Az erős kaméleon

A futball szótára újabb kifejezéssel gazdagodott a mai napon: "Az én Juventusom? Olyan, mint egy erős kaméleon." - Ranieri így válaszolt, amikor arról kérdezték, milyen csapatra számít a 2008/09-es idényben. A tréner már alig várja, hogy igazi mérkőzésen is megcsodálhassa "teremtményét", és erre holnap 17 órakor, a Mezzocorona ellen alkalma is lesz.

Ranieri az edzésen

Számításai szerint a mérkőzés megerősítheti majd azt a fejlődést, melyet a hat nap edzés alatt tapasztalt. És itt a ragyogó alkalom a szurkolók számára is, hogy egy mérkőzésen biztassák csapatukat. Persze a rajongók már alig várják, hogy megérkezzenek a keretből még hiányzó játékosok, és az új igazolások. Az itt lévők azonban jól dolgoznak, és a csapat ígéretesnek tűnik.

"Nem szenvedünk hiányt minőségben. Minden játékosunk minőségi, máskülönben nem lennének itt, a Juventusnál. Elszántak és alázatosak, és mindannyian a legmagasabb olasz és európai csapatok szintjére akarják emelni a csapatot."

Az erős kaméleon; a fa, mely napról napra növekszik - Ranieri szereti a furcsa kifejezéseket, amikor a csapatról beszél.

"Tavaly megtettük az első lépést, most folytatnunk kell az utunkat. Kezdjük is mindjárt a Bajnokok Ligája előselejtezőivel. Az elültetett fa szépen nő, hála a szilárd gyökereknek: a játékosoknak, és a klubnak. Idén szükségünk van néhány új hajtásra is, hiszen hosszú tél áll előttünk."

Az egyre jobban épülő csapatnak van még egy titkos fegyvere: a rugalmasság.

"Erős, határozott, vagy inkább olyan, mint egy kaméleon? Inkább olyannak szeretném a Juventust, mint egy erős kaméleon. Sokoldalú, de ugyanakkor kemény. Amikor leigazoltuk Amaurit, azt mérlegeltük, hogy a csapatban játsszó többi csatár játékához tud-e majd alkalmazkodni. És ugyanezt mérlegeljük majd a leendő középpályás kiválasztásakor is."

Még néhány nap, és kiderülhet az új játékos személye. A játékosé, aki tovább erősítheti a már így is szépen fejlődő csapatot.

"Szeretem, ha van választási lehetőségem. Szeretem, ha sok nagyszerű játékos áll rendelkezésemre, akik vágynak a sikerre, és tudják, hogy mindenkinek lesz esélye a bizonyításra. Sok mérkőzés áll előttünk, és mindegyik nagyon fontos lesz, hiszen mindegyik három pontot ér. Tavaly nagyon jók voltunk a nagy csapatok ellen, de pontokat hullajtottunk a kicsik ellen. Ezen a téren még fejlődnünk kell."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr34642367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blake11 2008.07.11. 00:41:37

azé kell egy biztos sokoldalú középpálya,mert nem lesz aki majd kiszolgálja alexéket(ezen hibákat lehetett észlelni már amikor pl.:nedved,camo...kidőltek) de egy jó csatár sokra képes ez is igaz-de büszkeséggel mondhatom itt csapat van nem ronaldinho,nem ronaldo... ranieri nyilatkozataiból letűnik nem egy szokásos edző sőt meglehetősen inteligens én nem hittem volna,hogy ranieri ilyen remek edző igaz nem bizonyított még sokat de a csapatot összerakta,attól félek csak ami eddig ranierit végigi kisérte:minden csapatból bármit ki tud hozni de igazán nagy eredményt nem ért el MÉG(de egyszer minden sorozat megszakad)

Scooter82 2008.07.11. 10:07:54

MODERÁLVA

Lassus · http://juventuz.freeblog.hu 2008.07.11. 10:22:37

Ez most moderálva lett, tedd légyszi a "Dühöngőbe", ezért lett létrehozva...

Ismeretlen_74763 2008.07.11. 11:06:02

Én azért úgy érzem, hogy a vezetőség és Ranieri is túllihegi a csapat erejét. Az idei erősítés, még nem valami nagy szám vettünk egy csatárt oszt kész, ja meg itt van Mellberg, akiről majd kideről milyen lesz olaszoban. Persze jött egy csomó ifi, de ők még nagy csapatban nem bizonyítottak. Remélem tényleg érkezik egy minőségi középpályás és szerintem kéne még egy klasszis belsővédő is.

buub 2008.07.11. 11:23:35

Én egyébként egyre inkább azon gondolkozok, hogy lehet hogynincs szükség még egy belső középpályásra, avgyis ez attól függ, hogy Ranieri mit szeretne játszatni. Én simán el tudnék képzelni egy ilyen kp felállást: --------Giovinco--------- Nedved- Sissoko- Camoranesi Giovinco nagyon jól passzol csatárok kapnának elég labdát, Camoranesi és Nedved is tud passzolni, ha Giot kiveszi az ellenfél a játékból és passzolhatnak Giovinconak is. Szóval ebben azért bőven van lehetőség. Jah és Sissoko meg takarít :D.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása