Blanc: "A Juventus a jövő"

Jean-Claude Blanc szerint a Juventus Olaszország egyik leginkább előre gondolkodó klubja, mások számára követendő példa.

Jean-Claude Blanc

"A munkamódszerünk a klub egyik legnagyobb előnye. Azért igazolhattuk le Diegót - a világ 15 legjobb játékosának egyikét -, mert a pénzügyi mérlegünk nagyon kiegyensúlyozott. A nyárra újabb érkezőket is tervezünk. A futball világában van egy sokkal ódivatúbb felfogás, amit mindenki ismer, és ami odáig vezet, hogy a kluboknak végül meg kell válniuk néhány nagy játékosuktól. Hány olyan csapat lett bajnok Európában, akik pénzügyileg teljesen rendben vannak?" - nyilatkozta Jean-Claude Blanc a Gazzetta dello Sportnak.

A Bianconeri tehát a jövőbe tekint, és Olaszországban az első klub lesz, mely saját stadiont épít, szemben az általános módszerrel, hogy a klubok a várostól bérlik a stadionokat.

Blanc szerint a klub helyes döntést hozott Ciro Ferrara alkalmazásával, és úgy véli, a fiatal játékosok beépítése szintén követendő példa.

"Mi is egy fiatal edző mellett döntöttünk, akárcsak a Milan, akiket jövőre Leonardo irányít majd. Ezek bátor döntések, melyek felgyorsíthatják az olasz futball modernizálását. A győzelem Ferrara vérében van, melyet játékosként és Lippi segítőjeként is bizonyított már. Ismeri a játékosokat és a vezetőket, nagyon lelkes, intelligens, karizmatikus, és a legjobb edzőktől tanult. Ráadásul irányította már az ifi akadémiánkat is, mely különösen fontos számunkra."

Claudio Ranierit az idény vége előtt két mérkőzéssel menesztette a Juventus, így 40 év után az első szezon közben elküldött edző lett.

"Mindent összevetve pozitív idényt zártunk. A bajnokságban javítottunk a helyezésünkön, emelt fővel távoztunk a Bajnokok Ligájából, és bejutottunk az Olasz Kupa elődöntőjébe. A sportban az eredmények számítanak, és ha a többi csapathoz hasonlítjuk magunkat, elégedett lehetek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr264649717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2009.06.08. 10:46:29

Tulajdonképpen nagyon igaza van és ezt mindig is értékeltem bennük (a trióban), hiszen a gazdasági stabilitás talán a legfontosabb dolog egy klub életében... és az hogy mindemellett még klasszis játkost/(remélem)játékosokat is igazolunk csak tetézi ezt. Mostanában nagyon jól csinálják (Diego, Ferrara és sztem Canna visszahozatala is jó lépés). Így tovább, járjanak ezen az úton tovább.

mnorba 2009.06.08. 16:05:40

Egyet értek. Bár idén többet vártam a klubtól,Scudettot,esetleg olasz kupa elsőséget,de rá kellett jönnöm,hogy nem lehet egyből visszatérni arra a szintre,ahol a csapat a bundabotrány előtt volt.Csak fokozatosan.És ezt nagyon jól csinálja a vezetőség.Ehhez kellett Ranieri,kellettek az olcsóbban vagy ingyen igazolható játékosok,akiket akár most már el is lehet adni(Poulsen,Mellberg...). Adott egy fiatal,igazi Juventino edző,kell még egy-két minőségi igazolás,egy új "játékosabb" formáció,és jövőre bajnokok lehetünk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása