Ferrara: "Kényes mérkőzés lesz"

Ciro Ferrara első Bajnokok Ligája mérkőzésére készül a Juventus élén. Az ellenfél, a Bordeaux csapatát egykori csapattársa, Laurent Blanc irányítja.

Ciro Ferrara és Gianluigi Buffon

"Nagyszerű emlékeim vannak arról az időről, amikor csapattársak voltunk. Nemrég Nyonban találkoztunk, és ugyanolyan kellemes érzés volt, mint amikor megtudtam, hogy a Bordeaux edzője lett. Kölcsönös tisztelet és barátság köt össze bennünket."

A barátság a pályán együtt eltöltött évek után következett, a tisztelet pedig az egykori francia védő eredményei miatt.

"A Bordeaux Franciaország bajnoka, és 15 mérkőzés óta veretlenek. Ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Számunkra a holnapi nem csak egy egyszerű mérkőzés lesz; nagyon bizonyítani szeretnénk. Az első mérkőzés mindig nagyon rizikós. Mi a különbség a bajnoksághoz képest? A bajnokság egy hosszú verseny, amibe belefér egy két vereség. A Bajnokok Ligájában ezt nem lehet megengedni. Jelenleg az a célunk, hogy továbbjussunk a csoportból, és ehhez egy pontot sem veszíthetünk. Éppen ezért nagyon kényes mérkőzés lesz a holnapi."

A holnapi találkozón Ferrara újra számíthat Zebinára, ám Del Piero és Diego biztosan hiányozni fog.

"Del Piero tovább dolgozik, és amint elmúlik a fájdalma, újra bevethető lesz. Diegóval kapcsolatban szerencsére jó híreket kaptunk. Nagyon aggódtunk, amikor a Lazio ellen le kellett cserélnünk, de a vizsgálatok kimutatták, hogy nincs nagy probléma. Meglátjuk, hogy a Genoa ellen visszatérhet-e."

A brazil középpályás helyett Sebastian Giovinco állt be:

"Minden játékosommal, aki játszott a Lazio ellen, elégedett vagyok. Vele is. nem kérdés többé, hogy felnőtt-e a feladataihoz. Hiszünk a képességeiben, ezért is tagja ennek a csapatnak, és minden lehetőséget meg fog kapni, hogy bizonyíthasson. Egy játékosnak ezeket a lehetőségeket ki kell használnia. Olvastam valahol, hogy ha Diego nem sérül meg, nem küldtem volna pályára. Ez nem igaz. Az az egyszerű igazság, hogy eddig azért nem kapott lehetőséget, mert a 21 éven aluli válogatott miatt csak később tudott hozzánk csatlakozni. Tiago irányító lenne? Könnyen tudna alkalmazkodni ehhez a poszthoz, akárcsak Camoranesi, de nem akarom őket más poszton bevetni. Az idény elején ezt mondtam, hogy nem akarok túl nagy felelősséget helyezni egy játékosra sem, és nem is akarom az egész csapatot egy ember köré építeni. A Juventus jelenleg tökéletesen működik attól függetlenül, hogy ki lép pályára, és ez lehet az egyik fő erősségünk."

Ferrara fontosnak tartja, hogy játékosai kellően összpontosítsanak a Bordeaux ellen.

"A Bordeaux kitűnő játékosokkal rendelkezik, elég csak Gourcuff, Chamakh, vagy Wendel nevét említeni. Jól szervezettek, mindenki védekezik, gyorsan építik a támadásokat, Diarra és Caini révén erősek a rögzített helyzetekben is, ezért nagyon kell figyelnünk majd a szabadrúgásoknál is."

A Bordeaux legjobb játékosa egyértelműen Gourcuff, aki már a Milan színeiben is bizonyított, de igazán remek játékossá a francia csapatnál vált. A játékos helyzete is rávilágít, hogy milyen nehezen illeszkednek be Olaszországban a fiatalok.

"Sok fiatal, aki Olaszországba érkezik, nem tud bizonyítani, és ez volt a helyzet Gourcuffel is a Milannál. Sokan inkább saját hazájukban tudnak kiemelkedőt nyújtani: Gourcuff nagyszerű technikai képzettségről tett tanúbizonyságot, és a remek teljesítményét állandósítani is tudta. A fiatalok beépítésével kapcsolatban szerintem a Juventus remek munkát végez, és ez is hozzásegíthet minket a kitűzött célok eléréséhez."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr854650024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_128149 2009.09.14. 21:10:30

Ferrara egyszerűen félelmetes mekkora forma ember. Kitűnő edző: jól használja játékosait, jó kapcsolatba kerül velük, a nyilatkozatai nagyon szimpatikusak, és jó hangvételűek. Ő lehet az az edző, aki nagyon sok éven ekresztük a Bianconeri padján fog ülni, és sikerekkel gazdagítja a Juventust:)

Ismeretlen_109592 2009.09.14. 21:43:18

en is remelem hogy meg sokaig lesz a juve edzoje. szimpatikus egy ember. el lehet mondani hogy eddig jo eredmenyeket ert el es bizok benne h tovabbra is ilyen jo munkat vegez.

Ismeretlen_72926 2009.09.14. 22:12:13

3 bajnoki ment le. remélem idény végén is ezt olvasom itt!

Ismeretlen_129987 2009.09.14. 22:20:49

A Milan nagy barom volt hogy hagyta elmenni Gourcuff-öt,de ez legyen az ő bajuk.Illetve így a miénk is hiszen most ellenünk játszik. Kíváncsi vagyok,hogy a jó bajnoki rajt mit ér nemzetközi porondon.Kicsit tartok a meccstől,de ne legyen igazam.Még mindig a védelem érdekel leginkább,hogy mit tudnak nyújtani,és sikerült-e picit összébb csiszolódni Cacéres-szel szombat óta a többieknek. Illetve ezúton szeretném "megköszönni" minden kereskedelmi tv-k lexarabbjának -a TV2-nek- hogy az Olympique Marseille-AC Milan-t adják,és a "naccerű digisportnak",hogy ők pedig a Zürich-Real-t és az Inter-Porto-t tűzték műsorra... Marad a stream. JUVE 4 EVER!!!

Ismeretlen_122894 2009.09.14. 22:53:03

a zürich-real teljesen érthető, hatalmas rangadó, két ősi ellenfél csap össze, azonos játéktudással!!! :) viccet félre téve én is azt kívánom, hogy a szezon végén is dicsérjük ferrarat és a csapatot, mert minden szurkoló, én is hajlamos vagyok nagyon lelkesedni 3 meccs alapján, aztán meg jól pofára esni, de most valahogy tényleg azt érzem, hogy valami nagyra hivatott ez a csapat, és ezt lippivel éreztem 2002,2003 tájékán utoljára. (még capellónál sem volt ez!) remélem bárki is szembesít 9 hónap múlva a mostani véleményemmel, nem kell nevetve azt mondanom, hogy ezt benéztem.

Ismeretlen_99954 2009.09.15. 01:01:52

a csoportban a bordeaux a legveszelyesebb ellenfel, ha oket megvertuk, mar a nehezen tul is vagyunk, a bayern ontja a golokat, csak ne feledjuk el, hogy europa egyik legbenabb ligajaban, szoval nemzetkozi porondon jo, ha tovabb jutnak

Tony 2009.09.15. 01:44:46

Én azért most arra lennék kíváncsi,hogy vajon Diego nélkül visszaáll vmi fos 4-4-2re vagy meghúzza ,hogy kezdőként beteszi Gio-t a két ék mögé és megy-e tovább a megkezdett irányítós szisztémával? Most kiderül mien is ez a Ferrara gyerek.(Remélem ez utóbbit választja)

babo410 2009.09.15. 09:42:14

Gio fog kezdeni ez tuti! És a ker tv-k úgy vannak vele, hogy ki a legnagyobb szenzáció. Mondjuk a Milan egy ideig az olasz bajnokság legnagyobb reklámcsapata volt, habár a világon a legtöbb ember a Juvénak drukkol(t) egy század elejei felmérés szerint. De a Milan pedig divatcsapat. Inter meg szintén kezd divattá válni a 4 egymás utáni, elég érdekes bajnoki címével. 2005/2006 zöld asztal mellett, 2006/2007 nincs Juve, Milan is hátrányból indul, egyedül a Roma az ellenfél, de ők meg nem olyan erősek, hogy ne hullajtsanak pontokat, mint a zinter. 2007/2008 Visszatértünk, de még nem voltunk olyan erősek, pláne Ranieri nem illett hozzánk, a kötelezőket buktuk. És a zinter nyert egy két érdekes meccset, amikor a bíró elég érdekesen fújt. 2008/2009 Volt egy hullámvölgy. Emellett a három kötelező meccset buktuk el, amin el is ment a bajnoki cím, ha egyáltalán meglett volna. És a zinter megint lőtt egy két szabálytalan gólt (Mivel ezt a játékot labdarúgásnak hívják, a labdát lábbal kell a hálóba juttatni, max fejjel! Nem kézzel az a kézilabda lesz!!!). Idén nem nyerhetnek bajnokságot, mivel elég vitatható körülmények között állítanák be a torinói rekordot (5 scudetto egymás után csak a Juve, és a század elején remeklő Torino tudta beállítani a rekordot). A BL-t meg meg kell nyernünk, hogy bebizonyítsuk, hogy a Juve az Juve, és az olasz csapatokkal igen is számolni kell, mert az olasz bajnokság igen is erős! Nem olyan, mint az angol, vagy a spanyol, ahol előre lehet tudni kik lesznek elől, és kik hátul. Olaszban van min izgulni!

babo410 2009.09.15. 09:44:30

Illetve a Torino a múlt század elején remekelt!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása