Legrottaglie: "Alázat és csapategység"

"Mióta a Juventushoz igazoltam, folyamatosan a Scudettóról beszélnek, mert a Juventusnál mindig csak a győzelem az elfogadható. Én azonban jobban szeretem, ha a pályán mutatott teljesítmény beszél. Fontos, hogy ne figyeljünk a kritikákra, akár pozitívak, akár negatívak. A legfőbb erősségünk az alázatosság lehet. Tudjuk, hogy erős csapatunk van, de alázatosság és csapategység nélkül nem lehet győzni."

Nicola Legrottaglie

Nicola Legrottaglie ugyanolyan kiegyensúlyozott, mint mindig. A Juventus rengeteg dícséretet kap mostanában, de a védő nem tulajdonít ennek túl nagy jelentőséget. Ugyanilyen mentalitással fogadja azt is, amikor az emberek Cannavaro és Chiellini kettőséről beszélnek.

"Az utóbbi néhány évben Giorgio és én lettünk a bajnokság egyik legjobb védőkettőse, és nem tagadom, kicsit rosszul esett, hogy a klub leigazolta Cannavarót a helyemre. De szeretnék ebből is plusz erőt meríteni. Minden egyes dolognak az életünkben jelentőséggel bír, és Cannavaro érkezése azt jelentheti, hogy még elszántabban kell dolgoznom. Nagyon tisztelem őt, és örülök, hogy egy csapatban játszhatunk. Fabio nagy segítségünkre lehet a tapasztalatával és tudásával, és persze engem is még motiváltabbá tesz. Nem szeretném elveszíteni mindazt, amit az elmúlt két évben elértem: visszatértem a válogatottba, és szeretnék ott lenni a Világbajnokságon is, de ezt csak úgy érhetem el, ha a Juventusban is jó teljesítményt nyújtok."

Nicola számára a belső verseny nemcsak játékosként, hanem emberként is fontos:

"Őszinte leszek: amikor megtudtam Cannavaro leigazolásának hírét, azt gondoltam, hogy valószínűleg kevesebbet fogok játszani, és így a Világbajnokságra sem juthatok ki. Aztán eszembe jutott, hogy tavaly is sok lehetőséget kapott mindenki. A sérülések és eltiltások miatt legalább három belső védőre van szükség, így aztán már más megközelítésből néztem a dolgokat. A lehető legtovább szeretnék a Juventusnál maradni, mert számomra ez a klub olyan, mint egy család, és szeretném itt befejezni a karrieremet. Számomra ez az év jellembeli vizsga is lesz: akármi is lesz az edző döntése, tiszteletben fogom tartani, és ha lehetőséget kapok, a maximumot nyújtom majd. Ha a játékosok csak magukra gondolnának, nehéz lenne győzni. Szeretném, ha a többiek is így gondolnák."

Néhány szó az Interrel való rivalizálásról:

"Nem tudom, hogy egyforma erősek vagyunk-e. Minden évben megpróbálják összehasonlítani a két csapatot, de a valóság a pályán mutatkozik meg. Várnunk kell az utolsó négy fordulóig, hogy eldőljön, van-e esélyünk a Scudettóra. Ibrahimovic távozása? Tudja, hogyan váltson csapatot, de a távozása mindig űrt hagy maga után. Szerintem ő az egyik legjobb támadó jelenleg. Ha azt akarja, hogy ne találkozz a labdával az egész mérkőzés alatt, nem is fogsz. Jobb ez így, hogy maximum a Bajnokok Ligájában találkozhatunk, és nem a bajnokságban."

Mindenféle összehasonlítástól függetlenül az az ember érzése, hogy a Juventus jelentősen megerősödött a nyáron.

"Az elmúlt két évben nagyon jó bajnokságokat játszottunk. Hogy még harcképesebbek legyünk, a klub olyan nagyszerű játékosokat igazolt, mint Cannavaro, Felipe Melo, és Diego. Ha ehhez még alázat és önfeláldozás is társul, elégedettek lehetünk. A brazilok jókedvet hoztak a csapathoz, és ez mindenképp előnyünkre van. Ők nagyon érzik ezt a játékot. Diego még csak a koreaiak ellen játszott, de már ott megmutatta, milyen nagyszerű játékos, Melo pedig a védelem munkáját könnyíti majd meg. Még a felállásunkat is megváltoztattuk, mert egy visszavont középpályás nagy segítség."

Nicola Legrottaglie külön örül Felipe Melo érkezésének, hiszen ő is a "hit embere":

"Jó érzés, hogy van a csapattársak között egy olyan, akit a testvérednek hívhatsz, és aki ugyanazokat az értékeket képviseli, mint te. Azt szeretném, ha mindenki ugyanúgy gondolkodna, mint mi."

A nyár eddigi részében nagyon kemény munka folyt, de ez hamarosan meghozza majd a gyümölcsét:

"Két hét van hátra a bajnoki rajtig. Még mindig nem vagyunk a topon, erőnlétileg javulnunk kell, de a kezdésig készen leszünk. A fizikai kondíciónak az idéány végéig ki kell tartania. Tavaly februárig kitűnő szezont produkáltunk, de aztán elfáradtunk, és nem tudtuk tartani az iramot. Idén meg kell próbálnunk elkerülni ezt, különben nem tudjuk majd elérni a kitűzött célokat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr674649906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blake11 2009.08.08. 13:23:40

ő a hit embere-ez nagyon tetszett már félreértés ne essék én is hívő vok

Ismeretlen_128678 2009.08.08. 13:35:29

off:Trezeguet és Cannavaro szerintem abszolút de nem illik a csapatba!rajtuk sok minden elmehet. Trezeguet számomra már csak egy középszintű csatár ok anno meghatározó volt,de ennek vége.....Cannavaro pedig öreg,lassú és már a realban is nagyon béna volt.sajnos félek attól,hogy alap ember lesz mert ugyebár ő az olasz válogatott cs.kapitánya,de remélem Ciro rájön és belemer nyúlni.....ja és ezt nem csak a tegnapi meccs miatt mondom!Forza JUVE

Ismeretlen_128678 2009.08.08. 13:40:07

még egy off:Criscitot nagyon sajnálom!!!!!!!!már Lippi is észrevette megkapta a behívót a válogatottba!

Ismeretlen_53881 2009.08.08. 13:57:43

Lackoko, egyéb OFF észrevétel? :) Legro nyilatkozata szimpatikus, kivéve egy mondatot. Az meg ugye vallás, és itt arról nem beszélgetünk.

Ismeretlen_128678 2009.08.08. 13:58:53

mára ennyi:)

Ismeretlen_130211 2009.08.08. 14:11:08

szerintem caceres érkezésével cannavaro nem nagyon fog játéklehetőséghez jutni és szentem legro sem. ferrara nem hiába akarta megszerezni, hiszem fiatal és tehetséges. már csak a csatársort kellene fiatalítani illetve beszerezni 1 normális balhátvédet, bár ezeket az idén nem fogják megvalósítani. de hátha jövőre:) az pedig, hogy ott szeretne lenni a vb a lőtéri kutyát nem érdekli, ha nem tud majd rendesen játszani. bár hozzá kell tenni, hogy valóban jó párost alkotott chiellinivel.

Diego28 2009.08.08. 14:26:34

lackoko, ha hiszed ha nem, most akartam írni Criscitot :) Valóban. A vezetőség sok piros pontja mellé oda kell biggyesztenem egy feketét is, Criscito miatt. Nagyon kellene...

Ismeretlen_128678 2009.08.08. 14:44:52

Chiellinivel,Criscitoval,Caceressel a sorunkban nem sírnék!

Ismeretlen_128149 2009.08.08. 15:07:42

Criscito mindenképpen kellett volna..majd jövőre..de legro nagyon szimpatikus emberke, teccik amit mond, igazi sportember és csapatember! Ami cannavarrot illeti, Lippi bízik benne, és ha ő is, Ferrara is, és ha Lippi és Ferrara is, akkor nekünk is bízni kell...am, csak össze kell, h szokjon az "új" társaival szerintem...A bajnoki rajtra újra atombiztos lábakon fog állni a Juventus védelem!, am ami még fontos sztem, h vissza kén térni a 4-4-2höz, mert a kp átjáccható, nagyon könnyen, és a csatársor nem igazán szokott bele az új stílusba...ezt szépen lassan kell átvenni, nem egyik szezonból a másikba 2hónap alatt!

Ismeretlen_108746 2009.08.08. 15:29:40

Korrekt nyilatkozat, nekem is csak az az egy gondom van vele, mint passerby-nak. Felesleges belefolyni, mert nem ide tartozó téma igazából. Én jelentős mértékben nem-vallásosnak érzem magam, s amúgy erről az egészről azt gondolom, hogy mindenki tartsa meg magának a hitét, ami egyébként mindenkinek tiszteletben kell tartania. A hit nem egy zászló, amit állandóan lobogtatni kell. Mindezt csak azért írom le, mert néha az az érzésem, hogy Legrottaglie kínosan ügyel rá, hogy minden egyes nyilatkozatában megemlítse a hitét. Emberi és őszinte megnyilvánulás az, amit Cannavaro-val kapcsolatban monodott és ez jó valahol. Ugyanakkor nagyon remélem, hogy Cannavaro csak kiegészítő ember lesz a csapatban, s Ferrara nem állandó kezdőként számol vele.

csucsuuu 2009.08.08. 15:32:09

nézi vki a super kupát? Inter-Lazio 0-2 eddig

süci 2009.08.08. 15:46:03

Én már a nyilatkozata elejével sem értek egyet: 'Fontos, hogy ne figyeljünk a kritikákra, akár pozitívak, akár negatívak.' Ekkora böszmeséget :D Sok más tényező is fontos, de a kritikákban benne van hogy mi a jó, és mi a rossz. Ergó min kell változtatni, hogy hatékonyabbak legyünk. Szóval igenis figyeljetek a kritikákra ,,,

Shyr Kahn 2009.08.10. 12:28:52

Kimondta amit gondol és érez. Nem kényszerít senkit sem semmire, csak elmondta, hogy örülne, ha mindenki hasonlóképpen gondolkozna (=hálás lenne Istennek). Ő ebben él és számára ez a fontos. Én is hívő vagyok és én is fontosnak érzem ezt. Ez ilyen egyszerű. Bár tudom, hogy e miatt sokan lenézik/kívülállónak tekintik az embert... mintha a vallás betegség lenne, holott csak a szekták és az erőszakos térítés, amit ebbe a kategóriába tennék.

Shyr Kahn 2009.08.10. 12:36:36

A (nem hozzáértők) kritikájára szerintem sem kell figyelniük... így pl. az enyémre sem. Ha kiállnék a pálya szélére és anyáznám, hogy milyen béna (ehhez mondjuk újjá kellene születnem, de mégis tegyük fel), akkor remélem nem figyelne rám. Szerintem így értette ezt... esetleg az újságírók vágtak le az eredeti mondanivalóból. Nyilván az edző kritikáira nyitottnak kell lennie, akár rosszak, akár jók azok, hiszen profi játékosról van szó. Mondhatni, ha nem lenne nyitott az edzője kritikáira, akkor nem lenne profi...

Ismeretlen_108746 2009.08.10. 12:59:18

Shyr Kahn: Igazad van, de azért ez nem ilyen egyszerű. Mindenféle vallást tiszteletben kell tartani, ez mindenkinek az egyik legbelsőbb ügye. Mint írtam, ez nem egy állandóan lobogtatni való dolog, s a más vallású, avagy vallástalan emberekben némi ellenérzést vált ki, ha valaki minden egyes nyilatkozatában erről beszél. Én sem írom oda minden kommentem végére, hogy szeretem a sört és a nőket. Szimplán nem odavalónak érzem néha Legrottaglie nyilatkozataiban, ahogy ez az egész téma nem idevaló, így részemről vége a fejtegetésnek :-)

Shyr Kahn 2009.08.10. 13:34:12

Mondjuk inkább, hogy kb. fele nyilatkozatában ott van/volt és egyetlen esetben sem ugyanazt mondta (bár ugyanarról a témáról beszélt). Most is csak célzott rá, de értem, hogy mi nem tetszik... Maradjunk annyiban, hogy téged nemcsak nem találnak meg a szavai, hanem irritálnak is. Őt és pl. Kakát, vagy Melo-t megtalálják és nem irritálják. Neki ez a központi dolog az életében. Másnak más a központi dolog és folyton arról beszél. Elhiszem, hogy a folytonos ismétlések miatt unszimpatikus lehet, de ha egy olyan emberrel akarsz megosztani valamit, aki hasonlóképpen gondolja azt (vallástól függetlenül általánosságban beszélek), annak ez nem unszimpatikus, hanem szimpatikus, mert tud azonosulni a témával, és tudja, hogy miről beszélsz. Ha valamit nagyon szeretsz és mások élete múlik rajta, akkor nyilván szeretnéd megosztani velük és szeretnéd, ha Ők is hasonlóképp látnák... nem erőszakosan, de azért feszíted a húrt, hiszen nagy a tét. Itt is erről van szó, ti. arról hogy a hite szerint, aki halála pillanatáig nem hisz a Megváltóban, annak nincs esélye az örök életre. Ha ebből a szempontból próbálod nézni, akkor máris más megvilágításba kerülhet a dolog. Persze egy idő után már az egész kicsit erőltetettnek/erőszakosnak tűnhet, ezt elhiszem... Egyébként nem zárnám ki, hogy elfogadja más világképét és vallását. Én is elfogadom más vallását és világképét... nem teszek senkit sem e miatt külön kategóriába, mert végül is hitem szerint én nem ítélhetek. Ki tudja? Utolsókból lesznek az elsők és elsőkből az utolsók. Lehet én sosem kapom meg az örök életet, te meg igen... Isten (vagy másnak az élet, vagy sors) különös meglepetéseket tartogathat. Részemről is vége a fejtegetésnek és elnézést, ha valakinek rossz pillanato(ka)t szereztem a mondandóm esetleges erőszakosságával, ismételgetésével.

Shyr Kahn 2009.08.10. 13:37:08

Helyesbítek: halála pillanatában sem hisz a Megváltóban - így helyes.

Ismeretlen_108746 2009.08.10. 14:09:34

Shyr Kahn: Ne aggódj, abszolúte nem volt erőszakos vagy zavaró, amit írsz. Irritálónak azért nem nevezném Legrottaglie nyilatkozatait, inkább úgy mondanám, hogy sok esetben "nem odavalónak" érzem, de tényleg ennyi. Attól függetlenül, hogy én nem hiszek benne, vagy más a hittem, korrektnek és mélynek érzem Legrottaglie hitét. Az én életemnek is vannak nagyon fontos központi tényezői (legalább annyira fontosak, mint akár az övé), de ezek legalábbis verbális szinten nincsenek benne minden egyes megnyilvánulásomban. Ezeknek meg van a maga ideje és helye. Nem mindig odavaló, ahol megjelenik. Ennyi.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása