Legrottaglie: "Alázat és csapategység"

"Mióta a Juventushoz igazoltam, folyamatosan a Scudettóról beszélnek, mert a Juventusnál mindig csak a győzelem az elfogadható. Én azonban jobban szeretem, ha a pályán mutatott teljesítmény beszél. Fontos, hogy ne figyeljünk a kritikákra, akár pozitívak, akár negatívak. A legfőbb erősségünk az alázatosság lehet. Tudjuk, hogy erős csapatunk van, de alázatosság és csapategység nélkül nem lehet győzni."

Nicola Legrottaglie

Nicola Legrottaglie ugyanolyan kiegyensúlyozott, mint mindig. A Juventus rengeteg dícséretet kap mostanában, de a védő nem tulajdonít ennek túl nagy jelentőséget. Ugyanilyen mentalitással fogadja azt is, amikor az emberek Cannavaro és Chiellini kettőséről beszélnek.

"Az utóbbi néhány évben Giorgio és én lettünk a bajnokság egyik legjobb védőkettőse, és nem tagadom, kicsit rosszul esett, hogy a klub leigazolta Cannavarót a helyemre. De szeretnék ebből is plusz erőt meríteni. Minden egyes dolognak az életünkben jelentőséggel bír, és Cannavaro érkezése azt jelentheti, hogy még elszántabban kell dolgoznom. Nagyon tisztelem őt, és örülök, hogy egy csapatban játszhatunk. Fabio nagy segítségünkre lehet a tapasztalatával és tudásával, és persze engem is még motiváltabbá tesz. Nem szeretném elveszíteni mindazt, amit az elmúlt két évben elértem: visszatértem a válogatottba, és szeretnék ott lenni a Világbajnokságon is, de ezt csak úgy érhetem el, ha a Juventusban is jó teljesítményt nyújtok."

Nicola számára a belső verseny nemcsak játékosként, hanem emberként is fontos:

"Őszinte leszek: amikor megtudtam Cannavaro leigazolásának hírét, azt gondoltam, hogy valószínűleg kevesebbet fogok játszani, és így a Világbajnokságra sem juthatok ki. Aztán eszembe jutott, hogy tavaly is sok lehetőséget kapott mindenki. A sérülések és eltiltások miatt legalább három belső védőre van szükség, így aztán már más megközelítésből néztem a dolgokat. A lehető legtovább szeretnék a Juventusnál maradni, mert számomra ez a klub olyan, mint egy család, és szeretném itt befejezni a karrieremet. Számomra ez az év jellembeli vizsga is lesz: akármi is lesz az edző döntése, tiszteletben fogom tartani, és ha lehetőséget kapok, a maximumot nyújtom majd. Ha a játékosok csak magukra gondolnának, nehéz lenne győzni. Szeretném, ha a többiek is így gondolnák."

Néhány szó az Interrel való rivalizálásról:

"Nem tudom, hogy egyforma erősek vagyunk-e. Minden évben megpróbálják összehasonlítani a két csapatot, de a valóság a pályán mutatkozik meg. Várnunk kell az utolsó négy fordulóig, hogy eldőljön, van-e esélyünk a Scudettóra. Ibrahimovic távozása? Tudja, hogyan váltson csapatot, de a távozása mindig űrt hagy maga után. Szerintem ő az egyik legjobb támadó jelenleg. Ha azt akarja, hogy ne találkozz a labdával az egész mérkőzés alatt, nem is fogsz. Jobb ez így, hogy maximum a Bajnokok Ligájában találkozhatunk, és nem a bajnokságban."

Mindenféle összehasonlítástól függetlenül az az ember érzése, hogy a Juventus jelentősen megerősödött a nyáron.

"Az elmúlt két évben nagyon jó bajnokságokat játszottunk. Hogy még harcképesebbek legyünk, a klub olyan nagyszerű játékosokat igazolt, mint Cannavaro, Felipe Melo, és Diego. Ha ehhez még alázat és önfeláldozás is társul, elégedettek lehetünk. A brazilok jókedvet hoztak a csapathoz, és ez mindenképp előnyünkre van. Ők nagyon érzik ezt a játékot. Diego még csak a koreaiak ellen játszott, de már ott megmutatta, milyen nagyszerű játékos, Melo pedig a védelem munkáját könnyíti majd meg. Még a felállásunkat is megváltoztattuk, mert egy visszavont középpályás nagy segítség."

Nicola Legrottaglie külön örül Felipe Melo érkezésének, hiszen ő is a "hit embere":

"Jó érzés, hogy van a csapattársak között egy olyan, akit a testvérednek hívhatsz, és aki ugyanazokat az értékeket képviseli, mint te. Azt szeretném, ha mindenki ugyanúgy gondolkodna, mint mi."

A nyár eddigi részében nagyon kemény munka folyt, de ez hamarosan meghozza majd a gyümölcsét:

"Két hét van hátra a bajnoki rajtig. Még mindig nem vagyunk a topon, erőnlétileg javulnunk kell, de a kezdésig készen leszünk. A fizikai kondíciónak az idéány végéig ki kell tartania. Tavaly februárig kitűnő szezont produkáltunk, de aztán elfáradtunk, és nem tudtuk tartani az iramot. Idén meg kell próbálnunk elkerülni ezt, különben nem tudjuk majd elérni a kitűzött célokat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr234649905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása