Ranieri 30 milliója

Miután Pavel Nedved a hétközi, Chelsea elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után bejelentette visszavonulását, a Juventus főnökei Claudio Ranieri rendelkezésére bocsátanak 30 millió eurót, ezzel masszív alapot teremtve a megfelelő utód kiválasztásához. A vezetők ezen döntésüket múlt pénteken, a klub szokásos, éves összejövetelén árulták el a vezetőedzőnek.

Jean-Claude Blan és Giovanni Cobolli Gigli

A Bianconeri szinte teljesen tétlennek bizonyult az idei téli átigazolási időszakban, ennek is tudható be, hogy nyáron majd felhasználhatóvá válik ez az extra összeg. Az európai sajtóporondon néhány riport arra enged következtetni, hogy ez a pénzmennyiség elegendő lehetne a Bayern München illetékeseinek meggyőzésére, hogy engedjék el francia válogatott sztárjukat Torinóba.

A jelentések ellenére sem lenne természetesen garancia a fent említett összeg Frank Ribéry megszerzésére, hiszen a bajorok 2 évvel ezelőtt ennél mindössze 5 millióval kevesebbet fizettek ki érte a Marseille együttesének, azaz 25 millió euró volt az akkori piaci, de legalábbis mindenképpen a számszerűsített értéke (ami mellesleg Bundesliga rekordnak számít).

S amellett, hogy azóta begyűjtött már néhány címet a "Bőrnadrágosokkal", valamint ezzel párhuzamosan a nemzeti tizenegyben is folyamatosan szerepet kap, az igény csak egyre nő iránta, ami ugyancsak Beckenbauerék malmára hajtja a vizet.

Mindenesetre a Juvénak gyorsan kellene cselekednie, ha a francia zsenivel képzelné el a jövőt Nedved után, mivel korábban már a Chelsea is jelezte vásárlási szándékát, illetve a pletykák szerint a Barcelona már egy 4 éves szerződést is kínált a középpályásnak. Egyébként a játékos ügynöke szerint védence kizárólag a katalánok hívó szavára hagyná el Münchent.

Ezzel a 30 millió euróval a tarsolyban a Ribéryn túli számos jelölt közül egyik játékos megszerzése sem tűnne kivitelezhetetlennek, ha mindössze az anyagiakon múlnának a dolog. Vagyis például a Diegoért korábban 18 millió eurós Juventus ajánlat, vagy a legújabban 2 millióval megfejelt Inter ajánlat túllicitálása is megoldható lenne.

A többi lehetséges utód szerződtetésére pedig bőségesen elegendő ez az összeg, mint például a komoly anyagi gondokkal küszködő Valencia fiataljára, David Silvára, vagy a legeslegújabb kiszemelt, a jelenleg az angol Premier League-ben kieső helyen álló Middlesbrough csapatának bal lábas szélső középpályására, Stuart Downingra.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr744649328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo410 2009.03.02. 01:13:41

Ezt nem hiszem el! 30 milliót adnak Nedved méltó utódjának a megszerzéséhez? Nem mondják komolyan! Ennyi fukar seggfejet! Csak nem skótok a Juve vezetői? Ennyiből Diego, Ribery tuti nem lesz, mert mindkettő kell az Internek, meg a Chelseanek is, tehát 30 milla nem elég, mert a Chelsea, vagy az inter röhögve kifizeti a dupláját is. Nekünk ennyiből nem fog jó csapatunk lenni jövőre sem! David Silva esetleg meglehet, de mi a garancia arra, hogy ő akkora tehetség. Én annyira nem ismerem. Lehet, hogy jó, de ide egy nagyon kreatív játékos kéne, aki végre támadásba lendítene minket. Remélem Ranieri nem fogja elégnek tartani az összeget!

Ismeretlen_53881 2009.03.02. 08:55:22

Végülis elég ez.. El kell adni 1-2, esetleg 3 embert (neveket nem mondok, nem akarok vitát generálni, de mindenki tudja jól, kiket), ebből jó esetben befolyik 10-15 millió, azt hozzácsapni a 30-hoz, és el lehet hozni Ribery-t, ennyi.

Ismeretlen_114665 2009.03.02. 10:10:58

Elég ez mert ez csak "alap", nem a teljes nyári átigazolási keret! Ahhoz meg azért nem kevés! Úgyhogy ha ez igaz, számomra nem lesz mentség nyáron arra ha nem találunk jó "Nedved utódot"!

Shyr Kahn 2009.03.02. 10:38:05

Ribéry kell mindenképpen... Nedved helyére Ő az ideális. Szerintem a Diego biznisz más tészta. Ő nem Nedved helyére jönne.

Fradifan 2009.03.02. 10:38:32

Ha meglesz az jó! Ribery király! Ha nem akkor Modric És Silva is jó vétel!

DJKGB 2009.03.02. 11:13:39

Ribery a legjobb megoldás, de tuti nem fog eljönni... Diego nagyon jó, de szerintem nem a bal szélen. És itt ahogy olvastam a neveket, majd leigazoljuk Downingot...

Alessandro 2009.03.02. 11:22:53

Modric tegnap mutatott pár szép dolgot, de nem hiszem hogy ő kellene. 2008 nyarán is volt állítólag 65 millió igazolásokra aztán láthattuk mi történt. Sok fog múlni mennyire lesznek határozottak a vezetők, már júniusban el kell dőlnie a dolognak, a Ribery, Diego, Silva hármas bármelyike sokat segíthetne, csak az a gond Ranieri alapvetően a védekező foci híve és szerintem az említett játékosoknak is jelentős védekező szerepet adna, valamilyen szinten pedig ez megölné az említett játékosok produkcióját. Emellett elég nagy a konkurencia, a real és a chelsea elég gyenge idén, ők bármikor lecsaphatnak ezekre a játékosokra illetve a barca, city, illetve milánói ellenfeleink. Ha Seccóék megint néhány millión fognak spórolni, akkor kb. marad a korábbi átigazolási politika és a sokszor gyatra játék, bár azt el kell ismerni, akármennyire is szidjuk sokszor a csapatot, ugyanez a keret -persze több lehetőséget adva a fiataloknak- a köv. szezonban is megismételheti legalább ugyanezt a produkciót mind idén, igaz látványos játék nélkül.

Shyr Kahn 2009.03.02. 12:36:30

@Alessandro: "az a gond Ranieri alapvetően a védekező foci híve és szerintem az említett játékosoknak is jelentős védekező szerepet adna, valamilyen szinten pedig ez megölné az említett játékosok produkcióját." Ezen már én is sokat gondolkoztam és valószínűleg így lesz. Aki máshol szárnyal itt a védekezés miatt kevésbé tudja majd megmutatni a támadó oldalát. Ez minden potenciális igazolásra érvényes. A goal.com-on Ranieri-től idéztek és Silva-ról elismerően beszélt. Amikor a Valencia-nál volt gondokozott rajta, hogy feltegye a felnőtt csapatba, mert már akkor is tetszett neki a játéka. Lehet a spanyolt hozzuk el? Júniusban kiderül. Korábban szerintem nem, de ne legyen igazam.

Ricsman 2009.03.02. 12:41:05

@babo410 Nem értem a kifakadásodat... 30 milla egy játékosra igen is jó pénz. (továbbá nem zárja ki, hogy hozzácsapjanak a többi, majd rendelkezésre állóból, ha szükséges) Ha szétnézel a játékospiacon, meglepődsz majd, hogy milyen jó játékosok vannak már ezen az árszinten. Én abszolút pozitívan értékelem ezt a hírt. Végre képesek a zsebükbe nyúlni, kategorikusan kijelentve, hogy ezt EGY játékos pótlására. Mellesleg kiszámoltad mennyi az a 30 misi forintban, amikor csak úgy kevesled? :D "ennyi fukar seggfejet" - mondád Nekem is ilyen fukar támogatók kellenének :P

Ismeretlen_108746 2009.03.02. 13:05:20

Ribery szerintem esélytelen, ő vagy marad a bayernben, vagy megy máshova. Diegora elég lenne ez az összeg, s őt mindenképpen le kellene igazolni, viszont nem gondolom, hogy őt a balszélen kellene játszatni. Silva és Modric messze nem az a színvonal, ami igazán segítene rajtunk. Nem olyan rossz összeg 30 millió, de kérdés, hogy Ranieri képes-e normális focit szervezni, vagy bárkiből a minimumot hozza ki a támadások terén.

juvem 2009.03.02. 13:31:57

Riberyben kárálmodozni mert ha 60 milkát adtak volna akkor sem valószínű h megszerezhetjük és 30 milka csak 1 ember vásárlására elég jó ez nem az egész átigazolási pénz ez csak 1 emberre való pénz ennyiből Diego-ra lehet esély és ennyiből Silva meg simaliba! Bár én legszívesebben Diegót is és Silvát is elhoznám mert igazuk van az elöttem szóloknak h 1 fecske nem csinál nyarat alapon Silva jó nagyon de ő nem segítene annyit mindenkép kell egy irányító h szép és eredményes focit játszunk! FORZA JUVE

asveed 2009.03.02. 14:05:39

Alpesi varázslat,kísértésbe ejtő ííííííííz!!!Hmmmm;)nyammmiiiiiii!:) De most komolyan,sztetek elég 30 milla erre a posztra????A mai árak mellett?????? juvem : igen,talán Silva ennyiből kijönne! De mivel a többi kiszemeltünkre már mások is igényt tartanak,ez eléggé felverte az árukat!!!

juvem 2009.03.02. 14:10:38

igen de azt vegyük hozzá h 30 milla az h bal szélsőt vegyenek ja kb csak silva vagy modric vagy fene tudja Diego bal oldalra hülyeség lenne és lehet h még lesz 60 milka h vegyenek még vkit/vkiket fene se tudja! 30 milka csak a balszélsőre a pénz! na mind1 nem kell osztani a véleményem:D csak sztem így van azért mert adnak 30 milkát nem biztos h már csak 10et költünk:) sokkal többet költönk mjd mint tavaly abban biztos vok a BL-el sok pénz jön!

RICh 2009.03.02. 14:58:56

Hát hogyha konkrétan Nedved pótlására adnák ezt a lóvét,akkor szerintem (vagyis remélem)Diegó kiesik a képből mivel nem szélsö és akkor marad a 2 manusz akik közül ha választani kellene én inkább Silvát mondok,a legjobb egy Silva-Diego,Sissoko,CAmoranesik középpálya lenne jó jövőre,de ehhez túl skót a vezetőség,no meg ez nem oldaná meg azt a védőproblémát se amivel szerintem hosszú ideje küzdünk...Egy jobb bekk mindenképp kell Azt az 1et kívánom hogy ne legyek telhetetlen:ebbből a 3 névből valamelyik jövőre Juve mezen legyen +egy jó kis szélsö

asveed 2009.03.02. 15:12:21

És persze ehhez még min.két épkézlább védőt is adjunk hozzá!!!

buub 2009.03.02. 15:53:16

Ezzel kapcsolatban egy dolgot mondok. NEM KELL NEDVED HELYÉRE SENKI!!! Mert, ha oda veszünk valakit akkor, nem fog jelentősen javulni a játékunk, de ha egy igazi támadó középpályást veszünk, mint például Diego, akkor nem kis változások lesznek. Diego meg 30ból nagyon simán megvan. babo410 már bocs, de te tudod mennyi a 30 misi? Nagyon nem kevés pénz, ennyiből a mai fociban igazi klasszist lehet igazolni. És mégis mit vársz, hogy mennyit adjanak, 50et? NE vicceljünk már kérem, Zidanet adtuk anno 70ért a Realnak a mai focisták nagy része fele annyit nem ér, mint ő anno és ez alól se Diego és Ribery nem kivétel...

juvem 2009.03.02. 16:02:25

buub és akkor ne játszon ott senki csak giovinco vagy de ceglie?!?! jó játékosok de még nem állnak készen arra h minden meccsen ott legyenek h esetleg egy bl döntőt lejátszanak nekik még kell 1-2 év abban egyetértek h kell irányító de nedved pótlása a legfontosabb hiszen ranipapa sztem még el se tudja képzelni h ne 2 vkp-val álljunk ki!

buub 2009.03.02. 18:09:33

Akkor az a poszt megszűnik... A mögötte lévő három játékost meg lehetne az aktuális játékfelfogáshoz állítani: támadó szellem: ------Diego----- Gio-Sissoko-Camora védekezőbb: --------Diego-------- Marchisio-Sissoko- Camora És itt csak egy játékost cseréltünk! Ennél bőven lehet többet, Gio meg készen áll Nedved pótlására, szóval 4-4-2-ben is jól tudnánk játszani, ez a legjobb Diego esetleges érkezésében, hogy rengeteg variációt von maga után, jelenlegi keret ezt nem tudja. Így enm csoda, hogy szinte mindig 4-4-2-őt játszunk, bár erre még Raineri is rátesz egy lapáttal...

momo 2009.03.02. 19:20:10

szerintem Ribery vagy David Silva kellene! mind a kettő játékos sokat dobna a csapaton szerintem..csak szerintem is jólenne védelem szélét is erősíteni. amugy meg szép összeg ez a 30M. belegondoltok barbatov is majdnem ennyiért jött és ő meg már rekord összeg volt MU-nál! nem Juve hanem MU srácok..azért mi még nemgrég másodosztályban rugdostunk. simán jó.. na de mellesleg ha nyáron egy Ribery +rafinha+drenthe csomog vagy vki más bsz-re érkezne kurva erős lenne a mi kis csapatunk:)

Kenny 2009.03.02. 19:46:25

Giovinco-Sissoko-Marchionni-Camoranesi vagy Marchionni helyén Marchisio vagy Zanetti Giovinco helyén meg De Ceglie vagy akár Salihamidzic és akk még marad a zsebben 30milla ;)

span.gyor 2009.03.02. 20:06:47

DE EZ A 30 MISI EZ CSAK EGY PLUSSZ ÖSSZEG A MARADÉKHOZ AMI MARADT NYÁRROL....AMI UGY IGY MÁR 65 MILLA...VAGY NEM???

Ismeretlen_114665 2009.03.02. 20:46:44

Nem is tudom már hányan de többen mondogatjátok ezt a Modric gyereket de remélem nem gondoljátok komolyan hogy őt akarjátok a juvéba?? :S Akkora egy nulla ha idén eddig volt két jó meccse akkor lehet sokat mondok! Ua lenne vele mint Tiago-val, Paulsen-nel csak vele is többen lennénk!

suci2k 2009.03.03. 01:56:52

Szerintem meg nem jön egyik nagy név sem. Aki megvehető azt nem hozzuk, akit szeretnénk az meg nem fog jönni. Ne legyen igazam, tényleg ,,, Secco jön a szokásos dumával: 'nem kell ide új ember, így is nagyon erős a keret' - és megveszi az új Ferrariját. :)

juvem 2009.03.03. 08:21:27

XDXD lehet ferrari lesz a dologból:DD:D

Ismeretlen_117673 2009.03.03. 10:13:19

ennyi pénzből legalább 20 ferrarit vehetne magának a jobbik fajtából,szal még így is marad belőle bőven Nedved pótlására

pali 2009.03.03. 17:15:47

Én szerintem a juvénak david silvát kénne megvenni!! A valencia ugy is gyenge anyagilag!:D És elég jó játékosról van szó!! 30ból tutti kijönne XD

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása