Cobolli Gigli: "Olasz edzőt akarunk"

Giovanni Cobolli Gigli, a Juventus elnöke megerősítette, hogy jövőre is olasz edzőt szeretnének szerződtetni a klubhoz.

Giovanni Cobolli Gigli

A Bianconeri május 18-án vált meg trénerétől, Claudio Ranieirtől, és az ificsapat igazgatója, Ciro Ferrara kapta meg a lehetőséget az utolsó két fordulóban a bizonyításra.

Mivel Ferrara csak az utolsó két mérkőzésre kapott megbízást, számos edző neve - többek között Luciano Spalletti és Gian Piero Gasperini is - felmerült a csapattal kacsolatban.

Amikor arra kérték Cobolli Giglit, mondjon néhány szót a csapat leendő edzőjéről, a klub elnöke így válaszolt.

"Igen, fiatal lesz, de olyan, akinek helyén van az esze. Elképzelésekkel kell rendelkeznie, és tudnia kell motiválni a játékosokat. Jean-Claude Blanc-nak több jelöltje is van, de a hét végére, a jövő hét elejére meghozzuk a döntést."

Amikor az egyik újságíró szóba hozta Luciano Spalletti nevét, Cobolli Gigli a következőket mondta:

"Úgy tudom, az ő neve is szerepel a jelöltek között, de én nem akarok ebbe beleszólni."

Cobolli Gigli nem akarta azonban azt sem kizárni, hogy Ciro Ferrara marad jövőre is a csapat élén.

"Tudjuk, hogy Ferrarát szeretik a szurkolók. Olyan edzőt keresünk, akinek van múltja, képes alkalmazkodni, és a Juventus a vérében van."

Ezen kitételek tökéletesen illenek Gian Piero Gasperinire, aki a Juventus Primavera trénere volt, mielőtt a Crotone, majd a Genoa csapatánál kapott volna állást.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr94649690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmartin91 2009.06.01. 18:17:03

Ez az edzőkérdés egyre érdekesebb. Azt mondja Gigli h Spalletti neve is szerepel a jelöltek között, de érdekes módon az interjú elején azt mondja h az edző fiatal lesz, majd a végén azt, h olyan edző kell akinek a Juventus a vérében van. Ezek és a régebbi nyilatkozatok alapján én úgy vélem h jelenleg kurva nagy mellébeszélés megy és ők maguk sem tudják még pontosan h ki lesz az edző. Sőt, én még azt sem merném lefogadni h az az edző biztosan olasz lesz.

tdnero 2009.06.01. 18:23:19

Hát igen ez tényleg kicsit olyan összevisszabeszélés sajnos és ebben az látszik hogy bizonytalanság lehet ami pedig nem jó egy ekkora klubnál:S.És talán az sem jo hogy mindenáron olasz edzőt akarnak hozni akár van megfelelő szintű akár nincs de olasz legyen.:( Ahelyett hogy hoznának egy szakmailag jo edzőt aki tőlem lehet afganisztánból is csak jo legyen és ennek kéne a fő szempontnak lenni nem pedig annak hogy olasz!!!!

Roli921 2009.06.01. 18:29:22

Bocs lehet én olvastam túl gyorsan de hol van az idézetben olyan hogy olasz edző lesz? Szerintem Blanc Conte Gasperini Ciro Spalletti Prandelli mind mind esélyes. Majd hétvégén összeül a három okos és kielemzik melyik legyen. Nekem ez lenne a sorrendem amit írtam. Igazából az utolsó kettő lenne számomra csalódás az összes többinek örülnék. Majd jövő héten már okasabak leszünk remélem, a lényeg hogy ne húzzák sokáig mert még legalább 2-3 nagy igazolás kell.

tdnero 2009.06.01. 18:40:12

az elején ottvan a cimben De minden nyilatkozataikbol kiderül!

Ismeretlen_22017 2009.06.01. 19:18:36

mmartin91: valószínűleg úgy gondolta - mondjuk szerintem is így van -, hogy a Spalletti, Prandelli, Gasperini korú edzők még fiatalnak számítanak a trénerek között. Bár egyébként mindannyian 50-51 évesek. Vagy a fene tudja...

Juveludi 2009.06.01. 19:21:23

Hát,szerintem,legalábbis nekem az jött le ,h az esélyesek,akiket mi is ismerünk,az vagy Ferrara vagy Conte..de nekem személy szerint mindkettő bejön..és nekem az a legfontosabb h legyen Juve kötődése,mint ennek a kettőnek..

krisi 2009.06.01. 19:26:16

sziasztok. hogy lett a juve második? a milannak jobb a gólkülönbsége és több győzelme van...

Juve... 2009.06.01. 19:35:03

az egymás közti mérkozések alapján Juve 4-2 Milan Milan 1-1 Juve először ezt veszik figyelembe...

matyi1117 2009.06.01. 20:19:01

Szerintem még Mancini is benne lehet.Ö JUVE szintű meg fiatal is + olasz .Egy a baja hogy SINTERES Volt Régen .Azért azt Sintert úgy összerakta hogy mai napig nem sikerült Murihonnak úgy hozzá nyulnia hogy jobb legyen.,..

babo410 2009.06.01. 20:35:24

Sztem az lesz, hogy kap még egy kis lehetőséget Ciro, mert azt se tudják mi legyen.Nem tudnak dönteni, tanácstalanok. Nagy a zűrzavar, mert nem akarnak egy újabb Ranierit. Habár a jelöltek mindegyike jobb megoldás nála. Ha Ciro is elvállalja, akkor sztem ő lesz az edző. Vagyis ő lesz, mert korábban már nyilatkozta, hogy szívesen maradna.

babo410 2009.06.01. 20:37:05

Vagy még az lehet, hogy várják mi lesz Spallettivel. De ő csak egy kruóitériumnak felel meg: olasz.

babo410 2009.06.01. 20:38:18

Ja és nem kéne túlságosan elhúzni a dolgot, hogy tudjunk játékosokat igazolni. És minőségi játékosokat!

Ismeretlen_124508 2009.06.01. 20:53:38

Conte lesz a befutó. Szerintem, bár ezeknél ki tudja...de én sem húznám halasztanám a dolgot mert igazolások terén itt hamar elindul a dömping és kitudja kik maradnak a végére:D "hozzuk vissza bojinovot" :D:D:D

Roli921 2009.06.01. 22:43:50

Babo410 mért kell állandóan a vezetést szidni? Csinálnak egy új stadiont nyereséges a csapat és Diego is megvan. Ezek azért nagy eredmények + egy 3. és egy 2. hely. Szerintem elég jól csinálják. persze voltak szar igazolások meg szar játék de akkor is az eredmények egyértelműen mellettük szólnak te meg állandóan csak szidod őket. Amig Ratyi papa itt volt megértettem de mostanában már totál nem értelek. Sinter még senkit nem vett csak eladott, Milán se vett még senki komolyat mi meg megcsináltuk az év olasz igazolását. Egyébként szerintem Conte a legvalószinűbb, bár én inkább Blancnak vagy Mancininek örülnék, ők már bizonyítottak. Nem hiszem hogy a Juve az a kaliber ahol tanulni kell az edzői szakmát. Itt tökéletesen felkészült edző kell. Mivel a sinter a fő rivális mindenképpen előnyös lenne Mancini aki ismeri őket, Blanc meg fiatal és tehetséges. Conte , Ferrara ??? Ki tudja lehet rohadt jók lehet nagyot égnek, szerintem nem kéne kockáztatni. Gasperini meg nem jön el Genoaból ha már így megerősítették.

RICh 2009.06.01. 23:53:49

Hát nem tudom nekem ebből a nyilatkozatból 1értelmüen Ferrara jön le...mármint h őt akarja

Ismeretlen_53881 2009.06.02. 07:53:51

OFF Roli, te legalább annyira demagóg vagy, mint akibe belekötsz. Az Inter már igazolt, mint ahogyan a Milan is. Blanc-ra érvként hozod fel, hogy fiatal és tehetséges, de Conte és Ferrara nem az? Legközelebb legyél egy kicsit következetesebb. Diego pedig lehet tényleg az év olasz igazolása, de ezzel inkább jobb várni egy évet. ON

Ismeretlen_102194 2009.06.02. 08:43:54

tdnero :"- Ahelyett hogy hoznának egy szakmailag jo edzőt aki tőlem lehet afganisztánból is csak jo legyen és ennek kéne a fő szempontnak lenni nem pedig annak hogy olasz!!!! " Ez így van!Ahelyett hogy elvesznének a vezetőink a nagy lokálpatriótizmusban nem ártana ennek is legalább akkora figyelmet szentelni!

Shyr Kahn 2009.06.02. 09:31:24

A lokálpatriotizmusnak ehhez semmi köze. Ennek a hagyományokhoz van köze. A Juve nem Reál Margit és tsi példáját követi. Az egész csapat, edzővel együtt egy nagy család része. A családba pedig olyan embert várnak, akinek volt már köze a klubhoz. Miért jó ez? - mivel volt már köze a klubhoz tudja, mi hol található és mi a győztes mentalitás - a játékosok is jobban felnézhetnek rá, hiszen az edző már eltöltött néhány idényt itt és tudják, hogy volt már hason cipőben, mint ők - a szurkolók is nehezebben kezdik ki, azaz nyugodtabban végezheti a munkáját Ellenben egy külföldi, vagy idegen edzőnél: - Gőzük sincs mi a faszom a Juventus - A győztes mentalitásról még hírből sem hallottak - Az egész légkört tanulniuk kell - A szurkolók sokkal könnyebben kezdik ki, hiszen nem "a család" része Nyilván Pro és Kontra, de jelenleg én a hagyományokra szavaznék, azaz Ferrara, vagy Conte. Blanc meg elmehet a pöcsbe. No offense, ez az én véleményem. Aki nem ért egyet az nyilván másképp vélekedik. Tegye.

agi905 2009.06.02. 09:34:00

Remélem Ciro marad! Max ha szar lesz, lecserélik.

juvem 2009.06.02. 09:52:12

agi905 azért ez nem úgy megy Rani papával kivételt tette h szezon vége elött elküldték de ez nem megszokott azért:) Spallettinek akkor örülnék ha hozná magával Mexes-t és Aquilani-t:) de ha nem hozza akkor Ciro vagy Conte

Type-R 2009.06.02. 10:53:56

Nem kell állandóan szidni a vezetőséget, de az teljesen egyértelmű, hogy nem állnak a helyzet magaslatán. Nem azt mondom, hogy semmit nem tesznek, de csinálhatnák sokkal jobban is, és ez a teszetoszaság ezen a szinten már hiba. Állandóan köntörfalaznak, húzzák az időt, nem tudnak gyorsan, értelmesen dönteni, érdemben kiállni a csapatért. Félre ne értsen senki, nem sírom vissza Moggit, de abban az időben ők alakították a történéseket, és nem csak sodródtak az árral. Persze lehet arra fogni, hogy Moggi megfenyegetett mindenkit, mert maffiózó... lehet. Én nem tudom hogyan csinálta, de nem is érdekes. Az eredményei -jelzem nem a módszerei- viszont magukért beszélnek. Egy Juve nem csinálhat magából bolondot, hogy pl. nagyon meg akarja szerezni Xabi Alonsot, majd azt mondjuk rá lassú, és inkább a méltán híres Poulsent vesszük meg. És gondolom nem azért volt ez, mert tényleg a dán kellett nekünk, hanem mert elbénáztuk Xabit. (most ne menjünk bele, hogy tényleg Xabi lett volna-e a megfelelő ember). Kezdem azt hinni, hogy a triumvirátusból Gigli a leggyengébb láncszem, bár őt szorosan követi azért Secco is. Amúgy engem meg lehet győzni, ha jól csinálják a dolgukat, Juvéhez méltó módon, akkor elismerem a munkásságukat. Az elsődleges cél volt a bundabotrány után megtépázott hírnevünket tisztára mosni. Ez sikerült, ezt véghez vitték úgy érzem. De túl kellene most már lépni, és visszakerülni Európa trónjára. Ami így nem fog menni!

Ismeretlen_102194 2009.06.02. 12:36:22

Shyr Kahn!Én úgy érzem hogy túlságosan is sarkítassz ebben a kérdésben!Az meg hogy csak az olasz edző az elfogadható számodra az általad vélt "hagyományok"(?) miatt , már ne is haragudj fioman fogalmazva is badarság!!!Mert te sem hiheted komolyan ahhoz hogy visszakerüljünk európa trónjára az csak és kizárólag így sikerülhet!?Én hiszem hogy nem csak egy hazai edző segíthet,és érhet el eredményeket,sőt..... Továbbra is Spalletti,Prandelli,Gasperini a favorozáltak,de nem dőlnék a kardomba ha egy Blanc érkezne,vagy valaki hasonló!

Roli921 2009.06.02. 12:53:06

passerby, Lehet hogy Ciroék tehetségesek csak még nem volt idejük megmutatni. Attól hogy valaki 10 évet játszott nálunk még nem lesz sztáredző. Nekem is Conte a kedvencem de szerintem még korai neki a Juve. Én a fokozatosság híve vegyok. Írányítson először sikeresen egy Sampot vagy Udeneset stb és ha ott is sikeres jöhet. Én egyébként KOMOLY igazolást írtam, és egy brazil középhátvéd számomra annyira nem negy szám. Milito meg szerintem egy BL győzelemhez kevés és ott ugye az a cél. Egyébként tegnap olvastam egy Berlusconi nyilatkozatot hogy olaszo.-ban nincs egy normális stadion. Ezt jelölte meg a Seria A gyengülésének fő okaként. Éppen ezért szerintem elég nagy dolog amit Gigliék csináltak.

Ismeretlen_53881 2009.06.02. 14:47:13

Roli, abban ugye egyetértünk, hogy előre nem lehet kiosztani, hogy ki a komoly igazolás. Minden azon áll, hogy teljesít. Én örülök pl. Diego érkezésének, de csak óvatosan, mert Juve mezben még semmit sem ért el, benne van a pakliban, hogy itt is becsődöl, mint a Porto-ban. Közben meg lehet, hogy Milito jövőre a BL gólkirálya lesz. Előre nem lehet tudni.

Shyr Kahn 2009.06.02. 14:49:35

asveed, nem sarkítottam, vagy ha igen, akkor legalább annyira, mint te a lokálpatriotizmussal. Mint írtam Pro és kontra. Nem haragszom. Szerintem ui. nem badarság a hagyományok követése mindaddig, amíg ezeknek a hagyományoknak a vonalán sikeres a csapat. Csak egy kérdés: Deschamps-on kívül mondj nekem az elmúlt 30 évből egy Juve edzőt, aki nem olasz volt. Na látod, hogy nem tudsz :) Viccet félretéve: ez számomra azt bizonyítja, hogy nincs értelme külföldit hozni, hiszen az olaszokkal is eredményesek vagyunk, az meg ha régi játékossal tudunk jók lenni külön öröm. A feltevésem másik része (azaz egykori játékosokat preferálnám) mellett pedig megint csak tudnék néhány dolgot mondani, amit már le is írtam, úgyhogy nem ismétlem önmagam... Ha más a véleményed: legyen, de ne mondd arra, amit nem értesz, hogy lokálpatriótizmus, vagy azt hogy badarság. Még valami: én sem halnék meg Blanc érkezése esetén, de nálam messze az olasz edzők után van a sorrendben és amíg Ferrara és Conte lehetőség, addig nincs értelme megszakítani a sikeres hagyományt.

blake11 2009.06.02. 15:26:19

kinek a vérében lehet jobban a juve mint ferrara-szentem maradjon még

Ismeretlen_102194 2009.06.02. 15:56:19

Persze,Kahn,elfogadom az érvidet mégha nemis értek vele egyet!De képzeld csak el mi lenne ma egy Liverpool-al,Chelsea-vel ha nem mertek volna idegen ajkú edzőhöz nyúlni???Persze az sem garancia ha hazafi az illető/Ramos-Madrid/ minthogy az sem hogy ha az/Guardiola-Barca/! Pro és kontra vannak érvek, de a lokálpatriótizmust fenntartom továbbra is a hagyományok ellenében;),de ezen nem veszünk össze! Lehet hogy most sokatoknak kinyílik a bicska a zsebében de bevallom hogy Conte-t én különösebben soha nem kedveltem, tartottam többre egyszerű "vízhordónál" a csapatban,de elismerem hogy amit a klubért tett!Mindenkinek így nekem is megvoltak/vannak a kedvenceim illetve a kis szürke eminenciásaim itt a csapatban,de itt amúgy is a CSAPATON van a hangsúly, a többi mellékes!Tehát csak azért nem hiszem hogy valakinek alnyi jogon járna a vezetőedzői poszt mert itt volt játékos,jó vagy kevésbé jó!Azt meg végképp nem tudom elfogadni hogy netán mondjuk az inter játékosa is volt az ember akkor ide ne jöjjön!MIÉRT?????Ez olyan szánalmas és érthetetlen számomra!Nem az edzői erényei számítanak,hanem a volt klubjai???

babo410 2009.06.02. 15:58:53

Roli! Én most nem szídtam a vezetőséget, habár lehet annak hatott! De sztem tényleg tanácstalan a vezetőség, mert ők szívük szerint olyan személyt választanának aki olasz, vmi köze van a Juvéhoz, és fiatal. De félnek tőle, hogy esetleg felsül. De én úgy érzem, hogy az fog kisülni, hogy megtartják Ferarrat, aminek én nagyon örülnék, hiszen nagyon jó barátságban van a játékosokkal, és nagyon nagyon szeretnék a játékosok is a csapat élén látni! És úgy érzem, hogy sikerült Ferraranak nagyon hamar megbeszélnie a dolgot a játékosokkal. Ez Ranierinek mikor sikerülne? Soha. Maradjon Ciro!

Shyr Kahn 2009.06.02. 16:05:41

Értem. Mindkettő számít. Pontosabban az a jó, ha mindkettő megvan. Conte és Ferrara esetében mindkettő megvan. Volt Juve játékosok és edzőként is tehetségesek. Itt senki sem olyan edzőt szeretne, aki rossz szakember. Látunk bennük fantáziát (merek mások nevében is beszélni). Én speciel hiszek mind Conte-ban, mind Ferrara-ban. Conte valóban vízhordó volt, de olyan vízhordó, aki nagyon jól tudott helyezkedni és nagyon jó érzéke volt a taktikához. Jelenleg pedig elég nagy tehetség, hiszen két év alatt sikerült felhoznia a Barit... ez hasonló kezdet, mint Gasperini esetében a Genoa. A Chelsea, Liverpool példa helytálló, de én nem hasonlítanám a Juve-t hozzájuk és itt nem arról van szó, hogy alacsonyabb kategóriában leledzenek jelenlegi eredményeik alapján, hanem arról, hogy Ők más utat járnak/jártak, olyan utat, ami miatt zsoldos és nemzetközi lett a csapat. A Juve pedig az olasz utat járta és járja, azaz olaszhonban próbál olasz maradni, ellentétben mondjuk a sIntérrel.

momo 2009.06.02. 17:22:30

1. Ne szidjátok a Real Madrid. Kicsit nagy csapat és nem érdemli meg h margitozzátok..Lehet kicsit ott minden a pénz körül forog de hát ott legalább most is jön vissza Perez és kicsit jobban ért a focihoz meg a világához mint a mi kis zseni Gigli úrunk:/... 2. Conte szerintem szép focit jáccana velünk...Én benne a mi Guardiolánkat látom..sokan mondjátok h jajj zöldfülű meg minden...és Pep is a semmiből jött elő..semmi múlt ezdőként értitek...ja és a vezetőség szerintem is tanácstalan...egy majom akváriummal a kezében azt nemtudja mit csináljon.. Valahol irigyek is vagyunk amúgy szerintem a Realra pl azért régen mi is 45M euroért igazoltuk nedvedet meg buffont is kis summáért szóval hát...:) 3. Ferrera-val lehet eredményesek vagyunk de szerintem nem épp szép focit játszunk..jó nem rossz de én pl jobban szeretem a szép focit mint az eredményest sőt a kettőt együtt mint barca az már tényleg eszméletlen élvezetes...

Roli921 2009.06.02. 18:18:16

Momo én úgy emlékszem perezt elzavarták a margittól mert szart se nyertek és elég nagy adóság is volt. ha jól emlékszem egyszer 2002 körül állam mentette meg a csapatot. Neki csak pénze van. Bobo ezzel viszont amit most írtál egyetértek teljes mértékben.

Ismeretlen_102194 2009.06.02. 18:46:25

Ne szidjuk a margitot de te meg lehúzod a "csapatod"(?) vezeetőit!ez kicsit zavaros! ez itt egy komment oldal, lécci ne szabd már meg mindenkinek hogy mit és hogyan írjon!Majd ha nem fér bele a kommentek szellemiségébe akkor az adminek úgyis törlik!Itt a Madrid mindíg is margit volt,ne szakítsunk már ezen az abszolút nem sértő viccen!Csak halakan jegyzem meg hogy az egyik Margit-fan barátom is jót mosolyog ezen és nem találja sértőnek!

Tibi 2009.06.02. 19:20:16

Bari új szerződést köttetet contéval?

momo 2009.06.02. 19:33:20

amúgy leszarom:) igazatok van amúgy

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása