Jansen a Juventus kiszemeltje

A Corriere dello Sport információi szerint Marcell Jansent, a Hamburg védőjét figyeli a Juventus.

Marcell Jansen

A Bianconeri egyik leginkább megerősítésre szoruló posztja a bal hátvéd, mivel a legújabb hírek szerint Cristian Molinaro októberig nem játszhat majd, Paolo De Ceglie pedig még nem elég tapasztalt egyedül ellátni a feladatokat.

Jansen idén remek teljesítményt nyújtott a Hamburg színeiben; játéka hozzájárult ahhoz, hogy a csapat az UEFA Kupa elődöntőjéig jutott, a bajnokságban pedig 5. helyen zárt.

A 24 éves védő tavaly áprilisban igazolt a Hamburghoz, miután egy évet töltött a Bayern Münchennél, és ahol sokak szerint nem bírta a rá nehezedő nyomást.

"Marcell jól érzi magát Hamburgban, de a futballban bármi megtörténhet." - mondta a játékos ügynöke, Gerhard Vom Bruck.

Jansen leigazolása persze nem lenne olcsó, hiszen a Hamburg is 9 millió euróért igazolta le, és szerződéséből még csak egy év telt le.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr74649705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

momo 2009.06.04. 19:13:09

hát szerintem Criscito jönne vissza ami azért elég valószínű akkor jó lesz ő ott bal hátvédnek amúgy meg talán egy Lahm jobbra elférne..:/

mmartin91 2009.06.04. 19:26:56

Criscitoval biztos h nem számol komolyan a vezetőség, hiszen ha számolna, akkor már rég megmondták volna h ő visszajön és kész, ő lesz a balbekkünk. Ez viszont nem így volt, amikor Criscito sorsáról volt szó, általában az merült fel leginkább h a Genoa megveszi vagy pedig visszajön és cserealapként fog szolgálni egy játékos leigazolásához. Én nem gondolnám h Jansen lenne számunkra a megfelelő választás. Igazából a mai futballban abból már kár lenne kiindulni h ő speciel német és az ő "fajtája" nem igen fordul meg a Serie A-ban, viszont én egyáltalán nem látom annyira tehetséges játékosnak, mint sokan mások. A Bayern sem véletlenül adta el, nekik is lejött h a srác mégsem akkora ász, mint azt előzetesen gondolták. Más kérdés h Hamburgban bejöttek a számításai mert alapemberré vált és számos fontos gólt is szerzett a bajnokság során. A Hamburg viszont 9 millióért vette, tehát egyértelmű h ennél többet kérne érte mivel nyilván nem akarnának veszteséggel kijönni Jansenből. Annyi pénzért azonban, amennyiért Jansen-t le tudnánk igazolni, vígan, röhögve ide lehetne hozni Kolarovot, aki ismeri a Serie A-t, nem jöhet számításba az h nem válik be és ha komolyan érdeklődnénk iránta, akkor biztos h értünk otthagyná a középmezőnyben vergődő Laziót.

harciretek 2009.06.04. 19:27:13

De Ceglie szeptemberben 23 éves lesz, mi az, hogy még nem elég tapasztalt ellátni a feladatot??? Ha huzamosabb ideig nem is kap lehetőséget, akkor hogy a f...ba szerezzen tapasztalatot!?!? Ha jövőre nem nyerünk semmit, de jön egy olyan edző, aki beépíti a csapatba De Cegliet, Giovincot, Marchisiot és Criscitot, akkor én már elégedett leszek, mert hosszútávon biztosan nyernénk velük... Pl. MU sem nyert minden évben bajnokságot meg BL-t, viszont egy csomó fiatalnak megadták a lehetőséget (pedig nem is mind saját nevelés) és most ennek az eredményét élvezik. Vagy a Barca... Messi alapból jobb lenne, mint Giovinco? Nem hiszem, ráadásul törpe ő is... Egy másik nem olasz csapatban szerintem már ő is aranylabda esélyes lenne! Itt meg szépen lassan eltűnik a süllyesztőben, most is leigazultuk Diegot az ő helyére. Bár azért annak örülnék, ha egymás ellen játszanának! De ez a dolog, hogy a fiataljainkra nagyon félve építkezünk, ez engem kikészít! :( Ha nem értetek egyet, nem muszáj kritizálni, nehezen viselem ebben a témában az ellentmondást!:D

harciretek 2009.06.04. 19:37:21

Nem "egymás ellen", hanem "egymás mellett"!! Azzal meg még nem is foglalkoztam, hogy milyen nevekkel hozzák már kapcsolatba a Juvét?!? Most komolyan... ne vicceskedjenek már... mennyivel jobb már ez a Jansen gyerek, mint a mi balbekkjeink...??? 2 éve nyáron a primavera csapatunk ugy menetelt Malajziában egy gyakorlatilag ifiBL tornán a döntőig, hogy akciógólt nem is kapott... Azokból a védőkből néha Ariaudo neve merul csak fel az első csapatnál, holott volt ott 2 olyan csokihátvéd (Bamba-elefántcsontparti az egyik, másik nevét nem tudom, csak azt, hogy akkor 17 évesen már vmelyik nem is névtelen afrikai felnőttválogatottban játszott), hogy én őket már akkor felvittem volna az első csapathoz, pedig lehet, hogy többet soha nem is hallunk róluk...:(

harciretek 2009.06.04. 19:41:31

Ha Evráról olvasnám a cikket, akkor azt mondom... ez igen... De ilyen Jansen... mindjárt sírok:(:)

Ismeretlen_53881 2009.06.04. 19:45:21

Atyám, ez a Jansen nagyon nem kellene ide. Nem vagyok egy Molinaro-fan, de Jansen nem sokkal jobb, ha jobb egyáltalán. Szerintem aggasztó, hogy egyáltalán felmerül a neve. Amúgy erre a Bamba-ra nagyon kíváncsi lettem most :D

Ismeretlen_108746 2009.06.04. 21:02:51

Ki a szar az a Jansen???? Ugye ez csak vicc??!!!

Ismeretlen_53881 2009.06.04. 21:07:01

Ő az, aki még a Bayern-ba sem fért be.. gondolom ezzel jól körülírta, :)

RICh 2009.06.04. 21:14:04

Nem tudom miért irtok róla így.. szerintem eléggé ügyes és még fiatal is.Mondjuk nem azt mondom h igazoljuk le habnem h ügyes

Ismeretlen_53881 2009.06.04. 21:20:45

Bocs, de én alapból nem bírom a német játékosokat.. ha meg ráadásul még gyengék is, akkor főleg.

blake11 2009.06.04. 21:27:43

én ebouét pártolom sokoldalú,gyors,technikás---de ez nézőpont kérdése

Roli921 2009.06.04. 21:32:53

Ez csak egy pletyka valamelyik újágíró unalmában találta ki. Gondolták ha már Diego megvan akkor megvesszük a fél bundesligát. Multkor a stuttgárt hátvédje most meg ő. Kizártnak tartom hogy 10 millát adjunk egy szélső hátvédért.

Ismeretlen_108746 2009.06.04. 21:43:51

Ha Janseneket igazolunk, lehúzhatjuk magunkat... Nagyon nem szeretnék német focistákat látni a Juvéban. Számomra a "német labdarúgás" paradox fogalom.

vizi8 2009.06.05. 07:55:52

Nem értem ezt a kirohanást a német focistákkal szemben. Kohler, Moller gondolom elég ezt a két nevet írni és rögtön más a helyzet. A Jansen pedig simán beférne, azt hogy a Bayern eladta legyen annyi elég mi lett a bajnok elleni meccs vége, a Bayern védelme egy siralomház. A Hamburgon nem gázoltak át így ha jól emlékszem az idén, egy csapat sem. A Bayern viszont többször kapott 3-4 gólt.

Ismeretlen_108746 2009.06.05. 09:50:36

Többször is láttam a Hamburgot ebben a szezonban, s én nem láttam a keretben olyan játékost, aki megütné egy Juventus színvonalát. Nincs szükségünk Jansenekre.

Alessandro 2009.06.05. 11:34:11

Harciretek: igazad van ez is bizonyítja Ranieri gyengeségét, hogy 3 fiatalt sem tudott beépíteni a csapatba, akikre tényleg lehetett volna számítani. Most majd idén kell erre sort keríteni, így ilyen szempontból veszítettünk egy évet, bár most igazolunk az ő posztjukra, aztán lehet hogy De Ceglie és Gio majd a köv csapatában világlasszis játékossá válik, bár remélem hogy maradnak. Egyébként erre már én is gondoltam ha Gio és Messi bajnokságot váltana, Gio még akár a Barcában is lehetne hasonlóan jó mint az argentín, de Messi vajon képes lenne-e hosszútávú jó teljesítményre az olasz védők mellett. Az a Bamba gyerek se lehet rossz, ha így értesültél ezekről a dolgokról, csak sajna Itáliában nem divat 17-18 éves srácokat a kezdőcsapatba tenni, bár ilyen jó utánpótlásnál ez nagy hiba. Nincsenek előítéleteim azért mert Jansen német, hogy az edzőnk akár a francia Blanc is lehet, a lényeg hogy jó legyen a csapat és trófeákat nyerjünk, bár ebben a srácban én se nagyon bízom, Németországban talán Mertesachker vagy Naldo akik megütnék a hátvédeink (Mellberg, Canna, Legro) színvonalát, csak ők meg szerintem elég drágák.

mmartin91 2009.06.05. 11:58:22

Hogy hasonlíthatunk egy Giovinco-t egy Messihez? Mi az h lehetne hasonlóan jó mint Messi? Ki az a Giovinco egy Messihez képest? egy senki! Messi fiatalabb kora ellenére eddig megnyert mindent amit tudott. Giovinco eredményei? nulla, zéró. Hogy merülhet fel bárkiben is a két játékos összehasonlítása azt nem tudom, de ez kész röhej. Giovinco soha az életben nem lesz olyan magasságokban, mint Messi. Ennek oka pedig rém egyszerű: fényévekkel gyengébb játékos az argentínnél. Messi képes lenne-e jó teljesítményre az olasz védők mellett? A világ bármely csapatába beférne, hogy ne lenne képes jó teljesítményre. Még a végén az sül ki ebből az egészből h Giovinco magasabb szintű játékos mint Messi, csak erre még senki nem jött rá...

Ismeretlen_53881 2009.06.05. 12:18:15

mmartin, ez már nagyon unalmas, és OFF is... Apuleius, szerintem az rettentően fellengzősen hangzik, hogy xy ember nem ütné meg a Juve színvonalát - még ha igaz is. Mondjuk inkább úgy, hogy Jansen nem jelentene erősítést ;)

Roli921 2009.06.05. 12:31:01

Azért Messit se kéne ennyire isteníteni mert a spaonyol bajnokság egy kalap szar. Cselszki megmutatta mennyit ér a Barca. Gio meg olasz és olaszoknál 24 alatt egy játékos ifista. Kb 24 éves korban gondolják az edzők hogy taktikailag elég érettek bekerülni a felnőttcsapatba. Ez egyébként nekem szimpatikus. Gondoljatok a 17-18 éves brazil sztárokra akik 28 évesen meg már visszavonultak vagy gyengébb csapathoz igazoltak. Olaszban 24 -25 évees kezdődik a karriere a focistáknak és 33-35 éves korig tart. Egyébként meg mindenki az ifiket dicséri, de láttátok ti őket játszani. Mert itt könnyű mondogatni de egyikőtök se látta őket rendszeresen játszani. Én néztem néhány meccset idén utoljára a Palermo elleni meccset és hát elg gyengék voltak. Ariudot simán szopatták a palermos ifisták. Akkor Totti mit csinálna vele???????? Szerintem a JUVENTUS van akkora klubb hogy ne csak saját nevelésű játékosokra építsen max évi 1 et be lehet építeni de ide sztárok kellenek mivel Bl bajnokság a cél minden évben. És légyszi ne gyertek a Barca saját nevélésű játékosaival mert ők aztán tényleg minden évben 70-80 millio Euroért vesznek játékosokat. Mellette próbálnak 1-2 fiatalt beépíteni de azért minden évben vesznek 2 sztárjátékost. Ők azért jók mert eltalálták az arányt a vásárlás és a nevelés között. Ezt kéne nekünk is megtalálni. Jenseneket meg felejtsük el.

Ismeretlen_108746 2009.06.05. 12:48:04

Roli921: Messi ma a világ legjobb labdarúgója, ez olyan egyértelmű és kétségtelen tény, amin teljesen felesleges vitatkozni. Emlékeim szerint a Barcelona kiejtette a Chelsea-t, s ugyan valóban vitatható ítéletekkel tette, de a Chelsea 180 percen keresztül antifocizott, a foci igazi ünnepe volt, hogy kiestek. Ezt követően a Barcelona a döntőben lefocizta és kivégezte azt a MU-t, melynek kvalitásait illetően szintén felesleges lenne vitatkozni. Amúgy ha a spanyol bajnokságot "kalap szarnak" titulálod, az vagy azért van mert nem nézel spanyol meccseket, vagy igencsak elfogult vagy. A spanyol bajnokság a világ legerősebb bajnokságainak egyike, ez szintén tény. Abban tökéletesen igazad van, hogy baromi nehéz megítélni, hogy az emlegetett ifik valóban alkalmasak-e a beépítésre. A Barcelona valóban követendő példa a saját nevelésű játékosok beépítésének terén. Viszont az arányokkal szerintem nem vagy tisztában. A BL döntőben a kezdő 11-ben 7 db(!!!!) saját nevelésű játékos kapott helyet. OK, vitatkozhatzs, hogy Messi annak számít-e (13 éves kora óta van a Barcelonánál), de ha őt nem vesszük annak, akkor is 6. Ez nagyon komoly dolog, s nagyon szeretném ha a Juventusnál is hasonló volna a tendencia.

Ismeretlen_108746 2009.06.05. 12:51:10

passerby: Jól van, jól van, közben eszembe jutott Marchionni játéka, így teljes mértékben igazad van és elfogadom a finomítási javaslatodat :-)))

harciretek 2009.06.05. 13:00:23

Roli Én az említett malajziai tornának minden Juve meccsét megnéztem, akkor a Eurosport közvetítette ezeket a meccseket. Chelsea, Milan, Inter, Bayern MU, Flamengo, Boca Juniors, PSV, Ajax... Minden valamirevaló nagy klub ificsapata ott volt és mi játszottuk a döntőt. The Champions Youth Cup volt a torna neve, jó meccsek voltak, én minden évben elnézném őket! Ami pedig a lényeg, nagyon jó csapatunk volt! Főleg ahogy már említettem a védelem volt nagyn jó, de elöl is volt a kis szomáliai Daud gyerek, ő már egyszer a nagycsapatban is csereként beállt, most meg nem mondom milyen meccsen, de úgy emléxem, nem barátságos meccs volt... bár ebben azért nem vagyok biztos. Ott volt még Pasquato, akit idén kölcsönadtunk és Esposito, aki párszor már keretben volt idén, ahogy észrevettem őket nagyon favorizálják, de a torna alapján szerintem vannak náluk jobbak. Nekem akkor legjobban a 3 csoki tetszett! Úgyhogy várom, mi lesz velük, bár egyikük már nincs is a primavera keretében :(, remélem, csak kölcsönadtuk...

Alessandro 2009.06.05. 13:26:41

mmartin91: tényleg nem lehet Messit és Giot összehasonlítani mert Messi már 17-18 évesen rendszeresen szerepet kapott Giuly cseréjeként, aztán elment a francia és az argentín rögtön állandó kezdő lett. Ranieri tudhatta hogy Nedved várhatóan visszavonul a szezon végén, így ha előre gondolkozik, talán logikus lett volna szintén Nedved helyére behozni 55-60 perc után mikor már elfáradt a cseh, hogy az utód kellő rutint szerezzen és akkor talán nem lenne kérdéses, hogy Gio kezdő lehet-e a köv szezonban. Tartom a véleményemet (Nedvedtől függetlenül) hogy Gionak rendszeresen kellett volna játszani hétről-hétre legalább csereként, mert így tényleg nem lehet felmérni hogy mire képes, ha bizalmat kap, más lehetne a helyzet, bár már felesleges ilyenekbe belemenni, de Ranieri idei munkája szerintem vissza fog ütni hosszútávon és elveszíthetünk tehetségeket.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása