Blanc: "Számunkra a fiatalok és a pénzügyi stabilitás a fontos"

A Juventus a pályán és azon kívül is első szeretne lenni. A Bianconeri stratégiai, vezetői és üzleti szempontból is úttörő szeretne lenni, aminek egyik része az új stadion építése.

Röviden ez volt Jean-Claude Blanc előadásának lényege, melyet a Milánói Értéktőzsdén tartott az évente megrendezésre kerülő Star Konferencia keretében, amikor két napot a csak a futball kluboknak szentelnek a tőzsdén.

Jean-Claude Blanc

A 2011/12-es idényre elkészülő új stadion hatalmas befektetés a juventus számára.

"Ez a stadion lesz a szemünk fénye, mely saját céljainkkal, és az UEFA programjával is összhangban áll. Ez pedig nem más, mint a pénzügyi biztonság, és a fiatalokba vetett bizalom. Ezekkel a tervekkel hamarosan visszatérhetünk a győztesek útjára."

Bár az idény még véget sem ért, a média már most a nyári átigazolási szezonnal foglalkozik, főleg most, hogy a válogatott mérkőzések miatt szünetel a bajnokság.

"A határozott céges stratégiánknak köszönhetően megfelelő összeg áll rendelkezésünkre, melyből igazán nagy játékost vásárolhatunk. Nedved nagyon hiányozni fog, ezért olyan játékost keresünk majd, aki megfelelően helyettesítheti. A csapatunkat alkotó játékosok miatt azonban nem szeretnék konkrétumokról nyilatkozni."

Kilenc mérkőzés vár még a csapatra, és a Bianconerinek egyáltalán nem áll szándékában feladni a bajnoki versenyt.

"Az Inter elleni találkozó nagyon fontos, és egyben nagyon nehéz is lesz. A milánóiak elleni mérkőzést a lehető legjobb pozícióból szeretnénk lejátszani, de az biztos, hogy a végsőkig harcolunk majd."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr164649430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2009.03.26. 22:07:26

Megint lenyilatkozza, hogy fontosak a fiatalok. Ez szép és jó de az edző máshogy látja a dolgokat, tehát Blanc mondhat bármit. Az egyértelmű hogy nem lehet több fiatalt is rögtön a kezdőbe rakni, pláne ha elég nagy a keret, de ott volt az ősz, rengeteg sérült és simán szerephez juthattak volna a fiatalok (akik néha ott ülnek a padon, de még egyáltalán pályára se léptek a szezonban), legalább 20-25 percekre, és ha így lett volna, nincs több játékosnál túlterhelés, és talán a tavaszt is megúsztuk volna jobban, ehelyett Sissoko megsérült, Amauri ugyan küzdött de az utóbbi időben kissé leállt a gólgyártásban aztán ő is megsérült, Del Piero pedig valahogy egyáltalán nem az igazi, neki pont nem szabadott volna hétről-hétre 90 perceket adni, ezek a dolgok visszaütnek. Számomra ezek a dolgok bosszantóak, de ettől függetlenül az eredményeken ez kevésbé látszik, de ha nincs ennyi sérülés és a két hullámvölgy a szezon során, simán vezethetnénk is a bajnokságot. Kiváncsi lennék arra, hogy mennyi lehet most az a konkrét megfelelő összeg, és Júniusra mennyi lesz. Nem hiszem hogy 50 milliónál több, bár ha ezt jól befektetjük, elég lehet.

juvem 2009.03.27. 08:18:30

hát Del Piero nem játszik mostanában jól de ő pont az a focista akinek nem kell jól játszania ahoz h pl duplázzon egy Bologna ellen... csak 1 példa...

Roli921 2009.03.27. 13:20:17

Hát azért idén a papa 3 fiatalt beépített a csapatba. Gio Marchisio és De Cagle szerintem már a csapat résza ha nem is mindig kezdőként, és Chiellini és Molinaro is fiatal. A következő években igazából csak Alexet és Nedvedet vesztjük el. Őket kell pótolni, persze ha lehet. Egyébként 96 óta szurkolok a juvénak azóta most először kapnak szerepet a fiatalok, bár szerintem most is inkább pénzügyi okai vannak a fiatalításnak. Remélem jövőre Cristico visszajön és Ariudo Ekdal vagy Iago több lehetőséget kap, szerintem ők lehetnek akik jövőre a cserék között helyet kapnak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása