Conte lehet a Juventus új edzője

Egyes források szerint szinte biztos, hogy jövőre Antonio Conte irányítja a Juventus csapatát, az ideiglenes tréner, Ciro Ferrara pedig visszatér a válogatotthoz, és az ificsapat igazgatói székéhez.

Antonio Conte

A Sportmediaset.it úgy tudja, hogy Jean-Claude Blanc csütörtökön találkozott a klub egykori középpályásával, hogy megbeszéljék a részleteket.

Conte jelenleg még a Bari csapatát irányítja, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a nyáron távozik, és átveszi a Bianconeri irányítását.

Egyes hírek szerint Conte évi 900 ezer eurós fizetést kért a Bari vezetőitől, ám ők ezt nem akarták megadni neki, ami megint ahhoz a pletykához vezetett, hogy a tréner végül a torinóiaknál köt ki.

Vincenzo Matarrese, a Bari elnöke elismerte, hogy Conte a nyáron elhagyhatja a klubot.

"Szeretném megtartani Contét, de ha a Juve hívja, semmi esélyem nem lesz."

A Juventus állítólag azért döntött úgy, hogy nem Ferrarával folytatja jövőre, mert a tréner a válogatott mellett is dolgozik, a Bianconeri vezetői pedig olyan szakembert szeretnének, aki csak a klubra összpontosít.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr244649655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmartin91 2009.05.25. 19:49:29

Nagyon rossz döntés lenne, Conte egyelőre nagyon kevés...

momo 2009.05.25. 20:16:11

szerintem meg ő lenne a megfelelő a célre! mondjátok már meg guardiolának mien tapasztalata volt? ha??? kevesebb mint conténak mégis bl döntőznek és mindent nyertek eddig!

Juve... 2009.05.25. 20:20:59

Momo van benne igazság meg én is örülnék Contenak de ha Ciro marad én annak is örülni fogok... Mindenki Isteníti Guardiolát de azért olyan kerettel mint ami a Barcanak van nem nehéz valamit/valamiket nyerni Mert ha a Barca keretében mindenki egészséges akkor szerintem még Rani papa is nyert volna velük valamit... de ez csak az én véleményem

carlos44 2009.05.25. 20:22:55

Pep jó arc, de azzal a kerettel könnyű csodát tenni. Ha bejön ferrara és a Laziot szép játékkal ütjük, akkor maradjon jövőre is. Bár nem tudom a válogatott mennyire kavar be, hisz akkor általában szünet van a klubok nagy többségének. Nem tudom. Conte talán kevés, Spaletti talán, gasperini már nem, vagy talán mégis??? :) sok a talán és még van 1-2 hónap, h ez eldöljön. Legyünk türelemmel.

Ismeretlen_109592 2009.05.25. 20:23:06

jojjon ha jo munkat tud vegezni

Giuseppe 2009.05.25. 20:23:21

Ferrara nekem szimpatikusabb.

Ismeretlen_109592 2009.05.25. 20:23:54

de azet meg nezelodjunk

Alessandro 2009.05.25. 20:35:41

A lényeg, hogy ne kössünk vele hosszútávú szerződést, ha egy év után nyerünk valamit és elfogadható lesz a játék akkor oké ha nem akkor rögtön menjen. Bizonytalan hogy Conte mire lesz képes, két éve Ranieri sem tűnt olyan nagyon rossz választásnak. Kiváncsi vagyok hogy a Róma elküldi-e Spallettit, mert neki sem járt le a szerződése, az biztos hogy ő az egyetlen jelölt aki nagycsapatnál ért el jelentősebb sikereket (Kupa győzelem és 2. bajnoki helyezés), emellett a Róma egész szép focit játszott, viszont a Mu elleni 1-7 és még néhány hasonló fiaskó jelentősen lerontja Spalletti tevékenységét.

Ismeretlen_102194 2009.05.25. 20:40:05

mmartin91 : -Egyetértek veled! Guardiolát meg hagyjuk máááááááááááár!!!Azzal a kerettel még Hevesi Tomi is elérte volna ugyanezt!

harciretek 2009.05.25. 21:14:34

Majd ha évekig tudja hozni a szintet, akkor unnepeljétek Giardiolat. Egy olyan jo csapatot, mint a Barca, egy évig elviszi az edzőváltás lendülete... Ha majd éveken át tudja motiválni a csapatot és új lenduletet adni neki, akkor majd mondhatjuk, hogy jo edzo. Rijkaard is sokaknál jo edzo, de ő a sikerei idején egy bombaformában lévo magasanviláglegjobbja Ronaldinhoval dolgozott, de utana megujulni már nem tudott a csapatával. Ha majd idén mindent visz a Barca, és 2-3 év mulva is sikeresek lesznek, akkor mondom, hogy Pep tényleg tud vmit. Nálam a jo edzők: Lippi, Mourinho, Ferguson, Benitez, Wenger, Van Gaal.

babo410 2009.05.25. 21:46:00

Én véleményem szerint Ferraranak kéne maradnia. Látszik, hogy örömmel fociznak a kezei alatt. Sztem ő lenne a jó megoldás. És lehetne egy olyan szerződést kötni vele, ha nagyon gyenge eredményei lesznek távozik. Láttuk Ranieri alatt is, hogy három hullámvölggyel is lehetünk 3-ok. Pedig nagyon nem úgy tűnt a szezon első felében! Én megtartanám Cirot addig, amíg jól végzi a dolgát. Nem vagyok benne biztos, hogy ekkora motivációt fog ő is jelenteni Del Pieroék számára!

babo410 2009.05.25. 21:48:53

És úgy érzem Ferrara marad az edző, az újságok meg össze vissza írogatnak. Azt is sikerült kitalálniuk, mert a Zenit újra Iaquintára hajt, hogy a zenitbe megy, és helyette jön Pandev. Hát ez is egy abszurd humor!

babo410 2009.05.25. 21:49:58

ja és egyes források = Tuttosport!

Shyr Kahn 2009.05.25. 23:37:36

Elég jó emberismerők vagytok és biztosan a szakma is a kisujjatokban van, hogy olyan kijelentést mertek tenni, hogy Conte kevés. Szerintem gondolkodjatok az ilyen kijelentéseken először. Harmadjára írom le: Lippi is ismeretlen edzőként érkezett hozzánk. Conte-nak és Ferrara-nak legalább van Juve kötődése. Fél éve Lippi is előbbit ajánlotta. Spalletti egy olyan edző, aki egy jó Rómával se tudott igazáén nagy eredményt felmutatni. Ebben a tekintetben hasonlít Ranieri-re. Másban nem akarom őket összehasonlítani, mert ugyanolyan nevetséges lennék ezzel, mint itt néhányan... Conte megérdemli az esélyt. Ha képes volt két év alatt a béka segge alól egy nem túl erős anyagi háttérrel rendelkező Bari-t felemelni a Serie A-ba, akkor nem lehet rossz edző. Gasperini is így kezdte és most hol tart a Genoa. Ne feledkezzetek meg ezekről a dolgokról. Én két embernek tudok ezek után csak örülni. Conte-nak és Ferrara-nak. Ha valami outsider érkezik, az egyértelműá csalódás lesz számomra. Ez nem a győztes Juve stílusa lenne. A Juventus család... nem úgy, mint az Inter, a Milan és tsi, ahol teljesen mindegy, hogy ki a vezetőedző. Én büszke vagyok arra, hogy ennek a kulbnak valóban van stílusa és képes a saját volt játékosállományára támaszkodni még az edzőkérdés terén is. Büszke vagyok arra, hogy Conte és Ferrara a sikeres játékospályafutásuk után elvállalhatják ezt a csapatot. Ritkán mondok ilyet, de biztos vagyok abban, hogy náluk nem lehet gond az akarat és a szeretet, hiszen a szívüket-lelküket meg fogják mozgatni annak érdekében, hogy ez a csapat újra Olaszország és Európa trónjára üljön. Az outsiderek esetében ebben nem lehetünk biztosak, mert nekik a Juve csak egy feladat a profi pályafutásuk során. Sikeres Conte, vagy Ferrara érára szomjazom, ahol az ember kimondhatja: nemcsak a játékosok egy része olasz és Juve nevelés, hanem maga az edző is itt kezdett győztessé válni.

Zsil 2009.05.26. 00:09:29

Szivemből beszélsz Shyr Kahn!

zebra 2009.05.26. 09:25:32

Shyr Kahn és tsai! Gasperini is Juve kötõdésű és Prandelli is, csak volt már Serie A meccsük. Conte & Ferrara újoncok az első vonalban. Lippi esetében (akinek ugye semmi Juve-kötődése nem volt) erről amint bárki emlékezhet, szó sem volt! Felőlem Ciro és Antonio bizonyítsák be, hogy jó edzők, de ne már nálunk! Erre nekünk nincs egy szezonunk! Edző kell ide, aki bizonyított már! Gasperinit! Prandellit! Forza Juve!

Juve4ever 2009.05.26. 09:48:00

teljesen egyetértek Shyr Khan.énse irhattam volna jobban :D zebra: ha egy szaros,fogalmatlan,gyökér,hozzánemértő ranieri megért 2évet,akkor Ferrara vagy Conte mér nem érhetne meg vmennyi időt? gasperininek vagy prandellinek idén más csapat volt a szive közepe,jövőre már a juventus lenne?ez nem igy működik.nekik csak egy feladat. shyr kahn irta jól.Ferraranak vagy Contenak nem csak egy feladat lenne.

Ismeretlen_108746 2009.05.26. 09:55:50

Nagyjából egyetértek Shyr Kahnnal, de zebrának is igaza van, Gasperini és Prandelli is Juve kötődésű. Mindamellett, hogy Spallettit jó edzőnek tartom, s szerintem elég vékony kerettel ért el komoly sikereket (jó bajnoki szereplések, kupagyőzelmek) én is a Ferrara-Conte kettős valameliykének örülnék leginkább. Ugyanakkor kicsit fájna a szívem Ferrara miatt, ha nem vihetné tovább a csapatot és csak 2 meccset kapott volna. Én inkább rá szavaznék, mint Conte-ra, benne több fantáziát látok. Amúgy elképesztően nehéz megítélni, mindketten ambiciózus, intelligens edzők. A lényeg, hogy a Juve sikeres legyen, s ne egy Mourinho-szerű edző vezetésével. Guardiola tényleg hasonló jelenség a Barcanál, bombaerős kerettel, de nem gondolom, hogy bárki ilyen szezont produkált volna a kerettel. Aki figyeli az ottani dolgokat is, tudja, hogy nagyon okosan, posztokra igazolgattak tavaly nyáron is. Mikor jelentjük már be Diego leigazolását????

Ismeretlen_108746 2009.05.26. 09:57:18

Juve4ever: Ilyen alapon Conte is kiesik, mert ő a Barit vezette idén... Ne kegyünk már ilyen csőlátásúak...

Shyr Kahn 2009.05.26. 10:13:45

zebra: Nyilván igazad van abban, hogy Prandelli, vagy Gasperini is Juve kötődésű... ez rendben is vagyon és nem is állítottam az ellenkezőjét, de jelenleg őket nem tudjuk elhozni, mert mind a kettő csapatépítés közepén jár. Gapserini most hosszabbított, Prandelli-vel meg nem tudom mi van. És nem is nyilatkozták mostanság, hogy jönnének... ellenben mondjuk Conte-val, aki már iszonyatosan szeretne bizonyítani. A lényeg, hogy most az elérhető edzőket kell idehozni. Ki az aki a legjobban lelkesedik most a csapat irányítása kapcsán? Conte és Ferrara. Előbbi simán otthagyta a kedvünkért azt a csapatot, amit a nulláról épített föl két kínkeserves év alatt. Mi ez ha nem meggyőző bizonyítéka annak, hogy lelkesedésben és akaratban nem lesz hiány? Azt hiszem Ő is és Ferrara is nagy sikeres edzőnk lesz a jövőben. Meg van az eszük hozzá, a tapasztalat meg majd jön, bár ne feledjük, hogy mindketten dolgoztak már jó ideje csapatokkal, azaz ebben sem a nulláról kezdik. Lippi fél éve talán valami hasonlót említett Conte-ról, hogy már játékosként is nagyon jó meglátásai voltak és edzőként is lát fantáziát benne. Az ideális az lenne, ha Conte vállalná az edzői munkát és másodedzőként Ferrara is mellette lenne. Persze nem lehet tudni mennyire zavarnák egymást, így ez csak gondolati szinten ideális felállás...

Roli921 2009.05.26. 10:20:14

Gasperini oké! De nehogymár Prandelli. Ő nekem nagyon unszimpatikus. Ciro nem tudom még egy-két évet tanuljon Lippi mellett aztán jöhet. Inkább Conte. Szerintetek pl Ciro nem fogadná el a sinter vagy mondjuk a Roma ajánlatát? Szerintem ez hülyeség. Az edző ott tesz meg mindent ahova a szerződése köti. Ferguson se volt gyermekkorában Mu szurkoló. Lippi is elhúzott a sinterhez, mondjuk nem is jött össze neki. Meg még sok ilyen példa van. Mészöly is az Újpest edzőjeként futott be pedig neki elég komoly Vasas kötődése van. Én legjobban Mancininek örülnék. Olasz tapasztalt sikeres edző, csak egy a baja hogy sokat kér. Szerintem edzőknél nem igazán létezik klubbhűség. Bár ti ezzel biztos nem értetek egyet, de szerintem Cirot is ugyanúgy kirugták volna mint Rani papát egy ilyen negatív széria után. Az igazán nagy ikonok éppen ezért nem lesznek edzők, hanem inkább vezetők vagy tanácsadók.

Roli921 2009.05.26. 10:25:01

Egyébként szarintem egy edző ne lelkes legyen hanem felkészült. A lelkesedés 1-2 év után elfogy,és utána az van mint a papával. Az igazán nagy edzők nem a lelkesedésük miatt jók hanem mert tachtikailag felkészültek. Guardiola is ezért szar edző szerintem. Van egy taktikája lelkes csapata de változtatni nem igazán tud, vajon 2-3 év mulva mi lesz. Úgy jár mint Rejkard.

Shyr Kahn 2009.05.26. 10:39:40

Az igazán nagy edzők belátják, ha rosszul vezetik a csapatot és lemondanak, amikor kell... lásd Lippi esetét, aki kétszer is lemondott a Juve-t vezetve. Lippi nem azért volt nagy, mert technikailag hű de tapasztalt volt, hanem azért mert képes volt a szituációknak megfelelően mérlegelni és a játékosokat kellően motiválni... Nedved kedvence is Lippi volt, amit azzal indokolt, hogy hagyta kötetlenül középen játszani. Az egész nagyon jó pedagógiai szemléletet és éles meglátásokat kíván. Ha ez megvan, akkor a tapasztalat már csak hab lehet a tortán. Mondjuk ez lehet nagyképű meglátás tőlem, hiszen életemben nem voltam edző. Maradok inkább annyiban, hogy ez az én véleményem és nem tény. Szerintem Conte nem szívesen állna az Inter élére, bár ez csak egy feltételezés...

babo410 2009.05.26. 11:05:18

Én Cironak adnék még egy kis időt. Ranierinek is elnézték, hogy folyton izomsérülést szenvednek a játékosok, 3 krízist éltünk meg idén, és a kicsik ellen hullattunk pontokat, mikor a zinter botlott, mi nem használtuk ki. És ezt tűrték Ranierinek. Akkor Ferraraval is lehetnének toleránsak!

babo410 2009.05.26. 11:08:25

Ja és mióta Conte kijelentette, hogy neki Cassano lenne az első kérése, azóta kicsit idegenkedek tőle. Nagyon nem bírom Cassanot! Egy bunkó pöcs, nekünk nem kell! Conte jöhet, de le kell mondjon Cassanoról, ha ide akar jönni. De inkább még maradjon Ciro. Szerintem Ciroval is bajnokok lennénk.

Ismeretlen_110517 2009.05.26. 14:05:51

Megérzés: Ciro marad. FORZA JUVE!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása