Ranieri: "Sosem volt veszélyben az állásom"

Ranieri elárulta, miért volt biztos abban, hogy csapata túljut a nehéz időszakon:

"Egységesek voltunk."

A sajtó szerint Claudio Ranieri állás aveszélyben volt, miután négy mérkőzésen mindössze két pontot szerzett, ám a Real Madrid és a Torino legyőzésével a sötét fellegek eltűnni látszanak a tréner feje fölül.

Claudio Ranieri

"A klub, a játékosok és a szurkolók is kitartottak mellettem. Ha ez az egység megvan, a csapat nagyon messze juthat, és minden kitűzött célt elérhet. Sosem aggódtam az állásomért, mert a klub és a játékosok tettek ebbe a pozícióba, és biztonságban éreztem magam. Tudtam, hogy hamarosan túljutunk a nehéz időszakon. Nagyok a velünk szembeni elvárások, és két ilyen nagyszerű győzelem után most nem állhatunk meg."

A második félidő elején Amauri szerzett gólt, ám Paolo De Ceglie, Hasan Salihamidžić, és Zdenek Grygera is izomsérülést szenvedett a félidei bemelegítés során, gyarapítva ezzel a sérültek számát.

"Eléggé elfáradtunk a mérkőzés végére, de ez elkerülhetetlen volt a Real Madrid elleni hétközi meccs után. Egyszerűen hihetetlen, hogy bemelegítés során szenved valaki sérülést! De Ceglie bokája akkorára dagadt, mint egy dinnye. Ezek főleg bosszantó kis dolgok lennének, de ha két-három naponta kell játszani, komolyra is fordulhatnak."

Ranieri nagyon éles kritkát kapott a múlt héten, amikor Alessandro Del Piero helyett egy védekező felfogású játékost cserélt be, ám ezúttal Sebastian Giovinco váltotta De Ceglie-t.

"Nagy probléma Olaszországban, hogy mindig az edzőt hibáztatják. Ha csere történik, és a csapat kikap, az csak az edző hibája. Ha cserél, és a csapat győz, akkor pedig egy zseni. Giovinco még csak 20 éves, és bár nagyon sokra számítunk tőle, nincs rá okom, hogy hatalmas nyomást helyezzek rá. Őt és De Ceglie-t lassan kell beépíteni a kezdő csapatba, de a rengeteg sérült miatt azt kellett tőlük kérnem, hogy már most próbálják meg a maximumot nyújtani."

Eltiltása után Momo Sissoko visszatért, és uralja a középpályát. Ám a Torino ellen újabb sárgalapot gyűjtött be.

"Kivételes és nyers játékos, mindig mindent megtesz, hogy megszerezze a labdát. Emiatt persze sokszor kap lapot, de a játékvezetők nem veszik észre, hogy soha senkit nem akar bántani. Egyszerűen csak nagyon lelkes és őszinte. Felvételről megnéztük néhány szabálytalanságát, és az edzéseken azon dolgoztunk, hogy ilyenek ne fordulhassanak elő. Ha a védelem egységes, a középpályásoknak nem kell olyan sokat dolgozniuk, és a csatárok is többet törődhetnek a támadásokkal. Ugyanúgy kell játszanunk, mint tavaly. Elszántan, lendületesen és okosan."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr994648907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo410 2008.10.26. 20:46:07

Na mit mondott?A félidőben, melegítésnél sérültek le Salihamidzik, De Ceglie és Grygera. Ilyen szar fizikai állapotban vannak? Már melegítésnél is lesérülnek? Mi ez? Az apóka válogatott? És ő sem érti, pedig a bemelegítést ő tartja nem? N em tom mit csinál? Vagy egyénileg melegítenek a játékosok? Mert én nem értem. És kint vagyunk szerinte a pöcegödörből! Aztán minden hétre jut legalább egy játékos. Nem értem. Megmoccan valaki és máris egy újabb sérült. Januárban el kell költeni legalább annyit játékosokra, amennyiről a nyáron beszélte, azaz 60 milkát. Itt nagyon nem stimmel vmi. És nem tom ki a felelős, vagy inkább felelősök, de nyáron itt nagy változások kellenek, mert így nem jutunk előre. Hiába nyertünk, sztem a sok sérült miatt még mindig tart a válság. És ugyanez van a Románál is. Lehet kirúgják Spalettit? Hozzá mit szólnátok? Én bírnám, ha jönne!

Shyr Kahn 2008.10.26. 21:27:27

A valódi struktúrát nem ismerjük, de logikusan végiggondolva az orvosi stáb lehet a felelős, mert valószínűleg ők mondják meg mikor is állhat edzésbe egy játékos. Alapvető elvárás lenne, hogy ha rábólintanak valaki felépülésére, akkor az tényleg tudjon edzeni és ne sérüljön le (újra). Szerintem Ranieri akármilyen edzésmunkát is végeztet a játékosokkal nem ő a felelős, azért ha valaki kisebb gyakorlatok után is megsérül... bár ha túlterheli őket, akkor az ő felelőssége se kizárható. Mint elismerte Camoranesi sérülése miatt felelősséget vállal. Ez szerintem azt jelenti, hogy nem rajta múlik mitől sérülnek a többiek, különben már tett volna ellene. Örülök, hogy végre Ranieri nyilatkozott a belső dolgokról és a gondolatairól, amik rácáfolnak sokak elképzelésére. A Torino elleni meccs nagyon nem tetszett, de remélhetőleg az eredmény után jön a szebb játék is... ha nem, akkor szép lassan lejár a türelem ideje a részemről is.

Ismeretlen_22017 2008.10.26. 23:01:13

babo410: Itt komplexebb problémáról van szó. Nem lehet Ranieri nyakába varrni az egészet. Egyrészt van az orvosi stáb, a technikai edzők, stb. Az ő feladatuk lenne megmondani, ki mikor áll készen. A többfrontos játék, az eredménykényszer miatt azonban sajnos olyan játékosokat is be kell vetni, akik nem teljesen egészségesek. Ez lehet Ranieri hibája, de ennél több nem. Egyébként amit írtál... Spalletti. Igen, jöhetne ő is, biztos jót tenne neki a vérfrissítés. De én inkább Prandellit favorizálnám. De közülük bármelyikkel elégedett lennék. Egyébként a Bl szereplés, meg a pénz miatt jövőre biztosan érkeznek jó játékosok, több majdnem ugyanolyan képességű ember lesz egy posztra, így nem lesz ennyire sebezhető a keret.

vizi8 2008.10.27. 13:41:11

Az hogy ennyi a sérült/sportoltam 20 évig/ általában az edzésmunkával van kapcsolatban. Egy játékosnak van regenerálódási ideje, ha ezt nem veszik figyelembe jöhet a sérülés. Még akkor is számítani kell ezzel az idővel ha heti 2 meccset játszik mindenki. Egyszerű példa az NBA-ben heti 2-3 meccs van ha 3 van nincs csak átmozgató edzés ugyanis amit tudni kell azt az előszezonban begyakorolták, ha valami közbejön azt veszik figyelembe hogy hosszútávon mi a nyerő, 1-2 meccs nyerő és sérüléshullám, vagy .... Reineriről tudni kell hogy írtózaros kemény edzéseket tart...

babo410 2008.10.28. 08:31:59

Na ez az! Túlerőlteti a játékosokat! Nem véletlen, hogy mióta itt van egyre másra sérül le az egész csapat! Előtte is voltak sérülések, de ilyen sok egyszerre nem. Persze nem ő az egyedüli felelős, de ő is benne van!

vizi8 2008.10.28. 09:48:04

Még egy dolog, a teljes edzői stábot-beleértve orvosi,pszihológiai- a vezetőedző irányítja. Plussz sokan az ő kérésére kerültek be a stábba, vagyis vele dolgoznak régóta....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása