Ferrara: "Vissza kell találnunk önmagunkhoz"

"Nagyon elszántak vagyunk, hogy felzárkózzunk a bajnokságban, és visszataláljunk önmagunkhoz."

Diego és Ferrara

A Maccabi Haifa legyőzése után a Juventus készen áll, hogy a bajnokságban is bizonyítson. A Bianconeri trénere a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, mennyire bízik csapatában, de egyéb témákat is érintett.

A motiváció elvesztése

"Nem történhet meg. Erősnek és eltökéltnek kell lennünk, folytatnunk kell a megkezdett munkát, és elég magabiztosnak kell lennünk ahhoz, hogy tudjuk, erős csapatunk van, és a végsőkig tudunk harcolni. Nem veszíthetjük el a motivációnkat, még nem értük el a céljainkat. Állandóan azt ismételgetem a srácoknak, hogy képesek vagyunk csökkenteni a hátrányunkat."

Magabiztos védelem a Bajnokok Ligájában, és kevésbé a bajnokságban

"Ezt nehéz megmagyarázni, de olyasmi, amivel ezzel foglalkoznunk kell. Ismernünk kell, melyik az igazi arcunk, de én biztos vagyok benne, hogy a Bajnokok Ligájában mutatott formán az. A bajnokságban voltak nehézségeink, de ezért kell folyamatosan javulnunk."

Antonio Conte

"Örülök, hogy újra találkozom Antonióval. Csodás élményekben volt részünk együtt, és a barátságunk akkor is megmaradt, amikor elkezdtünk edzősködni. Ellenfelekként, amikor még a Napoli játékosa voltam, ő pedig már a Juventusban játszott, nagyszerű csatákat vívtunk. Ő is jelölt volt a Juventus kispadjára? Igen, viccelődtünk is rajta. Tudtam, hogy Antonio, és más jelöltek is tárgyaltak a klubbal, de ez egyáltalán nem zavar. Szerintem teljesen normális, hogy a vezetők több lehetőséget is mérlegeltek, én pedig nagyon örülök, hogy végül engem választottak. Antonióval elég szoros a barátságunk ahhoz, hogy egy ilyen esemény ne tehesse tönkre."

A látványos játék kockázatai

"Szerintem az előttem itt dolgozó, nagy nevű edzők is ezt a filozófiát követték. Nem tudom, mennyire más most a helyzet, mint a múltban, de megpróbálunk szépen és látványosan játszani, és minden mérkőzést megnyerni. Ugyanakkor kevesebbet szeretnénk kockáztatni, mint a korábbi mérkőzéseinken."

Buffon

"Buffon a világ legjobb kapusa, és rendkívül fontos a Juventus számára. Sokat fektettünk belé, és ennek megfelelően mindenáron meg akarjuk tartani. Csúcsformában van, és jól érzi magát."

A Maccabi elleni győzelem

"Fontos volt számunkra, feldtetni tudtuk vele a bajnoki vereségünket. A kezdeti nehézségek ellenére képesek voltunk fejlődni a Bajnokok Ligájában. Jól állunk a csoportban, és mindenképp tovább akarunk jutni."

A sérültek állapota

"Köszönet illeti azokat a játékosokat, akik beugrottak a sérültek helyére. Poulsen az egyik ilyen. Remélem, minél hamarabb visszatérhetnek a sérültek. Del Piero már részt vett a mini mérkőzéseken is, és bízom benne, hogy nagyon jót tett neki a csapattal együtt végzett munka az utóbbi két hétben. A későbbiekben meglátjuk, hogy halad Marchisio és Sissoko felépülése. Optimisták vagyunk, de a szünet a lehető legjobbkor jön."

Immobile, Trezeguet utódja

"Nagyszerűen mozog, kitűnő befejező csatár, jól kerül helyzetbe, és fizikálisan is erős. A fejlődése szempontjából roppant fontos, hogy válogatott játékosokkal együtt edzhet. Hamarosan fontos tagja lesz a csapatnak."

Cáceres

"Nagyon jól játszott, igazán karakteres játékos. Úgy tűnik, mintha már évek óta a csapattal lenne. Rögtön az elejétől kezdve nagyon agresszíven játszik. Érdekes játékos: nagyon gyors, jó megoldásai vannak, és fejben is rendben van."

Az Inter BL-győzelme

"Az Inter jól játszott, ami végül két gólban testesült meg a mérkőzés lefújása előtt. Szerintem megérdemelték a győzelmet. Jó meccs volt. Szerencséjük volt, ahogyan Chiellini is mondta? Szerintem Giorgio csak ki akarta emelni egy olyan csapat érdemeit, akik nagyon meg akarták fordítani az eredményt. Az, hogy ez végül az utolsó pillanatokban sikerült, szerencsének tűnhet, de szerintem teljesen megérdemelték. Jó-e az nekünk, ha továbbjutnak a csoportból? Nem probléma, ha az Inter jól teljesít a BL-ben. Olaszként örülök is neki. Ha viszont a bajnokságban is jók, annak már nem örülök annyira."

A munka fontossága

"Folytatnunk kell a kemény munkát, és nem szabad elhinnünk, hogy minden magától megoldódik. Állandóan készenlétben kell állnunk, és alázatosan dolgoznunk, mert mindig van hova fejlődni, főleg most. A taktikai felállásunk elég nagyot változott tavalyhoz képest, ezért a játékosnak időbe telik az átállás."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr394650268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szijem 2009.11.07. 20:02:50

Elég volt már a nagy szavakból és a sok mellébeszélésből...a szurkolók eredmenyeket várnak! Reméljük jönnek is!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása