent kellene elérnie, hogy maradjon, vagy olyan vereséget, amiben meggyőzően játszik a csapat, azaz tényleg hajszálon múljon a vereség. passerby: Abszolút egyetértek.

Tony 2010.01.07. 12:34:22

Engem nem érdekel mi lesz a Milan-meccs eredménye,kilátástalan,rossz,néha anti-focit játszik a csapat,én meneszteném igy is úgy is.

tuatank 2010.01.07. 13:28:48

Jó dolog lenne ez a nagy támadófoci dolog, de ahhoz kb. a keret felét kellene kicserélni, mert így nincs elég olyan játékos, aki együtt képes lenne a jó játékra. Az ugyanis szép dolog, amit mondtok, hogy együtt Iaquinta, Del Piero, Trez, Gio, meg Diego, de ebből egyszerre max 3 fér meg a pályán, de lehet, hogy az is sok. Trez meg Iaquinta centerek, ha együtt vannak a pályán, akkor biztos nem lép vissza egyik se labdakihozataloknál (Amauri is ilyen típus, neki sincs igazán helye, de próbál visszább lépni segíteni, ami persze nem az ő dolga kéne hogy legyen, nem is megy neki, viszont felörlődik benne, ezért nem tud jól játszani). Ezen kívül itt van Alex, akivel próbálkoztak az évek alatt többször is a két csatár mögött, hülyeség volt, viszont max. egy ember fér meg mellette elől. Ha ezt nézzük, Gionak nincs helye, kihúzódik a szélre. Ott viszont középpályásként nem játszott jól, csak előrébb, szélsőként. Hogy ez ne legyen féloldalas, és ne lehessen egyszerűen levédekezni, kell egy másik szélső is, de már egynek sincs helye, ráadásul ez csak Camoranesi lehet, más nem képes rá. Ezután jön Diego a közepén támadó középpályásként, ha még nem tapossák eléggé egymás lábát. Játszhatna hátrébb, de akkor többet kellene védekezni, és még hátrébb kellene mozognia, ami valószínűleg nem menne neki. Ez öt olyan ember,a akinek mindenki szerint folyamatosan játszani kéne, mer má milyenjók má. Ezzel az a baj, hogy egy ember marad, aki labdát szerez, és a védelmünktől kb. Diegoig, vagy valamelyik szélsőig felhozza. A terület, amit egyedül kellene bejátszania (valamennyi segítséget kapna persze a szélső védőktől, de csak óvatosan, mert van azoknak más dolguk is, pl. ellenfél szélsőjátéka eltörése) az egyik térfél közepétől a másik térfél közepéig terjed, tehát kb. a pálya fele az övé. Ilyen játékos nem csak a Juvéban nincs. Az öt-hat fős támadó szekció 3 vagy 4 főre csökkentve alkalmas lehetne a játékra, de elég durva, nem szurkolónak való kikötésekkel: Alex nem igazi befejező, tehát kell egy mellé, szélsőként vagy középpályán nem jó, tehát két csatáros rendszerben használható. Ehhez jöhet mögéjük Diego, de akkor a széleket hátrébb kell húzni, Gio kiesett, ráadásul Alexnak a csúcson kellene játszani, különen csak zavarják egymást Diegoval. Ha Alex kimarad, lehet játszani 3-1, 1-2 vagy 2-2 végű dolgokat: már írtam, hogy 4-2-3-1-hez a két szélsőposztra két ember van, abból az év harmadában legalább sérült, tehát nem lehet alapozni rá, igazolni kell hozzá, viszont a két belső emberhez viszonylag közel van a három támadó, nem fáradnak el a labdakihozatalban. 4-2-2-2:Diego kimarad. A közepének még mindig elfogadható területet kell bejátszani, bár ide kell már agy, tehát Poulsen-Melo nem biztos, hogy nyerő, de a széléről lehetne támadni, ha lenne á ember. 4-3-1-2: ez van most, mert máshoz nincs meber. A három ütő középpályásnak kellene Diegot összekötni a védelemmel. Erre Sissoko úgy-ahogy képes, de nem igazán alkalmas, meg jobb napjain Marchisio (ld. Inter ellen), aki viszont túl fiatal, hogy ezt állandóan tudja, úgyhogy rá nem lehet építeni egy szezont. A sok kontragólt azért kapjuk, mert ez a három játékos erején felül próbál játékot csinálni, ami persze nem megy nekik, felőrlődnek, és néha nem érnek vissza. Ide egy játékosabb ember hiányzik, aki el tudja indítani a támadásokat. Ez akart a nyáron lenni D'Agostino, akivel túl fillérbaszók voltunk, hogy aztán jóval többért megvegyük Melot elvileg ide, amivel szereztünk egy nagyon jó ütőt, de az pont nem hiányzott. Tiago lehetett volna egyébként ere a megoldás, de nem lett. Így igazából Ferraraval toltak ki, mert sok pénzért, nagy nevekből jó csapatot várnánk (meg ez a Juve, úgyhogy egyébként is), de a keret nem alkalmas rá, hiába van itt a világ legjobb kapusa meg középhátvédje.

tuatank 2010.01.07. 13:29:47

bocsi...

fycam 2010.01.07. 13:37:53

tuatank! szerintem még a 4-3-2-1-es felállás is kivitelezhető lenne! ahogy már előrébb is írtam. sissoko-melo-marchisio diego-gio trez/iaqinta mit gondolsz?

tuatank 2010.01.07. 14:02:28

fycam: Hopp, ezt kifelejtettem, bocsi! nem tudom. belekötök: a ha mindketten (Diego, Gio) a közepén játszanak, akkor lehet, hogy túl sűrűen lesznek, nem lesz területük, meg a játékba az egy éket nehéz bevonni, sok a védője, viszont be kis passzokon kívül nincs sokmindenre helyük. Hárman nem biztos, hogy elegek, a kispasszos játékhoz fel kell zárkózni a Sissokoék közül mindig valakinek, ami Marchisionak jó lehet talán, de ő még elég ingadozó, úgyhogy megint a három középpályás labdakihozásain múlik az egész, ami az év legnagyobb baja. Az előbb ebből kihagyta ma szélső védőket, de ahhoz igazi világklasszisok kellenek (mint Zambrotta mikor még itt volt), hogy komolyan beleszólhassak a támadásba, nem ilyen Grosso-féle alibikirályok (hogy örültem, hogy Marchionni lelépett, erre jött Grosso), ráadásul ez nem spanyolország, hogy az egész csapat fusson támadásnál előre, védekezésnél hátra, mint a hülye). Szóval szerintem lehet jó, viszont nem látjuk, mi megy edzésen, pl Gio vagy Amauri mennyire erőlködik, és a problémát szerintem nem oldja meg.

Ismeretlen_128149 2010.01.07. 14:16:20

Csak a 4-4-2 az elfogadható felálás...4jónevű csatárunk van, akikből 3 magas és jól fejel, Alex meg a világ legjobb szabadrúgáslövője...Mindegyik jó felépítésű játékos, a középpályások ugyan csak jó nevekkel van teli, a legszarabb Tiago..a Védelembe Cáceres és az olasz válogatot...és ehez képest romhalmaz a csapat, pocsék a játék..

Ismeretlen_102246 2010.01.07. 15:14:45

A 4-3-2-1-ben azért lenne fantázia, mert így elől kialakulhat könnyen a háromszög (Gio->Diego->csatár) és ugye háromszögezés nélkül nem lehet rövidpasszos játékot játszani. Valamint a három vkp több, mint elegendő a megfelelő szűréshez.

tuatank 2010.01.07. 16:05:18

ShyrKahn: de ugyanazoknak kéne kihozni a labdákat a támadóhármasig, meg elkezdeni a játékot, hogy azok hárman háromszögelhessenek, akik eddig sem tudták megoldani. Ütni jók, de nem tudnak állandóan jól kreatívkodni is. Marchisio: 4 jónevű csatárunk van, akikből 3 ugyanazon a poszton tud csak játszani (Amaurinak az a baja, hogy kiszorul onnan), Alexnek a szabadrugásokon kívül is kéne élni. Jónevű Thiago: 2,5 év alatt kb 3 közepes meccsre volt képes, van 4 jó ütőnk (Poulsen, Sissoko, Melo, Marchisio), akiből Sissoko néha, meg ha olyanja van, Marchisio tud passzolni (2-3 év múlva lesz olyan jó a posztján, mint Chiellini), egy nagyon sérülékeny (Camo) meg egy túlságosan törpe (Gio azért nem lehet jó középpályás, csak támadó, mert kicsi az ütközésekhez) szélső, a sokat sérült, néha jó Brazzo, meg Diego aki általában nagyon egyedül van kreatívnak. A védelem jó lehetne, csak a labdaszerzők elfáradnak amíg feljutnak Diegoig és elmaradnak 1-2x, abból meg jön a kontra.

Ismeretlen_102246 2010.01.07. 16:33:42

Nem feltétlenül ugyanazoknak. A Gio-Diego kettős járhatna a vkp-k és a csatár között, így mindig lenne kivel háromszögelni.

tuatank 2010.01.07. 18:27:14

de akkor elfáradnának, mire felérnek a kapu elé, pedig ott jön az érdekes része, ráadásul egyik se a labdaszerzés császára

Claudius77 2010.01.08. 00:04:12

Most nézem az ismétlést.Hát büszkék lehetnek a mutatott játékra.

Ismeretlen_102246 2010.01.08. 10:11:40

A kákán is a csomót keresed. Miért kellene labdát szerezniük? Szerinted a vkp-k egy vonalban állnak? A középpálya két részre osztásával kisebbek a távolságok, nem hiszem, hogy annyira elfáradnak +10 méter megtételétől... azaz a vkp-k szűrnek, majd háromszögelve továbbítják Diego, vagy Gio felé, akivel legalább egy vkp még össze tud játszani a felmenetelnél (nyilván nem teljesen menne fel, de a háromszög hátsó csúcsát töltené be). Aztán már csak a befejezés hiányzik.

Ismeretlen_102246 2010.01.08. 10:12:29

"Csak" a befejezés, ami mostanság hiányzik.

tuatank 2010.01.08. 10:35:22

De a baj pont az, hogy ezek a vkp-k nem jók erre. Ezt próbáta volna beleverni Ferrara Meloba is, ami most a nagy hibájának lett mondva, pedig egyértelműen arra kérte-kapta a játékost (D'Agostino kellett volna igazából, az meg nem egy Poulsen 2). Elfáradni meg nem 1x10 métertől fognak, hanem attól, hogy ha már ott vannak, nekik is kergetni kell a labdát a félpálya körül, aztán ha megvan, akkor indíts előre

Ismeretlen_102246 2010.01.08. 13:49:57

A vkp-k jók erre. Ferrara nem ezt próbálta meg Melo-val játszatni, hanem azt, hogy hátulról irányítson és szép hosszú indításokkal operálva játsza előre a labdát. A kettő nagyon nem ugyanaz. Ennyi erővel az összes formáció rossz, ahol a kp nincs két felé bontva, mert sokat kell futkározniuk mire a csatárokhoz érnek...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása